Info o hernom PC prípadne jeho stavba
Info o hernom PC prípadne jeho stavba
procesor: 4jadrový AMD Phenom 840 (3.2GHz) nataktovaný na 3.40GHz bez straty záruky
doska: ASROCK M3N78D, 8kanálové audio, 10xUSB 2.0, 4xSATA2, až 16GB DDR3 1600MHz
RAM: 12GB DDR3, 3x 4096MB DDR3 1333MHz
grafická karta: ATI6870 1GB DDR5 (4200/915MHz), 256bit, 2xDVI, HDMI, 2xDP
pevný disk: WD 1000GB SATA2, 64MB cache, 7200rpm, veľmi tichý
opt.mechanika: DVD napaľovačka, SATA, čierna
skrinka: EuroCase čierno-strieborná
zdroj: FORTRON 550W, aktívne PFC
Zdravím páni oplatilo by sa toto kúpiť za 550€ prípadne + 50€ za 1TB HDD. S tým že tam je win 7 64bit cz a záruka 36mesiacov.
doska: ASROCK M3N78D, 8kanálové audio, 10xUSB 2.0, 4xSATA2, až 16GB DDR3 1600MHz
RAM: 12GB DDR3, 3x 4096MB DDR3 1333MHz
grafická karta: ATI6870 1GB DDR5 (4200/915MHz), 256bit, 2xDVI, HDMI, 2xDP
pevný disk: WD 1000GB SATA2, 64MB cache, 7200rpm, veľmi tichý
opt.mechanika: DVD napaľovačka, SATA, čierna
skrinka: EuroCase čierno-strieborná
zdroj: FORTRON 550W, aktívne PFC
Zdravím páni oplatilo by sa toto kúpiť za 550€ prípadne + 50€ za 1TB HDD. S tým že tam je win 7 64bit cz a záruka 36mesiacov.
-
vikko78
Medium Professional
Re: Info o hernom PC prípadne jeho stavba
to je ten z Bazosu?
-
Pigesko
King
- Kontaktovať používateľa:
oplati aj neoplati...
+ ATI6870 1GB DDR5
+ WD 1000GB SATA2, 64MB cache, 7200rpm
+ 12GB DDR3, 3x 4096MB DDR3 1333MHz (mozno trosku prehnane, a v AMD + triple channel nevidim zmysel)
+ win 7 64bit cz a záruka 36mesiacov
+ FORTRON 550W, aktívne PFC (to lepsie co sa da zohnat v strednej striede)
- AMD Phenom 840 (aj ked je taktnuty, viem si tam predstavit nieco lepsie...vymena by nemala byt problem)
- EuroCase čierno-strieborná (lacna, nekvalitna skrinka, ale na bezne "domace" pouzitie ok)
- ASROCK M3N78D (nic osobne voci konkretnej doske, skor voci celej znacke...nedovera)
celkovo je to fajn zostava, nic extra ale zalezi od vyuzitia
ja osobne by som sa zbavil toho procaku a jednej ramky (8GB ti proste musi stacit) a hodil by som tam nejake lepsie 4jadro...
//momentalne sa v tom par mesiacov neorientujem kedze nie je cas, ale za 550eur by sa snad dalo zlozit aj nieco lepsie...no pravdepodobne bez Winu...
+ ATI6870 1GB DDR5
+ WD 1000GB SATA2, 64MB cache, 7200rpm
+ 12GB DDR3, 3x 4096MB DDR3 1333MHz (mozno trosku prehnane, a v AMD + triple channel nevidim zmysel)
+ win 7 64bit cz a záruka 36mesiacov
+ FORTRON 550W, aktívne PFC (to lepsie co sa da zohnat v strednej striede)
- AMD Phenom 840 (aj ked je taktnuty, viem si tam predstavit nieco lepsie...vymena by nemala byt problem)
- EuroCase čierno-strieborná (lacna, nekvalitna skrinka, ale na bezne "domace" pouzitie ok)
- ASROCK M3N78D (nic osobne voci konkretnej doske, skor voci celej znacke...nedovera)
celkovo je to fajn zostava, nic extra ale zalezi od vyuzitia
//momentalne sa v tom par mesiacov neorientujem kedze nie je cas, ale za 550eur by sa snad dalo zlozit aj nieco lepsie...no pravdepodobne bez Winu...
-
Thommas
Addict
Za 550€ máš SB.
