Život po osemnástke ( osamostatnenie sa )
Re: Život po osemnástke ( osamostatnenie sa )
to nie je sranda byt bezdomovcom, na taku temu moze zartovat iba niekto kto este celkom citovo
,alebo rozumovo nedozrel.
Celkovo je to s byvanim na Slovensku dost zle, v inych krajinach to sice tiez nie je raj,
ale ludia davaju na byvanie k pomeru k vyske mzdy vyrazne menej.
,alebo rozumovo nedozrel.
Celkovo je to s byvanim na Slovensku dost zle, v inych krajinach to sice tiez nie je raj,
ale ludia davaju na byvanie k pomeru k vyske mzdy vyrazne menej.
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Naozaj? A v ktorej krajine? Mozno tak v cechach. Moj ujo v Ealing Broadway (dost daleko od centra Londyna) platil 900 libier za 2 izbovy bytik.gogo956 napísal: ale ludia davaju na byvanie k pomeru k vyske mzdy vyrazne menej.
TommyHot
napriklad aj v Nemecku , Rakusku a pod.
tu je pomocka:http://www.numbeo.com/cost-of-living/co ... ty2=Vienna
Napr vo Viedni stoji prenajatie 1izboveho bytu mimo centra cca 400-500€ co je pri ich medianovej mzde
dost nizka suma.
napriklad aj v Nemecku , Rakusku a pod.
tu je pomocka:http://www.numbeo.com/cost-of-living/co ... ty2=Vienna
Napr vo Viedni stoji prenajatie 1izboveho bytu mimo centra cca 400-500€ co je pri ich medianovej mzde
dost nizka suma.
-
semhamforas
Light Expert
kde to píšem?beardie napísal:hovoris o volnosti od statu a pritom suhlasis s tym, aby bola hypoteka dotovana statom...
Lebo viem len o tom, že som tu spomenul že takáto možnosť tu je. Pre všeobecný prehľad ostatných užívateľov.
Nemám rád tie názory ako sa má štát postarať.
z tvojej druhej vety mi to pride tak, ze to dotovanie ti nevadiNo hypotéka na prvých 5 rokov je tuším dotovaná aj štátom, čiže minimálne vtedy by mali byť aspoň malé úroky.
-
Kok
Light Professional
zdravim, ozivim trosku tuto temu kedze si myslim ze myslim ze to patri sem
nasetril som nejake prostriedky a mam zaujem ist pracovat do BA (pravdepodobne). mam maturitu z OA, viem asi to co kazdy z officu, mam Bcko soferak, nejaky cas som pracoval v administrative (absolvenstska prax), jedina moja vacsia vyhoda je znalost AJ na lepsej urovni. Moje otazky su: je moznost najst si kvalitnu pracu s tymito znalostami? ako je to s ubytovanim ? teda da sa najst nieco co ma nezrujnuje ale bude sa dat platovo vyzit? (nejaky intrak etc.) dik za odpoved
Musíš mať šťastie alebo známosti. V podstate - neuraz sa - neponúkaš nič, okrem svojho mladého veku.
Po druhé - čo považuješ za kvalitnú prácu? Manuálnu si nájdeš, operátor výrobnej linky, práca v sklade etc... to si nájdeš. Počítaj tak 400 v čistom a menej v bežnom okrese. Ak chceš trošku iný smer odporúčam niečo s ľudmi - recepcia, predavač v cestovke a pod.. Čakaj niečo kolo 500.
Ubytko, záleží, či sám alebo ti stačí aj izba.
Pre BA toto neplatí okrem prvej vety.
Po druhé - čo považuješ za kvalitnú prácu? Manuálnu si nájdeš, operátor výrobnej linky, práca v sklade etc... to si nájdeš. Počítaj tak 400 v čistom a menej v bežnom okrese. Ak chceš trošku iný smer odporúčam niečo s ľudmi - recepcia, predavač v cestovke a pod.. Čakaj niečo kolo 500.
Ubytko, záleží, či sám alebo ti stačí aj izba.
Pre BA toto neplatí okrem prvej vety.
