iPhone 3G vs Nokia 5800 xpressmusic

Všetko o mobiloch, PDAčkach...

Ktorý?

iPhone 3G 16 gb
29
52%
Nokia 5800 xpressmusic
27
48%

Celkom hlasov: 56

Momo46
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

iPhone 3G vs Nokia 5800 xpressmusic

Príspevok od používateľa Momo46 »

Možno budem mať onedlho možnosť vybrať si medzi týmito dvoma prístrojmi..
Ktorý by ste mi doporučili a vybrali vy?
Telefonovanie,SMS,internet(Wi-fi)možno dáke aplikácie
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Mal som moznost drzat oba v ruke.Nokia ma sekanejsie ovladanie a celkovo pisanie na nej je o hubu.Dotykova vrstva je nejaka na figu reaguje trochu tvrdsie ako na iphone.Celkovo by som na nokiu povedal ze je akoby lacna kopia iphonu.iPhone je lepsie hardwarovo vybaveny jedina nevyhoda co by som povedal su repro ktore su na iphone o hovne.Ale zase porovnavat repraky medzi iphone a 5800 je ako porovnavat hovno a hovno.Obidva proste hraju na figu.Radim skor iphone ako tu nokiu
..MatkO..
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ..MatkO.. »

ano nokia je pomala premna nekvalitne spracovanie celkovo radcej iPhone a 16GB verzia hraje lepsie ale v podstate ten repracik tam je na vyzvanacie tony ako na pustanie pesniciek nato su sluchatka
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

záleži od toho, na čo bude MT vzužívaný. osobne by som nebral ani jeden z dôvodu minimalizácie počtu HW tlačidiel. za to by som aj strielal :evil: ale menšie zlo je imho nokia. teda čo sa týka funkcii
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

Curuj napísal:záleži od toho, na čo bude MT vzužívaný. osobne by som nebral ani jeden z dôvodu minimalizácie počtu HW tlačidiel. za to by som aj strielal :evil: ale menšie zlo je imho nokia. teda čo sa týka funkcii
Jednoznacne iphone. Som jeho pouzivatel a nemam predsudky proti ziadnym inym dotykovym telefonom, ale tuto nokiu som par dni dozadu drzal v ruke a rozhodne "to neni ono" co clovek ocakava ked je zvyknuty na uroven iphonu. Proste u mna medzi dotykovkami stale jednoznacne iphone.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Nokia+Symbian = MegaFAIL. K tomu nie je co dodat.
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

ale to zas ne nahodou staru 6xx classu by som bral aj teraz ale momentalne uz to neni ono bo to seru pomaly do kazdeho druheho telefonu :roll: k teme :I phone
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

seth82 napísal:Nokia+Symbian = MegaFAIL. K tomu nie je co dodat.
to nieje uplne pravda, podla mna su nove telefony so symbianom podarene, to ze ho pchaju do vyssej strednej triedy a vyssie este neznamena ze je vsade, a ja osobne by som oplul mobil co ma napr wifi alebo gps a nema OS,.... zato ze dajaka 5800 je doje*** tak nato nemusite kydat...
TraiTor
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TraiTor »

ja by som povedal zrovnat nezrovnatelne ;) ifon no nevyjadrujem sa zas by som dostal minusi vsetci vieme jak sikovny to je fon a kolkymi super waau funkciami obvpliva... a nokia je v dotykovych fakt zaciatocnik ;) moc na vyber dobreho si si nedal teda :D

pozri sa na HW a co vsetko don mozes dostat a vyjde ti stoho nokia ^^

//autoeditácia príspevku ( 20 Feb 2009, 10:10 )
podla mna cely symbian je nejaky.... no akurat dobre hry mal ;)
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »

nemozem posudit, pretoze som este ani jeden neskusil :P
ale asi tak 50:50
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

