Dokument nebol slovensky, ale zahranicny (ak sa nemylim nemecko), nemozes ho porovnavat so svk. Moze to byt uplne ten isty retazec ako tu a pritom mat rozdielne pravidla. Rozne zakony pre obe krajiny atd. To je ale na inu temu. Tam to tak moze fungovat. Samozrejme sa vela vyhadzuje aj u nas, ale nie 6dni pred spotrebou.
Ja to neporovnavam, to ini porovnavaju.
No tu sa riesila karta a riesi sa vyhazovanie potravin

Ved to, spat k teme jednotnej karty:
K tomu brainwashingu - tiez mam skusenosti s jednou takou spolocnostou, co ponukali socialne programy, poistky ci jaky fras.. Na to treba mat povahu aby si vedel tych ludi presvedcit, aby za tych 5min drzali pero v ruke a podpisali zmluvu a aj ked ta odmietnu, vykopnu cez dvere, tak prides naspet cez okno a znova im hustis do hlavy.
1. "Poistkari" chcu peniaze od teba, lyoness berie peniaze (par percent) od obchodnikov za reklamu a privedenie zakaznikov a dava ich tebe. To je neporovnatelne.
2. Ja nikoho neprehovaram, znamym som to spomenul, potom som v lyoness vyhral peniaze a ti znami si sami odo mna vyziadali lyoness kartu - nasledne viaceri a dokonca viackrat vyhrali peniaze tiez! Okrem toho uz viacerym (vratane mna) prislo tych 10€, aj niekolkokrat.
K alternative 0.5% pri plateni kartou, dajme si
priklad:
3-clenna rodina chce usetrit, kazdy minie napr. 200€ mesacne, berme na vedomie ze lyoness neplati vsade, ale ani platobnou kartou sa neda platit vsade, takze povedzme ze za tych 200€ v oboch pripadoch dostanu bonus za celu sumu.
#1 (bonus 0.5% za platenie
platobnou kartou)
- 3 clenovia platia 3x5€ za vedenie uctov
- za 600€ dostanu 0.5% = 3€
- zuctovanie rodiny -15+3 =
-12€
#2 (bonus 1-2% za pouzivanie karty
lyoness)
- 1 clen ma kamennu banku, plati 5€ za vedenie uctu
- 2 clenovia maju internetovu banku, neplatia nic za vedenie
- peniaze si mozu vkladat na 1 ucet vsetci clenovia a previest zadarmo cez IB na svoj
- 1. clen moze mat za 200€ 0.5% od banky = 1€, ale to nepocitajme
- 1. clen zaregistruje druheho a ten tretieho, takze prvy ma 0.5% z nakupov 2. a 3., druhy ma 0.5% z nakupov 3.
- povedzme ze za polovicu nakupia potraviny (1%) a za druhu iny tovar (2%)
- 1. clen bude mat 1+2(vlastne nakupy)+1+1(priatelsky bonus) = 5€
- 2. clen bude mat 1+2(vlastne nakupy)+1(priatelsky bonus) = 4€
- 3. clen bude mat 1+2(vlastne nakupy) = 3€
- zuctovanie rodiny -5+5+4+3 =
+7€
Je to len priklad, ale rozdiel je 19€ a to ma v 2. priklade 1 clen aj kamennu banku, takze by mohol byt rozdiel aj 24€. Navyse nepocitam vobec tu druhu vyhodu, lebo z toho nie su peniaze priamo. Nepocitam ani to ze vsetci clenovia rodiny mozu registrovat par dalsich znamych a dalsiu rodinu a tym mozu mat este viac.