Hacking aký máte názor?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ST1GD3R
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Hacking aký máte názor?

Príspevok od používateľa ST1GD3R »

Chcel by som sa vás opýtať aký máte názor na hacking? (Pozor nie cracking) Vadí vám neako moc? Obdivujete ludí čo to vedia? Chceli by ste niečo také vedieť? Alebo mať takú známosť?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Je mi to nimimalne cudne...preco to niekto vobec robi? Stoji mu to za pravne stihanie?
Ak si ptorebuje liecit komplexy, ze je 30-rocny panic tak sa odbavuje na tom, ze pwnuje ludi v kyberpriestore tak je to pako.
Ak to niekto robi aby podvodne zarobil tak nechapem preco radsej svoje znalosti nevyuzije legalnou cestou a nezarobi si tak, ze po nom zostane nieco co inym pomoze.

Jeden aj druhy pripad osudzujem a necitim potrebu spoznavat takych ludi. Hax0rina je shit.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tých skupín je veľmi veľa, niektorí to robia z presvedčenia, niektorí pre peniaze, niektorí preto slávu. Tak ťažko takto všeobecne vyjadriť postoj k hackerom.
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adr0z »

každý hacker si neuvedomuje že čo robí . však raz ich neikto chytí ale oni si nedaju povedať
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

mne osobne je to ciastocne sympaticke, lebo ti ludia ukazuju, ze maju na to byt lepsi ako ini. a takych si treba vzdy vazit a nie hned ich odsudzovat
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

podla mna im ide o to ze vzdy chcu byt o krok vpred :)
stejko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa stejko »

hackeri skratka musia byt koli bezpecnosti.lebo keby neboli oni,neboli by ziadne zabezpecenie proti nim hlavne prostrednictvom internetbankingu,ale aj tak si nemozme byt celkom isty,ze skratka nebude jedneho dna velke BUM a vsetok software vdaka nim zblbne.ale aj tak nechapem,ci ich to bavi,alebo to robia len z dlhej chvile...
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Ja mam na to taky nazor, ze su to frajeri. Ja ked najdem nejaku bezp. chybu na stranke, tak ju nevyuzijem, proste nemam to pokusenie, ani srdce :) . Pekne napisem email adminovi. Uz sa mi aj raz stalo, ze sa mi proste vyhrazali, ze ma udaju. Chcem tym povedat, ze v dnesnej dobe ludia povazuju "hackerov" ako za zhrbenych ludi co cele dni stravia za compom, a robia len skodu. V minulosti sa hackermi nazyvali ti, co vedeli program spravit lepsou cestou, vynikali nad ostatnimi. Dnes? Vacsinou su ti ludia ovela mudrejsi ako ti, ktori ich udaju za nic. Odporucam precitat knihu Jan Fichtner - Hacker. Z compoveho hladiska je to tak trocha sci-fi, ale pribeh je silny..
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

omg doslo mi to az teraz..ja lama...

vela ludi si myli pojmy......

HACKER .

hacker je ten ktory (prepacte ak sa m*lim) ovlada pc jazyky,je to spravca siete opravuje chyby. hacker je ten dobry...

CRACKER

je ten ktory chce narobit skodu bordel....

* ani za boa neviem ake je tam Y/i
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Debil? Trepes...

HACKER je proste clovek, ktory, ako hovoris, ovlada programovacie jazyky a zalezi uz len na nom ci sa ti vrta v kompe a phishuje ti hesla do PayPalu, alebo sa sprta po strankach a ako dobrak nahlasuje chyby.

CRACKER prelamuje ochrany v hrach a pre 98% je prave ten dobry :).

