Gorila

Diskusie na politické témy...
Sagittarius
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Gorila

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Ja som to pochopil tak, že príliš veľa cieľov, ktoré sú k tomu ešte aj matne podané veci nenapomáha, ale skôr škodí.

A tá nenásilná defenestrácia (tak aby nikomu fyzicky nič strašného nestalo) je tiež pri najmenšom ťažko realizovateľná. Ten hnoj (pravdaže to môže aj niečo iné) by musel byť pripravený... a aby to bolo tiež nenásilné "vybraní na defenestrovanie" by museli kľudne stáť v rade na defenestrovanie. Potom stačia aj dvaja-traja, čo ich budú vyhadzovať z okna. Vie si to niekto takto podobne reálne predstaviť? :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To sa nedá pripraviť, to sa musí spraviť spontánne. :lol: Ale tak, bavme sa vážne.

Áno, veľa cieľov nie je dobrých, ale je prirodzené, že sa vyrojilo množstvo názorov a pohľadov, ktoré sa odlišujú. Preto vidím východisko také, aké podáva PRIAMA AKCIA. Článok som sem podával. Tieto protesty treba preniesť na malé kolektívy, do regiónov a musí sa to stať permanentným "bojom," nie chvíľkovou módnou záležitosťou.

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2012, 1:27)
Ešte na margo vo vzťahu k polícii sem prekopírujem príspevok z failbooku, ktorý som písal.

Zobuď sa z toho sna. Polícia, armáda a bezpečnostné zložky vždy chránia daný režim, vládnu moc, nech je akákoľvek. V podstate to sú naši nepriatelia. Majú monopol na násilie, v horších prípadoch aj zabíjanie. Keď niekto hodí vajco či strhne zátarasu, tak div, že sa niektorí neposerú, tomu naozaj nechápem vo vzťahu ku celkovým udalostiam a príčinám toho, prečo sa toto celé deje. Tých policajtov netreba vidieť ako jednotlivcov, chudáčikov, čo si robia svoju prácu. Je to ozbrojená zložka, ktorá chráni záujmy tých, čo sú pri moci. Svoju prácu si vybrali dobrovoľne a musia znášať aj následky. Vždy majú možnosť aj odhodiť štít a pripojiť sa k nám.
Prílohy
prag_1_BM_Berlin_Im_343783p.jpg
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

:lol: :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Ten moderátor sa zasekol ?
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

hughito napísal:Ten moderátor sa zasekol ?
A bodaj by nie, keby mu prave doslo, ze prave statisice ludi v televizii poculi take hrozne nieco ako "do pi*e" :)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ale niektorym tam riadne sibalo, ked som videl tie zabery ako sa dvaja medzi sebou mecuju s tycami no mal som dost.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Sibalo? Zabery? Myslis presne podla tohto obrazka natocene? Asi tolko k mediam.
Jasne, ze ti media budu ukazovat to najhorsie, aby odradili slusnych obcanov, ktory sa budu bat ist protestovat, bo dostanu tehlou a podobne kraviny.
Prílohy
313339_10150488733610828_196658540827_11248748_1383228698_n.jpg
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bobala »

Mam len ja taky pocit alebo je to naozaj pravda, ze tieto protesty len nahravaju Fickovi?
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Nejde oto co media ukazuju, je nemam nic proti tym protestom, podporujem ich, ale niektory ludia su naozaj na hlavu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@Pascalwb
presne tak, na slovensku je moc velka populacia "negramotnych" ludi
a aj keby islo do ulic 100k ludi tak to nepomoze a babka s dedkom pojdu zakruckovat frcka
Sagittarius
Guru
Guru

hughito napísal:Zobuď sa z toho sna. Polícia, armáda a bezpečnostné zložky vždy chránia daný režim, vládnu moc, nech je akákoľvek. V podstate to sú naši nepriatelia. Majú monopol na násilie, v horších prípadoch aj zabíjanie. Keď niekto hodí vajco či strhne zátarasu, tak div, že sa niektorí neposerú, tomu naozaj nechápem vo vzťahu ku celkovým udalostiam a príčinám toho, prečo sa toto celé deje. Tých policajtov netreba vidieť ako jednotlivcov, chudáčikov, čo si robia svoju prácu. Je to ozbrojená zložka, ktorá chráni záujmy tých, čo sú pri moci. Svoju prácu si vybrali dobrovoľne a musia znášať aj následky. Vždy majú možnosť aj odhodiť štít a pripojiť sa k nám.
Ale uvedomuješ si, že týmto si legitimoval všetky akékoľvek násilnosti. Lebo sa dajú obhájiť vetou: "Veď polícia je náš nepriateľ." A aj iní ľudia môžu byť tvoji nepriatelia aj s tými si podľa tvojich slov budeš môcť robiť, čo chceš, lebo sú tvoji nepriatelia, atď., atď. ...

