Jednotná nákupná karta

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: JEdnotná nákupná karta

Príspevok od používateľa beardie »

myslis vsetky tie, ktore to oznacuju ako MLM/pyramidu a objasnuju tu nevyhodnost?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ziadne nic neobjasnuju, hlavne porovnavaju jednotlive karty retazcov s Lyoness a spolu o tom diskutujeme. Ja nenavidim klamstvo, takze sa mi nepaci ked niekto hadze Lyoness do jedneho vreca s podvodnikmi. Pritom Lyoness ma vsetky potrebne povolenia a certifikaty na podnikanie a okrem ineho podporuje aj charitu, aj na Slovensku.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

povolenia maju aj vsetky MLM a pritom su to odrby
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Obhajovat Tesco a Lyoness..to uz kde sme :) Za to trapenie a vyberanie predajni to nestoji. Aby mi karta nenapadne diktovala, kde mam ist nakupit, chore? Veru ano.
Zachvilku aby som v obchode dlhsie pipal vsetkymi kartami ako mi bude predavacka nakup blokovat :D
Jedine co pouzivam je terno karta (po novom platna aj pre samosku) a kazdy rok ma tam pocka dakych 10eur za ktore si kupim pivecko a som spokojny (pri rocnom nakupe cca 700-1000eur co sa pri jedle, chlaste a pod nazbiera ani clovek nevie ako). Nechodim tam kvoli karticke, ale kvoli viacerym faktorom. A dokonca tam nedavaju ziadne kupony ani nic. Len pipne a odrata sumu z nej. Ale tiez ju neobhajujem, kedze je to len zbieranie udajov o nakupoch pre retazec.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Za to trapenie a vyberanie predajni to nestoji. Aby mi karta nenapadne diktovala, kde mam ist nakupit, chore? Veru ano.
Nie je to obhajovanie, ja odpovedam a vyjasnujem veci. Sam pises ze sa ti nepaci aby karta diktovala kde nakupovat - prave s lyoness si ja mozem vyberat, napr. potraviny 2 na kartu, 1 na poukazky a coskoro ich bude este viac, mozem si vyberat z 3 zlavovych portalov, z viacerych lekarni, ale hlavne mam len jednu kartu a pri pokladni nemusim dolovat v penazenke, pouzitie karty trva asi 2 sekundy. Navyse z jedneho nakupu maju percenta az traja ludia, moja rodina, znami a z malej casti aj charita - deti a priroda.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

neviem v akom meste bývaš, ale ja čo mám praktické skúsenosti s lyoness tak bieda. Chcel som použiť v hypernove, tam mi povedali že sa to dá uplatniť iba na jednej pokladni (z asi 10) alebo potom s bločkom na informácie. Keďže tá jedna pokladňa bola práve vtedy zavretá, tak som šiel s bločkom na info. Tam mi naň dala razítko, niečo nahadzovala do pokladne čo tam má, pípla kartu, ešte som čakal na vytlačenie potvrdenia... no určite nie 2 sekundy ale dobrú minútu som tam stál.
Druhýkrát som ju použil v lekárni, tam to bolo podobne. Lekárnička s kartou odišla dozadu niekde, vrátila sa po chvíli. Tiež nemala na to terminál vpredu, takže znova to nebolo len pípnutie.
Tretia skúsenosť bola taká, že predavačka ani nevedela čo je lyoness a nevedela či sa to u nich dá uplatniť, že by sa musela spýtať vedúceho.

Takže zatiaľ 100% mojich nákupov s tou kartou bolo spojených s otravou, čakaním a zdržiavaním.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

audiotrack - myslim ze si z rovnakeho mesta ako ja (edit - aha tak nie si), hypernova to nema doriesene, ale uz som si zvykol ist na informacie, tam to vacsinou trva do 20 sekund, lebo to musi natukat, obcas to nefunguje, potom to trva dlhsie.

Do lekarni chodim na 2 miesta, tiez to natukavaju, ale je to zdrzanie do 20 sekund.

