imdb vs. csfd

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

?

imdb
11
14%
csfd
69
86%

Celkom hlasov: 80

lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

imdb vs. csfd

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Zdravím.
Vždy keď si chcem pozrieť nejaký film, rád si zisťujem aké má hodnotenia, niečo okolo filmu a nejaké to herecké obsadenie.
Dosť dlho som navštevoval csfd. Nakoľko je to čseko slovensky, majú to tam prehľadné a databáza je skutočne obrovská.
Potom som sa nejak dostal k imdb a je to tuším medzinárodná databáza.
csfd som nejak prestal doverovat nakolko si citam tiez komentáre k filmom. Čítal som také bullshity od niektorýc užívateľov že si nemožem myslieť nič iné, len to že majú nasraté v hlave.
Tak napr.
The road http://www.csfd.cz/film/233126-road-the/

"Celej film se odehrává v zatuchlym smradlavym světě, kterej režisér nepochopitelnym způsobem nějakejma filtrama ztmavil a tím pádem zkurvil, aby to mělo atmošku. Protože svět sám o sobě je zničenej a slunce je zahaleno bůhví jakym bordelem. Já jsem pak viděl uplný hovno a měl jsem nutkání u toho filmu usínat každejch pět minut. Přitom to vůbec nemusel bejt špatnej film, ale tohle to prostě oddělalo. Třeba ten plakát, vypadá hezky, jenže je šedej. To je přesně problém celýho filmu. Je šedej až to hezký není. A kdo se na to s čistým vědomím má ty dvě hodiny koukat..."

čo je toto pre boha za argument? :lol: Hodnotiť takto film? Nuź moc.
Je mi jasné že takéto individuá sa nájdu aj na imdb, ale neverím že až takto moc.

O čo ide v tejto téme?

Ktorý web navštevujete vy, ktorým sa rozhodujete a prečo.
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: imdb vs. csfd

Príspevok od používateľa profik »

Uz som si dost zvykol na csfd. Asi hlavne kvoli jazyku. Ked som niekedy hladal film radsej som si onom nieco precital po cesky/slovensky ako anglicky. Aj ja citam komentare a skoro vzdy sa tam najde nejaky, ktory tam nema co robit. A este k tym komentarom 100ludi, 100chuti, ja si film vyberam hlavne podla hodnotenia. Ked uz ma +70% tak si ho stiahnem. Komedie väcsinou +60%, kedze vela je nizko hodnotenych.

//este som zabudol, ze niekedy si film stiahnem aj ked ma zle hodnotenie napr 2012 ma zle/priemerne hodnotenie(63%), ale chcem si pozriet ho, kedze je to "trhak" v kinach...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ja tiež radšej csfd...ale na imdb je toho viac, napr. ak hľadám kto hral koho tak to na csfd nenájdem...v ostatnom súhlasím s profikom, filmy sťahujem iba keď majú hodnotenie nad 70%...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Podľa mňa je to úplne jedno, hodnotenie je založené na mainstreamových divákoch a závisí iba na jednotlivcovi, či sa k nemu prikloní, alebo nie. Ako príklad uvediem seba a mojou povestnou averziou voči filmom Fight Club a Forrest Gump - v oboch prípadoch som daroval najhoršie možné skóre a napriek tomu sa nebudem unúvať niekomu vysvetľovať svoje dôvody, alebo prezentovať sa nejakým argumentom, ktorý aj tak vyvolá úplne zbytočný flejm (ktorý sa mimochodom potvrdil aj tu na fóre, pretože väčšina tunajšieho osadenstva nevie bez RAGE prehltnúť iný, z ich pohľadu radikálny názor). Nehnevaj sa, ale tvoj názor na ostatných užívateľov je presne tak obmedzený, ako ten vyjadrený nimi (nenarážam práve na tie s vulgarizmami, ale vo všeobecnosti)... Mne osobne na ČSFD vadí ten spôsob vyhľadávania, ktorý je ale na druhej strane spôsobený skvelými prekladmi názvov filmov buď našich, alebo českých distribútorov, takže pokiaľ nepotrebujem písať recenziu, tak sa tam nevyjadrujem. V každom prípade mám účty na oboch.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Niekedy iba imdb, ale potom som objavil csfd a odvtedy všetko hľadám cez csfd.. zvykol som si na jeho štýl.

