Čistenie Klimatizácie
Čistenie Klimatizácie
Čaute čo je najlepšie na vyčistenie klimatizácie? Sprej, ultrazvuk či ozón? Sprej sa mi moc nepozdáva lebo neviem kde by až došla hadička z spreja a ešte je tam taký dosť blbý prístup k tomu Octavia II. Čiže ultrazvuk tu metodu veľmi nepoznám. Alebo ozón ale vraj ozón leptá plasty respk niečo takéto. A aký by mal mať prístroj respk koľko ozónu by mu to malo produkovať aby to bolo dobre vyčistené?
Re: Čistenie Klimatizácie
ja mám taký sprej ktorý sa strekne zvonka do nasávania aj zvnútra do klímy, pustí sa klíma na 5-10min a malo by to vyčistiť. je to antibakteriálny sprej. nemá hadičku.
keď budem doma tak ti pozriem názov, teraz si neviem spomenúť...
keď budem doma tak ti pozriem názov, teraz si neviem spomenúť...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Bezne v predajnach s autodoplnkami a aj benzinovych pumpach kupis dve veci - sprej co vytvori penu a sprej, ktory sa nastrieka do vzduchu. Oba funguju podobne, je potrebne vytiahnut pelovy filter (a najlepsie po skonceni vlozit novy, doporucuje sa s uhlikom) a zacat cistit. Na kazdom spreji mas navod. Pena sa nastrieka do otvorov z ktorych vychadza vzduch, je k tomu asi 70cm dlha hadicka, takze to dostanes dost hlboko, preto tam toho vela nastriekas od vnutra az po okraj, postupne teda vytahujes hadicku a zaroven striekas. Nechas to par minut posobit a potom zapnes klimu na vnutorny okruh, pena postupne zvodnatie a vyparnik ju vypusti von. Druha moznost je sprej, ktory sa polozi niekde ku stredu medzi sedacky, pusti sa striekat, zapne sa vnutorny obeh auta, pustis klimatizaciu, vystupis z auta a pockas asi 10 minut, kym sa sprej neminie a neprecirkuluje vzduch v otvoroch klimatizacie.
Potom je este tretia moznost, kde by ti mali v servise dezinfikovat vsetko pomaly od kompresoru, kondenzatoru az po neviem co, otazne je aky je k tomu pristup a co vsetko spravia. Je mozne, ze vtedy sa pouziva prave spominany ultrazvuk.
Myslim si, ze na bezne pouzitie by mali stacit aj spreje, ktore aplikujes doma, rozhodne vsak s dezinfekciou vymen aj pelovy filter. Ak by si dal plnit klimatizaciu, tak si uz rovno nechaj spravit dezinfekciu v servise, avsak len za predpokladu, ze nepouzivaju spreje a robia to poriadne.
Potom je este tretia moznost, kde by ti mali v servise dezinfikovat vsetko pomaly od kompresoru, kondenzatoru az po neviem co, otazne je aky je k tomu pristup a co vsetko spravia. Je mozne, ze vtedy sa pouziva prave spominany ultrazvuk.
Myslim si, ze na bezne pouzitie by mali stacit aj spreje, ktore aplikujes doma, rozhodne vsak s dezinfekciou vymen aj pelovy filter. Ak by si dal plnit klimatizaciu, tak si uz rovno nechaj spravit dezinfekciu v servise, avsak len za predpokladu, ze nepouzivaju spreje a robia to poriadne.
Najlepšie sposob na cistenie klimatizacie je jednoznacne ozon. Spreje a ultrazvuk som skusal ale nema to ziadnu vydrz a podla info z netu sa jedna len o deodoranty a maju minimalny cistiaci ucinnok. Ozon ma urcite najlepsie dezinfekcne ucinky stychto 3 sposobov.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Svoj predosly prispevok vyssie napisany pred rokom by som poopravil. Trochu som sa teraz na jar zaujimal o cistenie klimatizacie a jediny funkcny a vhodny sposob je cistenie ozonom. Ozon sa ako jediny dostane vsade a znici vsetky bakterie, ktore sa nachadzaju v celej klimatizacii.