Ostatne obchody bez problemov, hlavne fresh, aj ked neplati na kazdej pobocke, tam to su 2 sekundy.

Odporucam aj internet, nainstalovat lyoness browser, aj ked to nie je podmienkou, prip. sa prihlasit na ucet a ist cez lyoness priamo do obchodu kde chces nakupovat, nechcem robit reklamu, ale vyhodne su aj zlavove portaly a maju aj vyssie percenta...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dreamer napísal:...Sam pises ze sa ti nepaci aby karta diktovala kde nakupovat - prave s lyoness si ja mozem vyberat
Dreamer napísal:.... ist cez lyoness priamo do obchodu kde chces nakupovat...
nie je práve toto to diktovanie? Ja idem do obchodu, a použijem karty aké tam akceptujú. Ty ideš na lyoness, a vyberieš si obchod ktorý ho má

fresh? Si robíš srandu? To ani neviem kde je, ale z letákov čo nám občas prídu mám o tom mienku ako CBA alebo iné prežitky komunizmu :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

To bol postup aby sa uplatnila vyhoda, pripocitali sa peniaze na ucet, myslel som to tak, ze ked mas kartu do jednych potravin, jednej lekarne, chodis tam podvedome ci vedome kvoli karte, s lyoness mas na vyber skoro v kazdej oblasti.

Inak odporucam si na lyoness strankach dat vyhladavat obchodnych partnerov, zadas mesto a najde ich. Potom este bez mesta len e-shopy, casto aj na zlavovych portaloch je postovne v cene a okrem zlavy sa pripocitavaju aj vyssie percenta na lyoness (oproti potravinam).

Edit: K tomu nedorozumeniu ci plati lyoness karta, na dverach alebo/a pri pokladni je logo/karta lyoness, podla toho vies ze tam plati.

Doplnim este lekarne, lyoness plati len na lieky bez receptu, oficialne, ale ak je na recepte liek ktory nepreplaca poistovna, je mozne ju pouzit aj tam, podmienkou je aby bol liek osobitne, len taky mali trik ako usetrit, je to neoficialne a prvykrat sa odporucam spytat.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Je to diktovanie a vrav si co chces. Vyhladavas obchody, kde maju tvoje specialne logo lyoness a kde tou kartou zaplatis len aby si ziskal dake haliere. Pritom mozu predavat kadejaky odpad, ako napriklad tesco ovocie/zelenina a dalsie ich super cerstve masove vyrobky a pod. Taktiez oblecenie. Tym, ze mas tu kartu sa budes snazit nakupit v predajni, kde ju akceptuju, miesto toho, aby si racionalne rozmyslal a volil to, kde kupis oblecenie ktore je kvalitne a sa ti aj paci. Takze kazdou odpovedou ma jasne presviedcas o tom, ze ak chces mat z toho lyoness nieco, musis vyhladavat obchody, kde plati, inak mas velke hovno. Takze take nieco je beznemu cloveku na dve veci. Radsej necham tych par halierov obchodu v ktorom nakupim z rozumneho hladiska, aj ked nemaju lyoness, ale odidem spokojny.

A inak povacsine do obchodov kde zajdem (hlavne obuv, oblecenie a pod) sa slusne spytam, ci je mozne s cenou este nieco spravit. Aj pri odpovedi "ano mozme ju zvysit", mi chlapik dal zlavu cez 5%. Takze nezapredam poctivych obchodnikov (povacsine mensie predajne), ktory zhodia z realnej ceny viac, ako mi da dake pipnutie lyoness kartou.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak si zase expert z iného súdka. Z takého juho-europsko-severo-afrického. Tam sa zjednáva vo veľkom ;) Mňa vživote nič také nenapadlo. Predajca si dá cenu, a ja ju akceptujem alebo idem do iného obchodu.

