Život okolo nás - psychologická úvaha

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Header
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Život okolo nás - psychologická úvaha

Príspevok od používateľa Header »

Ani presne neviem čo ma prinútilo založiť túto tému....

Vlastne viem.
Dnes som dospel k názoru, že ma čím ďalej, tým viac ma začínajú unavovať ľudia okolo mňa. Niekedy mi príde, že sa na určitých ľudí začínam pozerať akosi inak, zrazu mi na nich niečo vadí alebo sa v ich prítomnosti cítim zvláštne, nesvoj, nerád.. Neviem čím to je, začínajú mi vadiť veci, ktoré som pred tým absolútne prehliadal, či je to s priateľkou, kamarátmi atď..
Niekedy si pripadám ako sám uprostred pustiny a naokolo nie je nik, kto by zdielal podobné názory ako ja, podobnú radosť, pohľad na svet.. mám chuť sadnúť na motorku a ísť...ísť ďaleko, ísť stále, do vyčerpania..potom niekde prespať a zas...ísť, nezastaviť sa
Doteraz som si asi stále nahováral že tento a tento človek je ok, tento je v pohode atd. Teraz sa pozriem na "kamoša" zamyslím sa hlbšie čo robí, ako sa správa a mám chuť mu jednu pustiť a už nikdy si s ním nepovedať ani slovo. Strašne ma unavujú ľudia okolo mňa, veci okolo mňa, hnusné depresívne večerné správy, politika, média a ich zasrané psychologické ataky, fejsbuk, statusy plytké až do prdele, falošné kamarátstva, pokrytectvo, ľudia obmedzení s nijakým alebo retardovaným prístupom k životu....Neviem čo sa so mnou deje, pripadám si ako keby mám poruchu osobnosti. :| Neviem či je to mojim súčasným postojom k životu, alebo tým, že si občas prečítam nejakú motivačnú knihu, príbeh úspešného človeka...

Zažil niekto obdobný stav v živote, kedy mu všetko na okolo prišlo ako z inej krajiny, inej epochy ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: Život okolo nás - psychologická úvaha

Príspevok od používateľa gogo956 »

taky je obcas zivot, musis si zvyknut a naucit sa s tym fungovat :)
Header
Professional
Professional

Viem a fungujem s tým už dlho. Ale isté veci v živote mi vedia strašne odoberať energiu. A poslednú dobu to všetko cítim tak intenzívne, že iba chodím, motám sa, moja chuť do života je...niekde preč
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Mozno je cas na zmenu... Skusit inu pracu v inom meste, najst novych priatelov a podobne. Ak ta nic nedrzi doma...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Existencia, život, ľudia, veci, udalosti. Všetky veci ktoré si dokážeš predstaviť, vykonať, vytvoriť, zničiť, absolútne nič z toho nemá zmysel, a ani absolútne žiadnu reálnu hodnotu. Všetkému, každej jednej veci, úkonu, udalosti, čomukoľvek čo spravíš, dávaš zmysel Ty. Pokiaľ pre Teba nemá zmysel nakŕmiť 2 miliardy hladujúcich ľudí a podarilo by sa Ti to, nič by si tým nezískal. Pokiaľ je pre Teba hyperdôležité chodiť v bielom a chodíš v bielom, dosiahol si viac ako človek, ktorý nakŕmil 2 miliardy hladujúcich bez toho, aby v tom videl zmysel. A takto je to so všetkým. Si sám, narodiš sa sám, sám žiješ a sám aj umrieš. A tie krátke obdobia v Tvojom živote, ktoré máš rodinu, partnera, etc. sú tie, ktoré si máš "užiť". Je dobré sa od nich oslobodiť, lebo potom vieš utilizovať oveľa väčšiu časť života a pretvoriť ju na udalosť "šťastia" skôr ako udalosť "osamotenosti", "trápenia", "nepochopenia", etc. Cieľom hry je byť spokojný s tým čo máš, tu, teraz, v tejto chvíli, nie s tým čo si mal včera, ani s tým čo môžeš mať zajtra. Jediné na čom záleží je "teraz". Ak si teraz sám, nešťastný, nepochopený, etc. zabíjaš sa a svoj život. Ak si teraz možno sám, ale šťastý, rozumieš Ty sám sebe, si jeden z mála naozaj šťastých ľudí na svete. Prerekvizitou pre šťastie by Ti nemala byť udalosť, vec, ani druhý človek, mal by si ňou byť Ty sám. Kľudne aj povrchné veci, ako posilka a byť vyšportovaný, alebo sa vzdelávať, zlepšovať sa v niečom [programovanie, spev, klavír, maľba]. Budovanie seba samého je z pohľadu absolútna jediná vec na svete, ktorá má zmysel. Ak buduješ seba samého a tým buduješ aj ľudí v Tvojom okolí, je efekt znásobený niekoľko krát. Ak buduješ seba samého, a tým buduješ aj ľudí v Tvojom okolí a tým buduješ aj podstatnú časť populácie, dosahuješ väčšieho zmyslu. Avšak ak buduješ ľudí v Tvojom okolí, a trebárs aj podstatnú časť populácie, ale Ty chradneš, žiješ opäť prázdno, bezpodstatne a "nezmyselne".
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Xanax a si zahojeny . . .
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

