Kam na výšku?
-
Robbie42
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Kam na výšku?
Zdravím... viem, že je tu téma o vysokej škole, ale dúfam, že sa nenahneváte že budem sebec a vypýtam si vašu radu konkrétne na moju osobu... Nemám poňatia čo si mám vybrať... rozmýšlal som na psychológiou, viete nejaké dobré miesta? Na UK je vraj strašne ťažké sa dostať... Alebo nad žurnalistiou? Majú tieto smery podla vás budúcnosť? Bavia ma aj počítače, ale matika a fyzyka absolútne nie, ale IT samo o sebe asi najviac. Tak prosím, nejaké rady keby ste mali...
(ak je to nevhodné, tak sorry a lock)
(ak je to nevhodné, tak sorry a lock)
samozrejme ze v IT oblasti sa da pracovat aj bez matematiky, ja som myslel studovat IT - teda informatikup4ra napísal:Ja robim IT bez matematiky a fyziky a som stastny.Ale mas pravdu, je to siroky zaber. Napr. mna osobne by programovanie nebavilo. No tam uz je treba matematiku.
ja som napr. v mojej praci - IT nemal vobec programovat a presiel len nieco viac ako mesiac od nastupu a uz som sa k programovaniu troska dostal, sice je to uplne easy a je to len nutne minimum ale mozem povedat ze som par veci naprogramoval
-
Sagittarius
Guru
No ale môj kamarát tam tento rok robil pijímačky, tak neviem. Inak, Telekomunikácie sú aj na FEI STU.sundevil napísal:blizko k IT mas napr. aj telekomunikacie, ale tam budes zrejme zase potrebovat trosku fyziky, resp. telekomunikacie ale skor ekonomicky smer, len neviem, ci niekde taky smer maju, kedze na zilinskej uni. kde sa toto ucilo dlhe roky sa uz toto neuci
Robbie42: Dostať sa na psychológiu je všade dosť ťažké.
-
bolek
Guru
Re:
Vo všeobecnosti sa to nedá zhrnúť. V niektorých oboroch sa dá bez problémov preplávať, ale prekladatelstvo, žurnalistika a psychológia patria medzi najťažšie a je tam aj najťažšie sa dostať. Tak napr. od nás z triedy (chodili sme na gympel) sa na žurnalistiku na UKF nedostal nikto, na prekladatelstvo tiež nie a na psychológiu som si neni veľmi istá. Ale na psychológiu je ťažké sa dostať takmer kakoľvek, nehovoriac o tom, že sa tam hlási už takmer každý a tým pádom možnosti uplatnenia klesajú.Robbie42 napísal:a náhodou niekto nevie na akej úrovni je UKF v nitre?
-
supermario
Light Star
nepodceňuj to, je možno ľahké sa tam dostať ale ťažšie udržať. mat, fyz, chémia a také sú na dennom poriadku. a potom nezabudni, že musíš ostať pracovať pre armádu min. (asi) 6 rokov! som vojak takže viem o tom čosi. onedlho už budem síce dôchodca (vojenský)
ale pracoval som na východnom, strednom aj západnom slovensku. na tvojom mieste si to rozmyslím. avšak ja osobne by som nemenil. je to určite zaujímavejšia práca než nejaký účtovník alebo predávač (nechcem nikoho uraziť!)...
-
bizzy
Medium Star
Zdravim, potrebujem pomoct ohladom VS (najlepsie osobne odporucania pripadne cez priatelov)
Koncim obchodnu tento rok, zameranie by som chcel nieco okolo managmentu aj s IT, pripadne aj psycho.
Anglictina na A uroven.
Volitelny predmet som si dal Psychologiu.
//dik Mek, vyzera to velmi dobre
bol by som radsej
Bratislava, Trnava, Nitra etc.
Koncim obchodnu tento rok, zameranie by som chcel nieco okolo managmentu aj s IT, pripadne aj psycho.
Anglictina na A uroven.
Volitelny predmet som si dal Psychologiu.
//dik Mek, vyzera to velmi dobre
bol by som radsej
Bratislava, Trnava, Nitra etc.