Dreamer: koľko tak reálne s tou kartou zarobíš? Lebo mama ju používa aktívne, a ešte nikdy jej nevyplatili. To znamená že ešte stále nenazbierala tých 10 euro či koľko je minimum. Má ju možno dva roky ak nie dlhšie. Zato s tescou kartou jej chodia bežne poukážky v hodnoty nejakých 10€ (na nákup hocičoho, mimo tých zľavových kuponov na konkrétne produkty) niekoľkokrát do roka. Aj preto že na jednu kartu zbierame celá rodina
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

audiotrack - tak vidis, jednu tesco kartu pouzivate cela rodina, teda lyoness kartu asi pouzivate velmi malo. V Tescu je mozne pouzivat aj lyoness poukazky aj clubcard, takze ak by ste si objednavali poukazky, mohli vam chodit 10€ sumy aj na ucet od lyoness. Neviem ale ci to teraz bude mat zmysel, nieco sa asi zmeni, ale nechajte sa prekvapit.

K tej otazke, mne prislo 10€ uz niekolkokrat, aj znamym, rozhoduje kde ide vacsina penazi na potraviny a ci je dostatok obchodnych partnerov v regione, ja mam na vyber 3 potraviny, 3 lekarne, 2 elektra, baumax, sevt, 2 zeleziarstva...

Odporucam si najst obchodnych partnerov v regione, vyhladat e-shopy, zlavove portaly, tam je vela zaujimavych veci rozneho druhu, aj dovolenky v akciach, z tych by sa to zbieralo rychlejsie...
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Dreamer:
Tak usetris o 1 cent menej. Jasne ze to nie je dokonale, ale v mnohych obchodoch, aj potravinach plati bezna karta a nezabudaj ze mozes pouzivat AJ CC AJ Lyoness.
Nie nemôžem, ešte koľko krát ti budem písať, že meniť hotovosť za poukážky kvôli 1% cashback-u je nepraktické a navyše nevýhodné lebo ťa poukážky nútia nakupovať v ich hodnote, resp. nad ich hodnotu.
Lyoness je velmi blizko toho co pozadoval, priklad, Tesco, Baumax, Sevt, Nay maju aj vlastne programy a je mozne pouzit aj Lyoness, je mozne si vybrat, bud nosit vela kariet, alebo len jednu. V pripade Tesco je mozne pouzit obe.
Lyoness nie je ani zďaleka blízko toho, lebo na Lyoness si nezbieraš vernostné body obchodov, ale cashback a to je vlastný program Lyoness. A len jednu nikdy, lebo ako som povedal, na Lyoness nezbieraš body, tzn. ak chceš body musíš mať min dve, opäť praktickosť.

Odcituješ len polovičku reakcie a na ňu si odpovieš. K zvyšku, lenže on písal o vernostných bodoch a zľavách a tiež napísal, že Lyoness pozná ale chcel niečo podobné, tak neviem prečo si mu prišiel prezenovať Lyones, keď písal, že ho pozná no aj napriek tomu hľadá niečo iné.

A nakoniec prišiel si sem a zavádzal si ostatných ľudí, keď si písal, že na iných kartách body prepadávajú a len na Lyoness nie. ;)

Soviet:
neobhajujem CC, len som mu pomocou toho argumentoval, keďže to využívam
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Poukazky nie su tak zle, pre mna je ovela nepraktickejsie robit male nakupy po 3-4€, stoji to peniaze na listky alebo benzin, pri nakupoch za 15 alebo 20€ par Eur za ktore nie je cashback tak nevadi.

Body vs. peniaze - to ma byt vyhoda zbierat body, nie je lepsie zbierat realne peniaze?

