Jednotná nákupná karta

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: JEdnotná nákupná karta

Príspevok od používateľa Fabo »

LuksKE: extra ci jazero? :) inak co sa tyka zisku, tusim minuly ci predminuly rok bol zisk len na Slovensku a v Thajsku? za tesco.

inak toto je typicke pre ludi ktori sa nechaju nadchnut tymito vecami MLM OVB tou kavou co sme tu mali pred par rokmi, Lyoness atd.
proste do nich natlacili "pravdu" a uverili tomu az tak, ze neveria nikomu kto nezdiela tu istu pravdu aj keby im to ukazal na vlastne oci.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

LuksKE

Vazne sa len opakujeme. Preco som este nevidel 90% zlavy na potraviny? Ano na zeleninu 50% som uz videl, ale na jogurty, balene potraviny a pod. sa to neoplati, radsej vyhodia stare, maju stratu, ale zarobia na novom na ktorom by inak nezarobili - a hrozi ze si na to kupujuci zvyknu a budu nakupovat len to v akcii 90% a to proste nebudu riskovat a ani to nerobia, lebo zo 100 poloziek z ktorych by zarobili napr. 50€, by takto zarobili 5.

Fabo

Uz som to tu pisal, nechodim po meste a neoslovujem ludi, nevolam im, ani tu na fore nehladam nikoho, aj ked tu je bazar a mozno by sa dalo, mam len par ludi z rodiny a znamych.

Napisal som aj negativa lyoness a kludne tu napisem aj viac, ak chcete, ale pre mna maju ostatne moznosti, ine karty, ziadne karty, stale este viac negativ a menej pozitiv, komu to ale vyhovuje, pouzivajte si co chcete alebo aj nic.

Nikto z vas neponukol realnu odpoved na otazku "jednotna nakupna karta", nic ani trocha blizko lyoness alternative nie je, aspon u nas. Vy len utocite na lyoness ako by to boli podvodnici, pritom si nechavaju ovela menej % ako vlastnici VISA, Mastercard, obchodov...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ale áno, ponúklo tu alternatívu už veľa ľudí. Všetcí tí, čo spomenuli napríklad bonus za platbu kartou v slsp. Je to síce 0,5% oproti tvojmu jednému či dvom, no zase to platí všade kde kartou platíš oproti tvojím dvom či trom obchodom v meste. Takže za istých okolností to môže byť ešte výhodnejšie ako lyoness. Ak ty v jednom obchode dostaneš 2% z 30 eurového nákupu a v iných obchodoch kde lyoness neplatí minieš ďalších 200€ tak zarobíš menej ako ja čo lyoness nepoužijem nikde, no zo všetkých 230€ mi vrátia 0,5% (1,15€ naspäť oproti tvojím 60 centom). A čím viac obchodov bez lyonessu navštívim, tým viac sa ten rozdiel ukáže. Takže:
1) získam viac ako ty
2) neriešim kde lyoness majú, kde treba poukážky, objednávať poukážky...
3) kartičku lyoness nemusím nosiť sebou (argument karta navyše si ako negatívum uviedol tuším práve ty v súvislosti s tescom)
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Dreamer
Vazne sa len opakujeme. - Opakujeme sa preto, lebo nechápeš písanému textu a mudruješ do toho o čom vieš asi toľko, koľko vie rimokatolický farár o vagíne.
Preco som este nevidel 90% zlavy na potraviny? - Lebo si slepý? Alebo nechodíš často do reťazcov? Prípadne už je to vypredané kým ty prídeš?
Ano na zeleninu 50% som uz videl, ale na jogurty, balene potraviny a pod. sa to neoplati, radsej vyhodia stare, maju stratu, ale zarobia na novom na ktorom by inak nezarobili - Ako na tom zarobia? Ak raz za niečo obchod zaplatí a potom to nepredá len to vyhodí, tak je to strata, ktorú už nedobehne novým tovarom, ak by ju chcel dobenúť musel by na novej várke jogurtov zdvihnúť cenu, v hodnote starty z predošlej várky. Uveď peňažný príklad, ako ty počítaš, že by zarobili.
a hrozi ze si na to kupujuci zvyknu a budu nakupovat len to v akcii 90% a to proste nebudu riskovat a ani to nerobia, lebo zo 100 poloziek z ktorych by zarobili napr. 50€, by takto zarobili 5. - 90% sú výnimočné (z určitých dôvodov), vedel by si ak by si robil v obchode. Ľudia si na nič nezvyknú, lebo ľudia potrebujú svoj tovar teraz hneď, keď prídu na nákup, to že sa občas niečo vyskytne v 90%, 75%, či 50% je pre zákazníka náhoda, že nato natrafí.

