Herné konzoly - diskusia / problémy / otázky
Re: Herné konzoly - diskusia / problémy / otázky
zaujimave je ze ked hrame NHL tak vsetko je OK, ako nahle hrame nieco ako COD alebo GOW, kde hras na rozdelenu telku tak stale jednemu sa toci obraz.
-
DeJF
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Niekto na psn s headsetom? Najlepšie aspoň s jednou z týchto hier : Battlefield 4, Call of Duty Ghost, Gta 5, Nhl 14,FIFA 14, Minecraft ...
Psn DeJFo94
Psn DeJFo94
Viete ma odkazat na nejaky navod ako kupovat z ps store?
Mam ps3, vytvoreny ucet v US a neviem pridat prachy ani z karty ani paypal.
Spravil som teda jeden v CZ a tam mam moznost iba kartu, ktoru tiez neberie.
Ako na to?
Mam ps3, vytvoreny ucet v US a neviem pridat prachy ani z karty ani paypal.
Spravil som teda jeden v CZ a tam mam moznost iba kartu, ktoru tiez neberie.
Ako na to?
Kartu ti neberie lebo je viazana na SVK.
Zostava ti jedine kupit si tieto karty:
napr. http://www.estelacnejsie.sk/PSN-Karty
alebo
napr. http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_ ... rd+digital
pre US konto.
Zostava ti jedine kupit si tieto karty:
napr. http://www.estelacnejsie.sk/PSN-Karty
alebo
napr. http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_ ... rd+digital
pre US konto.
Siel som na amazon:
Online Game Codes are only available to US customers
We apologize for any inconvenience this may cause you.
Online Game Codes are only available to US customers
We apologize for any inconvenience this may cause you.
Uz sa to tu riesilo (V tejto alebo v PS4 teme, uz sa nepamatam). Musis si vytvorit US Amazon ucet, kde zadas falosnu US adresu. A potom budes moct u nich nakupovat.
Ale ved ked si dam vymyslenu adresu tak mi neprejde platba kartou. Nejake navody som nasiel no nefungovali. Nechapem preco sony nechce odo mna prachy...
funguje to,len ty to robis zle!
Vytvoris si nove konto na US Amazone. Pouzijes napr. http://www.fakenamegenerator.com/ na vygenerovanie falosnej adresy. Potom si na svoje Amazon konto pridas svoju kreditku. A kupis od nich digitalnu kartu s pozadovanym kreditom, ktory potom aktivujes cez PS Store a pozadovany kredit sa ti objavi na tvojom PSN ucte.Pnr napísal:Ale ved ked si dam vymyslenu adresu tak mi neprejde platba kartou. Nejake navody som nasiel no nefungovali. Nechapem preco sony nechce odo mna prachy...
Ach ok... Tak hlasim uspech, podarilo sa.
Už som to trochu riešil v inej téme, ale mám čoraz väčšiu dilemu.... Moje prostriedky chcem investovať rozumne, rozhodne to nebude tak, že o 2-3 roky kúpim inú konzolu, či herný PC.
Osvetlím trocha moju situáciu. Žijem s partnerkou, v byte máme jeden TV, ona hry nehráva, iba nejaké (z môjho pohľadu) prkotinky na iPode/iPhone, jediné mimo tohto bola blázon do CrashBandicoot na PS1 a ešte Prince starý. Ja som z gamingu absolútne mimo asi tak 5 rokov, času je už menej, momentálne nevlastním ani herný stroj a fičím na linuxe, čiže budem skôr casual gamer. Hrával som najmä sériu NHL, Total war: Rome, Medieval II, Oblivion a GTA:SA. Ak ma hra chytí, nemám problém pri nej vydržať dlhú dobu...
Chcem si kúpiť konzolu, ale neviem sa rozhodnúť medzi WII U a PS4.
Východzie body:
a) cena "hrania" by mala byť nízka (platený MP sa mi fakt bridí), možnosť hrať bazárové hry
b) rád by som do toho vtiahol viac aj priateľku, nejaký gaučový co-op
Dosť z toho samozrejme kričí WII U, za totálny benefit považujem možnosť hrať na tom gamepade aj keď priateľka pozerá TV napr.
Ááále...
Čekoval som portfólio a nieže by som si nevedel predstaviť hrať hry ako Mario Kart, Donkey Kong, či Pikmin, určite budem mať chuť aj na "realistickú" hru - niežeby na Wii nejaké neboli, ale všetky sú tak strašne "japonské" - bayonetta, hyrulle warriors, xenobladex chronicles X... keď vidím meč 2x väčší a hrubší jak postava tak ma ide picnúť...
