GPS navigacia
Re: GPS navigacia
Ako? Ja som s Waze velmi spokojny. Jedina nevyhoda je ze nezobrazuje radenie do pruhov, ale aspon ma to nuti viac sledovat znacky a nespoliehat sa slepo na navigaciu. Ale v aktualnosti map je to neprekonane.
Aktuálne v roku 2023 akú offline mobilnú navigáciu odporúčate?
Som ochotný za ňu zaplatiť jednorazový poplatok.
So Sygic som to už vzdal. Zaplatil som si pred viac ako piatimi rokmi u nich doživotné licencie na celosvetové mapy a dopravné dáta. Od roku 2020 s nimi riesim, ze mi tieto sluzby nefungujú, pritom mi tvrdili, ze mi fungujú a vidia, ze ich mam zaplatene ale majú len problémy s aplikáciou, ktoré odstraňujú. Odstraňovali ich asi az doteraz, kedy mi oznámili, ze vlastne mi klamali, sluzby som podla nich zaplatene nemal a aby som dokazal kupu ich sluzieb, tak im mam teraz preukázať, ze som za ich sluzby pred viac ako 5 rokmi platil. Im teda uz len z principu odmietam dat co i len euro, kedze ich aplikacia aj stale padala uprostred navigovania.
S akou offline navigáciou ste aktualne spokojny? Ktorá je dnes najlepsia?
Som ochotný za ňu zaplatiť jednorazový poplatok.
So Sygic som to už vzdal. Zaplatil som si pred viac ako piatimi rokmi u nich doživotné licencie na celosvetové mapy a dopravné dáta. Od roku 2020 s nimi riesim, ze mi tieto sluzby nefungujú, pritom mi tvrdili, ze mi fungujú a vidia, ze ich mam zaplatene ale majú len problémy s aplikáciou, ktoré odstraňujú. Odstraňovali ich asi az doteraz, kedy mi oznámili, ze vlastne mi klamali, sluzby som podla nich zaplatene nemal a aby som dokazal kupu ich sluzieb, tak im mam teraz preukázať, ze som za ich sluzby pred viac ako 5 rokmi platil. Im teda uz len z principu odmietam dat co i len euro, kedze ich aplikacia aj stale padala uprostred navigovania.
S akou offline navigáciou ste aktualne spokojny? Ktorá je dnes najlepsia?
-
starysomar
Hardcore addict
Mapy.cz
Osmand+
(Locus Pro)
Osmand+
(Locus Pro)
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Peter00: Predpokladam, ze mas minimalne doklad, ktory ti dosiel na mail o tom, ze si si to zaplatil.
Koniec obľúbenej navigácie: Mapy.cz končia, no Slováci dostanú niečo oveľa lepšie ... https://www.autotrendy.sk/2025/03/30/ko ... la-lepsie/
Precital som si clanok a celkom ma zaskocilo, ze mapy.cz su oblubena auto navigacia. Myslel som si, ze na poli gps navigacii pre auta dominuje Waze+Google Maps, doplna ho Sygic. Pretoze mapy.cz poznam ako spickovu mapu pre turistov a horskych cyklistov, kde su oznacene naprijlad studnicky na pitnu vodu, pitne fontany v dedinach a podobne.
To co je za zp*ceny clanok a este zp*cenejsi nadpis??
mapy.cz nekoncia. Len sa premenovali a budu spoplatnene.
Na slovensku niesu popularne ani trochu, len v cechach. Clanok je zkopirovany z cz portalov, kde to ludi trochu zaujima. Alebo je to len nepodarena reklama aby to zacali pouzivat slovaci?.
Mapy.cz nemaju ziadne spickove mapy a podklady. To su podklady z openstreetmaps, ktore mozu vyuzivat aj ine aplikacie, napr. locus. Ale na iphone asi ako jedna z mala doteraz podporovali offline turisticke podklady. Locus ale uz vysiel aj na iphone, takze mapy.cz nebude treba.
mapy.cz nekoncia. Len sa premenovali a budu spoplatnene.
