Čistenie Klimatizácie

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
jozko
Light Star
Light Star

Čistenie Klimatizácie

Príspevok od používateľa jozko »

Čaute čo je najlepšie na vyčistenie klimatizácie? Sprej, ultrazvuk či ozón? Sprej sa mi moc nepozdáva lebo neviem kde by až došla hadička z spreja a ešte je tam taký dosť blbý prístup k tomu Octavia II. Čiže ultrazvuk tu metodu veľmi nepoznám. Alebo ozón ale vraj ozón leptá plasty respk niečo takéto. A aký by mal mať prístroj respk koľko ozónu by mu to malo produkovať aby to bolo dobre vyčistené?
silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Čistenie Klimatizácie

Príspevok od používateľa silmarill »

ja mám taký sprej ktorý sa strekne zvonka do nasávania aj zvnútra do klímy, pustí sa klíma na 5-10min a malo by to vyčistiť. je to antibakteriálny sprej. nemá hadičku.

keď budem doma tak ti pozriem názov, teraz si neviem spomenúť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Bezne v predajnach s autodoplnkami a aj benzinovych pumpach kupis dve veci - sprej co vytvori penu a sprej, ktory sa nastrieka do vzduchu. Oba funguju podobne, je potrebne vytiahnut pelovy filter (a najlepsie po skonceni vlozit novy, doporucuje sa s uhlikom) a zacat cistit. Na kazdom spreji mas navod. Pena sa nastrieka do otvorov z ktorych vychadza vzduch, je k tomu asi 70cm dlha hadicka, takze to dostanes dost hlboko, preto tam toho vela nastriekas od vnutra az po okraj, postupne teda vytahujes hadicku a zaroven striekas. Nechas to par minut posobit a potom zapnes klimu na vnutorny okruh, pena postupne zvodnatie a vyparnik ju vypusti von. Druha moznost je sprej, ktory sa polozi niekde ku stredu medzi sedacky, pusti sa striekat, zapne sa vnutorny obeh auta, pustis klimatizaciu, vystupis z auta a pockas asi 10 minut, kym sa sprej neminie a neprecirkuluje vzduch v otvoroch klimatizacie.

Potom je este tretia moznost, kde by ti mali v servise dezinfikovat vsetko pomaly od kompresoru, kondenzatoru az po neviem co, otazne je aky je k tomu pristup a co vsetko spravia. Je mozne, ze vtedy sa pouziva prave spominany ultrazvuk.

Myslim si, ze na bezne pouzitie by mali stacit aj spreje, ktore aplikujes doma, rozhodne vsak s dezinfekciou vymen aj pelovy filter. Ak by si dal plnit klimatizaciu, tak si uz rovno nechaj spravit dezinfekciu v servise, avsak len za predpokladu, ze nepouzivaju spreje a robia to poriadne.
Majko11
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Majko11 »

Najlepšie sposob na cistenie klimatizacie je jednoznacne ozon. Spreje a ultrazvuk som skusal ale nema to ziadnu vydrz a podla info z netu sa jedna len o deodoranty a maju minimalny cistiaci ucinnok. Ozon ma urcite najlepsie dezinfekcne ucinky stychto 3 sposobov.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Svoj predosly prispevok vyssie napisany pred rokom by som poopravil. Trochu som sa teraz na jar zaujimal o cistenie klimatizacie a jediny funkcny a vhodny sposob je cistenie ozonom. Ozon sa ako jediny dostane vsade a znici vsetky bakterie, ktore sa nachadzaju v celej klimatizacii.
Napísať odpoveď