Inštalacia Win ME na NB.

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Dodan
Amateur
Amateur

Inštalacia Win ME na NB.

Príspevok od používateľa Dodan »

Mam na starsom NB Win XP a chcem tam dat Win ME / mam na to dovod tam dat slaby win ME /.Ale problem je, že Win ME mam iba na HDD,a preinstalovat XP na ME logicky nejde.Poradte mi ako mam vytvorit Bootovacie cd Win ME ,akym programom a ako?Ak sa da tak dost podrobne a zrozumitelne,v tomto som neni moc znaly.Dik za odpovede. :(
Sheep
Addict
Addict

Re: Inštalacia Win ME na NB.

Príspevok od používateľa Sheep »

Dodan napísal:Mam na starsom NB Win XP a chcem tam dat Win ME / mam na to dovod tam dat slaby win ME /.Ale problem je, že Win ME mam iba na HDD,a preinstalovat XP na ME logicky nejde.Poradte mi ako mam vytvorit Bootovacie cd Win ME ,akym programom a ako?Ak sa da tak dost podrobne a zrozumitelne,v tomto som neni moc znaly.Dik za odpovede. :(
stiahni si to z internetu a napal na CD, akurat ak to XP mas nainstalovane na NTFS particii tak budes musiet pouzit instalacku XPcka na jej zmazanie a potom vytvoris FAT32 z ME cd

ale ak ti mam pravdu povedat, neodporucam instalovat ME, dlho ti nepobezi...daj tam skor 2000cku
Dodan
Amateur
Amateur

Dik za odpoved, mam to na NFTS particii,ale to neni pre mna problem to spravit,naivna otazka:co si mam stiahnut z netu? Win Me mam preto lebo potrebujem aby na NB bezali programy MS DOS / neviem či win 2000 podporuje MS DOS a ani ho nemam /.A pod XP skusat pustat DOS programy cez napr:DOSBOX,to tiež neni cesta schodna...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

DOSovske programy normalne chodia pod 2000/XP/Vista, ci mas problem s nejakym dos programom ktory pod XP nechodi?
Dodan
Amateur
Amateur

No jasne že mi nechodia,ani jeden mi nechodi korektne,myslim tie ktore používam ja,ale to nebolo mojim zaujmom,rozchodit dos programy pod Win XP.
Chcel som len poradit ako mam spravit boot cd ked mam Win subory na disku,ale zatial nehrozi ako na to.
Dodan :(
prandof
Novice
Novice

Príspevok od používateľa prandof »

ten WinME si hoď na CD potom skoč na http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm, stiahni si WINDOSME, hoď to na disketu a nabootuj z nej komp. Vyber položku štart s podporou cd-rom a prepni sa na CD do adresára Win9x a spusti FDISK, s ním odstrániš z disku NTFS. Potom komp reštartni, zase spusti z diskety s podporou CD-ROM a spusti setup
Dodan
Amateur
Amateur

To prandof: Zabudol som na jednu podstatnu vec a to že moj NB nema disketovú mechaniku.Ale inak super že si mi chcel pomoct.
prandof
Novice
Novice

Dodan napísal:To prandof: Zabudol som na jednu podstatnu vec a to že moj NB nema disketovú mechaniku.Ale inak super že si mi chcel pomoct.
sú programy na emuláciu disketovej mechaniky s tým by sa dalo to cd spraviť ako bootovacie, nemáš ešte win98 ? alebo sused s FDD ?.
V podstate ide o to, že WinME že s tou disketou sa dá v Nerovi vytvoriť spúšťacie cd, ďalšia možnosť ISO programy ktoré vedia z CD vytiahnuť boot obraz (preto tá otázka na Win98) napíš aké máš možnosti, nemáš disk rozdelený ?
Dodan
Amateur
Amateur

MAM Win 98 SE
prandof
Novice
Novice

No výborne ! Dása z neho aj bootovať ?
Dodan
Amateur
Amateur

Z neho hej ale potom ked chcem prepisat tento win 98 SE na win ME tak zcerna obraz a.....................ziadna reakcia.
Napísať odpoveď