II. Ficova vlada (3/2012-3/2016)

Diskusie na politické témy...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: II. Ficova vlada (3/2012-2016?)

Príspevok od používateľa Frco »

preco ho nejaky mod nezabanuje...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Bobr napísal:Nejaka kvetinka od sudruha Caplovica: http://www.sme.sk/c/6742587/kym-uciteli ... 0-eur.html

// Famine, skoda aj reagovat na niekoho, kto pise ako sa komu "nechcelo ucit"... a sam neovlada zakladne pravidla Slovenskeho jazyka.
Kancelária Dušana Čaploviča tvrdí, že časť kvetov išla študentom, ktorí sa učia viazať kytice.

No tak, čo sa ti neľúbi? Veď je to jasné.
Bobr
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Bobr »

Jaj tak potom je to uplne v poriadku // sarkasm
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Dufam, ze tato vlada debilov, mentalov a dalsich dusevnym malformacii najneskor do 2 rokov padne.
To, co sa momentalne deje, nema obdobu.
Riadene vykradanie rozpoctu, prihadzovanie zakazok a dotacii kamaratom a sponzorom, podnikanie politikov cez biele kone, ....tu sa da pokracovat daleko a nema to konca.
Tak hlupych a nekompetentnych ministrov tento stat este nemal. Staci sa pozriet na Kazigrafa, ktory na tlacovkach netusi o com hovori, ak to nema pripravene, ci na PociatokKonca, ktory je raz minister financii, teraz minister dopravy... no hotovy univerzalny majster sveta.

Neviem, ci su oni fakt tak blbi - lebo na jednej strane mali aj kdejake firmy a dokonca aj niekde pracovali - alebo ich k nezmyselnemu pocinaniu niekto externy nuti a zameta s nimi ako s vajglami.

A takto to funguje: http://finweb.hnonline.sk/c1-59836070-n ... povanejsim
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://www.sme.sk/c/6794795/ministerstv ... v-eur.html Kaliňák o čísle neinformoval, lebo sa ho na to nikto nepýtal, novinári podľa neho chceli vedieť výšku koncoročných odmien.

Pôvodne som chcel napísať iba niečo vulgárne, ale už ani to sa mi nechce...

//autoeditácia príspevku (12 Máj 2013, 11:05)
Práve pozerám O 5 minút 12 - tá Zvolenská či ako sa volá je totálne sprostá z medzinárodného práva, keď trepe, že "vyvlastnenie je legitímne právo každého" a že "dnes sú arbitráže so štátmi v móde". Učí sa u nás na právnických fakultách vôbec medzinárodné ekonomické a investičné právo? Pretože nás tri semestre zadúšali opakovaním, že vysvlastnenie je jasným krokom k arbitráži a je úplne jedno, či štát tvrdí alebo netvrdí, že zaplatí "dobrú sumu" - akákoľvek suma sa súkromnej poisťovni určite pozdávať nebude a štát nemá AKO dokázať, že to robí "v prospech občanov".

Vôbec netuším, prečo sa oháňa tým, že desať štátov v Európe má jednu poisťovňu a preto to musíme mať aj my. Veď predsa niekoľko štátov v Európe má parlamentnú monarchiu a teda bolo by dobre, ak by sme zmenili systém, keď sa hlavne monarchiám darí? Bolo by to "dobré pre občanov"? OMG je úplne vidno, že tá Zvolenská je absolventkou "elitnej" PF UK...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Ide skôr o to kto je adresátom tej propagandy. V našej milovanej vlasti sa totiž vôbec nerozoberá ak politik verejne klame - preto si myslím, že jej škola je v tomto prípade irelevantný faktor. Prečo by si teda nemohla vymýšľať ? Čo akože má povedať ? Pravdu že chcú znova nájsť spôsob ako "preinvestovať" peniaze do vlastných vreciek? Dobre vieme ako skončila za krátke obdobie VSZP v jej rukách ( z plusu do výrazného mínusu ) a tým pre mňa hasne akákokoľvek diskusia týkajúca sa jej osoby.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/2 ... pokutovat/
89 je znova trosku blizsie. Teraz hlasit a zajtra pytat povolenie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ááá, zase o kúsok bližšie k vysnenému socializmu. :smt007
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

No nic, v priebehu tohto roka nahlasujem trvaly pobyt do zahranicia a hotovo...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ak prežijem v zdraví najbližšie mesiace, žiadam o anglický pas. Už som to plánoval dávnejšie, ale teraz nad tým rozmýšľam úplne vážne. Predtým som nechcel, pretože ta boľševická čvarga spravila ten skvelý zákon, vďaka ktorému mi chce vziať slovenský, ak požiadam o iný. Ale teraz mi to bude jedno. Môžem je*ať na takúto krajinu, na to, aby som ešte musel ako malé decko mamičke nahlasovať štátu to, kde sa chystám. Pozdravujem všetkých voličov tohoto boľševického duchovného a ľudského odpadu, buďte na seba hrdí.

