iPhone 3G vs Nokia 5800 xpressmusic
iPhone 3G vs Nokia 5800 xpressmusic
Možno budem mať onedlho možnosť vybrať si medzi týmito dvoma prístrojmi..
Ktorý by ste mi doporučili a vybrali vy?
Telefonovanie,SMS,internet(Wi-fi)možno dáke aplikácie
Ktorý by ste mi doporučili a vybrali vy?
Telefonovanie,SMS,internet(Wi-fi)možno dáke aplikácie
Mal som moznost drzat oba v ruke.Nokia ma sekanejsie ovladanie a celkovo pisanie na nej je o hubu.Dotykova vrstva je nejaka na figu reaguje trochu tvrdsie ako na iphone.Celkovo by som na nokiu povedal ze je akoby lacna kopia iphonu.iPhone je lepsie hardwarovo vybaveny jedina nevyhoda co by som povedal su repro ktore su na iphone o hovne.Ale zase porovnavat repraky medzi iphone a 5800 je ako porovnavat hovno a hovno.Obidva proste hraju na figu.Radim skor iphone ako tu nokiu
Jednoznacne iphone. Som jeho pouzivatel a nemam predsudky proti ziadnym inym dotykovym telefonom, ale tuto nokiu som par dni dozadu drzal v ruke a rozhodne "to neni ono" co clovek ocakava ked je zvyknuty na uroven iphonu. Proste u mna medzi dotykovkami stale jednoznacne iphone.Curuj napísal:záleži od toho, na čo bude MT vzužívaný. osobne by som nebral ani jeden z dôvodu minimalizácie počtu HW tlačidiel. za to by som aj strielalale menšie zlo je imho nokia. teda čo sa týka funkcii
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
to nieje uplne pravda, podla mna su nove telefony so symbianom podarene, to ze ho pchaju do vyssej strednej triedy a vyssie este neznamena ze je vsade, a ja osobne by som oplul mobil co ma napr wifi alebo gps a nema OS,.... zato ze dajaka 5800 je doje*** tak nato nemusite kydat...seth82 napísal:Nokia+Symbian = MegaFAIL. K tomu nie je co dodat.
ja by som povedal zrovnat nezrovnatelne
ifon no nevyjadrujem sa zas by som dostal minusi vsetci vieme jak sikovny to je fon a kolkymi super waau funkciami obvpliva... a nokia je v dotykovych fakt zaciatocnik
moc na vyber dobreho si si nedal teda 
pozri sa na HW a co vsetko don mozes dostat a vyjde ti stoho nokia ^^
//autoeditácia príspevku ( 20 Feb 2009, 10:10 )
pozri sa na HW a co vsetko don mozes dostat a vyjde ti stoho nokia ^^
//autoeditácia príspevku ( 20 Feb 2009, 10:10 )
podla mna cely symbian je nejaky.... no akurat dobre hry malseth82 napísal:Nokia+Symbian = MegaFAIL. K tomu nie je co dodat.
-
Jancuk
Professional
obidva fony su urcene na zabavu cize hudba filmy hry iphone sa mi zda ze ma lepsi prehliadac (SAFARY) ako ma nokia a ako hore pisaly lepsie zadavanie textu zas u nokie si cenim podporu aj stylusu kedze ten sa da pouzit v tychto zimnych dnoch ked mate rukavice na rukach a chcete nieco vytukat keby ze si mam vybrat tak nokiu uz len kvoli fotaku 
nokiu len ak silou mocou chces symbian a napriklad posielat subory cez bluetooth, ten stroj je pomalsi, ma hnusnejsie menu (iphone+winterboard robi zazraky), display ma resistive -> lacnejsi a nachylnejsi na poskodenie etc.
naozaj jedine vyhody by som videl v tom bluetoothe, silnejsom reproduktore a mozno vo flash lite (i ked, ma ho vobec?), inak nie je o com
a ku stylusu: aj na iphone sa da dokupit stylus, ale chcem vidiet kto by si ho preboha kupoval
//autoeditácia príspevku ( 20 Feb 2009, 16:56 )
a este dodam: iphone je asi naidealnejsi na internet, vid tuto stranku http://www.theiphoneblog.com/2009/02/14 ... b-growing/
iphone ma 50% podiel a to aj napriek tomu, ze ne-iphone smartphonov je omnoho viac
naozaj jedine vyhody by som videl v tom bluetoothe, silnejsom reproduktore a mozno vo flash lite (i ked, ma ho vobec?), inak nie je o com
a ku stylusu: aj na iphone sa da dokupit stylus, ale chcem vidiet kto by si ho preboha kupoval
//autoeditácia príspevku ( 20 Feb 2009, 16:56 )
a este dodam: iphone je asi naidealnejsi na internet, vid tuto stranku http://www.theiphoneblog.com/2009/02/14 ... b-growing/
iphone ma 50% podiel a to aj napriek tomu, ze ne-iphone smartphonov je omnoho viac
-
Masaker
Medium Professional
mam iphone... takze ma mozete povazovat za zaujateho.. ale! ... ked sa na to pozrem s odstupom tak vyhrava iphone.. s tou nokiou mam aj skusenoti.. ale mam velmi vela skusenosti aj s n95a ked som surfoval na n95 aj na iphone naraz tak tu nokiu som hodil do kuta.. proste na net hovno! na net iphone.. ja osobne na iphone pouzivam wifi,filmy,hudba... inac je to pre mna obycajny telefon.. 