Komentáre čítam, ale beriem ich s rezervou.. pretože podľa Tvojej filozofie by pre mňa v hlave malo nasraté takmer 100.000 užívateľov imdb.. (takmer toľko ľudí dalo filmu Avatar na imdb plný počet bodov)..

;)
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

ja vyuzivam IMDB,lepsie hladanie lepsie celkovo vo vsetkom pre mna. Na csfd som bol len chvilku ale nepresvedcilo ma to ..navyse po vyjadreni mojho nazoru na danu stranku, kde som nikoho neurazal a neosocoval sa na mna zosypala sprska kritiky a nadavok a osocovania najlepsi bol vycitavy prispevok nejakeho dlhodobeho uzivatela ktory : ved ty nemas ani jedno hodnotenie rovnake ako ja.. :))
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

Ja osobne využívam CSFD, najmä kvôli československému prostrediu a jednoduchosti a viac-menej zvyknutosti naň. O čom je film, kto v ňom hrá a iné zaujímavosti si pozriem na CSFD, ak ma film zaujme, prípadne aj trailerom a ešte má aj dobré hodnotenie, nijak inak to neriešim, stiahnem film, pozriem a získam vlastný názor, ktorý v komentároch na CSFD neprezentujem. Ak ma moc nezaujme o čom daný film je, ale je vysoko hodnotený, rád si prečítam komentáre k nemu a pozriem si aj hodnotenie na IMDB. Veľmi rád to skombinujem. Aj keď môžem povedať, že viac používam CSFD, v pomere asi 70 percent (csfd) 30 percent (imdb)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Jednoznacne IMDB..Csfd sa mi nepozdava..Za prve, ked clovek nevie cely nazov filmu v anglictine (alebo ho zada kus skomolene), tak na csfd ho nenajde takmer vobec..ale na imdb mu da x podobnych vysledkov filmov, ktore sa podobaju a clovek sa k tomu dopatra...
Za druhe..recenczie, alebo skor tie komentare na csfd su fakt vacsinou odveci a vacsinou tam pisu divaci dost velke kraviny..
Pre slovaka, ktory neovlada anglictinu je to sice dobre, ale ked si clovek precita recenziu, alebo forum k jednotlivemu filmu na imdb tak si ovela skor urobi o filme nazor..
Aj dane hodnotenia mi pridu ovela objektivnejsie na imdb..Kedze tazsie sa hodnoti objektivne film od 0-5, ako od 1-10... Takze niekedy su tie hodnotenia pristrihnute na csfd umna za hlavu...

+ na imdb mam ohodnotene vsetky filmy, ktore som videl za par rokov do zadu az doteraz, cize lahko si kuknem, ci som dany film videl..tych cca 400filmov sa mi veru na csfd opatovne hodnotit nechce, kedze mi to pride nelogicke a neprehladnejsie ako na imdb..Ma svoj imdb hodnotiaci rebricek, podla ktoreho viem, aky bol film, ktory som v minulosti ohodnotil podla hviezdiciek..
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

soviet - ja presne naopak... imdb registraciu som si spravil neskor ako na csfd, takze tam mam mozno polovicu ohodnotenych + nechodim tam az tak casto, takze som tam mierne strateny, kazdopadne tie hodnotenia tam berem trosku objektivnejsie ako na csfd... co sa komentarov tyka na csfd - citam ich iba od ludi s vela bodmi ako POMO a golfista + ludia co mam v oblubencoch... a to co ohodnotim a okomentujem na csfd potom hadzem este sem...