Pisal som ze na inych kartach body prepadavaju, za tym si stojim a je to pravda - mozno nie na vsetkych, ale nepisal som ani ze prepadavaju na vsetkych, takze ma neobvinuj z klamstva. Okrem toho body su vyuzitelne len v danom obchode a je to obmedzenie, takze ak v 5 roznych obchodoch nazbieras body za 2€, tak si za to nic nekupis, ked u 5 obchodnych partnerov lyoness nazbieras po 2€, tak ti pride na ucet 10€ - nasleduje oblubena otazka, co je lepsie?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dreamer napísal:Poukazky nie su tak zle, pre mna je ovela nepraktickejsie robit male nakupy po 3-4€, stoji to peniaze na listky alebo benzin, pri nakupoch za 15 alebo 20€ par Eur za ktore nie je cashback tak nevadi.
je to nepraktické, lebo si musíš:
1) vymeniť peniaze za poukážku
2) si nútený tieto "peniaze" vo forme poukážky minúť iba tam kde ich berú a nemáš viac voľné financie ktoré sa dajú minúť hocikde
Dreamer napísal:Body vs. peniaze - to ma byt vyhoda zbierat body, nie je lepsie zbierat realne peniaze?
Tie body ale sú reálne peniaze, ktoré dostaneš späť a za ne kupuješ čo len chceš. To je iba slovíčkarenie či to nazvú bodom a stanovia konverzný kurz, alebo ti tam budú pripisovať centy
Dreamer napísal:Pisal som ze na inych kartach body prepadavaju, za tym si stojim a je to pravda - mozno nie na vsetkych, ale nepisal som ani ze prepadavaju na vsetkych, takze ma neobvinuj z klamstva. Okrem toho body su vyuzitelne len v danom obchode a je to obmedzenie, takze ak v 5 roznych obchodoch nazbieras body za 2€, tak si za to nic nekupis, ked u 5 obchodnych partnerov lyoness nazbieras po 2€, tak ti pride na ucet 10€ - nasleduje oblubena otazka, co je lepsie?
a čo ak nechodím do 5 rôznych obchodov? V tescu mám potraviny, drogeriu, domáce potreby... Nakúpim si všetko na jednom mieste
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

audiotrack napísal:
Tie body ale sú reálne peniaze, ktoré dostaneš späť a za ne kupuješ čo len chceš. To je iba slovíčkarenie či to nazvú bodom a stanovia konverzný kurz, alebo ti tam budú pripisovať centy
Plus okrem toho dostávaš zľavy plus bývajú akcie na dvojnásobok bodov, plus môžeš mať clubcard kreditku s bezúročným obdobím... etc etc. Sa to kopí, čo? :-)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ked sa ti to hodi, tak su poukazky neprakticke lebo sa daju pouzit len v 1 obchode, ale ked mozes za body nakupit len v 1 obchode, tak uz je to zrazu vyhoda? Stale si to prekrutis ako ti to vyhovuje.
"Tie body ale sú reálne peniaze"
Toto konkretne je akurat realne klamstvo.

Inak stale sa tu bavime ci je lepsie lyoness alebo tesco, pritom je mozne to kombinovat, takze ak niekto nepouziva clubcard alebo lyoness kartu, tak prichadza asi o polovicu penazi/bodov spat z nakupu.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Fabo napísal:
Plus okrem toho dostávaš zľavy plus bývajú akcie na dvojnásobok bodov, plus môžeš mať clubcard kreditku s bezúročným obdobím... etc etc. Sa to kopí, čo? :-)
plus zľava na benzín, plus kadejaké pi***** ako šmolkovia a disney kartičky s angličtinou :D
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

obchody ako tesco si uzkostlivo sleduju svoju marzu. dalsi prvok do retazca (napr. cudzopasnik lyoness) ich o marzu pripravuje. Tesco im vyplati povedzme 1% z nakupov cez kartu a lyoness vyplati 0,5% zakaznikovi. Zvysneho pol percenta si necha pre seba.
.
tuto stratu na marzi si nasledne obchod premietne do svojich cien (t.j. zdvihne cenu vyrobkov). v konecnom dosledku si svoju zlavu zakaznik aj tak zaplati. ale obchodny model tychto cudzopasnikov (lyoness, stravne listky, platobne termilany) je skvely...to treba uznat. za nulovy prinos si chcu utrhnut cast z trzieb (uznavam, bankove terminaly aspon umoznia znizit pracu s hotovostou)
.
.
v dlhodobom horizonte nema lyoness sancu na uspech. obchody radsej vyuzivaju vlstne vernostne karty, pretoze takato investicia sa im vrati viac ako nejaky pochybny lyoness. verny zakaznik totiz obchodu prinesie vacsiu marzu ako "cherry picker". verny zakaznik totiz nakupuje viac a najma impulzivnejsie. lyoness a jemu podobni ziadnu vernost obchodu nebuduju.. len vernost k zlavam - a to ziadny z obchodov nepotrebuje
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

