Gaya Internet MT,ZA

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
kelso
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kelso »

mam seci od gayi 1024-ku optiku za 237,-Sk ... to je ako zadarmo , heh. ale ked do MT pride fibernet, tak nevaham. gayacky net mi ide dobre, nestazujem sa. ale proste ten fibernet bude lacnejsi. 12 krat rychlejsie a trojnasobnu cenu? parada :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

kelso: Keby si cital co som pisal niekde na predoslych stranach, tak vies, ze prave Orange mal odkupit Gayu a na ich sieti poskytovat Fibernet ;) Ale v akom stadiu to je teraz momentalne neviem, co som pocul (neoverene informacie), tak to nevypada prilis ruzovo pre Orange.
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

hojko napísal:kelso: Keby si cital co som pisal niekde na predoslych stranach, tak vies, ze prave Orange mal odkupit Gayu a na ich sieti poskytovat Fibernet ;) Ale v akom stadiu to je teraz momentalne neviem, co som pocul (neoverene informacie), tak to nevypada prilis ruzovo pre Orange.
hojko,,orange gayu asi nekupi,, podla mna ma inu strategiu,ako kupovat opticku pavucinu -co je martinsky pripad :roll:
kelso
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kelso »

hojko: ano, keby som cital, heh. ale na tomto fore je tolko prispevkov ktore sledujem ze nemam prehlad o tom co som kedy cital. ale dik za info :)
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa LubosZ »

Mna by zaujimalo preco mi dc++ ukazuje na niektorych huboch:

Kód: Vybrať všetko

Country Code: NL
To mi ukazuje od poslednej zmeny verejnej ip.
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Robert »

Pozeram to tu po dlhsom case...
Zaujali ma prispevky omoznostiach kupi Gaya MT firmou Orange, potom zmeny IP adries a pod. Skusil som traceroute na www.gaya.sk a poslalo ma to cez Energotel. To uz Gaya MT nie je u GTS?
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Robert »

Pozrel som trochu stranky Gaya MT - zjavne vo februari 2007 rezignovali na akukolvek aktualizaciu rubrik "novinky" a "stav siete".
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

LubosZ napísal:Mna by zaujimalo preco mi dc++ ukazuje na niektorych huboch:

Kód: Vybrať všetko

Country Code: NL
To mi ukazuje od poslednej zmeny verejnej ip.
Z toho si nic nerob, to len ten hub ma staru databazu rozsahov IP adries jednotlivych krajin. IP z tvojho rozsahu kedysi patrila nejakemu holandskemu provajderovi :wink:
vilko
Light Professional
Light Professional

novy cennik

299,00 Sk Gaya 1G (download 1Mbit, upload 768 kbit/s, FUP 2GB denne)
349,00 Sk Gaya 2G (download 2Mbit, upload 1024 kbit/s, FUP 4GB denne)
549,00 Sk Gaya 3G (download 3Mbit, upload 1536 kbit/s, FUP 6GB denne)
733,00 Sk Gaya 10G (download 10Mbit, upload 2Mbit/s, FUP 8GB denne)
1 071,00 Sk Gaya 20G (download 20Mbit, upload 2Mbit/s, FUP 10GB denne)

takze gaya nam menila ceny na optickej pavucine, samozrejme ako vzdy FUP, tentoraz v trocha obmenenej fomre, rychlosti kusok vyssie, symetrickost linky navzdy RIP, P2P sluzby im pravdepodobne prekazaju..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