Nič také ako Last of us, Shadow of Mordor, či Skyrim a Zaklínač ma tam asi nečaká.
Druhá vec, z ktorej mám hlavy bôľ, je podpora do budúcnosti. Posledné, čo potrebujem je aby som to kúpil teraz na vianoce v podstate a v r. 2016 nintendo ohlási, že podpora WII U končí, vystupujú z konzol a orientujú sa na handheldy... Lebo o WII U sú všade len katastrofické správy, EA končí s výrobou hier pre nich, Bethesda tiež nič, Ubisoft zrejme potichučky už stiahol aj Watch dogs a neprinesie nič bomba pokiaľ nestúpnu predaje, Project Cars je tiež tak trochu otázny, Activision tiež múka...
Čo sa týka PS4 tam mám bolenie hlavy z 50€ na MP a na druhú stranu ich portfólio hier je žalostne nudné. Nie som už vo veku keď potrebujem prejsť všetko čo zoženiem a 75% titulov na PS4 sú stále dokola tie isté FPS či RPG, pár závodov a šport. Nechápte ma zle, ale v globále je to stále to isté. Také Splatoon mi popri tom príde ako živá voda...
Tak čo poradíte?
Osvetlím trocha moju situáciu. Žijem s partnerkou, v byte máme jeden TV, ona hry nehráva, iba nejaké (z môjho pohľadu) prkotinky na iPode/iPhone, jediné mimo tohto bola blázon do CrashBandicoot na PS1 a ešte Prince starý. Ja som z gamingu absolútne mimo asi tak 5 rokov, času je už menej, momentálne nevlastním ani herný stroj a fičím na linuxe, čiže budem skôr casual gamer. Hrával som najmä sériu NHL, Total war: Rome, Medieval II, Oblivion a GTA:SA. Ak ma hra chytí, nemám problém pri nej vydržať dlhú dobu...
Chcem si kúpiť konzolu, ale neviem sa rozhodnúť medzi WII U a PS4.
Východzie body:
a) cena "hrania" by mala byť nízka (platený MP sa mi fakt bridí), možnosť hrať bazárové hry
b) rád by som do toho vtiahol viac aj priateľku, nejaký gaučový co-op
Dosť z toho samozrejme kričí WII U, za totálny benefit považujem možnosť hrať na tom gamepade aj keď priateľka pozerá TV napr.
Ááále...
Čekoval som portfólio a nieže by som si nevedel predstaviť hrať hry ako Mario Kart, Donkey Kong, či Pikmin, určite budem mať chuť aj na "realistickú" hru - niežeby na Wii nejaké neboli, ale všetky sú tak strašne "japonské" - bayonetta, hyrulle warriors, xenobladex chronicles X... keď vidím meč 2x väčší a hrubší jak postava tak ma ide picnúť...
Druhá vec, z ktorej mám hlavy bôľ, je podpora do budúcnosti. Posledné, čo potrebujem je aby som to kúpil teraz na vianoce v podstate a v r. 2016 nintendo ohlási, že podpora WII U končí, vystupujú z konzol a orientujú sa na handheldy... Lebo o WII U sú všade len katastrofické správy, EA končí s výrobou hier pre nich, Bethesda tiež nič, Ubisoft zrejme potichučky už stiahol aj Watch dogs a neprinesie nič bomba pokiaľ nestúpnu predaje, Project Cars je tiež tak trochu otázny, Activision tiež múka...
Čo sa týka PS4 tam mám bolenie hlavy z 50€ na MP a na druhú stranu ich portfólio hier je žalostne nudné. Nie som už vo veku keď potrebujem prejsť všetko čo zoženiem a 75% titulov na PS4 sú stále dokola tie isté FPS či RPG, pár závodov a šport. Nechápte ma zle, ale v globále je to stále to isté. Také Splatoon mi popri tom príde ako živá voda...
Tak čo poradíte?
Pri Wii U mozes zabudnut na tituly ako Fallout 4. Doom, Bloodborne, DriveClub, Metal Gear Solid, Uncharted 4, Order, GTA V, Last Guardian, atd atd.
Pri PS4 mas istotu ze hry budes hravat v najvyssej kvalite (vzhladom na ostatne konzoly).
Pri PS4 ma taktiez moznost hrat hry cez PS Vitu (Remote Play), ak by bola telka obsadena, avsak je nutna Vita.
Wii U by som nechcel kvoli spominanej absencii 3rd party titulov. A aj ked sa taketo tituly objavia, tak pojdu v slabsej grafike.
