Huby, hubky, hríbiky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
blitzkrieg
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

erytrocyt napísal:belo15:Možno ešte príde jedno oteplenie, takže niečo by byť ešte mohlo. Minimálne podpňovky,hlivy, červeňáky /osikáče/, určite by ešte mohli byť pôvabnice fialové a nejaké tie kozáriky /brežňaky/.
No ale tak uvidíme.
Inak tohto ročná sezóna bola rozprávková :)
v tomto mas pravdu podpnovky rastu u mna priam pred domom a co sa tyka hliv podla mna najlepsia huba tak minuly vikend na rybach rastli po popadanych stromoch, teraz to bolo naopak viac hribov ako hubarov :smt048
belo15
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa belo15 »

erytrocyt napísal:belo15:Možno ešte príde jedno oteplenie, takže niečo by byť ešte mohlo. Minimálne podpňovky,hlivy, červeňáky /osikáče/, určite by ešte mohli byť pôvabnice fialové a nejaké tie kozáriky /brežňaky/.
No ale tak uvidíme.
Inak tohto ročná sezóna bola rozprávková :)
s tou sezonou mas pravdu bola to parada..a mas pravdu aj s tymi povabnicami, myslim ze tie este budu,tym ani mraz nevadi,tak isto aj hlivy, a nevim ci poznate plamienku zamatohlubikovu, ta rastie v zime na dreve,tak aj ta bude 8) . Tu si pozrite kde co rastie momentalne www.nahuby.sk :)
MGSnake
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa MGSnake »

R1k1nko napísal:teta mala 74r kym sa spametala uz uz divak " napadal " taky clovek ( od 20 - 49 ) by sa chitil a nejak zareagoval ( utekal , niekde liezol alebo nieco ine ... )
Ale teta sama v lese ledva chodi .....
Dalo sa to cakat ..
Mojho krstneho napadol diviak tiež ked bol na hubach a ma 40 rokov a tiež nič neurobil.To sa neda stihnut.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Belo15: Takže hlivy sú tvoje najobľúbenejšie huby hej? Tak sa pozri čo sa mi tento rok podarilo nájsť. V lokalite medzi Obišovcami a Pillerovim mlynom.Musím podotknúť, že toto je len jedna strana toho stromu, na druhej strane toho bolo ešte viac. Ak ťa to zaujíma pošlem ti video čo som natočil mobilom :)
//neviem to video nájsť :?
Prílohy
hlivy,obisovce.JPG
belo15
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa belo15 »

erytrocyt napísal:Belo15: Takže hlivy sú tvoje najobľúbenejšie huby hej? Tak sa pozri čo sa mi tento rok podarilo nájsť. V lokalite medzi Obišovcami a Pillerovim mlynom.Musím podotknúť, že toto je len jedna strana toho stromu, na druhej strane toho bolo ešte viac. Ak ťa to zaujíma pošlem ti video čo som natočil mobilom :)
tak to mi posli ak najdes...to najdes raz za zivot.. :)
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

erytrocyt napísal:Belo15: Takže hlivy sú tvoje najobľúbenejšie huby hej? Tak sa pozri čo sa mi tento rok podarilo nájsť. V lokalite medzi Obišovcami a Pillerovim mlynom.Musím podotknúť, že toto je len jedna strana toho stromu, na druhej strane toho bolo ešte viac. Ak ťa to zaujíma pošlem ti video čo som natočil mobilom :)
OMG :D ak mas to video tak to upni niekam, mne sa taketo nieco este nepodarilo iba na nasom spilovanom orechu, K+
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

chlapi do riti, hľadal som to videjko, nenašiel som ho, ak sa predsa len podarí, hneď vám ho dám.
Inak, keď som našiel ten strom, ostal som stáť a došiel mi dych.
Toľko hlív na jednom strome som v živote nenašiel. Potom dorazila moja mumu a ostala stáť a čumieť so mnou. Všetky boli zdravučké, pozbierali sme čo sme vládali, no a keď sme odchádzali, vyzeralo to že z nich nič neubudlo.
Ako som písal, z druhej strany toho stromu bolo asi dvakrát toľko ako vidíte. A to po celej dĺžke.
Škoda, že to video nemám, musím ešte kuk do maminho mobilu, či som ho nezabudol do pc stiahnuť.
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