co sa noviniek tyka je imdb jasne lepsie...csfd je zaspate, trailery ako blbi prekladaju a teda su neskor...a tak..
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

na csfd mi vadi ze tam napr ludia spicuju komediu alebo akcny film za to ze to nema hlboku myslienku apod..... mi pripada akoby ti blbci co tam hodnotia nic ine nechcu len tazke psychologicke dramy kde sa musis este den zamyslat o com to vlastne bolo....ale klatik dik za tip na film v tvojom prvom prispevku, vyzera to dobre :P
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

imdb = gamespot, metacritic
cdfs = games.tiscali, sector

Tak nejak by som prirovnal úroveň týchto dvoch portálov. Chodievam na imdb, zatiaľ nesklamalo...
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

niektorí čítate po sebe čo píšete ?

každý má na vec iný názor, či už inteligentný alebo nie - a podľa toho chceš porovnávať databázu filmov?

film môže mať aj 100% hodnotenia a vôbec ťa nemusí chytiť a baviť...
hodnotenie sa nedá spraviť objektívne, takže 100 ľudí 100 chutí, ale určite pre mňa nieje hlavných kritériom výberu filmu.

wtf téma :shock: :shock:

aby som rozlúštil túto záhadu pridávam stránku podľa ktorej sa rozhodujem jaL

Kód: Vybrať všetko

http://teaser-trailer.com/
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Aj, aj. Na CSFD ma vsak odradza debilne hodnotenie, pretoze najst film, ktoreho viem presny originalny nazov da niekedy zabrat, pricom na IMDB to potrva par sekund. Hodnotenia sa mi nezdaju nejak extra rozdielne, aj ked v niektorych pripadoch je citit mentalitu slovenskeho a ceskeho naroda, ale to je asi vsade tak. Niekomu sa nepaci anglicky humor (mne), niekomu sa nepacia filmy od Tarantina ako napr. Pulp Fiction (zase ja), inym zase neprisla komedia The Hangover vobec vtipna (a zase ja).

V poslednom case ale viac vyuzivam CSFD, pretoze komentare su v cestine a tak sa mi to lepsie cita.
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Ja osobne preferujem CSFD. Chodim tam ked pozeram ake nove filmy vysli a na CSFD na mna vybehne pre mna prijemnejsie prostredie, kratky obsah a nejake to hodnotenie. Komentare uzivatelov velmi nezvyknem citat teda mi neprekazaju. Vyhladavanie by mohlo byt aj lepsie, ale takmer vzdy mam aj presny anglicky nazov, teda sa to da zniest.
Kdezto na IMDb vidim ako plot akurat jednu vetu, ktora mi nic nepovie a rozsireny obsah, ktory je strasne dlhy a nechce sa mi ho citat. Tiez sa mi zda trochu menej prehladne...
Maki
Darca
Darca

heheeeej :D csfd zasa hackli?
Prílohy
csfdlolwut.png
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

ja mám všetko OK, to iba tvoj browser alebo PC majú AIDS :3
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

vcera v noci o tom case jak to posielal som mal problemy s csfd aj ja, pri hladani mi davalo vo vysledku len stvorceky, bez nazvov filmov..dajaka chybka v databaze asi iba
Maki
Darca
Darca

jo jo, mali chybu v databaze, uz je vsetko ok
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Space5800 »

u mňa vedie CSFD. Dôvody: samozrejme jazyk a zdá sa mi ten web menej chaotický, rýchlo nájdem čo chcem, a sú tam aj zaujímavé komentáre k filmom :)
Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

Používam len ČSFD. Samozrejme kvôli jazyku, keďže anglicky neviem. Teraz keď už môžem písať aj komentáre je to ešte lepšie. Ale zase je pravda že na ČSFD je komentárov aj ku kultivovaných záležitostiach dosť vyšinutých (niečo ako recenzie na metal-archives) a pri niektorých komentároch (napr. pri jednom dlhočiznom na Avatare) sa človek až chytá za hlavu čo je človek schopný vypotiť. :)
Napísať odpoveď