Teraz som nemyslel vajíčka a prelomovanie zátarasov.
hughito
Redeemer
Redeemer

Za tie násilnosti môže len a len vládnuca zložka, tá je na vine, nie tí, čo hodia kameň.
Sagittarius
Guru
Guru

To znamená, že keď ja po tebe hodím kameň, tak si na vine ty za to, že som hodil kameň?
hughito
Redeemer
Redeemer

Som vládnuca zložka ? Asi nechápeš tomu, čo píšem.

Odmietam ospravedlňovanie činnosti policajtov, robenie z nich baránkov a ľudí, čo si iba robia svoju prácu. Na tom proteste padlo pár presných skandovačiek, ktoré vystihli ich činnosť. Ľud sa pýtal, či toto je to ich: Pomáhať a chrániť a že na koho teda chránia a komu teda pomáhajú (slúžia). Či nám, alebo korupčníkom, papalášom a tým hore.

Nefetišizujem násilie, ale je to prostriedok, nástroj zmeny, ktoré niekedy musí byť použitý. Nemcov v 1944/45 by ľud asi tiež nevyhnal mierovým protestom.

Padajú mnohé návrhy na zmeny, zmeny systému - pýtam sa, ako to ľudia chcú dosiahnuť ? Ako zosadiť z trónu politikov a ešte lepšie, korporácie nad nimi stojace ? Pekným slovom ? To tak proste nejde a nestane sa to nikdy, pokiaľ nejde o podvod ako v prípade nežnej revolúcie a pádu "komunizmu." Vtedy mohla byť tá revolúcia nežná, lebo bola dohoda. Keby nebola, tak sa nič nezmení, resp. by si dav musel vynútiť zmenu násilnou cestou.

Ďalej, prečo as mnohé zmeny režimov dejú počas vojnového stavu ? Lebo vtedy je šanca na tú reálnu zmenu, je "povolené" násilie.
Sagittarius
Guru
Guru

Ale ono by sa to určite dalo inou cestou. Lebo ani hádzanie dlažobnými kockami do policajtov nič nevyrieši. Čo keby ste sa dostali k/do parlamentu? Nič...
A ozaj si myslíš, že keby sa aj stala rovno revolúcia, tak po čase opäť od niekaľ "nevylezú" taký ľudia ako sú teraz, nie tí istí, ale takí istí, čiže mocichtiví a nebude to ešte horšie ako doteraz. (tým v tom prípade nemyslím Fica)
Čo sa týka vyhnania Nemcov, tak tých podľa mňa skôr ako ľud vyhnala česko-slovenská, sovietska a rumunská armáda...
A ono píšeš, že sa zmena nedá dosiahnuť inak ako násilím, čo chceš rozpútať občiansku vojnu? či čo?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

veru, hughito mysli asi obciansku vojnu :)
inac nedava logiku jeho logika
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Sagittarius napísal:A ono píšeš, že sa zmena nedá dosiahnuť inak ako násilím, čo chceš rozpútať občiansku vojnu? či čo?
Ked sa nato pozreme komplexnejsie tak netradicne s hughitom suhlasim.

Historia ukazala ze ak je potrebna zmena hulakanie ti nikdy nepmoze potrebne su ciny aj za cenu nasilia.

"Každá vloha sa musí rozvinuť v boji" Friedrich Nietzsche

"Každý silný duch neni ničím iným než vybočením z rady. A jeho heslo je: čo robím, chcem robť radikálne" Ladislav Klima
hughito
Redeemer
Redeemer

Nechcem rozprávať o nejakej občianskej vojne, lebo je každému jasné, že je to nereálne. Čo sa týka toho násilia, tak to beriem tak komplexnejšie, ja nechápem to násilie ako hodenie kameňa. Beriem ho ako proces, ktorým sa treba dostať k cieľom, ktoré si ľudia vytýčili a aké bude ? To neviem.

Ide aj o taký psychologický efekt. Ja osobne si myslím, že dokiaľ sa bude postupovať vyložene mierovou formou a neohrozia sa piliere tohto systému, tak sa toho moc nedosiahne. To by museli vyjsť naozaj státisíce ľudí do ulíc a aj tak by sa možno nič nestalo. Takisto nevravím, že ak sa použije násilie, že sa niečo určite stať. Takisto sa nemusí nič stať, to nikto z nás nevie predpovedať. Ide o to, aby tí finančníci a politici hore dostali naozaj strach.

Vášeň bořit je i tvůrčí vášní.

___

No čo, kali, bol si aj ty súčasťou včerajších neonazi úderiek ? :D
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

http://www.cas.sk/clanok/216392/proti-g ... otest.html
cas.sk uviedol 25k ludi.. Vari dostali vypoved od penty? :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Typické diletantstvo.

Na fotke nie je Gallová, ale Ala Krempaská.

Inak, kto si chce pozrieť najkomplexnejší záznam zo včerajšej akcii, tak tradične tu.
Napísať odpoveď