-
seth82
Darca
Tak k tomu Symbianu a Nokii, aby som sa upresnil - som prilis lenivy rozpisovat tu vsetky faily, ktore som so Symbianom na Nokii zazil. Ak vsak okaslem vsetky moje nazory, treba si vsimnut jeden fakt - Symbian je mrtvy OS, ktory je umelo udrziavany pri zivote prave Nokiou, ktora vlastni Symbian Grp. Je zaujimave, ze SE dostali rozum a presli na WM, pripadne aj Samsung (Omnia). Jedinou znackou so Symbianom zostava prave Nokia. Hardwarove vybavenie ExpressMusic nenapadam, ak je tam ale raz debilny OS, tak je to o fige. So Symbianom su iba problemy (certifikaty, debilny system crackovania, instalovania, rychlost, stabilita, relativne malo dostupnych aplikacii v porovnani s WM alebo iPhone). Priznam sa, ze ak by mala napriklad N97 iny operacny system, kupil by som si prave ju a nie dalsi iPhone, avsak je tam zasa Symbian, takze na nu kaslem. Holt, skusenosti robia svoje a ja sa velmi lahko viem nasrdit nad niecim nefunkcnym a prave Symbian mi to sposobil X krat, co samozrejme zrezultovalo v odstraneni Nokie z mojho vlastnictva.
Kokos kamo, ty si tu ten zaujaty.DeFeAt napísal:tu ti napisu iba iPhonaci
ja by som si pockal a kupil nieco ine, iPhone ma fakt o hovno fotak a to by ma velmi sralo, na internet je to skvela vec no inac, nemusim ho
radsej si zober omniu alebo nieco s WM ^
Uz som to pisal niekolko krat ale k iphonu som sa dostal nahodou a vobec som ho nechcel, okrem toho ze som mal prave novy vysnivany fon HTC touch diamond tak tiez som nanho nadaval na zaklade recenzii a takychto ohlasov som si myslel ze to je komercna tehla.No za tisic sk som iphone vzal iba ako hracku na pozeranie filmov. Moj nazor sa rapidne menil kazdych par dni, a ked som si nanho zvykol, moj novy fajnovy telefon som venoval ocovi.
tak trocha budem musiet nesuhlasitseth82 napísal:Tak k tomu Symbianu a Nokii, aby som sa upresnil - som prilis lenivy rozpisovat tu vsetky faily, ktore som so Symbianom na Nokii zazil. Ak vsak okaslem vsetky moje nazory, treba si vsimnut jeden fakt - Symbian je mrtvy OS, ktory je umelo udrziavany pri zivote prave Nokiou, ktora vlastni Symbian Grp. Je zaujimave, ze SE dostali rozum a presli na WM, pripadne aj Samsung (Omnia). Jedinou znackou so Symbianom zostava prave Nokia. Hardwarove vybavenie ExpressMusic nenapadam, ak je tam ale raz debilny OS, tak je to o fige. So Symbianom su iba problemy (certifikaty, debilny system crackovania, instalovania, rychlost, stabilita, relativne malo dostupnych aplikacii v porovnani s WM alebo iPhone). Priznam sa, ze ak by mala napriklad N97 iny operacny system, kupil by som si prave ju a nie dalsi iPhone, avsak je tam zasa Symbian, takze na nu kaslem. Holt, skusenosti robia svoje a ja sa velmi lahko viem nasrdit nad niecim nefunkcnym a prave Symbian mi to sposobil X krat, co samozrejme zrezultovalo v odstraneni Nokie z mojho vlastnictva.
cize z WIN smerujem radsej ku Symbianu
ak WM tak jedine s touchscreenom
ak bez touchscreenu tak jedine symbian... WM je proste bez touchscreenu jedno velke hovno, a to viem co hovorim [HTC s710]
na WM nemas ziadnu poriadnu JAVU, aspon som sa zatial nestretol so ziadnym schopnym prostredim, symbian je viac "zakopany" do telefonu, s nedostatkom apps nesuhlasim...ja som mal skor problem s apps na WM, ale je to vec vkusu a skusenosti...ale uz sme dost OT...
ps: certifikacia na s60 uplne v pohode, pokial dodrzujes navod a pod..
ak bez touchscreenu tak jedine symbian... WM je proste bez touchscreenu jedno velke hovno, a to viem co hovorim [HTC s710]
na WM nemas ziadnu poriadnu JAVU, aspon som sa zatial nestretol so ziadnym schopnym prostredim, symbian je viac "zakopany" do telefonu, s nedostatkom apps nesuhlasim...ja som mal skor problem s apps na WM, ale je to vec vkusu a skusenosti...ale uz sme dost OT...
ps: certifikacia na s60 uplne v pohode, pokial dodrzujes navod a pod..
iphone ? hracka ...
5800xm ? prvy mobil od nokie s dotyk displayom nebral by som ...
na tvojom mieste vezmem nieco ako HTC Touch HD ...
Seth82 to kde si nabral ze je problem s instalaciou a certiikovanim ? hacknem ti telefon za 5 minut a mozes si tam instalovat colen chces ...
ked ti mam pravdu povedat kebyze si mam kupit nieco s dotyk display kupujem nieco s WM ...
5800xm ? prvy mobil od nokie s dotyk displayom nebral by som ...
na tvojom mieste vezmem nieco ako HTC Touch HD ...
Seth82 to kde si nabral ze je problem s instalaciou a certiikovanim ? hacknem ti telefon za 5 minut a mozes si tam instalovat colen chces ...
ked ti mam pravdu povedat kebyze si mam kupit nieco s dotyk display kupujem nieco s WM ...