//Fabo - O tom bol aj článok na nete, len Svk a Thajsko.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

audiotrack napísal:ale áno, ponúklo tu alternatívu už veľa ľudí. Všetcí tí, čo spomenuli napríklad bonus za platbu kartou v slsp.
Na to som davno reagoval, musi sa platit za vedenie uctu a celkovo je nutne nakupit velmi vela aby sa to len vynulovalo, ja mam platobnu kartu s vedenim zadarmo.

Doplnim neskor...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

platíš za vedenie účtu, nie za to že ti dávajú ten bonus. Bankový účet potrebuje každý človek. Aj ty máš istotne bankový účet (inak by ti nemali kam poslať peniaze z lyonessu), tak ak ti zavedú poplatky, nebudeš ho rušiť lebo ho potrebuješ. Väčšina ľudí neverí alebo nevyužíva z istých dôvodov internetové banky, prípadne ich má ako sekundárne účty ale má aj kamennú banku a ten poplatok platia tak či tak, bez ohľadu na to či majú alebo nemajú lyoness. Takže argument že musíš platiť za vedenie účtu je asi ako keby napíšeš že musíš kupovať benzín ak chceš ísť do obchodu. To by som všetko platil aj s lyonessom, vôbec to s tým nesúvisí. Ten poplatok mi to neovplyvní, takže stále sa bavíme o sume ktorú ti dá banka späť v každom jednom obchode verzus suma ktorú ti dá lyoness vo vybraných obchodoch.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

audiotrack

Krachnut moze kazda banka, ja mam 2 ucty v 2 internetovych bankach, neplatim ani cent. V lyoness nepotrebujem bezpodmienecne bankovy ucet, peniaze mozu ist na nakupne konto a za ne sa daju kupovat poukazky, nakupovat z lyoness eshopu a u niektorych partnerov.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

banka krachnúť môže, no pokiaľ to je banka a nie nejaká nebankovka (má štatút banky) tak ti za peniaze do výšky 100000 ktoré v nej máš ručí štát. Fakt už vyťahuješ smiešne argumenty ako zdiskreditovať banky a povzdvihnúť lyoness :) Ale samozrejme, môžme sa baviť aj v tejto rovine. Takže: lyoness môže krachnúť.
To že ty neplatíš ani cent je pekné, no ako som písal, veľa ľuďom to nevyhovuje. Veľa ľudí potrebuje vyberať peniaze z bankomatu (tam už platiť budeš, pri slsp nie), veľa ľudí potrebuje na svoj účet vložiť čas od času hotovosť (ty môžeš len cez poštu, kde máš zase poplatok) a pod.
mLuks
Addict
Addict

Dreamer
Dreamer napísal:Odpovedal som, len pravdivo, dosli vam (ti) argumenty?
Ja stále čakám, na ten príklad ako obchod zarobí na tom, že tovar nezlacní ale vyhodí a predáva nový tovar za plnú cenu. Uveď takýto príklad aj s číslami. (kľudne is sumy vymysli, ide o pointu ako si k tomu tvrdeniu dospel a tú mi odhaľ)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

