Gaya Internet MT,ZA

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

tomasno1: Pre tahanie z verejnych trackerov potrebujes mat v nastaveni klienta zapnutu funkciu DHT.
tomasno1
Amateur
Amateur

torrenty z free trackerov

Príspevok od používateľa tomasno1 »

hojko napísal:tomasno1: Pre tahanie z verejnych trackerov potrebujes mat v nastaveni klienta zapnutu funkciu DHT.
zapol som DHT. mal som to vypnute kvoli TL, tam je to zakazene. Skusal som torrentov viacero, vsetky s dobrym zdravim (napr taky co mal 11758 seeds, 15357 leechers) ale stale nic. vzdy mi vypise spojenie ukoncene peerom.
vilko
Light Professional
Light Professional

Re: torrenty z free trackerov

Príspevok od používateľa vilko »

tomasno1 napísal:zapol som DHT. mal som to vypnute kvoli TL, tam je to zakazene. Skusal som torrentov viacero, vsetky s dobrym zdravim (napr taky co mal 11758 seeds, 15357 leechers) ale stale nic. vzdy mi vypise spojenie ukoncene peerom.
na TL mozes mat kludne zapnute DHT ak mas novych klientov ako utorrent,,
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa LubosZ »

Mna by zaujimalo ci do prenesenych dat pocitaju aj upload data ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

LubosZ: Ano, pocitaju sa vsetky data, cize aj upload.
petinoSK
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa petinoSK »

Vie mi niekto povedat co sa deje zase s MW pripojenim v okr. Turcianske Teplice ? Pozorujem uz niekolko dni vypadky pripojenia. Vie o tom niekto nieco ? Pisal som aj do firmy GAYA, ale po skusenostiach od tych zasranov sa asi nedockam ziadnej odpovede. Za kazde info vopred dakujem. :-)
vilko
Light Professional
Light Professional

petinoSK napísal:Vie mi niekto povedat co sa deje zase s MW pripojenim v okr. Turcianske Teplice ? Pozorujem uz niekolko dni vypadky pripojenia. Vie o tom niekto nieco ? Pisal som aj do firmy GAYA, ale po skusenostiach od tych zasranov sa asi nedockam ziadnej odpovede. Za kazde info vopred dakujem. :-)
to je takzvane 'pretazenie' siete ;-) je sposobene vacsim poctom zmluvnych partnerov ako realneho prenosoveho pasma,, vseho vsudy to znamena,ze chyba je vzdy u teba a vyhrava ten s najsilnejsou antenou.. stary dobry T-Com :wink:
picuge
Expert
Expert

Príspevok od používateľa picuge »

Ako je to vlastne v Gayi s tou verejnou IP? Stale ma presviedcaju ze mam verejnu IP, ale ked nabehnem napr. na rapidshare, tak vidim, ze tam uz niekto taha. Pokial viem, tak ked mi pridelili verejnu, tak ta by mala byt len moja a nikoho ineho. Len neviem ako im dokazat, ze verejnu Ip nemam. Prist tam s tym, ze som videl na rapide niekto taha za mna? Vsak uz vidim ako by niekto z nich vedel co je to rapid.

Opravte ma ak sa v niecom mylim a sorry ak to tu uz bolo riesene ale nejako som to nenasiel :wink:
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

verejna IP je taka, ze ju mas priamo na sietovej karte v kompe.
tj ides: start - run - cmd - ipconfig
v riadku IP Address nesmie byt lokalna adresa, tj. mala by sa zhodovat s adresou, ktoru ti ukaze trebars na tejto stranke

//hojko: ale jasne, ked napr. router takpovediac "smeruje vsetky porty na jeden komp a to ten tvoj", ale toto sa velmi casto nevyskytuje, naviac je to bezpecnostne riziko...
picuge
Expert
Expert

sorry som to zle napisal, presnejsie je to takto napisane "Smerovanie verejnej IP adresy na lokálnu IP". Takze nemusi byt rovnaka, len mi nasmeruju jednu verejnu IP len pre mna. Ale stale sa nemeni nic na tom, ze ta jeda IP by mala byt moja.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

picuge: Pozeram tu na fore a z pocitaca z ktoreho si poslal tento prispevok, tak ten verejnu IP nema urcite, pretoze pise z tej IP tu pise viacej ludi. Pokial si si zaplatil tych 200 korun mesacne ci kolko za to pytaju, tak na nich tlac.

Mek: Vobec to tak nie je, kludne mozes mat na sietovke nastavenu IP 192.168.1.1, ale na nete budes vystupovat pod verejnou IP, je to vsetko vecou nastavenia providera.
picuge
Expert
Expert

Mam ju zadarmo, len ma to stve, lebo este ked so mtam aj prisiel povedat im, ze tu verejnu IP ktoru mam napisanu aj v zmluve vobec nemam, tak ma poslali domov, ze to neni mozne, ze ju mam nastavenu. Len vtedy ma nenapadli nejake noralne argumenty, co im na to povedat, lebo vysvetlovat im tam ze som nahoodu videl niekolko ludi s rovnakou IP je trosku divne a dost tazko dokazatelne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak im to musis nejak dokazat. Na strasne www.whatismyip.com ti napise tvoju IP adresu, ta sa v tvojom pripade konci .40 a to urcite verejna IP nie je, pretoze uz len na toto forum pise z nej viacej ludi. Ked si das tu IP do Googla, tak sam uvidis kolko ludi ju pouziva.
picuge
Expert
Expert

Ked som sa bol naposledy stazovat, tak mi napisali nejaku Ip a ze si mam skontrolvoat ci mam rovnaku, teraz som si na to spoemnul pozeram a je ina. Tak som im to poslal na cez servisny formular, nech si to tam riesia. Aj ked ako poznam tu rychlost odpovedi, tak za mesiac pride mail s odpovedou...aj to budem rad.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak tam chod osobne, to bude najlepsie riesenie.
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa LubosZ »

Gaya ma novu stranku :)
http://new.gaya.sk/
Daggertail
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Daggertail »

LubosZ napísal:Gaya ma novu stranku :)
fuuha,maju tam aj 5mbit za 349sk :) ,teraz mam momentalne 3mbit za 579sk sa mi zda alebo tak nejak
vilko
Light Professional
Light Professional

LubosZ napísal:Gaya ma novu stranku :)
stranka nova, firma rovnaka = neprosim :smt096
Betarik
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Betarik »

jak to je ked tam maju za 350 5 mb net do slaka :D zas tam bude musiet ist aby som neplatil dalsi rok 350 sk za 2 mb net :D ked mozem mat 5 mb :// mali by to automaticky zvisit setkym :)
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

jj presne zasa tam ist nech to zvisia. neviem preco to nezvisuju automaticky.
Napísať odpoveď