Inštalacia Win ME na NB.
Inštalacia Win ME na NB.
Mam na starsom NB Win XP a chcem tam dat Win ME / mam na to dovod tam dat slaby win ME /.Ale problem je, že Win ME mam iba na HDD,a preinstalovat XP na ME logicky nejde.Poradte mi ako mam vytvorit Bootovacie cd Win ME ,akym programom a ako?Ak sa da tak dost podrobne a zrozumitelne,v tomto som neni moc znaly.Dik za odpovede. 
Re: Inštalacia Win ME na NB.
stiahni si to z internetu a napal na CD, akurat ak to XP mas nainstalovane na NTFS particii tak budes musiet pouzit instalacku XPcka na jej zmazanie a potom vytvoris FAT32 z ME cdDodan napísal:Mam na starsom NB Win XP a chcem tam dat Win ME / mam na to dovod tam dat slaby win ME /.Ale problem je, že Win ME mam iba na HDD,a preinstalovat XP na ME logicky nejde.Poradte mi ako mam vytvorit Bootovacie cd Win ME ,akym programom a ako?Ak sa da tak dost podrobne a zrozumitelne,v tomto som neni moc znaly.Dik za odpovede.
ale ak ti mam pravdu povedat, neodporucam instalovat ME, dlho ti nepobezi...daj tam skor 2000cku
Dik za odpoved, mam to na NFTS particii,ale to neni pre mna problem to spravit,naivna otazka:co si mam stiahnut z netu? Win Me mam preto lebo potrebujem aby na NB bezali programy MS DOS / neviem či win 2000 podporuje MS DOS a ani ho nemam /.A pod XP skusat pustat DOS programy cez napr:DOSBOX,to tiež neni cesta schodna...
ten WinME si hoď na CD potom skoč na http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm, stiahni si WINDOSME, hoď to na disketu a nabootuj z nej komp. Vyber položku štart s podporou cd-rom a prepni sa na CD do adresára Win9x a spusti FDISK, s ním odstrániš z disku NTFS. Potom komp reštartni, zase spusti z diskety s podporou CD-ROM a spusti setup
sú programy na emuláciu disketovej mechaniky s tým by sa dalo to cd spraviť ako bootovacie, nemáš ešte win98 ? alebo sused s FDD ?.Dodan napísal:To prandof: Zabudol som na jednu podstatnu vec a to že moj NB nema disketovú mechaniku.Ale inak super že si mi chcel pomoct.
V podstate ide o to, že WinME že s tou disketou sa dá v Nerovi vytvoriť spúšťacie cd, ďalšia možnosť ISO programy ktoré vedia z CD vytiahnuť boot obraz (preto tá otázka na Win98) napíš aké máš možnosti, nemáš disk rozdelený ?