Kam na strednú školu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pershing
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Kam Na strednú školU?2011??

Príspevok od používateľa pershing »

Drahy manazer, minule mi blokoval senior manazer rozky v alberte :D
a to som sa tak schuti pobavil

manazerske skoly = jeden velky odpad, nejaky predmet s manazmentom/podnikanim a pod mas na kazdej skole aby si aspon trocha mal v tom jasno, ostatne zalezi uz len od tvojej sikovnosti
KEXÍK
Amateur
Amateur

Re: Kam Na strednú školU?2011??

Príspevok od používateľa KEXÍK »

pershing napísal:Drahy manazer, minule mi blokoval senior manazer rozky v alberte :D
a to som sa tak schuti pobavil

manazerske skoly = jeden velky odpad, nejaky predmet s manazmentom/podnikanim a pod mas na kazdej skole aby si aspon trocha mal v tom jasno, ostatne zalezi uz len od tvojej sikovnosti
ako tak pisete asi fatk pojdem na gympel a budem ten lekar...
Zetom
Medium Star
Medium Star

Re: Kam na strednú školu 2011

Príspevok od používateľa Zetom »

Chod na gympel budes mat potom lepsi obzor na vysky, ak chces tu medinu tak urcite ten gympel, ale gympel je zasa vseobecna stredna skola, takze aj na nej sa ti mozno zapaci nieco ine a budes chciet v tom pokracovat, takze ja mat tvoje znamky a tvoj vek tak idem na gympel a od tial si mozes ist na vysku aku chces, resp. kam ta vezmu.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

na obchodnej studuju emacky za sekretarky, takze neviem, co tam chces robit...
QyncY
Expert
Expert

Príspevok od používateľa QyncY »

Ja by som ti odporučil gymnázium. Dá ti všeobecný prehľad o veciach (z každého rožka troška) a hlavne máš trošku viac času na rozmyslenie si čo pôjdeš študovať ďalej (keďže plánuješ ísť na VŠ v budúcnosti). Navyše majú gymnázia na Slovensku trošku vyššiu úroveň ako ostatné školy (česť výnimkám) + dostaneš relatívne dobré jazykové základy.
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

Ak máš dobré známky a ak nemáš problém s predmetmi ako je fyzika chemia..biologia...tak kludne gympel ale ak s tým trošku máš problémy tak to skús na hocičo trošku viac špecificky zamerané nie všeobecné..ale ak ti nerobia spomínane predmety problémy tak v poriadku to zvládnešna gympli aa ako bolo spomínane máš potom na VŠ väčsie možnosti ..za tie 4 roky veľa pochopíš načo do tej školy chodíš..:Da čo by si už chcel robiť...zas ak chceš zarábať pekné peniažky tak si skús pozrieť čo nové ide do sveta a kde bude treba vzdelaných ľudí myslím že take enviromentalistické veci majú v tomto období budúcnosť a myslím že aj peniažky budú...
zoro51
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa zoro51 »

Lenze ak ta neprimu na VS z gympla tak si mozes piskat. Kde by ta zobrali robit? :D
Chodil som na gympel ucis sa vsetko z kazdeho nieco a jazyky sa tam ucis viac to je lepsie ako na strednej, co som teraz jazyky su pomerne lahke pre mna. Momentalne chodim na strednu odbor elektrotechnik a ak by ma nezobrali na VS tak mam aj vyucny list+ maturitu a mozem sa niekde zamestnat. Moja teta vysla gympel na same 1 a nezobrali ju na VS na psychologiu.
A po strednej skole hociakej si mozes dat prihlasku na hociaku VS (len ci ta zoberu :D)
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

zoro51 napísal:Lenze ak ta neprimu na VS z gympla tak si mozes piskat. Kde by ta zobrali robit? :D
Chodil som na gympel ucis sa vsetko z kazdeho nieco a jazyky sa tam ucis viac to je lepsie ako na strednej, co som teraz jazyky su pomerne lahke pre mna. Momentalne chodim na strednu odbor elektrotechnik a ak by ma nezobrali na VS tak mam aj vyucny list+ maturitu a mozem sa niekde zamestnat. Moja teta vysla gympel na same 1 a nezobrali ju na VS na psychologiu.
A po strednej skole hociakej si mozes dat prihlasku na hociaku VS (len ci ta zoberu :D)
Prosím ? nezoberú na výšku ? Ved pri urovni prijmacích skúšok to je pomaly nemožné na väčšine odborov. Jedine, kde je problém sa dostať sú umelecké smery, kde sa robia talentovky a medicína má tiež náročnejšie príjmačky ale ináč je to fraška. Napr. na FEI TUKE sa príjmačky ani nerobia, berú tam pomaly všetko čo nieje z osobitnej. Problém je potom skôr školu doštudovať, na výške už musíš makať ale dostať sa tam nebude problém. Každopádne si myslí, že pokiaľ plánuješ študovať na vysokej škole tak najlepšou cestou bude gymnázium. Poznám ľudí čo študujú na strojárskej fakulte a študovali aj na strojárskej strednej a z niektorými vecami mali dosť značné problémy (hlavne čo sa týka matiky) a ľudia čo študujú to isté ale sú z gympla tak mali skôr problém s kreslením výkresov a nejakých iných vecí, ktorým ja nerozumiem. Každopádne žiadna stredná pre teba nebude nejakou extra výhodou pre štúdium na výške. Ideálny prípad však bude gympel, lebo ten zasiahne každú oblasť aspoň trochu a preto nebudeš úplne stratený v žiadnom odbore na výške potom.
KEXÍK
Amateur
Amateur