audiotrack napísal:banka krachnúť môže, no pokiaľ to je banka a nie nejaká nebankovka (má štatút banky) tak ti za peniaze do výšky 100000 ktoré v nej máš ručí štát. Fakt už vyťahuješ smiešne argumenty ako zdiskreditovať banky a povzdvihnúť lyoness :) Ale samozrejme, môžme sa baviť aj v tejto rovine. Takže: lyoness môže krachnúť.
To že ty neplatíš ani cent je pekné, no ako som písal, veľa ľuďom to nevyhovuje. Veľa ľudí potrebuje vyberať peniaze z bankomatu (tam už platiť budeš, pri slsp nie), veľa ľudí potrebuje na svoj účet vložiť čas od času hotovosť (ty môžeš len cez poštu, kde máš zase poplatok) a pod.
Tie banky su banky, nie nebankovky, takze ta zaruka bude rovnaka. Nepis nezmysly, ja nikoho nechcem zdiskreditovat, ty si zacal tym ze ludia neveria nekamennym bankam.

Ak ludia potrebuju vyberat casto peniaze a preto platia mesacne poplatky, to neznamena ze na vyber neplatia, platia, len nie priamo.

Inak po tom co sa tu obhajovalo Tesco, teraz sa obhajuju banky, aj ked ja proti nim nic nemam, leno pisem ze je pre mna vyhodnejsi lyoness - okrem toho je to mozne kombinovat, aj Tesco+lyoness aj bankova karta+lyoness (aj ked nie vsade).

Wishmaster
klasicky brainwashing .. stale a stale a stale a stale budes omielat tu svoju pravdu, ktoru ti natlacili na tych svojich seminaroch,cviceniach ci co to maju - lyoness a nic ine! :D
Opakujem ze som napisal aj negativa lyoness, ja nie som proti Tescu ani proti bankam, to vsetci ostatni idu proti mne, ignorujete vsetky fakty, argumenty, cisla, videa a dokumenty odmietate pozerat a vy stale opakujete svoje.
mLuks
Addict
Addict

Dreamer napísal:to vsetci ostatni idu proti mne, ignorujete vsetky
fakty, - faktom je, že lyoness nespĺňa podmienku jedinej nákupej karty na zbieranie vernostných bodov (a nezačínaj zas, že je lepšie zbierať peniaze). Na začiatku témy bolo jasne dané, že lyoness pozná a hľadá niečo iné/podobné
argumenty, - myslíš tú nepraktickosť s poukážkami ako argument?
cisla, - to, že niečo má veľké čísla neznamená, že je to aj dobré (už som ti to písal v podobnosti s veriacimi).
videa a dokumenty odmietate pozerat - lebo načo mám pozerať video, ktoré zohľadňuje globálne hľadisko, výrobcov, dovozcov, obchody, keď celé toto s obchodmi začalo na tom, ako si napísal, že obchody vyhadzujú viac ako, idú percentá pre lyoness a že vyhadzujú aj pred exp. Na tom si ti napísal, že to nie je pravda a ty si ako argument strelil to video, že aha tam to hovoria. Myslíš, že keď si to video pozriem, tak zrazu začnem tvrdiť, že my vyhadzujeme pred exp.?
a vy stale opakujete svoje. - rovnako ako ty. A to ani nehovorím o tom, že si už druhý krát zareagoval na Wishmaster-a, lebo tvoja prvá reakcia na neho bola, že nech ťa neuráža tvojou obľúbenou hrou, ktorú si ako pozerám, už zmazal
A tej praktickej ukážky, ako sa dá zarobiť na vyhadzovaní tovaru sa nedočkám, že?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Neviem za kolko obchod nakupuje, konkretne cisla, takze by to bol len odhad, dokaz ze to vyhadzuju aj kolko je v tom dokumente, ked neveris vlastnym ociam a usiam, uveris tomu co napisem? Nenapisal som ze neverim ze v "tvojom" obchode sa veci pred datumom m.t. nevyhadzuju, ale ty neveris ze inde sa vyhadzuju. V Nemecku su vacsie mesta, ovela viac ludi, maju ovela vyssie platy, obraty ocbhodov su ovela vyssie, takze si mozu dovolit vyhodit tolko ako som pisal.

