H: Auto pre kamarata do 100.000 (a prepis na SVK SPZ)

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Stenky
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

H: Auto pre kamarata do 100.000 (a prepis na SVK SPZ)

Príspevok od používateľa Stenky »

Kamarat sa ma vcera pytal na dake schopne auto starsieho data ze potrebuje kupit tak do 100.000 starsieho data tak 1992-98. Daco normalne nie obycajne priblizovadlo z bodu A do bodu B ale aj trocha nech je s tym zabavy. je student s prijmom no nic moc ale tvari sa ze auto utiahne :) chce daco tak na 4-5 rokov

Horuci kandidat je Toyota Celica 5Gen. 1992+- 160.000km 1.6 STi (77kW) 95.000 SK
to ze je to dobre auto nepochybujem, len ze coho sa pri nom vyvarovat, caste chyby, poruchy, spotreba.

inac uvitam dalsie navrhy na starsie spolahlive auta v takejto cenovej hladine. mozno dake starsie BMW?
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

starsie bmw je trosku narocnejsie na udrzbu, radsej by som isiel do dakeho japonca ;) napriklad daka nissan almera - 1,4 (55 kw alebo 64 kw) sa da za 90 tisic kupit a je to pekne zvezenie, alebo primera 2,0 (96kw) 5dverak... skvele auticko s dobrou kondiciou a obrovskym kufrom. nie je nanho az tak drahy servis ako sa hovori o japoncoch, akurat primeram casto hapruju prdne ramena, cize to pozor. alebo co tak daka corollka? 1,4 (55kw) za dakych 70-80 litrov... nenarocne zvezenie a predsa toyoty su spolahlive a dost vydrzia. kamarat svoju dostal ked mala 250k km a isla ako hodinky :) za 100 litrov mas aj krasneho civica 1,4 alebo 1,5 :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

alebo pohladať renault thalia - je to lahké auto a motor 1.4 s ním dokáže divy :) bonusom je veľký kufor. Niekto má možno výhrady k dizajnu (clio + prilpený zadok) no to je vec vkusu (mne sa osobne páči).
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Stoporko napísal:alebo pohladať renault thalia - je to lahké auto a motor 1.4 s ním dokáže divy :) bonusom je veľký kufor. Niekto má možno výhrady k dizajnu (clio + prilpený zadok) no to je vec vkusu (mne sa osobne páči).
otazna je vsak spolahlivost - francuzske auto montovane v turecku... kolega je na dovolenke, on ju ma inac by som sa ho spytal :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: H: Auto pre kamarata do 100.000

Príspevok od používateľa jin »

Stenky napísal:Horuci kandidat je Toyota Celica 5Gen. 1992+- 160.000km 1.6 STi (77kW) 95.000 SK
to ze je to dobre auto nepochybujem, len ze coho sa pri nom vyvarovat, caste chyby, poruchy, spotreba.
Hohohoooo!!! Celica!!

Na 5.gen som jazdil rok a o tom aute troška niečo viem, tak sa podelím. Aktuálne jazdím 6.gen. Nuž hneď po tom, čo som ju kúpil (5.gen) bolo treba meniť pólku prednej nápravy (homokineťáky, polosi, tyčku riadenia, tyčky stabilizátorov). To bola investícia tak za 50000 ešte s nejakými drobnosťami, ako rozvody a náplne. To bolo skrátka treba urobiť, nakoľko (ja debil) som to auto kupoval z AAA bazáru :roll:
IMHO keď kúpiš od súkromného vlastníka, tak sa nemáš o čo báť. Škoda, že som toto nevedel skôr, ja som svoju strelil za 55000...
Teraz niečo ku praktickej jazde. Daj si bacha na silentbloky rovnako na prevodovke, ako aj na motore. Zvyknú byť vymlátené. Vyšší záber spojky závada nie je, tak to má veľa Toyot. Spotrebu po meste v poho stlačíš na 8L, na diaľnici pri konštantnej 120km/h (tak som jazdil ja) sa to hýbe medzi 6-7. Ďalšia kapitola sú brzdy. Vpredu máš plné vetrané kotúče, vzadu bubny (za to by som japíkom gule trhal). Predné brzdia celkom obstojne, ajkeď je fakt treba rátať s dlhšou brzdnou dráhou, no bacha, pri prudkej jazde v zatáčkach sa mi raz stalo, že som šlapol na brdzu a účinok nikde. Boli totálka prehriate. Čiže radím okamžite nové platničky, ak je možné, tak aj vrtané kotúče. Pri kúpe sa tiež pozri na rozteč. Ja som mal 4X100, normálne Celiky majú však 5X100. Zistil osm neskôr, že 4X100 je americký rozmer, čiže som mal dovezené auto a hneď bol problém s náhradnými dielmi. Bolo treba všetko objednávať na Corollu E11. Inak motoricky som nemal jeden jediný problém, aj v zime naskočilo okamžite. Pri skúšobke sa vykašli na rádio a počúvaj podvozok. Ďalšia vec, pokiaľ bolo auto trafené, tak žiadaj stiahnuť z ceny. Poriadne si prezry všetky zvary v motore aj kufri, či to nie je prevarované apod. Tiež bacha na git, s tým mám dosť nepríjemné skúsenosti - hľadaj drobné puklinky v laku. Teda Tvoj kamarát :wink:

