Čistenie objektivu

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Wasi
Amateur
Amateur

Čistenie objektivu

Príspevok od používateľa Wasi »

Čo myslite aky je najučinejši spôsob čistenia objektivov bez poškriabania a zanechania stôp?
jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Čistenie objektivu

Príspevok od používateľa jin »

Wasi napísal:Čo myslite aky je najučinejši spôsob čistenia objektivov bez poškriabania a zanechania stôp?
Antistaticka handricka, alebo jelenica, alebo koberec :D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Neviem či je to naozaj účinné, ale ja som si svoj objektív na Sageme MyX5-2 čistil hygienickou tyčinkou.
Prach to očistilo, takže v tom nevidím problém. :)
Wasi
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Wasi »

Jasne vsetko toto som pocul ale ide mi hlavne o ten modrasty kovovy povrch na šošovkach....Lebo potrebujem vycistit objektiv fotaku, ale aj mobilu a nechcem sa ho dotykat po predchadzajucich skusenostiach:-).Vetsinou sa vzdy ta fialovo-modra vrstva porusi a vypada to este horsie...
TERMINATOR 2882
Novice
Novice

Príspevok od používateľa TERMINATOR 2882 »

ja si cistim objektivi higienickou tycinkou namočenou v technickom benzine a ta fialovo-modra vrstva tam ostane taka ako predtym.
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa jumper »

prach a necistoty odfukni nap. klystírom (fotopotreby) a na cocky sa predava vyzerato ako centrofixka ale neni tam atrament neviem ako sa to vola ale kamarat tym cisti cocky objekt. na zkradlovke zistim jako sa to vola a de sa to predava popripadne sa skus informovat v nejako foto obchode
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

ultrazvukom v optike...
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

jumper napísal:prach a necistoty odfukni nap. klystírom (fotopotreby) a na cocky sa predava vyzerato ako centrofixka ale neni tam atrament neviem ako sa to vola ale kamarat tym cisti cocky objekt. na zkradlovke zistim jako sa to vola a de sa to predava popripadne sa skus informovat v nejako foto obchode
to by bolo dobre, ak by si zistil, vopred vdaka :) inak netreba pouzivat tie drahe srandy z foto obchodov, na odfuknutie staci zobrat sestre fen (studeny vzduch, max vykon), pripadne co je ten tenky nastavec na vysavac, tak tym a potom ako uz bolo spomenute, tak vatove tycinky a mne osobne sa osvedcila hocaka napriklad domaca alebo nieco, co obsahuje alkohol. pocul som uz aj o alpe, ale to mi pripada ako blbost :)
minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

Wasi napísal:Jasne vsetko toto som pocul ale ide mi hlavne o ten modrasty kovovy povrch na šošovkach....Lebo potrebujem vycistit objektiv fotaku, ale aj mobilu a nechcem sa ho dotykat po predchadzajucich skusenostiach:-).Vetsinou sa vzdy ta fialovo-modra vrstva porusi a vypada to este horsie...
jumper: Vola sa to LENSPEN, a obsahuje to grafit, nechytat rukami stetiny!
Wasi: modrasty kovovy povrch na sosovkach je napareny kov, zabranuje tvoreniu reflexii v objektive...
ades: alkohol na cistenie objektivu? no teda neviem, ale co som cital, tomu sa vzdy vyhybaju!

EDIT: Cistenie fototechniky...
Vela informacii najdes aj na fore fotografovani.cz
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

no mne sa to osvedcilo, doteraz vsetko ok
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa jumper »

vatova tycinka nieje dobre riesenie zanechava male vlakna a nedostane sa vsade hlavne ak sa jedna o sirokouhle objektívy ;)
Napísať odpoveď