Uz ma to nebavi, kolkokrat som napisal ze nikomu neberiem ich nazor, ze nech si kazdy pouziva co chce, za tym, ze podla mna je jedina pouzitelna jednotna karta lyoness, si stojim, je to moj nazor, alternativy o ktorych ste pisali su pre mna neprijatelne, usetril by som menej alebo este prerobil.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Dreamer napísal:Neviem za kolko obchod nakupuje, konkretne cisla, takze by to bol len odhad, dokaz ze to vyhadzuju aj kolko je v tom dokumente, ked neveris vlastnym ociam a usiam, uveris tomu co napisem? Nenapisal som ze neverim ze v "tvojom" obchode sa veci pred datumom m.t. nevyhadzuju, ale ty neveris ze inde sa vyhadzuju. V Nemecku su vacsie mesta, ovela viac ludi, maju ovela vyssie platy, obraty ocbhodov su ovela vyssie, takze si mozu dovolit vyhodit tolko ako som pisal.
V Nemecku stoja potraviny skoro tolko isto jak u nas. Pritom maju vyssie naklady na mzdy. Chcel by som vidiet ako z toho vylezie to, ze si mozu dovolit vyhadzovat veci.

A my nechceme vobec konkretny pripad. My chceme len aby si nam ukazal na cislach ako to funguje ze obchod vyhodi tovar za ktory zaplatil a este na tom zarobi.
mLuks
Addict
Addict

Dreamer, si už na smiech..
Dreamer napísal:Neviem za kolko obchod nakupuje, konkretne cisla, takze by to bol len odhad - ty fakt nechápeš písanému textu, alebo máš problém s čítaním, jasne som ti napísal "(kľudne is sumy vymysli, ide o pointu ako si k tomu tvrdeniu dospel a tú mi odhaľ)
"
či sa trafíš do nákupky laebo nie mie je jedno, pointa je podstatná, takže daj sem ten tvoj odhad už konečne a ukáž ako sa dá zarobiť na vyhadzovaní tovaru. Ale aby si to mal ľahšie, zoberme si jogurt keď tu toľko o ňom meleiš. Modelová situácia, za jeden jogurt bude nákupná cena 1€ a predajná cena 2€, aby sa to ľahšie počítalo. Množstvo, koľko vyhodíš, koľko predáš, koľko by si zlacnil si urči sám.
dokaz ze to vyhadzuju aj kolko je v tom dokumente, ked neveris vlastnym ociam a usiam, uveris tomu co napisem? - práve, že verím vlastným očiam aj ušiam, a aj vidím ako na nás spoločnosť tlačí, aby sme robili čo najmenšie straty.
Nenapisal som ze neverim ze v "tvojom" obchode sa veci pred datumom m.t. nevyhadzuju, ale ty neveris ze inde sa vyhadzuju. - nikde som nenapísal, že neverím, že sa vôbec nevyhadzujú potraviny. Celý čas píšem, že neverím, že sa vyhadzujú potraviny pred exp. len tak z rozmaru a s úsmevom na tvári. A aj keď sa to niekde deje, tak si ten obchod podkopáva pôdu sám pod sebou a čoskoro skončí.
V Nemecku su vacsie mesta, ovela viac ludi, maju ovela vyssie platy, obraty ocbhodov su ovela vyssie, takze si mozu dovolit vyhodit tolko ako som pisal. - Nechceš odhadovať nakupné ceny obchodov, ale s istotou vieš, že obraty obchodov sú väčšie, že a tam nakupuje viac a že si môžu dovoliť vyhodiť viac, Nemôžu aj keby mali neviem aké obraty, lebo každému podnikateľovi ide o zisk a reťazec by sa nenechal obrať o zisky takýmto správaním, že by vyhadzovali tovar, korý nemusia.

alternativy o ktorych ste pisali su pre mna neprijatelne - a pre nás je neprijateľný L.
Wishmaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Wishmaster »

Dreamer, z osobnej skusenosti - ked som pracoval pre jeden nemenovany obchodny retazec - tak viem, ze vyrobky pred datumom spotreby sa nevyhadzuju, ale sa daju do zlavy, napr. o 30%. A cim sa blizi datum spotreby, tak zlava ide nizsie a vyrobok sa preda. A aj ked sa da upne na minimum - napr. 2 centy, tak ver tomu, ze ludia tie vyrobky 1-3 dni pred datumom spotreby kupia (vlastne sa idu aj pozabijat :D bo lacne..)

