a to som sa tak schuti pobavil
manazerske skoly = jeden velky odpad, nejaky predmet s manazmentom/podnikanim a pod mas na kazdej skole aby si aspon trocha mal v tom jasno, ostatne zalezi uz len od tvojej sikovnosti
ako tak pisete asi fatk pojdem na gympel a budem ten lekar...pershing napísal:Drahy manazer, minule mi blokoval senior manazer rozky v alberte![]()
a to som sa tak schuti pobavil
manazerske skoly = jeden velky odpad, nejaky predmet s manazmentom/podnikanim a pod mas na kazdej skole aby si aspon trocha mal v tom jasno, ostatne zalezi uz len od tvojej sikovnosti
Prosím ? nezoberú na výšku ? Ved pri urovni prijmacích skúšok to je pomaly nemožné na väčšine odborov. Jedine, kde je problém sa dostať sú umelecké smery, kde sa robia talentovky a medicína má tiež náročnejšie príjmačky ale ináč je to fraška. Napr. na FEI TUKE sa príjmačky ani nerobia, berú tam pomaly všetko čo nieje z osobitnej. Problém je potom skôr školu doštudovať, na výške už musíš makať ale dostať sa tam nebude problém. Každopádne si myslí, že pokiaľ plánuješ študovať na vysokej škole tak najlepšou cestou bude gymnázium. Poznám ľudí čo študujú na strojárskej fakulte a študovali aj na strojárskej strednej a z niektorými vecami mali dosť značné problémy (hlavne čo sa týka matiky) a ľudia čo študujú to isté ale sú z gympla tak mali skôr problém s kreslením výkresov a nejakých iných vecí, ktorým ja nerozumiem. Každopádne žiadna stredná pre teba nebude nejakou extra výhodou pre štúdium na výške. Ideálny prípad však bude gympel, lebo ten zasiahne každú oblasť aspoň trochu a preto nebudeš úplne stratený v žiadnom odbore na výške potom.zoro51 napísal:Lenze ak ta neprimu na VS z gympla tak si mozes piskat. Kde by ta zobrali robit?
Chodil som na gympel ucis sa vsetko z kazdeho nieco a jazyky sa tam ucis viac to je lepsie ako na strednej, co som teraz jazyky su pomerne lahke pre mna. Momentalne chodim na strednu odbor elektrotechnik a ak by ma nezobrali na VS tak mam aj vyucny list+ maturitu a mozem sa niekde zamestnat. Moja teta vysla gympel na same 1 a nezobrali ju na VS na psychologiu.
A po strednej skole hociakej si mozes dat prihlasku na hociaku VS (len ci ta zoberu)
To dosť záleží od výšky na akú chceš ísť. Ak sa rozhodneš pre technický smer, tak priemyslovka ťa určite lepšie pripravý. Ak sa rozhodneš pre ekonomiku tak určite je najlpešia voľba obchodná akadémia. Ak chceš byť ten lekár, tak asi fakt len gympel lebo na iných školách zrejme nie je toľko biologie a podobne. Ale vždy je možné sa dostať na akúkoľvek výšku bezohľadu na to, akú máš strednú. Všetko závisí iba od skúšok a ako sa na ne pripravíšKEXÍK napísal:ale ja som pocul ze ak chcete ist na VS tak je lahsia sa dostat z gympla...a ja chcem byt lekar....no a to asi uz moc nezmeni...kedze sa povazujem ze som po puberte:D...aj ked mozno sa mi nikdy neskonci:D...ta v nasej rodine je kazdy lekar..a aj ja chcem byt..