Hip-Hop - všeobecne

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nErD. ' z »

sirmisoturbo napísal:ja hip-hop nepocuvam, pocuvam len rap. proste sa mi to paci. kazdy ma iny vkus na hudbu
No paráda hip hop sa sklada z 4 elementov (druhov...) - graffity, djing, bboying a rap, ty nemas rad hip hop ale pocuvas rap... čiže nemáš rád hip hop ale počúvaš jeden z jeho elementov, čudné.
Mne sa Hip-Hop ako hudba celkovo nepaci , ale vypoucujem si ju ak je OK .
Hip hop nieje hudba ale ... a načo zase odznova ak nebudeš lenivy a prečitas si par prispevkov vyssie pochopis (mozno), čiže sa ti páči rap...
Nechapem jednemu nemam nic proti tejto hudbe , ani proti stylu npr ako sa obliekaju hip-hoperi ale ak sa pozrieme na slovensky cesky a okolite staty vychodu, hodi sa vam na tieto staty hip-hop ?
Táto problematika sa skôr týka raperov nie hip hoperov aj ked nie len raperi (a ludia co to pocuvaju) sa tak obliekaju...
robit sa velkym grazlom a frajerom ale v hlave nemat nic, vyvolavat konflikty ale spievat o tom aky je svet zly .
Samozrejme, ludia čo produkujú ozajstný rap (teda "hudba z ulice") rapujú o živote v hlave majú to čo ich "naučila ulica a skúsenosti ktoré tu zažili" a tá ich bohužial neučila vybrané slová a podobné blbosti, lebo niesu potrebne ku tejto hudbe...
Len nechapem niecomu ako mozu hip-hoperi slovenski uznavat neakeho roma Rytmusa
presnejšie raperi, nejakemu grafitakovi može byť jedno kto je rytmus...
Preco ho uznavate a fandite mu za jeho vulgarne slova opakujuce sa do okola ?
fandia mu deti
jojcek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jojcek »

:) dakujem za vysvetlenie aspon o kusok som mudrejsi ale aj tak HIP-HOP ci RAP budem brat do uvahy len vtedy ked bude moralny a slusny !!! to sa tyka aj punkerov a rockerov :!:
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nErD. ' z »

jojcek napísal:HIP-HOP ci RAP budem brat do uvahy len vtedy ked bude moralny a slusny !!! to sa tyka aj punkerov a rockerov :!:
Samozrejme, ved vo vela textoch v ktorych je kazde druhe slovo nadavka sa da vyjadrit aj inak ale nadavky su v mode
edit: mimochodom ten debil co pisal do karmy aspon sa podpis a podel sa s nami o svoje vedomosti, ked pisem blbosti...
edit2: "som zvedavy kedy vas omrzi tahanie za slovicka"(citacia z karmy) ked si niekto pomyli hip hop s rapom nieje to tahanie za slovicka, ale nevedomosť
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Co hovorite na ten nový mixtape

Dj_Yanko_Kral_-_Thug_Urcite_Mixtape_Vol.2

:) ?
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

krasny mixtape..
heh emer dobre odpovedala rytmusovi..
najlepsi hejednasetaci tie ich rymy ma zabijaju hlavne v tracku zabudlive duse.. ale su tam dost dobre novinky od turbo t a h16.. kazdy z h16 tam ma sam track co sa mi lubi...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Poculi ste uz Moja Rec - Mixtape Dobri Chlapci Vol.2?

Sa mi to dnes dostalo do usi. Celkom kruty album (ostatne od MR nic ine ani necakam). Mnohe deti teraz zacnu s tym, ze ako nalozil Rytmusovi v tracku #9, ale ked sa zapocuvate, tak to priamo s Rytmusom ci Kontrafaktom nema nic spolocne.

Uz sa neviem dockat na full hotovy album v predajniach. :)
MurphY
Professional
Professional

p4ra napísal:Poculi ste uz Moja Rec - Mixtape Dobri Chlapci Vol.2?

