Stenky napísal:Horuci kandidat je Toyota Celica 5Gen. 1992+- 160.000km 1.6 STi (77kW) 95.000 SK
to ze je to dobre auto nepochybujem, len ze coho sa pri nom vyvarovat, caste chyby, poruchy, spotreba.
Hohohoooo!!! Celica!!
Na 5.gen som jazdil rok a o tom aute troška niečo viem, tak sa podelím. Aktuálne jazdím 6.gen. Nuž hneď po tom, čo som ju kúpil (5.gen) bolo treba meniť pólku prednej nápravy (homokineťáky, polosi, tyčku riadenia, tyčky stabilizátorov). To bola investícia tak za 50000 ešte s nejakými drobnosťami, ako rozvody a náplne. To bolo skrátka treba urobiť, nakoľko (ja debil) som to auto kupoval z AAA bazáru
IMHO keď kúpiš od súkromného vlastníka, tak sa nemáš o čo báť. Škoda, že som toto nevedel skôr, ja som svoju strelil za 55000...
Teraz niečo ku praktickej jazde. Daj si bacha na silentbloky rovnako na prevodovke, ako aj na motore. Zvyknú byť vymlátené. Vyšší záber spojky závada nie je, tak to má veľa Toyot. Spotrebu po meste v poho stlačíš na 8L, na diaľnici pri konštantnej 120km/h (tak som jazdil ja) sa to hýbe medzi 6-7. Ďalšia kapitola sú brzdy. Vpredu máš plné vetrané kotúče, vzadu bubny (za to by som japíkom gule trhal). Predné brzdia celkom obstojne, ajkeď je fakt treba rátať s dlhšou brzdnou dráhou, no bacha, pri prudkej jazde v zatáčkach sa mi raz stalo, že som šlapol na brdzu a účinok nikde. Boli totálka prehriate. Čiže radím okamžite nové platničky, ak je možné, tak aj vrtané kotúče. Pri kúpe sa tiež pozri na rozteč. Ja som mal 4X100, normálne Celiky majú však 5X100. Zistil osm neskôr, že 4X100 je americký rozmer, čiže som mal dovezené auto a hneď bol problém s náhradnými dielmi. Bolo treba všetko objednávať na Corollu E11. Inak motoricky som nemal jeden jediný problém, aj v zime naskočilo okamžite. Pri skúšobke sa vykašli na rádio a počúvaj podvozok. Ďalšia vec, pokiaľ bolo auto trafené, tak žiadaj stiahnuť z ceny. Poriadne si prezry všetky zvary v motore aj kufri, či to nie je prevarované apod. Tiež bacha na git, s tým mám dosť nepríjemné skúsenosti - hľadaj drobné puklinky v laku. Teda Tvoj kamarát
Ešte sa ale spýtam chalanov z Toyota Team Slovakia, či nie je dáka pekná 5ka na predaj
//za zmienku stojí aj táto 316 s motorom ti
http://bmw-rada-3-compact.autobazar.eu/ ... 19424.html