Pri PS4 si kupis gold ucet za 50 alebo menej (ak vies kde kupovat) a popritom budes kazdy mesiac navyse dostavat 2 hry zadarmo. Od 2015 by to uz mali byt AAA hry.
PS4 je len par mesiacov na trhu. Nemozes cakat hned stovky dostupnych hier, Od Septembra to uz zacne byt zaujimave: http://www.ign.com/games/upcoming/ps4
Tiez spominas ze si casual hrac a na hry uz nemas tolko casu. A to sa bojis ze si kupis PS4 a nebudes mat na tom co hrat ? Alebo neviem co riesis. Kupis si konzolu a o mesiac ti uz hned vychadza tvoje NHLko. To ta zamestna na peknych par hodin.
Pri PS4 mas istotu ze hry budes hravat v najvyssej kvalite (vzhladom na ostatne konzoly).
Pri PS4 ma taktiez moznost hrat hry cez PS Vitu (Remote Play), ak by bola telka obsadena, avsak je nutna Vita.
Wii U by som nechcel kvoli spominanej absencii 3rd party titulov. A aj ked sa taketo tituly objavia, tak pojdu v slabsej grafike.
Pri PS4 si kupis gold ucet za 50 alebo menej (ak vies kde kupovat) a popritom budes kazdy mesiac navyse dostavat 2 hry zadarmo. Od 2015 by to uz mali byt AAA hry.
Robia to, co chcu hraci. Na PS4 budes mat nielen core hry ale aj kopu indie hier (v ktorych najdes nove napady, inovaciu, napr. No Man's Sky), nakolko konzola ma obrovsku popularitu medzi indie vyvojarmi (vacsina z nich sa uz popalila pri vyvoji hier na X360 a uz nechcu mat s MS nic spolocne).a na druhú stranu ich portfólio hier je žalostne nudné. Nie som už vo veku keď potrebujem prejsť všetko čo zoženiem a 75% titulov na PS4 sú stále dokola tie isté FPS či RPG, pár závodov a šport. Nechápte ma zle, ale v globále je to stále to isté.
PS4 je len par mesiacov na trhu. Nemozes cakat hned stovky dostupnych hier, Od Septembra to uz zacne byt zaujimave: http://www.ign.com/games/upcoming/ps4
Tiez spominas ze si casual hrac a na hry uz nemas tolko casu. A to sa bojis ze si kupis PS4 a nebudes mat na tom co hrat ? Alebo neviem co riesis. Kupis si konzolu a o mesiac ti uz hned vychadza tvoje NHLko. To ta zamestna na peknych par hodin.
Cením si tvoje rady, necháp ma zle, ale ja nepotrebujem aby si obhajoval PS4, ale poradil mi, čo za daných podmienok bude lepšie.
Tak na druhú stranu najviac exkluzivít má WiiU a nielen tie od Nintenda. Zároveň si ale podchytil presne problém na ktorý narážam: sú to takmer rovnaké hry, ktoré sa opakujú bez nápadu ďalej (PS4). Nepotrebujem DriveClub keď budem mať Project Cars, nie? Alebo koľko závodných hier reálne potrebujem na dobrú zábavu? Stačí mi jedna poriadna na celý život konzoly...Pri Wii U mozes zabudnut na tituly ako Fallout 4. Doom, Bloodborne, DriveClub, Metal Gear Solid, Uncharted 4, Order, GTA V, Last Guardian, atd atd.
To beriem. Absolútna pravda.Pri PS4 mas istotu ze hry budes hravat v najvyssej kvalite (vzhladom na ostatne konzoly).
No ale pri WiiU nepotrebujem ďalšie herné zariadenie za 200€.Pri PS4 ma taktiez moznost hrat hry cez PS Vitu (Remote Play), ak by bola telka obsadena, avsak je nutna Vita.
Grafika nie je vždy najdôležitejšia a pre mňa už vonkoncom. Najlepšia hra, ktorú som kedy hrával bol TW:Rome a hrával som ju ešte aj v 2010-tom, každý deň.Wii U by som nechcel kvoli spominanej absencii 3rd party titulov. A aj ked sa taketo tituly objavia, tak pojdu v slabsej grafike.
Áno viem, že sa to dá kúpiť aj za cca 35-40€ vďaka kurzu. Ale z tých 2 hier vždy bude len jeden AAA titul? Fakt som si nie istý...Pri PS4 si kupis gold ucet za 50 alebo menej (ak vies kde kupovat) a popritom budes kazdy mesiac navyse dostavat 2 hry zadarmo. Od 2015 by to uz mali byt AAA hry.