Sa mi to dnes dostalo do usi. Celkom kruty album (ostatne od MR nic ine ani necakam). Mnohe deti teraz zacnu s tym, ze ako nalozil Rytmusovi v tracku #9, ale ked sa zapocuvate, tak to priamo s Rytmusom ci Kontrafaktom nema nic spolocne.

mojko full album nebude.. toto bol rls len kvoli tomu zvuku co doje*** na sm/show..takze tych 10 trackov musi sluzit ako dobre ospravedlnenie..

deti nezacnu s tim lebo ani nevedia kto je moja rec..
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

MurphY napísal:mojko full album nebude.. toto bol rls len kvoli tomu zvuku co doje*** na sm/show..takze tych 10 trackov musi sluzit ako dobre ospravedlnenie..

deti nezacnu s tim lebo ani nevedia kto je moja rec..
Jak ze nebude ? Sak s Komplotom a este o jednom co maju vydavat som pocul ale nespomenem si na nazov.
abstraktt
Expert
Expert

Príspevok od používateľa abstraktt »

p4ra napísal:Poculi ste uz Moja Rec - Mixtape Dobri Chlapci Vol.2?

hodne podareny album, staci si vypocut 1 trek a pochopis kto je na Slovensku top 1 :)

delik naklada strasne kruto
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

jojcek napísal:....
nedá mi nereagovať aj keď vcelku súhlasím ..čo sa podľa teba hodí na naše územie ..aký hudobný druh ?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

jojcek napísal: kezde je to tema o Hip-hope. Rad by som sa k nemu vyjadril. Mne sa Hip-Hop ako hudba celkovo nepaci , ale vypoucujem si ju ak je OK . Nechapem jednemu nemam nic proti tejto hudbe , ani proti stylu npr ako sa obliekaju hip-hoperi ale ak sa pozrieme na slovensky cesky a okolite staty vychodu, hodi sa vam na tieto staty hip-hop ? No mne vonkoncom mne, zda sa mi to akoby to bola nutena pretvarka pubertakov a proste hranie sa na niekoho na velkeho frajera s otrhanymi gatami po kolena stiahnute siltovka otocena a tricko zasmradnute a repovat a puckat si do kazdeho slova, roztahovat vety, robit sa velkym grazlom a frajerom ale v hlave nemat nic, vyvolavat konflikty ale spievat o tom aky je svet zly . TO JE OBRAZ CESKEHO-SLOVENSKEHO HIP-HOPU. Ak ste nedavno sledovali Aurel ja som ho neseldoval ale na bleskovkach som cital o mr. Rymtusovi ako rozbil Aurela a odisiel ako velky frajer :lol: Velmi som sa pobavil na tom ze aky je strastne husty ale ma nasrate v gatiach a v hlave nic ...ale zas mi prislo luto jeho hlavy. Ja tu nechcem nikoho sudit a vonkoncom nikoho kto ma tuto hudbu rad je predsa slbodny vyber. Len nechapem niecomu ako mozu hip-hoperi slovenski uznavat neakeho roma Rytmusa ktory keby mal napisat diktat tak ma tam cervene more a keby ste mu dali neaku odbornu otazku tak by navas cumel ako koza na nove vrata , ktory sa na verejnosti sprava ako neaky zachrana romov a vsetkych len hodnoti hlaven ze on je COOL ! Preco ho uznavate a fandite mu za jeho vulgarne slova opakujuce sa do okola ? Sam som hudbonik a nieje umenie si dat podklad opakujuci sa dookola napisat neake 2 vety s nadavkami a do toho rapovat a som velky KING :lol:
Tomu sa hovori degeneracia spolocnosti, upadok moralky, strata hodnot.. idealne prostredie pre subkulturu ako hiphop.. V takom prostredi vlastne aj vznikol.. u nas a inde v Europe to ale musia robit naopak.. najprv treba od malicka detom naimporotovat tieto nezmysli a potom sa uz oni postaraju o vytvorenie 'ghetta', samozrejme, ako si sa pytal ci sa to sem vobec "hodi", prirodzene ze nie.. hiphop a vsetky tie hluposti okolo neho nemaju s povodnymi hodnotami v nasich krajinach nic spolocne.. touto kombinaciou potom vznikaju tragikomicke individua ktore sa na gangstrov vyslovene pred okolim hraju a doma pocuvaju mamicku, atp.. ostatni z tej "kultury" ktori si o sebe myslia ze su uz dalej :roll: tuto skupinu nazyvaju pozeri alebo nejak podobne, z mojho pohladu su 'pozermi' uplne vsetci.. co by urcite potvrdili aj cierne originaly niekde v Bronxe :D
MurphY
Professional
Professional

Digital napísal:Jak ze nebude ? Sak s Komplotom a este o jednom co maju vydavat som pocul ale nespomenem si na nazov.
hej ale nebudu to dobry chlapci vol.2
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Pocul som ze to vyjde s dalsim cislom Bbaraku ci co?
Je to pravda? Ak ano kde sa da u nas kupit?