lumir napísal:obchody ako tesco si uzkostlivo sleduju svoju marzu. dalsi prvok do retazca (napr. cudzopasnik lyoness) ich o marzu pripravuje. Tesco im vyplati povedzme 1% z nakupov cez kartu a lyoness vyplati 0,5% zakaznikovi. Zvysneho pol percenta si necha pre seba.
Je to inak, lyoness momentalne dava 1+1% kupujucemu, 0.5+0.5% priatelsky bonus, 1% pre lyoness - konkretne majitelom, vlastnikom preddavkov, jednotiek, dvom nadaciam podporujucim aj slovenske projekty.
lumir napísal:tuto stratu na marzi si nasledne obchod premietne do svojich cien (t.j. zdvihne cenu vyrobkov). v konecnom dosledku si svoju zlavu zakaznik aj tak zaplati. ale obchodny model tychto cudzopasnikov (lyoness, stravne listky, platobne termilany) je skvely...to treba uznat. za nulovy prinos si chcu utrhnut cast z trzieb (uznavam, bankove terminaly aspon umoznia znizit pracu s hotovostou)
To ze si obchod "stratu" premietne do cien nie je pravda, pre obchod su to omrvinky, denne vyhodia potraviny aj niekolko dni pred datumom min. trvanlivosti - teda jedle potraviny(!) a potraviny po tomto datume a to v sume mnohonasobne vyssej ako par percent pre lyoness, odporucam si pozriet dokument "Čerstvé, ale v kontajneri - plytvanie potravinami" (na youtube)!
lumir napísal: v dlhodobom horizonte nema lyoness sancu na uspech. obchody radsej vyuzivaju vlstne vernostne karty, pretoze takato investicia sa im vrati viac ako nejaky pochybny lyoness. verny zakaznik totiz obchodu prinesie vacsiu marzu ako "cherry picker". verny zakaznik totiz nakupuje viac a najma impulzivnejsie. lyoness a jemu podobni ziadnu vernost obchodu nebuduju.. len vernost k zlavam - a to ziadny z obchodov nepotrebuje
- preco je potom lyoness na celom svete a ma uz 39000 obchodnych partnerov?
- preco sa velke zname aj male obchody stavaju neustale partnermi lyoness?
- preco ma lyoness 3600000 clenov a pocet stale narasta?

To ze verny zakaznik je najlepsi je fakt - ale ked maju inde lepsie ceny, tak zakaznik bude verny niekomu inemu, clovek si radsej zabezpeci niekolko vernostnych kariet a napriek tomu nakupi tam kde je najlacnejsie. Navyse, ludia su uz unaveni z toho ze kazdy maly obchodik, lekaren, benzinka, umyvacka ma vlastnu kartu, to ze zakaznici hladaju spravnu kartu v penazenke a dalsi v rade su nervozni vadi nie len tym v rade, ale aj tomu kto kartu hlada, takze jedina karta je idealne riesenie, navyse s lyoness si zbiera peniaze a nie body ktore sa daju vyuzit len v 1 obchode a v niektorych mozu aj prepadnut, nemusi si ani kontrolovat stava bodov a prip. expiraciu na velkom mnozstve kariet.

Lyoness robi obchodu reklamu zadarmo, zakaznik si obchod najde sam a obchod tym usetri za reklamu a usetrene peniaze moze dat zakaznikovi vo forme vyhod lyoness a to vratane priatelskeho bonusu pre odporucatelov - ktori zase robia reklamu lyoness - a tym vlastne aj koncovemu obchodnemu partnerovi. Strucne - lyoness rozdeluje peniaze clenom, namiesto toho aby ich daval do drahej reklamy.
Napísať odpoveď