///Nedalo mi to, na SME to chcem rozvíriť:

Trochu na diskusiu (možno sa tu k niečomu spoločne dopracujeme) - nejaké iné Chartre, ktoré by tento boľševický zákon mohol porušovať? Ako som tak pozeral do zbierky, tak:

CHARTER OF FUNDAMENTAL RIGHTS OF THE EUROPEAN UNION
(2010/C 83/02)

In December 2009, with the entry into force of the Lisbon Treaty, the charter was given binding legal effect equal to the Treaties. To this end, the charter was amended and proclaimed a second time in December 2007.

Article 45

Freedom of movement and of residence

1. Every citizen of the Union has the right to move and reside freely within the territory of the Member States.
//nie je tu definované nič o tom, či by niekto mal alebo nemal ohlasovať opúšťanie členského štátu, preto predsa vznikol Shengenský priestor, aby neexistovalo žiadne časové alebo osobné ohraničenie//

Article 52

Scope and interpretation of rights and principles

1. Any limitation on the exercise of the rights and freedoms recognised by this Charter must be provided for by law and respect the essence of those rights and freedoms. Subject to the principle of proportionality, limitations may be made only if they are necessary and genuinely meet objectives of general interest recognised by the Union or the need to protect the rights and freedoms of others.
//je tento zákon naozaj prezentovaný v záujme EÚ, teda v princípe, že by mohol predsa len spôsobovať obmedzenia občanovi, ktorý má právo na pohyb po členských štátoch EÚ na základe voľného pohybu osôb?//

-----

Ešte ma napadlo, ako je to v konflikte o samotnom Free movement of persons / teda ekonomicky aktívných, keďže neaktívni obmedzenia majú? Musí to predsa s niečím kolidovať, nie je normálne, aby ma štát kontroloval ako matka svoje dieťa.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ta novela je aj proti ustavna:
http://www.vop.gov.sk/zakladne-prava-a-slobody
sloboda pohybu a pobytu, zákaz vyhostenia vlastného občana (zákon môže tieto slobody obmedziť, ak je to nevyhnutné pre bezpečnosť štátu, udržanie verejného poriadku, ochranu zdravia alebo ochranu práv a slobôd iných a na vymedzených územiach aj v záujme ochrany prírody);
takze moje opustenie hranic, co mi nikto nemoze dokazat (Shengen) ohrozuje bezpecnost, verejny poriadok, zdravie, prava a slobody inych, alebo o co v tej novele ide?
je to silna motivacia urobit o tyzden tie statnice na prvy pokus a potom ist kade lahsie
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

chcem sa opytat ako nepravnik, takato oznamovacia povinnost sa moze chapat ako obmedzovanie pohybu?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pravda. O čo teda ide? Nechápem, čo teraz robí naša bohovská opozícia, prečo nevrieskajú odušu, Fico by už mal aspoň desať tlačoviek...Som si vedomý, že to nebude tak jednoduché dokázať protiústavnosť a kolíziu s EÚ legislatívou, určite budú vymýšľať kadejaké kľučky, že je to "iba" žiadosť o nejakú registráciu a "iba" nad tri mesiace mimo územia, avšak podstatou je, že to narúša ÚPLNÚ slobodu pohybu. Ibaže v tomto prípade ide iba o Shengen...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ako zistia že som fuč ?

//ale ako zistia ako dlho som bol medzitým napr. v ČR ? Alebo hocikde inde v Schengene ?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Na základe pasovej kontroly, v prípade návštevy štátu mimo Schengenu.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

seth82 napísal:avšak podstatou je, že to narúša ÚPLNÚ slobodu pohybu. Ibaže v tomto prípade ide iba o Shengen...
O akej UPLNEJ slobode pohybu to rozpravas? Ved na to aby si vycestoval mimo schenghenu potrebujes povolenie uradnicka (viza). Sloboda pohybu uz par storoci neexistuje.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Takze ked som mimo SR, a na Slovensko sa uz nevratim, tak mi povinnost odpada? Cisto technicky som v case platnosti zakona/novely nevycestoval, pretoze som sa v SR nezdrziaval.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

TommyHot: Prečítaj si tú moju poznámku a moje príspevky poriadne poriadne. Okrem toho, NIE. Na vycestovanie mimo Schengenu nepotrebuješ víza. Napríklad návšteva UK. Alebo cesta do Kanady, tam je dokonca doba pobytu povolená na 6 mesiacov. Prípadne Albánsko, Kolumbia a podobne. Get your facts right.

A svoj skepticizmus si nechaj pre iné diskusie, ja som ho už pochopil, beriem ho a akceptujem.

t0m4s3: Ja si to ani neviem predstaviť - ak si v ČR, tak bez Schengenu ako kontrolujú tvoj pohyb, to netuším...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

to zacnu kontrolovat vsetkym kde pouzivaju platobne karty, simky a podobne? alebo ako to chcu realizovat?
Napísať odpoveď