//No uz to mam objednane :wink:
http://obchod.hip-hop.sk/product_info.p ... cts_id=329
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

P3Bo napísal:nedá mi nereagovať aj keď vcelku súhlasím ..čo sa podľa teba hodí na naše územie ..aký hudobný druh ?
hiphop sa hodi jedine do bronxu a podobnych americkych stvrti, este aj lunik 9 ma daleko od bronxu
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Hip-hop nema nic spolocne s agresivitou, kt. ty vidis vo filmoch, kde sa zobrazuje Bronx alebo Brooklyn. Mozno sa to sem-tam tak prezentuje (napr. Wu-Tang Clan, ako predavaci narkotik a zbrani), ale zakl. ideou hip-hopu nie je nasilie - nemyl si to so sprostostami typu fasizmus a pod. srackami.
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

p4ra napísal:Hip-hop nema nic spolocne s agresivitou, kt. ty vidis vo filmoch, kde sa zobrazuje Bronx alebo Brooklyn. Mozno sa to sem-tam tak prezentuje (napr. Wu-Tang Clan, ako predavaci narkotik a zbrani), ale zakl. ideou hip-hopu nie je nasilie - nemyl si to so sprostostami typu fasizmus a pod. srackami.
Chápeš možnože nemá hip-hop nič spoločné z násilím ale vieš ono mnoho ľudí to súdi podľa tích trapkov ktorý sú na scéne a podľa zástupu čo ide za nimi. Predsa len ľudia si nevšímajú tú kvalitu ktorá sa vyprodukuje, lebo tá sa im do života nestrká to čo im/mne lezie na nervy je to skupinka detí/cigánov/debilov čo sa obliekaju jak rytmus vyjde von a začne robiť bordel bo to je cool a oni su tvrdy hopery a neboja sa skočiť do nikoho akurát potom ked ide oproti skupinka chlapov s holími hlavami(ani o nich si nemyslím pekné veci ale oni aspoň tak často neskáču do normálnych ľudí, ktorý majú svôj život a neinklinujú k istím skupinám poprípad nechodia oblečený jak debsovia) tak sú ticho.. jednoducho je mi luto že žijem na rovnakej planete z ľudmi čo ničia štýl, z ľudmi ktorým sláva stúpla do hlavy a nevedia čo by od tej nudy robili, a z ľudmi, ktorý musia podľa niekoho vyzerať - na niekoho sa hrať.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

O tejto teme, hh vs. nasilie, sa prekrasne hovori v songu, resp. intru k albumu od KRS-ONE - Necessary. Odporucam pozret si text :wink: http://www.actionext.com/names_b/boogie ... ssary.html
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

skus to prelozit (zhrnut to, hlavnu myslienku,..)

ako zvycajne pri hiphopovych textoch mi to z 80% nedava zmysel :roll:
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Aryan Angel napísal:skus to prelozit (zhrnut to, hlavnu myslienku,..)

ok skusim... vycucnem tie dolezitejsie veci:
When some get together and think of rap, they tend to think of violence...
ludia spajaju rap s nasilim

No, its not violent to show in movies the destruction of the human body
But yes, of course its violent to protect yourself at a party
And, oh no, its not violent when under the christmas tree is a look-alike gun
But, yes, of course its violent to have an album like krs-one
Nie, nie je nasilne ukazovat vo filmoch destrukciu ludskeho tela
Ale ano, samozrejme ze je nasilne ochranit sa na party
A nie, nie je nasilne ked je pod stromcekom hrackarska zbran
Ale ano, samozrejme je nasilne mat album ako KRS-ONE

By all means necessary, the rap audience must grow up
Rapove publikum musi dospiet... (velka pravda)

Whether peace by war, or peace by peace, the reality of peace is scary
But we must get there, one way or another, by all means necessary.
Ci uz mier vojnou, mier mierom, realita mieru je strasidelna
Ale musime sa tam dostat, jednou ci druhou cestou, vsetkymi nevyhnutnymi prostriedkami
Sorry za trochu blby preklad :oops: a potom sa tam este hovori o peniazoch a tak... komercializme
MurphY
Professional
Professional

Aryan Angel napísal:skus to prelozit (zhrnut to, hlavnu myslienku,..)

potom si trosicku spomaleny vsetko v textoch sa na seba viaze alebo to su metafory.. bud spomalenost alebo dementnost..

kunda bez mozgu je jak playstion bez dualshocku..
Napísať odpoveď