v tomto mas pravdu podpnovky rastu u mna priam pred domom a co sa tyka hliv podla mna najlepsia huba tak minuly vikend na rybach rastli po popadanych stromoch, teraz to bolo naopak viac hribov ako hubaroverytrocyt napísal:belo15:Možno ešte príde jedno oteplenie, takže niečo by byť ešte mohlo. Minimálne podpňovky,hlivy, červeňáky /osikáče/, určite by ešte mohli byť pôvabnice fialové a nejaké tie kozáriky /brežňaky/.
No ale tak uvidíme.
Inak tohto ročná sezóna bola rozprávková
Huby, hubky, hríbiky
-
blitzkrieg
Professional
- Kontaktovať používateľa:
s tou sezonou mas pravdu bola to parada..a mas pravdu aj s tymi povabnicami, myslim ze tie este budu,tym ani mraz nevadi,tak isto aj hlivy, a nevim ci poznate plamienku zamatohlubikovu, ta rastie v zime na dreve,tak aj ta budeerytrocyt napísal:belo15:Možno ešte príde jedno oteplenie, takže niečo by byť ešte mohlo. Minimálne podpňovky,hlivy, červeňáky /osikáče/, určite by ešte mohli byť pôvabnice fialové a nejaké tie kozáriky /brežňaky/.
No ale tak uvidíme.
Inak tohto ročná sezóna bola rozprávková
Mojho krstneho napadol diviak tiež ked bol na hubach a ma 40 rokov a tiež nič neurobil.To sa neda stihnut.R1k1nko napísal:teta mala 74r kym sa spametala uz uz divak " napadal " taky clovek ( od 20 - 49 ) by sa chitil a nejak zareagoval ( utekal , niekde liezol alebo nieco ine ... )
Ale teta sama v lese ledva chodi .....
Dalo sa to cakat ..
-
erytrocyt
VIP
Belo15: Takže hlivy sú tvoje najobľúbenejšie huby hej? Tak sa pozri čo sa mi tento rok podarilo nájsť. V lokalite medzi Obišovcami a Pillerovim mlynom.Musím podotknúť, že toto je len jedna strana toho stromu, na druhej strane toho bolo ešte viac. Ak ťa to zaujíma pošlem ti video čo som natočil mobilom 
//neviem to video nájsť
//neviem to video nájsť
tak to mi posli ak najdes...to najdes raz za zivot..erytrocyt napísal:Belo15: Takže hlivy sú tvoje najobľúbenejšie huby hej? Tak sa pozri čo sa mi tento rok podarilo nájsť. V lokalite medzi Obišovcami a Pillerovim mlynom.Musím podotknúť, že toto je len jedna strana toho stromu, na druhej strane toho bolo ešte viac. Ak ťa to zaujíma pošlem ti video čo som natočil mobilom
//neviem to video nájsť
-
blitzkrieg
Professional
OMGerytrocyt napísal:Belo15: Takže hlivy sú tvoje najobľúbenejšie huby hej? Tak sa pozri čo sa mi tento rok podarilo nájsť. V lokalite medzi Obišovcami a Pillerovim mlynom.Musím podotknúť, že toto je len jedna strana toho stromu, na druhej strane toho bolo ešte viac. Ak ťa to zaujíma pošlem ti video čo som natočil mobilom
//neviem to video nájsť
-
erytrocyt
VIP
chlapi do riti, hľadal som to videjko, nenašiel som ho, ak sa predsa len podarí, hneď vám ho dám.
Inak, keď som našiel ten strom, ostal som stáť a došiel mi dych.
Toľko hlív na jednom strome som v živote nenašiel. Potom dorazila moja mumu a ostala stáť a čumieť so mnou. Všetky boli zdravučké, pozbierali sme čo sme vládali, no a keď sme odchádzali, vyzeralo to že z nich nič neubudlo.
