Čistenie objektivu
Čistenie objektivu
Čo myslite aky je najučinejši spôsob čistenia objektivov bez poškriabania a zanechania stôp?
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čistenie objektivu
Antistaticka handricka, alebo jelenica, alebo koberecWasi napísal:Čo myslite aky je najučinejši spôsob čistenia objektivov bez poškriabania a zanechania stôp?
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
-
TERMINATOR 2882
Novice
to by bolo dobre, ak by si zistil, vopred vdakajumper napísal:prach a necistoty odfukni nap. klystírom (fotopotreby) a na cocky sa predava vyzerato ako centrofixka ale neni tam atrament neviem ako sa to vola ale kamarat tym cisti cocky objekt. na zkradlovke zistim jako sa to vola a de sa to predava popripadne sa skus informovat v nejako foto obchode
jumper: Vola sa to LENSPEN, a obsahuje to grafit, nechytat rukami stetiny!Wasi napísal:Jasne vsetko toto som pocul ale ide mi hlavne o ten modrasty kovovy povrch na šošovkach....Lebo potrebujem vycistit objektiv fotaku, ale aj mobilu a nechcem sa ho dotykat po predchadzajucich skusenostiach:-).Vetsinou sa vzdy ta fialovo-modra vrstva porusi a vypada to este horsie...
Wasi: modrasty kovovy povrch na sosovkach je napareny kov, zabranuje tvoreniu reflexii v objektive...
ades: alkohol na cistenie objektivu? no teda neviem, ale co som cital, tomu sa vzdy vyhybaju!
EDIT: Cistenie fototechniky...
Vela informacii najdes aj na fore fotografovani.cz