Ešte sa ale spýtam chalanov z Toyota Team Slovakia, či nie je dáka pekná 5ka na predaj :wink:

//za zmienku stojí aj táto 316 s motorom ti :arrow: http://bmw-rada-3-compact.autobazar.eu/ ... 19424.html
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Kibo napísal:otazna je vsak spolahlivost - francuzske auto montovane v turecku... kolega je na dovolenke, on ju ma inac by som sa ho spytal :)
nasa ma uz 6 rokov a ziadne problemy neboli, servis tiez nie je drahy, kedze interval je 2roky/30tis takze spokojnost
zatial sme menili iba opotrebovane brzdove oblozenia a valceky
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

sundevil napísal:nasa ma uz 6 rokov a ziadne problemy neboli, servis tiez nie je drahy, kedze interval je 2roky/30tis takze spokojnost
zatial sme menili iba opotrebovane brzdove oblozenia a valceky
to su vsetko prevadzkove veci, tak potom je to fajn :)
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jasan21 »

starsie BMW...ked som sa rozhodoval tak mi kamos ponulok 7micku sme ju boli pozriet stala nejak 90 a bola nadherna len velky motor a benzinak spotreba okolo 9 litrov no na take stare auto krasne zachovala som len cumel odradilo ma len to ze je to benzin.
ked som sa radil s mechanikmi tak mi vycitali ze som ju mal vziat lebo co sa malo pokazit sa uz pokazilo a motor ma prezije
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Kibo napísal:otazna je vsak spolahlivost - francuzske auto montovane v turecku... kolega je na dovolenke, on ju ma inac by som sa ho spytal :)
znami ju maju a zatial plna spokojnost :) thalia je udajne montovana pre vychodny trh, kde sa rata s horsimi prevazkovymi podmienkami, takze musi daco vydrzat. A renault siel v poslednej dobe s kvalitou hore (samozrejme toyota, nissan...na japonsko sa ziadna EU nechyta, ani cenovo).
DiBi
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DiBi »

ja som mal thaliu a to auto daco vydrzalo. tiez 1.4 benzin. ked som to predal mala vyse 6 rokov. dizajn sa mi nepacil ale islo to pekne. a o tom co som s tym autom vsetko skusal pomlcim. to keby vedel oco tak... :evil:

a jeden problem co som s tym mal boli zadne (prave) brzdove dosticky ktore sa mi prehli tak ze kazdy koniec do inej stranky a koleso bolo zeseknute. ale za to mohli somariny stvarane na letisku (akoze drift :lol: )
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jasan21 »

tomcat si z KE?...lebo my chodievame do mysle na letisko kuzelky a pod...na cas....za cias mojej skodovky namna nemala ziadna predokolka ale potom som ju dal prec a kupil tiez predokolku a to je na kuzelky dost handykepujuce
DiBi
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DiBi »

niesom z ke, ale okolie. nevem ci poznas take "mesto" ze Trebisov. tak tam som chodil na letisko. ale uz tam dali branu tak sa to zatrhlo. a este aj preto ze teraz co mam golfa tak toho velmi nicit nehcem ( len obcas mu dam zabrat :D )
tusim sme OT
Stenky
Professional
Professional

renaulta nechce ani omylom, totiz jeden nas spolocny kamarat ma diesel Megana Combi a je to cierna diera na peniaze. kazdych 6 mesiacov sa tam daco kazi.

To BMW 316 vyzera dobre, podam ho blizsie na zvazenie
Opel asi skor astru ako vectru ale dakujem za zmienku na ople som zabudol
Dik aj za info o Celice 5.gen

Teraz sa skyta este Celica 6.gen za 80.000 vid http://toyota-celica.autobazar.eu/2-0i- ... 80976.html
len sa mi zda daka podozrivo lacna....
// uz je predana vraj. inzerat je tam od vcera vecera. kamarat mu volal hned po zverejneni ale predavajuci nebol dostupny cely vecer. rano ked sa mu dovolal tak bola vraj predana. trocha to smrdi :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Stenky napísal:To BMW 316 vyzera dobre, podam ho blizsie na zvazenie
Dik aj za info o Celice 5.gen

Teraz sa skyta este Celica 6.gen za 80.000 vid http://toyota-celica.autobazar.eu/2-0i- ... 80976.html
len sa mi zda daka podozrivo lacna....
// uz je predana vraj. inzerat je tam od vcera vecera. kamarat mu volal hned po zverejneni ale predavajuci nebol dostupny cely vecer. rano ked sa mu dovolal tak bola vraj predana. trocha to smrdi :)
NZ za tie info. Tá 6ka, čo tam bola, tam bola fakt strašne dlho a rád by som vedel, ako to chlapík predal, nakoľko chipnutý motor 3S-GE musel žrať ešte aj deti popri ceste. Ja mám nenachipovaný a tiež mi stačí :roll: Takže mu nemá byť za čím ľúto.
Pokiaľ môžem odporúčať ďalej, tak je tu jedna poctivá Celica 5.gen od jedného z leadrov Toyote Teamu. Chlapíka poznám a čo je napísané, to je pravda. To auto fakt vypiplal, ale celú históriu auta si môžeš prečítať :arrow: TU. S prepisom na slovenské ŠPZ by to bolo asi TAKTO. Kára to je v pohode a keby dačo, tak povedz, že si jinov známy a Gabo by mal dačo spustiť :wink:
(keby nevedel, tak povedz, že som kúpil scoobyho celicu a bude mať jasno :P )
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