Ako som písal, z druhej strany toho stromu bolo asi dvakrát toľko ako vidíte. A to po celej dĺžke.
Škoda, že to video nemám, musím ešte kuk do maminho mobilu, či som ho nezabudol do pc stiahnuť.
Inak, keď som našiel ten strom, ostal som stáť a došiel mi dych.
Toľko hlív na jednom strome som v živote nenašiel. Potom dorazila moja mumu a ostala stáť a čumieť so mnou. Všetky boli zdravučké, pozbierali sme čo sme vládali, no a keď sme odchádzali, vyzeralo to že z nich nič neubudlo.
Ako som písal, z druhej strany toho stromu bolo asi dvakrát toľko ako vidíte. A to po celej dĺžke.
Škoda, že to video nemám, musím ešte kuk do maminho mobilu, či som ho nezabudol do pc stiahnuť.
-
blitzkrieg
Professional
-
blitzkrieg
Professional
no rozdieli hlavne ide o to kde sa vyskytuju ..ci v listnatych lesoch alebo ihlicnatych ...na huby chodim asi od 5 rokov ..ked ma otec braval vydrzalo mi to az doteraz ... mam 16 ..ale hlavne znaky medzi nimi ?? hmm sam ani neviemminob napísal:compleX: hezkyyyticho zavidim...
U nas nebolo dlho nic, ale uz poprsalo, takze porastu prave jesenne dubaciky, uz to nebudu preteky so slimakmi a cervikmi....
Mimochodom, stale mam problemy presne urcit hrib sosnovy, dubovy, smrekovy...Ak poznas nejaky jednoznacny identifikator, mozes sa podelit
Hrib smrekovy
http://www.nahuby.sk/atlas_hub_detail.php?huba_id=136
Hrib dubovy
http://www.nahuby.sk/atlas_hub_detail.php?huba_id=122
Hrib sosnovy
http://www.nahuby.sk/atlas-hub/Boletus- ... rovy/ID137
skus si to precitat
//a este je tu jeden taky maly smrad medzi tymyto hubamy ... a to tento
http://www.nahuby.sk/obrazok_detail.php ... pe=gallery
podoba sa takmer hribu sosnovemu,dubovemu a smrekovemu ..ale tento ma hlavny znak mriezku na nohe a je dost horky
neviete odporucit nejaku dobru hubarsku zonu v okoli BA / MA ? chodievali sme za malacky za "komin" ak niekto pozna
ale kedze su dnes skoro vsetky lesy uz vojensky priestor tak nemame kam chodit...su zato pekne pokuty...viem ze je mala pravdepodobnost niekoho stretnut ale bratovi sa podarilo hned na 1. sup 
-
blitzkrieg
Professional
no neviem sastin straze, cerova lieskova, sajdikove humence, bilkove humence a este strelnica ale neviem ci tie lesy funguju ..lebo som pocul ze v sajdikovych robia golfove ihrisko (najvacsie na slovensku) co je na tom pravdy netusim ...TomAss napísal:neviete odporucit nejaku dobru hubarsku zonu v okoli BA / MA ? chodievali sme za malacky za "komin" ak niekto poznaale kedze su dnes skoro vsetky lesy uz vojensky priestor tak nemame kam chodit...su zato pekne pokuty...viem ze je mala pravdepodobnost niekoho stretnut ale bratovi sa podarilo hned na 1. sup
//autoeditácia príspevku (24 Sep 2010, 18:11)
trochu to tu oživím, takže tento rok sa podarilo nazbierať veľa plných košov
fotka je odfotená v Cerovej lieskovej kde sme nazbierali tieto huby za dve hodinky ...
//chcem sa ešte spýtať ..ako to je s povolením chodiť na huby na strelnicu ? ..viem že povolenie vydávajú v Malackách ..ale je potrebný formulár ktorý treba vyplniť a vymeniť za povolenie v Malackách ..neviete niekto kde sa taký formulár dá získať ?