qwerty-xyz - funguje len nejaký čas, keď ho berieš pravidelne a moc dlho, stráca efekt a dokáže udržiavať len somatické funkcie na "normálnej" úrovni, avšak zblázniť sa môžeš rovnako kvalitne. Na upokojenie slúžia iné veci a Bohu žiaľ sú škodlivejšie ak ich berieš moc často ako crack, či herák a pod.
Header
Professional
Professional

Uplink: práveže existencia, ľudia a veci majú zmysel. Teda s krátkodobého hľadiska určite. Ak beriem v úvahu že "prach si a na prach sa obrátiš" tak potom nemá zmysel absolútne nič. Ani sa ráno postaviť z postele. Neviem či som momentálne schopný a či sa vlastne chcem oslobodiť od vecí ako rodina, partnerka. Aj napriek tomu, že bez toho všetkého by som mal všetok čas iba pre seba, pre svoj osobný rozvoj a šťastie. Asi bude problém v tom, že práve veci ako rodina ma do istej miery robia šťastným. Niekedy príde ale stav, že cítim presný opak.
Osobné šťastie má každý iné, to moje je dosť vrtkavé. Dokážem sa tešiť aj s maličkostí, niekedy som rád pre hocijakú blbosť a hocičo obyčajné mi dokáže urobiť pekný deň. Niekedy ale chcem, aby bolo moje šťastie zdielané, opätované (ak sa to tak dá nazvať), nestačí mi keď sa teším sám zo seba, zo svojho osobného života...chcem aby moje šťastie pocítil a zdieľal aj niekto iný a tu býva problém...
Toto je zrejme vec, ktorá značne ovplyvňuje budovanie mojej osobnosti.

qwerty: nie, neprosím. Myslím si, že to zvládnem dokonale aj bez toho.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Header - toto uvedomenie si ťa už etabluje do oblasti ktorú ja považujem za mentálnu elitu a ver tomu že to môže byť len horšie a horšie, preto je treba sa obrniť trpezlivosťou a riadnou dávkou nadhľadu na úplne všetko okolo seba.
Že ťa serú starí známi ? Nič nové, zvykaj si.
Header
Professional
Professional

Andi_Cibula: s trpezlivosťou a nadhľadom máš pravdu. Sú situácie, kedy som na tom mentálne tak, že si proste v duchu sám sebe hovorím, že toto ma nezlomí, toto ma nedá, je to tak pozitívne a silné až sa sám seba prichytím ako sa spokojne usmievam a som ďaleko nad všetkým a všetkými. Teraz mi to akosi uniká a poslednú dobu mi príde, že všetko blbé, zle a sprosté na svete je koncentrované okolo mňa.