//Zaxman... WTF? Cize hojko, audiotrack, Mek,... (nic osobne :D) je podla teba hacker? Alebo proste niekto, kto sa rozumie do prog. jazykov a ma viac IQ (nad tymto mi rozum stoji) je tiez hacker?
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

joejoe ten čo ovlada pc jazyky je programator či ee ??.........

to je jedno premna je hacker proste hacker a je to človek ktory má vačšinou viac iq ako hocikto tu na fóre
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Programatori podla teba nemaju vysoke IQ? No povedzme, ze chces byt hacker, tak musis ovladat programovacie jazyky viac ako na dobre, pokial chces hladat chyby. (napr. php, sql) Takze su vlastne programatori..
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Zaxman napísal:joejoe ten čo ovlada pc jazyky je programator či ee ??.........

to je jedno premna je hacker proste hacker a je to človek ktory má vačšinou viac iq ako hocikto tu na fóre
Preco by mal mat vacsie iq?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

moosha: to si ako došiel na tú trojicu? :D :D
Nadeo: to je iba časť pravdy. Častokrát ide o chyby z nepozornosti, prípadne logické chyby. To ale ešte neznamená že autor toho webu (keď si naznačil php a sql) nie je dobrý programátor
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

moosha napísal:Debil? Trepes...

HACKER je proste clovek, ktory, ako hovoris, ovlada programovacie jazyky a zalezi uz len na nom ci sa ti vrta v kompe a phishuje ti hesla do PayPalu, alebo sa sprta po strankach a ako dobrak nahlasuje chyby.

CRACKER prelamuje ochrany v hrach a pre 98% je prave ten dobry :).

//Zaxman... WTF? Cize hojko, audiotrack, Mek,... (nic osobne :D) je podla teba hacker? Alebo proste niekto, kto sa rozumie do prog. jazykov a ma viac IQ (nad tymto mi rozum stoji) je tiez hacker?
To prve co si napisal je definicia pre programatora, Hacker je ten kto je schopny sa niekde naburat, prelomit ochranu ale neskodi, pripadne este nahlasi a upozorni
Cracker - ten moze napriklad pishovat, prelamuje ochrany ci uz v softoch alebo nejakych zabezpenych sieti, robi skodu...

joejoe to napisal spravne
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

IQ s tým, či niekto je alebo nie je hacker, nič nemá. Ide o Tvoje schopnosti.

moosha : to je len 1 typ tzv. "negatívnych" crackerov, ktorí sa snažia prelomiť bezpečnosť programov, niektorí sa podieľajú aj pri ich vývoji :wink:

A nakoniec odkaz pre joejoe : MÝLIŤ SA
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Nadeo napísal:Programatori podla teba nemaju vysoke IQ? No povedzme, ze chces byt hacker, tak musis ovladat programovacie jazyky viac ako na dobre, pokial chces hladat chyby. (napr. php, sql) Takze su vlastne programatori..
to si kde vyčítal že som to napísal asi si ma zle pochopil

moosha ......zato že vedie forum neznamená že vie všetky pc jazyky taketo forum spraviš aj ty po troch hodinách školenia takže nvm očo ti ide .....
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Taketo forum dokazes spravit aj bez skolenia. Udrziavat ho a starat sa onho par rokov je uz nieco ine...
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ano ale to neni otom že niekto musi vedeť všetký pc jazyky stači ti založiť forum byť solidny a ako tak vychádzať z uživaťelmi a postupom času sa už učiš nejake vecičky aby ti to forum držalo bolo lepšie a ludia snim boli spokojny atd. ale to je vec par prečítaných člaánkov a samozrejme komunikacie z uživaťelmi keby vedeli forum viesť iba programátori tak by tu nebolo forum o každej blbosti daj si google a napiš nvm čo premna zamňa aj zápalky a určite ti najde o nich nejaku stránku abo fórum
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Podla mna hojko na 99% ovlada nejaky programovaci jazyk :). K tej trojici - vas troch registrujem, ze v programovani mate prehlad. A ku crackerom - pod pojmom "cracker" si vela ludi predstavi "prelamovaca" ochrany hier. Ci uz sam, alebo patri do grupy. Ku hackerovi a TheK-ovi - ved som napisal, ze phishuje etc. a k tomu patria samozrejme aj utoky na systemy a podobne. Je uz len na jednotlivom hackerovi, ci je "zly" alebo "dobry". Pod pojmom "hacker" si vela ludi predstavi proste cloveka, co sa vie niekam naburat a nedefinuje ci to zneuzije alebo nie :). Pilifo - urcite si pamatas ten patch na CoD4, na konci licencie ***RELOADED*** :D.
Napísať odpoveď