-
vikko78
Medium Professional
osobne by som ubral ramku na 8 gb, hodil tam tento cpu AMD Phenom II X6 1075T a čo sa týka dosky, tak by som to asi riskol, teda pokial je tam záruka, tak ako píše. cena by sa síce navýšila cca o 30€, ale vo výkone cpu to oceníš... 
Tak páni zhrnutie je znížiť ram na 8 GB, vymeniť procák prípadne dosko. Ja osobne by som bol radšej intelu na mieste procesora pretože predsa len už majú nejaké to svoje meno a mám aj osobnú skúsenosť. Nebol by to nejaký extra problém ? Myslím že tá ram by stačila aj na 6GB neviem či sa dá. Okrem toho keď chcem zvýšiť neskôr ram tak ich stačí len zastoknúť do matičnej a toť vše ? Prepáčte že sa možno pýtam banalitu ale nevyznám sa. Mne ide hlavne o to aby na tom v pohode fičalo sony vegas, a Arma 2 pokiaľ možno na čo najvyšších detailoch. Čiže skôr multimediálny PC. A čo sa týka tej skrine za čo by ste to radili vymeniť. Inak ďakujem veľmi pekne 
To si potom radsej poskladaj vlastnu zostavu... ako vravel Pigesko
za 550eur by sa snad dalo zlozit aj nieco lepsie
-
Pigesko
King
horsiq: rozhodne si zaloz temu v Poradni pri kupe (aspon informativne), za 550e si vazne mozes poskladat o chlp lepsiu zostavicku...vykon nebude nejako rapidne vyssi, ale aj to malo potesi a hlavne v tom budes mat kvalitnejsie (overene) komponenty...a riskovat s asrock je ako riskovat nekvalitnu strechu ktora ta nakoniec zabije...ako uz dobre vieme, ak sa po**be doska, stava sa ze so sebou vezme aj nejaky dalsi komponent...stoji to za to?
No len tolko ten asrock nezatracujte vsetci. Je to treti najvacsi vyrobca dosiek a ja mam s nimi len a len dobre skusenosti. To co bolo tak bolo. Su uz ine casy a veci sa menia rovnako aj Asrock, -k lepsiemu. Posledny rok uz su na tom kvalitativne neporovnatelne lepsie ako boli pred rokmi a kludne sa mozu merat napriklad s msickom alebo asusom alebo aj gigabyte. Dnes sa uz na Kiu nepozera nikto ako na korejske smejdove auto, ale prave naopak ako na jednu z najspolahlivejsich znaciek aut so 7 rocnou zarukou. Ja osobne a aj cele moje okolie co som im skladal pc mame asrocky a doteraz ziaden problem. Moja osobne ide 4 rok a som spokojny. V sucasnosti nie je ina znacka, ktora ponuka tolko muziky za malo penazi. Kto chce setrit ma jasnu volbu, kto ma na vyhadzovanie penazi von oknom, ten nech kupuje gigabyte.
-
Pigesko
King
harlik: heh, tento text mozem pouzit pri kazdej znacke, kedze kazda niekde zacinala...ale k veci, staci si pozriet cenu tej dosky a presne ako hovoris - "V sucasnosti nie je ina znacka, ktora ponuka tolko muziky za malo penazi" ta cena je oproti konkurencii vzhladom k specifikacii naozaj nizka, a prave z toho dovodu si viem vydedukovat, z ktorej casti sveta dovazaju suciastky na vyrobu takej dosky
- teraz nechcem tvrdit ze poznam celu politiku kazdej znacky a hlavne asrock...ale chapes o co mi ide
- teraz nechcem tvrdit ze poznam celu politiku kazdej znacky a hlavne asrock...ale chapes o co mi ide
Pigesko .... snad si nemyslis ze suciastky na Gigabyte sa vyrabaju v nemecku
vsetko je vyrabane v Cine ,Vietname, Taiwane a neviem kde koli cene .....
-
Pigesko
King
je rozdiel cinska suciastka a cinska suciastka...je rozdiel ked suciastka splna najprisnejsie kriteria a prejde prisnou kontrolou, a je ine ked nema kontrolu ziadnu alebo minimalnu, len ju proste exportuju cim skor do sveta
mne stacilo video kde podrobili dve uplne totozne cinske suciastky skuske, dali ich pod plamienok a nechali par sekund, mozno minutku, na tej menej kvalitnej sa umelina roztopila prakticky okamzite, na kvalitnejsej bola len ozehnuta, ale prakticky neposkodena...navinuty kablik sa na nekvalitnejsej suciastke po miernom ohnuti rozlomil a doslova rozsypal, na kvalitnejsej bol opat iba mierne ozehnuty, a po niekolko nasobnom ohnuti a kruteni sa nezlomil...atd atd atd...to je to na co narazam
tam sa meni ta koncova cena dosky, kedze za kvalitnejsie materialy si musime priplatit, nie vzdy sa priplaca len za znacku ale aj za kvalitu 
// asrock podla mna este stale nie je tak renomovana a u zakaznikov rozsirena znacka, aby si mohla dovolit tie kvalitnejsie suciastky na vyrobu svojich komponentov...proste kazdy ma dve moznosti ako ziskat zakaznikov, bud vsadia na nizku cenu, alebo vysoku kvalitu...co mymslis, na co vsadil asrock?