Dakujem vsetkym za odpovede...tak idem si dat na ten gympel...a co tyka jazykov to nebude problem kedze nemcina je moj druhy materinsky jazyk:Da fyzika matematika biologia to su primitvne predmety na základnej skole...myslim tak jednoduche....
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

radsej by som bral OA. este nevies co s tebou spravi puberta, a s gymplom nemas vela sanci sa zamestnat..s OA mozes robit aspon to uctovnictvo.
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

kuchár je tiež reišenie!!..no ja by som uvažoval aj nad HA cestovný ruch...to je celkom pekná škola...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

to hej, kuchari zarabaju v zahranici velmi pekne peniaze, aj ked to stoji dost driny.
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

nie to nieje kucharsky odbor..je to odbor cestovný ruch ...z tamať sa dá isť na pekne VŠ ...možeš spraviť valstnú cestovku alebo len tak robiť zájazdy ...to je pekná práca...alebo aj niečo eknomického a manazerského rázu z taamat môžeš robiť.. pouvažoval by som ...lepšia varianta jak gympel
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

dost vela skol je lepsia varianta ako gympel v dnesnej dobe
KEXÍK
Amateur
Amateur

ale ja som pocul ze ak chcete ist na VS tak je lahsia sa dostat z gympla...a ja chcem byt lekar....no a to asi uz moc nezmeni...kedze sa povazujem ze som po puberte:D...aj ked mozno sa mi nikdy neskonci:D...ta v nasej rodine je kazdy lekar..a aj ja chcem byt..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ešte včera si chcel byť manažér
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rainbow »

KEXÍK napísal:ale ja som pocul ze ak chcete ist na VS tak je lahsia sa dostat z gympla...a ja chcem byt lekar....no a to asi uz moc nezmeni...kedze sa povazujem ze som po puberte:D...aj ked mozno sa mi nikdy neskonci:D...ta v nasej rodine je kazdy lekar..a aj ja chcem byt..
To dosť záleží od výšky na akú chceš ísť. Ak sa rozhodneš pre technický smer, tak priemyslovka ťa určite lepšie pripravý. Ak sa rozhodneš pre ekonomiku tak určite je najlpešia voľba obchodná akadémia. Ak chceš byť ten lekár, tak asi fakt len gympel lebo na iných školách zrejme nie je toľko biologie a podobne. Ale vždy je možné sa dostať na akúkoľvek výšku bezohľadu na to, akú máš strednú. Všetko závisí iba od skúšok a ako sa na ne pripravíš
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

presne tak, dnes to uz nie je ako v minulosti ked na vysky chodili zvacsa ludia z gymnazia a zvysok len ak mal stastie.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

V tvojom veku som behal po vonku a mal na salame. Ale niekto uz chce byt lekar. No bud teda. Ale s takymto pristupom, ze mam ciste, budem mat aj na strednej a som lekar, to nebudes mat take iste. A hlavne nie, ked budes hned inzinier zarabajuci na slovensku tazke prachy. Vsetko je len a len o sikovnosti a pracovitosti.
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Neviem ale každý tvoj príspevok mi je nepríjemné čítať :) skoro všetky na mňa pôsobia strašne namyslene...

Ja som momentálne 1. na strednej predmety máme zamerané hlavne na IT a ekonomiku a som s tým relatívne spokojný.
Mal som možnosť ísť na gympel, aj ma prijali, ale keďže som celú základnú školu vyhlasoval, že polovicu vecí nikdy nevyužijem aj keby sa živím neviem čím tak som išiel tam kam som išiel . Gympel je totiž to isté ako základná podla mňa len s tým, že to máš podrobnejšie a detajlnejšie vysvetlené.
Taktiež na gympel chodia buď ľuďia, ktorí chcú ísť na medicínu a školy tomu podobné alebo potom tí, ktorí nevedia čo chcú od života, napr. ty aj keď si napísal, že chceš byť lekárom tak ako písal audiotrack že si to zmenil zo dňa na deň.......
Napísať odpoveď