Na osobnu mienku nepotrebujem pozerat alebo sa riadit nijakymi dokumentami, cislami.. Ked to ine obchody vyhadzuju, tak bozska moc, konska sila.. Shitt happens, life`s go on.
Keby som sa mal riadit tymi dokumentami, tak nejem nic, zijem niekde v jaskyni a zivim sa nejakymi korienkami a hľuzami a pod, jak za doby kamennej.. :)) (a mozno uz ani to nieje zdrave, ked je cela planeta dosrana..)
Tiez mam v Dexii (ci Prima banka) ucet a mam tam 0,5% ci kolko spat za nakup a v pohode postaci..

K tomu brainwashingu - tiez mam skusenosti s jednou takou spolocnostou, co ponukali socialne programy, poistky ci jaky fras.. Na to treba mat povahu aby si vedel tych ludi presvedcit, aby za tych 5min drzali pero v ruke a podpisali zmluvu a aj ked ta odmietnu, vykopnu cez dvere, tak prides naspet cez okno a znova im hustis do hlavy.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Fabo napísal:V Nemecku stoja potraviny skoro tolko isto jak u nas. Pritom maju vyssie naklady na mzdy. Chcel by som vidiet ako z toho vylezie to, ze si mozu dovolit vyhadzovat veci.
Ide o pocet - viac zakaznikov s vyssimi platmi nakupuje viac, obchod musi mat vacsie zasoby a tym logicky aj viac vyhodia, ked im nevyjdu odhady.
Fabo napísal:A my nechceme vobec konkretny pripad. My chceme len aby si nam ukazal na cislach ako to funguje ze obchod vyhodi tovar za ktory zaplatil a este na tom zarobi.
Nezarobi na tom tovare ktory vyhodi, to je logicke. Celkovo su v zisku a nedavaju ten tovar do akcie ale vyhodia ho, asi na to maju dovod, asi sa im to vyplati, inak by to nerobili.

Len opakujem, vyhodia jogurt 6 dni pred d.t., lebo uz ho aj tak nikto nekupi, vyhodia tiez iny tovar az 2 tyzdne pred datumom m.t. - maju taku normu, nariadenie, to povedal zamestnanec obchodneho retazca, nie ja! Nasli to priamo v dokumente, ten tovar 6 dni a 2 tyzdne pred datumom m. t. v kontaineri.

Doplnenie:
Celý čas píšem, že neverím, že sa vyhadzujú potraviny pred exp. len tak z rozmaru a s úsmevom na tvári. A aj keď sa to niekde deje, tak si ten obchod podkopáva pôdu sám pod sebou a čoskoro skončí.
Hovorili tam ze sa to deje vsade, len prave v tom jednom obchodnom centre to dovolili natacat.
Nemôžu aj keby mali neviem aké obraty, lebo každému podnikateľovi ide o zisk a reťazec by sa nenechal obrať o zisky takýmto správaním, že by vyhadzovali tovar, korý nemusia.
Prave o to ide ci musia alebo nie, ked im to aj tak nikto nekupoval, tak asi musia, mozno sa tam zakaznici spravaju inak, ked sa im z vyplaty zvysi ovela viac na potraviny ako nam, nie su odkazani na akcie, neviem vsetky dovody preco tomu tak je.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Mas tu troch ludi, ktori v obchode robia, resp. robili. VSetci traja ti hovoria, ze to co tvrdis je blbost. Preco neodpovies na otazky a motas sa stale okolo akehosi divneho dokumentu?
Dreamer napísal: Ide o pocet - viac zakaznikov s vyssimi platmi nakupuje viac, obchod musi mat vacsie zasoby a tym logicky aj viac vyhodia, ked im nevyjdu odhady.
Ano, logicky vyhadzuju viac... v absolutnych cislach, nie v relativnych! Ak teda maju vacsi obrat, co vobec nie je nutne.
Dreamer napísal: Nezarobi na tom tovare ktory vyhodi, to je logicke. Celkovo su v zisku a nedavaju ten tovar do akcie ale vyhodia ho, asi na to maju dovod, asi sa im to vyplati, inak by to nerobili.
A ja tvrdim ze sa im to nevyplati, a nerobia to. Tiez logicke, nie?