1/0,768
2/1
3/1,5 o takejto asymetrickej linke snivaju mnohi uzivatelia vacsich providerov ako je gaya. Podla mna ten upload je oproti konkurencii uplny luxus. Pre porovnanie si pozri napr. UPC v Cechach (3/0,25; 5/0,5, 12/1, 16/1 a podobne "skvosty") Ak by sme sli dalej, pozri si ADSL a zaplaces. FUP obmedzujucim faktorom je, to bezesporu, ale 180GB mesacne pre 3Mbit linku je velmi slusne... (i ked na to clovek musi mysliet kazdy den, aby to nepresvihol, to je asi najviac omedzujuci faktor)
vilko
Light Professional
Light Professional

neviem kolko mas rokov a aku pamat,ale pred zhruba 6timi rokmi sa zabronsky chvalil symetrickymi linkami,aka je to super vec,deviza a ze tak navzdy dalej ako so sovietskym zvazom,,potom ticho (bez upozornenia) zmenili linky na wifi na asymetricke, teraz to spravili na pavucine,, DOBRE vies,ze adsl je asymetricka kvoli technologii,,ale povedz mi, co ich prinutilo spravit asymetriu na pavucine, ked neplatia za prenesene data len za vyhradeny konekt do netu,ktory je symetricky?? a na koniec,,,na 20megovej linke je 10GB denne smiesne.. ak pozeras streamovane HD video (na browsovanie si asi nikdo 20 megovu linku nezoberie) tak to prenesies zhruba za hodinu
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

A UPC je tiez ADSL? Preco vytahujes iba to co sa ti hodi? Nevravim, ze je to idealny stav, ale chciet dnes symetricku linku, to si musis nahodit velmi ruzove okuliare. Ja tvrdim, ze v porovnani s ovela vacsimi providerami ponuka momentalne Gaya luxusny pomer download/upload pasma - nic viac, nic menej. Zaujimalo by ma takisto, ze ake percento (promile) uzivatelov tvoria ti s 20mbit linkou a naco to komu je... (na streamovanie HD videa? loool)
vilko
Light Professional
Light Professional

ja som s UPC ani ADSL nezacal, ale hovoril som o GAYA-i...btw..docsis je tiez asymetricka technologia..ale nebudeme tu predsa rozoberat poskytovatelov na celom svete :!: :!: ja som pomer dw/up neporovnaval s inymi poskytovatelmi, iba hovorim,ze v Gayai to ide dole vodou v casovom horizonte... streamovane HD video bol priklad, ak si si nevsimol, pointa bola, ze 10GB na tej linke vycerpas cisto legalne za zhruba hodinu.. :idea:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Dolu vodou? Pre teba mozno. Skus si spomenut aku linku si mal za 539korun kedysi a aku mozes mat dnes...
vilko
Light Professional
Light Professional

t0m4s3 napísal:Dolu vodou? Pre teba mozno. Skus si spomenut aku linku si mal za 539korun kedysi a aku mozes mat dnes...
jj,,,539 korun som platil skoro 3 roky do gaya-e,najprv sa zvysila rychlost 2 krat, potom carovnym prutikom spravili zo symetrickej linky asymetricku, potom som bol par tyzdnov odpojeny kvoli ich chybe,potom zmenili fup, potom ot uz neslo skoro vobec a nakoniec som sa s nimi skoro sudil...vlastne,,stacilo sudom pohrozit... gaya? uz nikdy viac...dakujem, neprosim :smt096 :smt096 :smt096 :smt096
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Ja som zvedavy ci na zvysenie rychlosti zareaguje aj marticonet. :)
vilko
Light Professional
Light Professional

LubosZ napísal:Ja som zvedavy ci na zvysenie rychlosti zareaguje aj marticonet. :)
marticonet ma novy cennik od 1.12., samozrejme,ako je zvykom,bez FUP
lubosz: uz si na 'optike'?
LubosZ
Light Professional
Light Professional

vilko: nie som na optike, u nas este nieje natiahnuta :cry: A neviem kedy bude. A tak rad by som si dal ten 20 mbit.
vilko
Light Professional
Light Professional

LubosZ napísal:vilko: nie som na optike, u nas este nieje natiahnuta :cry: A neviem kedy bude. A tak rad by som si dal ten 20 mbit.
myslel som si,,,,,tak sa este zaviaz gaya-i na dalsich 10 rokov,,mozno potiahnu dovtedy... :roll: :roll:
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Inak sa znizila aj cena za verejnu ip bolo 200 sk bez dph a teraz je 100 bez dph. Len neviem ci aj mne znizia cenu za verejnu ip.
Napísať odpoveď