ospravedlnujem sa, ze sa vtieram do temy ..ale zvazoval som dovoz civic 92-95 hatch (EG) samozrejme som sa stretol s nazormi pod 96 nie je mozne.. potom pod 98 nie je mozne.. teraz ctam vdaka Jinovi, ze je mozne v podstate vsetko co prejde kontrolou originality..moze mi to niekto potvrdit? okrem teda typka na toyota klube? podarilo sa niekomu bez problemov od toho januara doniest auticko starsieho datumu a prihlasit?
/////
zalezi ako by si ho priniesol .. ci po vlastnych by si isiel.. alebo odtahovka..ta vyjde podla mna dost draho.. cize podla mna najlepsie na prenosnych špz (7000 + benzin) cize dajme tomu do tych 10 000 by sa dalo zmestit + teda prihlasenie
/////
dalej..je mozne, ze by ta to auto vyslo rovnako ako na slovensku..ale mna skor laka to, ze to auticko by malo menej kilometrov, pravidelny servis, kvalitny olej, nevybuchane tlmice a najazdilo by este veela kilometrov
Stenky
Professional
Professional

dobre ze sa pytas. aj mna by zaujmalo ci by sme boli schopni prihlasit 91-92 rocnik keby sme to museli vozit z nemecka. tam su tie auta celkom lacne, len usporu by sme asi zasa zaplatili na prihlasovani a prevoze.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Stenky napísal:dobre ze sa pytas. aj mna by zaujmalo ci by sme boli schopni prihlasit 91-92 rocnik keby sme to museli vozit z nemecka. tam su tie auta celkom lacne, len usporu by sme asi zasa zaplatili na prihlasovani a prevoze.
Ale ako napísal Point ďalšia úspora je tam na servise. Pokiaľ narazíš na dobrý kus. Inak pokiaľ by kamarát mal zájem priamo o tú 5ku na ktorú som dal link, tak osm si istý, že chalani z Toy. by pomohli s tým prepisom :wink:
Stenky
Professional
Professional

bavil som sa s nim o tom a on ma max 100.000 aj s rezijnymi nakladmi ako je prepis, SPZ a poistka. aj keby to chalanisko zrazil na 100ku na prepis by uz nemal. tiez mi mohol povedat skor......

stale hladame. mazdy, toyoty, fordy, bmw..... daco kvalitne. zatial co volal vsetko bolo predane. naposledy mazda mx-3 :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak som sa troška prehrabal...

BMW rada 3 Coupé 318 iS. Výborný motor, výborný výkon, BMW na kapote. Ale... 227k na tacháči je dosť, jakeď teraz môžeme rátať, že bez stáčania. Interiér na počet KM adekvátne opotrebovaný, poškodenie laku na streche nie je dôvod. Pri testovačke bacha na: Studený štart, medzery medzi dielmi karosérie - kde sa rozširujú, alebo zužujú, tka tam bolo auto trafené - ajkeď vyklepané. Podvozok pri E36kách je vždy rýchlejší ako motor, tak ho počúvaj. Predsalen, je to zadokolka s ktorou je kopec srandy :wink:

Ford Probe 2.0i Osobne ani Probe nepokladám za úplne stratenú možnosť, ajkeď je pravda, že o tom aute neviem zhola nič...

Honda Civic 1.5 LSi Je libo niečo "nastajlované"? Našiel som celkom hezký hatch, ajkeď tými úpravami môže byť zakrytá hromada vecí. 220k na japonca nie je moc ak s ním bolo slušne zaobchádzané.

Mitsubishi Colt 1600 GLXi Vhodný kandidát je aj tento Mišák. Malý hot-hatch so svižným motorom za slušnú cenu so slušným podvozkom. Chyba už od série je lacno vyzerajúci plastový interiér. Neviem presne, čo si mám myslieť o km, ale testovačka je prvoradá. Inak zábavné auto. mal som kedysi recenzku, keď sa mi bude chcieť, pohľadám...

Nissan Almera 1.6 SR IMHO celkom solídne autíčko, naviac s decentnými diskami. Padlo mi do oka, cena dobrá, km. vyhovujúce...

Toyota Celica 1.6 STi Ďalšia Celica. Treba najskúr zavolať a opýtať sa, či sa dajú tie zhovadilé obrazce dajú dať dole. Ak hej, tak omrknúť (pokiaľ neosiera s km a vecami, čo na tom porobil tak je to fajn ponuka). Ak nie, tak mu treba pogratulovať, nakoľko hentak s prepáčením dok**vená Celica sa len tak nevidí...
Napísať odpoveď