obidva fony su urcene na zabavu cize hudba filmy hry iphone sa mi zda ze ma lepsi prehliadac (SAFARY) ako ma nokia a ako hore pisaly lepsie zadavanie textu zas u nokie si cenim podporu aj stylusu kedze ten sa da pouzit v tychto zimnych dnoch ked mate rukavice na rukach a chcete nieco vytukat keby ze si mam vybrat tak nokiu uz len kvoli fotaku :D
stejko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa stejko »

symbian na mobile je celkom dobry.lepsie ako mat hlupy mobil,lebo tu aspon das nejaky ten prehravac na .avi ,prehravac pesniciek a tak...
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

nokiu len ak silou mocou chces symbian a napriklad posielat subory cez bluetooth, ten stroj je pomalsi, ma hnusnejsie menu (iphone+winterboard robi zazraky), display ma resistive -> lacnejsi a nachylnejsi na poskodenie etc.
naozaj jedine vyhody by som videl v tom bluetoothe, silnejsom reproduktore a mozno vo flash lite (i ked, ma ho vobec?), inak nie je o com

a ku stylusu: aj na iphone sa da dokupit stylus, ale chcem vidiet kto by si ho preboha kupoval :?

//autoeditácia príspevku ( 20 Feb 2009, 16:56 )
a este dodam: iphone je asi naidealnejsi na internet, vid tuto stranku http://www.theiphoneblog.com/2009/02/14 ... b-growing/
iphone ma 50% podiel a to aj napriek tomu, ze ne-iphone smartphonov je omnoho viac
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

tu ti napisu iba iPhonaci

ja by som si pockal a kupil nieco ine, iPhone ma fakt o hovno fotak a to by ma velmi sralo, na internet je to skvela vec no inac, nemusim ho

radsej si zober omniu alebo nieco s WM ^
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

mam iphone... takze ma mozete povazovat za zaujateho.. ale! ... ked sa na to pozrem s odstupom tak vyhrava iphone.. s tou nokiou mam aj skusenoti.. ale mam velmi vela skusenosti aj s n95a ked som surfoval na n95 aj na iphone naraz tak tu nokiu som hodil do kuta.. proste na net hovno! na net iphone.. ja osobne na iphone pouzivam wifi,filmy,hudba... inac je to pre mna obycajny telefon.. :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Tak k tomu Symbianu a Nokii, aby som sa upresnil - som prilis lenivy rozpisovat tu vsetky faily, ktore som so Symbianom na Nokii zazil. Ak vsak okaslem vsetky moje nazory, treba si vsimnut jeden fakt - Symbian je mrtvy OS, ktory je umelo udrziavany pri zivote prave Nokiou, ktora vlastni Symbian Grp. Je zaujimave, ze SE dostali rozum a presli na WM, pripadne aj Samsung (Omnia). Jedinou znackou so Symbianom zostava prave Nokia. Hardwarove vybavenie ExpressMusic nenapadam, ak je tam ale raz debilny OS, tak je to o fige. So Symbianom su iba problemy (certifikaty, debilny system crackovania, instalovania, rychlost, stabilita, relativne malo dostupnych aplikacii v porovnani s WM alebo iPhone). Priznam sa, ze ak by mala napriklad N97 iny operacny system, kupil by som si prave ju a nie dalsi iPhone, avsak je tam zasa Symbian, takze na nu kaslem. Holt, skusenosti robia svoje a ja sa velmi lahko viem nasrdit nad niecim nefunkcnym a prave Symbian mi to sposobil X krat, co samozrejme zrezultovalo v odstraneni Nokie z mojho vlastnictva.
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

DeFeAt napísal:tu ti napisu iba iPhonaci

ja by som si pockal a kupil nieco ine, iPhone ma fakt o hovno fotak a to by ma velmi sralo, na internet je to skvela vec no inac, nemusim ho

radsej si zober omniu alebo nieco s WM ^
Kokos kamo, ty si tu ten zaujaty. :D zalezi od toho na co chces ten telefon vyuzivat ale chyt si niekedy do ruky nakonfigurovany iphone a nakonfigorvanu omniu a skus ich tyzden pouzivat. Omnia v kosi. WM fakt zleeeee oproti OS X, podla mna vo vsetkom v com sa DA porovnavat. A to som odrastol na htc. Ja ked som po skusenostiach s iphonom pred mesiacom konecne dostal na dva dni do ruk omniu, bol som velice sklamany.