Asi už moc kecám takto na večer :P
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

chyba v metrixe :wink:
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

typicka letna depresia, srat na nu :|
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

treba sa menej zaoberat uvahami nad "nesmrtelnostou chrusta" a zamestnat telo i mysel. Chce to len cinnost, pri ktorej sa odreagujes, najlepsie nejaky sport, bike, fitko, plavanie... ked aj vsetky... nie je nic horsie, ako ked si vecer clovek lahne do postele a nie je fyzicky unaveny, potom musi pocitat ovecky a ine blbiny, aby zaspal... cim viac budes rozmyslat nad vecami, ktore ajtak nezmenis, tym viac len stracas cas, na nic nove neprides, nikam sa neposunies... skus fakt nejaky sport a vytyc si ciel, sustred sa na ten ciel, na techniku, na svoj progres :wink:
Xijo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Xijo »

Kayko to dobre povedal. Lebo tiez mam verziu toho co si povedal. alebo nieco podobne :) Zamestavam kazdu chvilku a castokrat nadavam ze den nema 30 hodin. Nestiham pradcu modelovanie pozeranie filmov varit vymyslat kreslit grafika, no proste, nemam cas na blbosti :D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Myslenie nie je ziadna blbost. :roll:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Header - nič nemá zmysel, len to čomu Ty ten zmysel pridelíš. Kameň uprostred lesa sám o sebe nemá zmysel, v momente ako si z neho zviera spraví prístrešok, dá mu zmysel. Tak je to so všetkým. Samotné veci v Univerze nemajú zmysel, len nejaká činnosť, ktorú vie bytosť vykonať, dokáže daným veciam a udalostiam dať zmysel. Nejaký globálny zmysel, univerzálne ospravedlnenie existencie, či iný filozofický výmysel, jednoducho neexistuje. Zmysel si každý určuje sám. Od ranného umývania zubov a vykonávania veľkej potreby, až po vedenie národov ku prosperite, alebo do záhuby.
INsomNIA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa INsomNIA »

Tiez som mavala podobne uvahy. Ludia ma neskutocne iritovali a hlavne moji znami a kamarati.
Ale naucila som sa byt sama so sebou. Ludia, ktori ma udivovali a drazdili dlhsiu dobu, som jednoducho vyskrtla. Hned mi bolo lahsie.
Otrasne televizne novinz nepozeram. sem-tam precitam SMEcko alebo .tyzden. Povzdychnem si a idem nieco urobit. Trebars umyt riad.
Jednoducho filtrujem a robim, co treba.
Drzim ti palce, viem, ze take uvahy su vycerpavajuce. :)
Xijo
Medium Star
Medium Star

Andi_Cibula napísal:Myslenie nie je ziadna blbost. :roll:
Myslenie je super, ak ho aplikujes do niecoho co ta posuva. Ak s nim iba premyslas o tom ze ako ti je zle ako ta nikto nema rad tak budes mat len depky a toto uz blbost je :P
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Dufam ze sa tvoj nazor nezlucuje so stanoviskom "Radsej sladku nevedomost, ako krutu pravu." :)
Xijo
Medium Star
Medium Star

Andi_Cibula napísal:Dufam ze sa tvoj nazor nezlucuje so stanoviskom "Radsej sladku nevedomost, ako krutu pravu." :)
Nie, nie, aj ja si uvedomujem ze co je okolo mna. Vidim vsetky zle veci, uz len v spravach, mrtvoly, krivdy, pomsty, v sudnej sieni ludia ktory sa milovali x rokov sa nemozu vystat, fakt uz skoro nicomu vokol seba nerozumiem. A preto venujem vsetok cas co mam do svojho vzdelania, do niecoho co ma moze posunut dalej a hlavne dostat z tejto diery prec. ;) (Nehovorim ze inde je to lepsie, ale verim v to.)
Napísať odpoveď