lebo obe moznosti v jednom si niekedy nemozu dovolit ani tie omnoho rozsirenejsie / oblubenejsie znacky..
//a svate pravidlo v tomto biznise je? za kvalitu sa plati...pochybujem ze u asrock to plati opacne, a teda za kvalitu sa neplati
// asrock podla mna este stale nie je tak renomovana a u zakaznikov rozsirena znacka, aby si mohla dovolit tie kvalitnejsie suciastky na vyrobu svojich komponentov...proste kazdy ma dve moznosti ako ziskat zakaznikov, bud vsadia na nizku cenu, alebo vysoku kvalitu...co mymslis, na co vsadil asrock?
//a svate pravidlo v tomto biznise je? za kvalitu sa plati...pochybujem ze u asrock to plati opacne, a teda za kvalitu sa neplati
Ja mam asrock uz 5 rokov a bez problemov. Kamos tiez a nestazuje sa. Inak co brani Asrocku spravit to, ze zdvihne ceny na uroven gigabyte, asus, msi? Nic, len zle meno mozno z minulosti. Daju ich tam a po roku takych cien si na to vsetci zvyknu a nebudu riesit uz kvalitu. Zaroven nikde nie je zaruka, ze gigabyte vydrzi po zaruke viac ako asrock. Aj tak tie veci skor vymenis ako sa pokazia a v tom pripade je moja volba jasna. A pigesko ver tomu, ze casto krat si priplacas len za znacku a nie kvalitu. Nie vsetko co je drahsie je lepsie. Ruku do ohna by som za to dal. Nechcem byt out of topic, ale naprikld kia hyundai boli kde pred 8 rokmi este? A dnes...maju kvalitu ako nemecke vozy a davaju najdlhsiu zaruku (7 rokov) na auta, takze o niecom to svedci a ceny maju tiez uz nie najnizsie. V pc sfere to bude coskoro podobne. Ci Kingston, Corsair alebo Patriot, chlapci je to uplne jedno, vsetky odvedu rovnaku pracu a mozu sa kedykolvek pokazit. Disky to iste WD, Seagate, Samsung kazdy sa hrdi, ze je lepsi, pritom to nie je pravda su +/- na tom rovnako atd...Kto chce setrit asrock, kto ma peniaze kludne nech plati za "kvalitu" cest vynimkam samozrejme.
-
Pigesko
King
no v mojom prispevku som schvalne nepoukazal na ziadne znacky z tych "lepsich"
a v pc sfere sa to renome moze zosypat len kvoli jednemu nepodarenemu komponentu, to je oproti automobilom rozdiel...inak, moj usudok je zalozeny hlavne na tom, ze sa moje okolie snazilo usetrit prave kupou asrock, a myslim ze to dost kamaratov olutovalo...spomeniem hlavne prehrievanie chipsetu, pricom na tych starsich a lacnejsich kusoch bol tak dementne umiestneny, ze to dost obmedzuje pri nahrade chladenia...boli tam aj nejake problemy s ovladacmi, dokonca s kompatibilitou...casta reklamacia...2x sa mi stalo ze sa doska zlomila pri zasadzovani komponentov (a nie, nie mojou chybou)...atd atd
viem ze aj u inych znaciek sa moze stat to iste, no v mojom pripade a v pripade mojho okolia je prave asrock ta znacka, ktora pravidelne zlyhava...
//samozrejme nechcem povedat, ze nemas pravdu...ale kazdy mame tu svoju pravdu, za ktorou si ja osobne stojim...na trhu mame momentalne aj lepsie dosky
//samozrejme nechcem povedat, ze nemas pravdu...ale kazdy mame tu svoju pravdu, za ktorou si ja osobne stojim...na trhu mame momentalne aj lepsie dosky
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Ked nebude základ dobrý zrúti sa všetko.
Ber Asus a žiadny asrock.
Ber Asus a žiadny asrock.