Ale mňa až tak nezaujíma, čo chcú všetci hráči, ale pýtam sa, čo by bolo lepšie pre mňa za podmienok čo som vymenoval. Všetci ľudia volia Fica, to neznamená, že je to to pravé pre mňa.Robia to, co chcu hraci. Na PS4 budes mat nielen core hry ale aj kopu indie hier (v ktorych najdes nove napady, inovaciu, napr. No Man's Sky), nakolko konzola ma obrovsku popularitu medzi indie vyvojarmi (vacsina z nich sa uz popalila pri vyvoji hier na X360 a uz nechcu mat s MS nic spolocne).
No bojím sa, že za to vyhodím 400€ za bundle v. + 50€ za ovladáč + 50€ za rok na MP a budem to hrať 3 hodiny do týždňa. Kúpim U premium bundle za 300€ (2 ovládače + stojan + hra) a mám pokoj navždy (nerátam hry ani v jednom prípade). Navyše sa netvárme, že W-u nemá na eshope akcie, teraz sú za 10€ všetky AAA hry od ubisoftu. To mám za 340€ - konzolu, MP do skapania serverov, 5 AAA hier, 2 ovládače. Mám 500€ PS4 na prvý rok s jednou hrou. A rozdiel v grafike pre mňa nie je tak dôležitý. A ešte si môžem dovoliť za ušetrených 150€ 3 absolútne AAA novinky. To je už 8 hier vs. 1.Tiez spominas ze si casual hrac a na hry uz nemas tolko casu. A to sa bojis ze si kupis PS4 a nebudes mat na tom co hrat ? Alebo neviem co riesis. Kupis si konzolu a o mesiac ti uz hned vychadza tvoje NHLko. To ta zamestna na peknych par hodin.
Tak to je jasne. Nintento stratilo podporu od publisherov tak robia vsetko mozne aby konzolu udrzali nad vodou. Mna Nintendo hry netahaju. Stale len Mario, Zelda a podobne veci dookola. Tam to je pomaly tiez na jedno kopyto. Splatoon som velmi nesledoval ale z popisu hry som vycital ze ide o 3rd person strielacku (pochybujem ze by to mala byt hra kvoli ktorej budu ludia kupovat konzolu).Tak na druhú stranu najviac exkluzivít má WiiU a nielen tie od Nintenda. Zároveň si ale podchytil presne problém na ktorý narážam: sú to takmer rovnaké hry, ktoré sa opakujú bez nápadu ďalej (PS4). Nepotrebujem DriveClub keď budem mať Project Cars, nie? Alebo koľko závodných hier reálne potrebujem na dobrú zábavu? Stačí mi jedna poriadna na celý život konzoly...
Na druhej strane pises ze hram si sa poriadne nevenoval cca 5 rokov. To znamena ze ti usli vsetky vyznamne hry minulej generacie. Tak potom neviem ako mozes tvrdit ze sucasne hry su si podobne a bez napadov. Mozno by nebolo zle precitat tieto clanky:
http://www.sector.sk/clanok/30144/najle ... tion-3.htm
http://www.sector.sk/clanok/30143/najle ... ox-360.htm
aby si videl o co si prisiel a co mozes ocakavat od novej (sucasnej) generacie konzol. Takto potom mozeme kludne povedat ze vsetky FPS hry su len kopie Doom-u. Vsetky akcne adventury su len kopiou prveho Tomb Raidera a pod.
DriveClub a Project Cars su obidve zavodne hry ale koncept je odlisny. Velmi tie hry nesledujem nakolko zavody hram len obcas ale DriveClub sa snazi nalakat hracov rozsiahlymi online moznostami + tusim by tam mala byt aj zmena pocasia, ktoru som v Project Cars zatial z videi nepostrehol (kludne ma opravte ak sa mylim),
OLED verziu kupis uz aj za 130 a podobne. Ano, viem ze su to navyse vydavky. Ponukol som to len ako moznost, ktoru PS4 ponuka.No ale pri WiiU nepotrebujem ďalšie herné zariadenie za 200€.
Ok to beriem. Konzolu vsak kupujes min. na 5 rokov (PS3 a X360 boli na trhu dlsiu dobu) takze podla mna treba rozmyslat aj nad tym, ako budu hry vyzerat o 5 rokov. Pri WII U nemame ziadnu istotu ake ma plany Nintento a kedze konzola ma slaby hardver, ktovie kedy pridu s novou reviziou. Tam to so zivotnostou nevyzera az tak ruzovo.Grafika nie je vždy najdôležitejšia a pre mňa už vonkoncom. Najlepšia hra, ktorú som kedy hrával bol TW:Rome a hrával som ju ešte aj v 2010-tom, každý deň.