Uz som to pisal niekolko krat ale k iphonu som sa dostal nahodou a vobec som ho nechcel, okrem toho ze som mal prave novy vysnivany fon HTC touch diamond tak tiez som nanho nadaval na zaklade recenzii a takychto ohlasov som si myslel ze to je komercna tehla.No za tisic sk som iphone vzal iba ako hracku na pozeranie filmov. Moj nazor sa rapidne menil kazdych par dni, a ked som si nanho zvykol, moj novy fajnovy telefon som venoval ocovi.
TraiTor
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TraiTor »

seth82 napísal:Tak k tomu Symbianu a Nokii, aby som sa upresnil - som prilis lenivy rozpisovat tu vsetky faily, ktore som so Symbianom na Nokii zazil. Ak vsak okaslem vsetky moje nazory, treba si vsimnut jeden fakt - Symbian je mrtvy OS, ktory je umelo udrziavany pri zivote prave Nokiou, ktora vlastni Symbian Grp. Je zaujimave, ze SE dostali rozum a presli na WM, pripadne aj Samsung (Omnia). Jedinou znackou so Symbianom zostava prave Nokia. Hardwarove vybavenie ExpressMusic nenapadam, ak je tam ale raz debilny OS, tak je to o fige. So Symbianom su iba problemy (certifikaty, debilny system crackovania, instalovania, rychlost, stabilita, relativne malo dostupnych aplikacii v porovnani s WM alebo iPhone). Priznam sa, ze ak by mala napriklad N97 iny operacny system, kupil by som si prave ju a nie dalsi iPhone, avsak je tam zasa Symbian, takze na nu kaslem. Holt, skusenosti robia svoje a ja sa velmi lahko viem nasrdit nad niecim nefunkcnym a prave Symbian mi to sposobil X krat, co samozrejme zrezultovalo v odstraneni Nokie z mojho vlastnictva.
tak trocha budem musiet nesuhlasit ;) mam omniu ako super mrte super mob ale nesadol mi ;) dobre prehra mi 2 filmy a nevybije sa a v pohode ide multitasking... ale ajtak prechadzam na N86 (az ked pride na trh samozrejme :D ) nokia so symbianom ;) vec nazoru komu co sadne ;) osobne mi WIN vobec nesadol uz ked som mal Eurotel SDAcko jednotku (dvojku mal brcho a ziadna zmena :D )

cize z WIN smerujem radsej ku Symbianu ;) uz som mal symbian (n70 n72 , n73 a n95 8gb)
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

ak WM tak jedine s touchscreenom
ak bez touchscreenu tak jedine symbian... WM je proste bez touchscreenu jedno velke hovno, a to viem co hovorim [HTC s710]
na WM nemas ziadnu poriadnu JAVU, aspon som sa zatial nestretol so ziadnym schopnym prostredim, symbian je viac "zakopany" do telefonu, s nedostatkom apps nesuhlasim...ja som mal skor problem s apps na WM, ale je to vec vkusu a skusenosti...ale uz sme dost OT...
ps: certifikacia na s60 uplne v pohode, pokial dodrzujes navod a pod..
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

iphone ? hracka ...
5800xm ? prvy mobil od nokie s dotyk displayom nebral by som ...
na tvojom mieste vezmem nieco ako HTC Touch HD ...
Seth82 to kde si nabral ze je problem s instalaciou a certiikovanim ? hacknem ti telefon za 5 minut a mozes si tam instalovat colen chces ...
ked ti mam pravdu povedat kebyze si mam kupit nieco s dotyk display kupujem nieco s WM ...
Napísať odpoveď