Ukazes mi konecne na cislach ako na tom zarobia? Alebo si si uvedomil co tvrdis za blbost tak sa vykrucas?

Dreamer napísal:Len opakujem, vyhodia jogurt 6 dni pred d.t., lebo uz ho aj tak nikto nekupi, vyhodia tiez iny tovar az 2 tyzdne pred datumom m.t. - maju taku normu, nariadenie, to povedal zamestnanec obchodneho retazca, nie ja! Nasli to priamo v dokumente, ten tovar 6 dni a 2 tyzdne pred datumom m. t. v kontaineri.
95% ludi nepozera na datum spotreby vobec, lebo ked kupuju jogurt, kupuju ho na dnes vecer, zajtra rano pripadne na vikend.
To, ze nikto nekupi jogurt 6 dni pred koncom zaruky je sprostost.

Samozrejme moze sa stat ze sa najde jogurt ktory ma 6 dni do konca trvanlivosti v kontajneri. Napr. ked je poskodeny obal. Alebo sa zistilo, ze bol nevhodne skladovany. Pokazilo sa chladiarenske auto a isiel nie v 2 stupnoch ale v 32 stupnoch. napriklad.
Dreamer napísal:Doplnenie:

Hovorili tam ze sa to deje vsade, len prave v tom jednom obchodnom centre to dovolili natacat.

Prave o to ide ci musia alebo nie, ked im to aj tak nikto nekupoval, tak asi musia, mozno sa tam zakaznici spravaju inak, ked sa im z vyplaty zvysi ovela viac na potraviny ako nam, nie su odkazani na akcie, neviem vsetky dovody preco tomu tak je.
Odrazu nevies preco tomu tak je... aj ked posledne dni tvrdis vehementne opak... jasne.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Mas tu troch ludi, ktori v obchode robia, resp. robili. VSetci traja ti hovoria, ze to co tvrdis je blbost.
Troch Slovakov ktori robia v obchode - a ja NIC netvrdim, to tvrdia ini ktori robia tiez v obchode, v inej krajine.
Ak teda maju vacsi obrat, co vobec nie je nutne.
Tomu sam neveris, kolko zostane Slovakovi z vyplaty na potraviny a kolko asi zostane Nemcovi? (opat recnicka)
To, ze nikto nekupi jogurt 6 dni pred koncom zaruky je sprostost.
Ved to hovorili pred kamerou, aky dovod by mali to hovirit, ved ich mozu vyhodit, inde uz nezamestnat, preco by tak klamali? To ze ludia nepozeraju na datumy je podla mna sprostost, sam som to videl a sam casto nakupujem na dlhsie obdobie, mnohi robia jeden velky nakup za tyzden a nepotrebuju usetrit par centov ked sa im to potom doma pokazi.
Samozrejme moze sa stat ze sa najde jogurt ktory ma 6 dni do konca trvanlivosti v kontajneri. Napr. ked je poskodeny obal.
A ze ja prekrucam, ved to bolo vidiet, neposkodene obaly, bolo tam 6 dni, tak brali ich z pultov do kontainera, ale mozno to bola konspiracia.
Odrazu nevies preco tomu tak je... aj ked posledne dni tvrdis vehementne opak... jasne.
Ved som napisal ze neviem vsetky dovody, opat prekrucas, niektore som si logicky domyslel, ine zazneli aj v dokumente, hovorili to ti zamestnanci, konkretne ze to ludia aj tak nekupia, tomu neveris, ale to som nepovedal ja, len to, ze to ma logiku, nie kazdy chce kupit potraviny tesne pred datumom m. t., aj ked je v akcii, ludia sa boja a obchod sa im prisposobuje.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Dokument nebol slovensky, ale zahranicny (ak sa nemylim nemecko), nemozes ho porovnavat so svk. Moze to byt uplne ten isty retazec ako tu a pritom mat rozdielne pravidla. Rozne zakony pre obe krajiny atd. To je ale na inu temu. Tam to tak moze fungovat. Samozrejme sa vela vyhadzuje aj u nas, ale nie 6dni pred spotrebou.