trochu to tu ozivim ...tento rok sa mi s otcom podarilo najst par peknych kuskov...boli sme vo Važci ... fotene so SE K800i
Prílohy
DSC02740.JPG
DSC02739.JPG
DSC02738.JPG
DSC02737.JPG
DSC02736.JPG
DSC02735.JPG
P1020925.JPG
minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

compleX: hezkyyy ;) ticho zavidim...
U nas nebolo dlho nic, ale uz poprsalo, takze porastu prave jesenne dubaciky, uz to nebudu preteky so slimakmi a cervikmi....
Mimochodom, stale mam problemy presne urcit hrib sosnovy, dubovy, smrekovy...Ak poznas nejaky jednoznacny identifikator, mozes sa podelit ;)
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

minob napísal:compleX: hezkyyy ;) ticho zavidim...
U nas nebolo dlho nic, ale uz poprsalo, takze porastu prave jesenne dubaciky, uz to nebudu preteky so slimakmi a cervikmi....
Mimochodom, stale mam problemy presne urcit hrib sosnovy, dubovy, smrekovy...Ak poznas nejaky jednoznacny identifikator, mozes sa podelit ;)
no rozdieli hlavne ide o to kde sa vyskytuju ..ci v listnatych lesoch alebo ihlicnatych ...na huby chodim asi od 5 rokov ..ked ma otec braval vydrzalo mi to az doteraz ... mam 16 ..ale hlavne znaky medzi nimi ?? hmm sam ani neviem :oops: ale skusim ti to nejako priblizit
Hrib smrekovy
http://www.nahuby.sk/atlas_hub_detail.php?huba_id=136
Hrib dubovy
http://www.nahuby.sk/atlas_hub_detail.php?huba_id=122
Hrib sosnovy
http://www.nahuby.sk/atlas-hub/Boletus- ... rovy/ID137

skus si to precitat :) tam by to malo byt rozpisane vsetko :) ked ti to nebude stacit tak napis a prestudujem este knihy co mam doma
//a este je tu jeden taky maly smrad medzi tymyto hubamy ... a to tento
http://www.nahuby.sk/obrazok_detail.php ... pe=gallery
podoba sa takmer hribu sosnovemu,dubovemu a smrekovemu ..ale tento ma hlavny znak mriezku na nohe a je dost horky :) takze si davaj pozor ..inak mozes mat namiesto dobrej hubovej polievky "brecku" 8)
minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

complex: vdaka, toto som uz studoval... ked obcas pozeram tie fotky na serveri nahuby.sk, nie vzdy ho presne urcim,ale ece raz vdaka...
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

neviete odporucit nejaku dobru hubarsku zonu v okoli BA / MA ? chodievali sme za malacky za "komin" ak niekto pozna :) ale kedze su dnes skoro vsetky lesy uz vojensky priestor tak nemame kam chodit...su zato pekne pokuty...viem ze je mala pravdepodobnost niekoho stretnut ale bratovi sa podarilo hned na 1. sup :)
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

TomAss napísal:neviete odporucit nejaku dobru hubarsku zonu v okoli BA / MA ? chodievali sme za malacky za "komin" ak niekto pozna :) ale kedze su dnes skoro vsetky lesy uz vojensky priestor tak nemame kam chodit...su zato pekne pokuty...viem ze je mala pravdepodobnost niekoho stretnut ale bratovi sa podarilo hned na 1. sup :)
no neviem sastin straze, cerova lieskova, sajdikove humence, bilkove humence a este strelnica ale neviem ci tie lesy funguju ..lebo som pocul ze v sajdikovych robia golfove ihrisko (najvacsie na slovensku) co je na tom pravdy netusim ...

//autoeditácia príspevku (24 Sep 2010, 18:11)
trochu to tu oživím, takže tento rok sa podarilo nazbierať veľa plných košov :)
fotka je odfotená v Cerovej lieskovej kde sme nazbierali tieto huby za dve hodinky ...
//chcem sa ešte spýtať ..ako to je s povolením chodiť na huby na strelnicu ? ..viem že povolenie vydávajú v Malackách ..ale je potrebný formulár ktorý treba vyplniť a vymeniť za povolenie v Malackách ..neviete niekto kde sa taký formulár dá získať ?
Prílohy
IMG20100919_002.jpg
Napísať odpoveď