Na slovensku niesu popularne ani trochu, len v cechach. Clanok je zkopirovany z cz portalov, kde to ludi trochu zaujima. Alebo je to len nepodarena reklama aby to zacali pouzivat slovaci?.
Mapy.cz nemaju ziadne spickove mapy a podklady. To su podklady z openstreetmaps, ktore mozu vyuzivat aj ine aplikacie, napr. locus. Ale na iphone asi ako jedna z mala doteraz podporovali offline turisticke podklady. Locus ale uz vysiel aj na iphone, takze mapy.cz nebude treba.
-
starysomar
Hardcore addict
Mapy.cz roky používam okrajovo a nie na navigovanie. Ceny palív nebývajú niekedy aktuálne no letecké snímky občas lepšie, než v Earth.
Tiež nepredpokladám, že by tu boli nejak viac známe. MApa zadarmo je v nich už dávnejšie len jedna.
Tiež nepredpokladám, že by tu boli nejak viac známe. MApa zadarmo je v nich už dávnejšie len jedna.
Ja mapy.cz používam hlavne na vytváranie okruhov na motorke a následnej navigácii.
Na letecké snímky SR sú ZDALEKA najlepsie nase freemap.sk
-
starysomar
Hardcore addict
Čo som porovnal v mapy.cz a freemap.sk - zhodné zábery 

Schvalne nenahravam fotky na forum, nech su v plnom rouzliseni (po kliknuti). (poprosim admina nech to nemaze)
Fotky znazornuju Ďumbier.
freemap.sk ma vyssie rozlisenie satelitnej snimky ako mapy.cz
Taktiez freemap.sk pouziva najnovyssi digitalny relief celeho Slovenska (verzia 5), skenovany laserom z lietadla.
Taktiež v mojej oblasti sú na freemap aktuálnejšie letecké snímky ako na mapy.cz.
-
starysomar
Hardcore addict
Neriešim či zazriem mravce - obzvlášť v navigácii a inak vidím zhodu až na značky 
EDIT: Pozrel som si aj ten Ďumbier v mapy.cz aj freemap - úplne zhodné snímky.
"rozlisenie satelitnej snimky" je asi maličké nedorozumenie - satelitné má GoogleEarth a pár ďaších - toto sú "letecké" snímky ak sa nemýlim.
EDIT: Pozrel som si aj ten Ďumbier v mapy.cz aj freemap - úplne zhodné snímky.
"rozlisenie satelitnej snimky" je asi maličké nedorozumenie - satelitné má GoogleEarth a pár ďaších - toto sú "letecké" snímky ak sa nemýlim.
Bud mas nieco s ocami alebo len trollujes, aby sa s tebou niekto bavil 
otvor si tie fotky od fglx, daj si ich načítať v flnej veľkosti, klikni aby ti ich zväčšilo a ptom si ich ešte zazoomuj ty v prehliadači a uvidíš rozdiel v ostrosti, kde fotka z freemap je ostrejšia ako z mapy.cz, navy na mapy.cz je ten snímok tmavšístarysomar napísal: 01 apr 2025, 16:21 EDIT: Pozrel som si aj ten Ďumbier v mapy.cz aj freemap - úplne zhodné snímky.
rovnako aj tie fotky čo si pridal ty
-
starysomar
Hardcore addict
Nepíšem, že nie je jedna ostrejšia, detailnejšia. Len, že sú to (pôvodne) zhodné snímky - jedna služba použila vyššiu kompresiu. Nič menej, nič viac.
Fglx napisal, ze na freemap su najlepsie, on neriesil aktualnost ale kvalitu.
-
starysomar
Hardcore addict
Nemôžeš generálne tvrdiť, že sú zhodné - nie je to pravda, freemap má napríklad v okolí SNV aktuálnejšie snímky.