No tu sa riesila karta a riesi sa vyhazovanie potravin :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dokument nebol slovensky, ale zahranicny (ak sa nemylim nemecko), nemozes ho porovnavat so svk. Moze to byt uplne ten isty retazec ako tu a pritom mat rozdielne pravidla. Rozne zakony pre obe krajiny atd. To je ale na inu temu. Tam to tak moze fungovat. Samozrejme sa vela vyhadzuje aj u nas, ale nie 6dni pred spotrebou.
Ja to neporovnavam, to ini porovnavaju.
No tu sa riesila karta a riesi sa vyhazovanie potravin :)
Ved to, spat k teme jednotnej karty:
K tomu brainwashingu - tiez mam skusenosti s jednou takou spolocnostou, co ponukali socialne programy, poistky ci jaky fras.. Na to treba mat povahu aby si vedel tych ludi presvedcit, aby za tych 5min drzali pero v ruke a podpisali zmluvu a aj ked ta odmietnu, vykopnu cez dvere, tak prides naspet cez okno a znova im hustis do hlavy.
1. "Poistkari" chcu peniaze od teba, lyoness berie peniaze (par percent) od obchodnikov za reklamu a privedenie zakaznikov a dava ich tebe. To je neporovnatelne.
2. Ja nikoho neprehovaram, znamym som to spomenul, potom som v lyoness vyhral peniaze a ti znami si sami odo mna vyziadali lyoness kartu - nasledne viaceri a dokonca viackrat vyhrali peniaze tiez! Okrem toho uz viacerym (vratane mna) prislo tych 10€, aj niekolkokrat.

K alternative 0.5% pri plateni kartou, dajme si priklad:

3-clenna rodina chce usetrit, kazdy minie napr. 200€ mesacne, berme na vedomie ze lyoness neplati vsade, ale ani platobnou kartou sa neda platit vsade, takze povedzme ze za tych 200€ v oboch pripadoch dostanu bonus za celu sumu.

#1 (bonus 0.5% za platenie platobnou kartou)
- 3 clenovia platia 3x5€ za vedenie uctov
- za 600€ dostanu 0.5% = 3€
- zuctovanie rodiny -15+3 = -12€

#2 (bonus 1-2% za pouzivanie karty lyoness)
- 1 clen ma kamennu banku, plati 5€ za vedenie uctu
- 2 clenovia maju internetovu banku, neplatia nic za vedenie
- peniaze si mozu vkladat na 1 ucet vsetci clenovia a previest zadarmo cez IB na svoj
- 1. clen moze mat za 200€ 0.5% od banky = 1€, ale to nepocitajme
- 1. clen zaregistruje druheho a ten tretieho, takze prvy ma 0.5% z nakupov 2. a 3., druhy ma 0.5% z nakupov 3.
- povedzme ze za polovicu nakupia potraviny (1%) a za druhu iny tovar (2%)
- 1. clen bude mat 1+2(vlastne nakupy)+1+1(priatelsky bonus) = 5€
- 2. clen bude mat 1+2(vlastne nakupy)+1(priatelsky bonus) = 4€
- 3. clen bude mat 1+2(vlastne nakupy) = 3€
- zuctovanie rodiny -5+5+4+3 = +7€

Je to len priklad, ale rozdiel je 19€ a to ma v 2. priklade 1 clen aj kamennu banku, takze by mohol byt rozdiel aj 24€. Navyse nepocitam vobec tu druhu vyhodu, lebo z toho nie su peniaze priamo. Nepocitam ani to ze vsetci clenovia rodiny mozu registrovat par dalsich znamych a dalsiu rodinu a tym mozu mat este viac.
Napísať odpoveď