Navyse pri PS4 je potrebne spomenut aj Project Morpheus (virtualna realita) - obrovsky potencial. SONY produkovalo stale spickovy hardver, takze urcite to bude zaujimava vecicka ktora prinesie spestrenie a nove moznosti do hier (na ktorych tak trvas).
Toto sa zatial nevie. 2 hry zacali ponukat len pred 2 mesiacmi, takze ktovie. Mozno to budu kombinovat s indie hrami.Áno viem, že sa to dá kúpiť aj za cca 35-40€ vďaka kurzu. Ale z tých 2 hier vždy bude len jeden AAA titul? Fakt som si nie istý...
Tu som narazal na to ze PS4 = indiestation a indie hry = inovacia, nove napady atd (vzhladom na komercne sracky). Pri Nintende mas tiez indie hry ale PS4 bude mat asi najvacsi vyber nezavislych hier. Staci si pozriet Sony GamesCom konferenciu z minuleho tyzdna - same indie hry.Ale mňa až tak nezaujíma, čo chcú všetci hráči, ale pýtam sa, čo by bolo lepšie pre mňa za podmienok čo som vymenoval. Všetci ľudia volia Fica, to neznamená, že je to to pravé pre mňa.
Vyjadril som svoj nazor ako majitel PS4. Mozno by sem mohol niekto hodit svoje dojmy z pouzivania WiiU (ak sa taky najde).No bojím sa, že za to vyhodím 400€ za bundle v. + 50€ za ovladáč + 50€ za rok na MP a budem to hrať 3 hodiny do týždňa. Kúpim U premium bundle za 300€ (2 ovládače + stojan + hra) a mám pokoj navždy (nerátam hry ani v jednom prípade). Navyše sa netvárme, že W-u nemá na eshope akcie, teraz sú za 10€ všetky AAA hry od ubisoftu. To mám za 340€ - konzolu, MP do skapania serverov, 5 AAA hier, 2 ovládače. Mám 500€ PS4 na prvý rok s jednou hrou. A rozdiel v grafike pre mňa nie je tak dôležitý. A ešte si môžem dovoliť za ušetrených 150€ 3 absolútne AAA novinky. To je už 8 hier vs. 1.
Dalsia vec ktora by ma zaujimala je to, ako ma Nintento vyriesenie online ucty, Nedavno som cital staznost zakaznika, ktoremu sa pokazila konzola, Dostal novu, avsak vsetky hry ktore mal na svojom online ucte mu boli odobrate. Neviem uz teraz najst ten clanok. Ale ak je to pravda, tak to je dalsie minus pre WiiU.
//edit: Nasiel som to: http://www.reddit.com/r/Games/comments/ ... _warranty/
To by potešilo aj mňa.rochedo napísal:Vyjadril som svoj nazor ako majitel PS4. Mozno by sem mohol niekto hodit svoje dojmy z pouzivania WiiU (ak sa taky najde).
Co bude najlepsie ? Vykaslat sa na Wii U kedze som to hral a nevidim to ako niecu uzasne a kupit si bud Xbox One alebo Playstation 4 nic ine ti neostava. Su tu prakticky rovnake konzoly kde budu rovnake hry az na exkluzivne tituly a tu by si sa mal podla toho rozhodovat. Nechapem ako ti mame inak poradit 
Tak dnes Ubisoft ohlásil, že Watch Dogs bude ich posledná "mature game" na konzolu Wii U, takže zvyšok je zrejme no-brainer. Xenoblade Chronicles X, Splatoon a zvyšok to už nezachráni 
Zdravím, mám už asi dva mesiace požičaný xbox 360 s gta5. Chcel som skúsiť sa pripojiť na ten xbox live alebo minimálne aspoň na internet koli updejtom a pri prihlasovaní sa zaseknem medzi druhým a tretím bodom. Na wifinu má pripojí ale na network nie. Čítal som už rôzne fóra alebo tútorialy ako to vyriešiť a nič nepomohlo. Nemáte nejaké rady? Dakujem
Ked sa mne stalo nieco podobne vzdy pomohol restart routeru.
Ah už to ide nejako.. nešlo to asi koli xboxu, lebo nešla vôbec načítať ani xbox.com stránka na PC...