Asi tak ked nemas znamosti je to o h*vne.. ja som sa dostal bez skusok na gympel s 3 na vysvedcku no ajtak ma nebavil
Aj ludia bez maturity zarobia lepsie vonku.. pokial ovladas cudzi jazyk treba sa tlacit von
Aj ludia bez maturity zarobia lepsie vonku.. pokial ovladas cudzi jazyk treba sa tlacit von
-
Kok
Light Professional
jasne, viem ze je to tu take ake je, no chcel som ostat na slovensku.. paradoxne, viac pracovnych ponuk mam v zahranici a asi tam budu aj moje cesty viest
-
Soviet
Darca
V BA je to ludmi ako ty preplnene. Dostudovanych ludi, ktory hladaju nieco taketo. Ekonomov a podobne. Tu sa ti oplati ak tak zamestnat jedine v IT odbore povacsine. Najom keby si hladal, tak najdes okolo 140eur+. A ubytovanie pre pracujuceho na intraku neviem ci vybavis, kedze maju aj problemy studenti si najst miesto na intraku, nie to este aby tam davali ludi, ktory pracuju.
v bratislave som vystriedal dost odlisnych zamestnani, takze mam viacrocne skusenosti,
ktore by som zhrnul asi takto>
1/dobre fleky su skoro vzdy iba po znamosti /rodina,znamy,milenky/, take sa nedavaju ludom zvonku
2/nie je az taky problem sa dostat na tie horsie miesta a postupne karierne stupat
vyssie, clovek by ale nemal mat velke oci
3/neprecenovat dosiahnute vzdelanie ale skor poukazovat na svoje schopnosti
ktore by som zhrnul asi takto>
1/dobre fleky su skoro vzdy iba po znamosti /rodina,znamy,milenky/, take sa nedavaju ludom zvonku
2/nie je az taky problem sa dostat na tie horsie miesta a postupne karierne stupat
vyssie, clovek by ale nemal mat velke oci
3/neprecenovat dosiahnute vzdelanie ale skor poukazovat na svoje schopnosti
Ahoj
, ja by som sa chcela opýtať: mám nejaké povinnosti vyplývajúce po dovŕšení osemnástky so zákona ? A čo v prípade ak chcem isť bývať do vlastného?
-
TommyHot
Addict
Po dovrseni 18tky nie, ale po skonceni studia sa musis ist nahlasit na urad prace a do zdravotnej poistovne.
-
Andi_Cibula
Addict
Čo sa stane keď to neurobím ?TommyHot napísal:Po dovrseni 18tky nie, ale po skonceni studia sa musis ist nahlasit na urad prace a do zdravotnej poistovne.
A teda v prípade štúdia ak mám vlastný byt alebo dom okrem účtov nemusím platiť nič iné?
akoze nie, ucty myslis ako najom s energiami? bo ak by netrebalo najom tak to sa najlepsie nahlasit ako vecny student rulezzvikca napísal:A teda v prípade štúdia ak mám vlastný byt alebo dom okrem účtov nemusím platiť nič iné?
teda v pripade nedokoncenej skoly
budes to doplacat dodatocneRacius napísal:Čo sa stane keď to neurobím ?
-
TommyHot
Addict
Tak ti pride na konci roka zuctovanie a budes mat nedoplatok (47.58*pocet mesiacov). Ak to nezaplatis vcas, tak potom exekutor.Racius napísal:Čo sa stane keď to neurobím ?
Môj brat, ešte kedysi dávnejšie pred 10 rokmi, keď skončil strednú školu, tak jednoducho sa vykašľal prihlásiť sa na úrad práce a kým začal robiť, tak prešlo aj pol roka a nikdy mu nič neprišlo. Žiadny nedoplatok, žiadna exekúcia, nič. Ako je to možné, netuším. Toto nech nikto neberie ako nabádanie na neplatenie, to ma len tak napadlo, keď som videl Tomyho príspevok.
-
Andi_Cibula
Addict
Akurát dnes som sa totiž o tom bavil s ľudmi v aute a názory boli nejednoznačné, vraj sa stalo nejakému známemu že po 12 rokoch prišli od neho z poisťovne vymáhať nejaké prachy, ale ubránil sa, pretože to bolo po premlčacej dobe.
A diskusia bola na námet jedného slávneho brnenského dlžníka ktorý dopravnému podniku dlhuje niekoľko miliónov na pokutách, ale nevlastní absolútne žiaden majetok, býva u mamy a pracuje načierno.
To už si ale myslím že výhodnejšie bude nechať sa vyhlásiť za mŕtveho
A diskusia bola na námet jedného slávneho brnenského dlžníka ktorý dopravnému podniku dlhuje niekoľko miliónov na pokutách, ale nevlastní absolútne žiaden majetok, býva u mamy a pracuje načierno.
To už si ale myslím že výhodnejšie bude nechať sa vyhlásiť za mŕtveho