Kam radi cestujete? Európa, more, Afrika, či hory?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
meander
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

Kam radi cestujete? Európa, more, Afrika, či hory?

Príspevok od používateľa meander »

Bežný Slovák dovolenky rieši najčastejšie v lete, milovník lyžovania v zime.
Obmedzujeme sa na Európu a Afriku pre dostupnosť cenovú aj vzdialenosťou.
Čo máte radi najradšej? Kam smerujete a prečo?
Osobne by ma zaujímalo, či nájdem taktiež niekoho, čo má rád z každého niečo a pokiaľ peniaze dovolia, tak aj častejšie za rok. Vlastným autom, alebo dôverujete leteckej doprave?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Kam radi cestujete? Európa, more, Afrika, či hory?

Príspevok od používateľa hojko »

Ked sa povie Afrika, predstavujem si Kenu, JAR a nieco podobne. Egypt a okolite staty mi ani nepripadaju ako Afrika, nebyt tej trosky piesku, ktoru tam maju.

Vylety - Autom, hlavne zapadna Europa.
Lyzovacka - Nebol som este lyzovat mimo SR, ale urcite by som volil Alpy v Rakusku ci Dolomiti v Taliansku.
Letna dovolenka - Nemam to potrebne, takze skor uprednostnujem vylety, tj. autoturistika + hory.

Mimochodom, uz je tu dost velka tema o dovolenkach a aj o navstivenych krajinach, takze si mozes spravit prehlad kde a kam cestuju uzivatelia fora.
freax_xo
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa freax_xo »

Zatial u mňa prevládaju dovolenky do škandinávie, už som bol v Dánsku, Físnku, Nórsku a vo Švédsku :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

niekam kde nemusim zakopavat o nemeckych turistov. kedze more ako neplavec nepotrebujem k stastiu chodievam do balkanskeho vnutrozemia - sever a stred Rumunska, Macedonsko, "juzne Srbsko". je tam nadherna priroda ale pamiatky na poznavacie vylety. na sneh chodim tiez na Slovensko.
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

U mňa prevláda západná Európa :-) Najčastejšie chodím do Španielska a ani nasledujúce leto ho určite nevynechám :) Ale strašne rád by som sa pozrel aj do Škandinávie pretože z týchto štátov mám absolvované iba Dánsko.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Mne je to v podstate jedno, hlavne nech sa cestuje. :) Cestovatelske sny su jasne v tomto poradi: Japonsko, Novy Zeland (Auckladn), Australia, Skandinavia, USA.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Najčastejšie Liptov (v lete, nie lyžovačka) a okolie, teda turistika, nejaké pamiatky, príroda :) fresh air :) a autom chodievame
Ak more, tak v rámci Európy, ale to je tak fajn na oddych, ale radšej tie hory :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

p4ra napísal: Japonsko
A co by si tu chcel vidiet? :)
Georgeo88
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Georgeo88 »

Letná dovolnka: tak už som bol parkrát v Chorvátsku, a raz v Tunise a Egypte.Posledné roky som bol len doma Slovensku(na dovolenke)
Zimná dovolenka: Rád lyžujem ale ešte som nebol mimo Slovenska a v najbližších rokoch sa ani nechystám.
Cestovateľské sny: Škandinávia(hlavne Nórsko) a rád by som trochu pochodil po slovenských pamiatkach
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

axxis napísal:A co by si tu chcel vidiet? :)
Otazka je, co by som tam nechcel vidiet. :) Tak len sporadicky zacnem Ginkaku-ji, Byodo-in, Nozomi Shinkansen, Nagoya, Yokohama, Torii... Boze tolko miest a tak malo penazi a casu. :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Zda sa, ze mame znacne rozdielny vkus, lebo ist do Japonska pozriet sa na nepohodlny vlak (neviem kto navrhoval interner tych vlakov, ale spravit velmi siroku ulicku a uzke miesta na sedenie mi nepride ako najlepsi napad) a betonove mesta nie je prave moja salka kavy. Ked uz by som mal ist do mesta asi by som uprednostnil Kyoto ( chcem si tam spravit dlhsi vylet, ale az na jar ) pripadne sa pozriet na Sendaisky Pageant of Starlight, ktory zacina 2. decembra a trva skoro do konca roka.
tibor200
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa tibor200 »

Vcera som pozeral na nete dovolenky a uz ma nebavi vkuse ist Spanielsko, chorvatsko a tak chcel by som ist na nejaku exoticku dovolenku niekde do Azie trebars. Kto ste boli kde a cez koho?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

tibor200: Teraz ma dobre ceny rusky Aeroflot, najma kvoli cene rubla a dolara. Lieta z Budapesti a trebars do Thajska sa dostanes so spiatocnou letenkou a poplatkami do 400 eur.
tibor200
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa tibor200 »

skor by som chcel nieco ine ako je Thajsko v thajsku bol kazdy druhy bral by som Japonsko trebars a vcera ma napadlo Mexiko
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Sleduj na Facebooku skupiny Akční letenky, Tipy na levné letenky, Cestujlevne.com a tam máš pravidelne zverejňované akcie a špeciálne ponuky do mnohých exotických destinácií. A do Japonska odporúčam v závere marca/úvode apríla.
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

cestovatelsky sen: Aljaska

Kam najcastejsie ?
Nie som moc ten typ na vylezavanie pri mori (3-5dni je ok viac uz nie), tak radsej volim kombinovane cestovanie cize spoznavanie plus relax.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

tibor200: A ty sa co potrebujes machrovat, kde si bol? To, ze v Thajsku bol kazdy neznamena, ze si tam bol ty a videl vsetko na vlastne oci. Tazko ti odporucit nieco, ked vlastne sam nevies co by si rad. Chod na Kubu, alebo Severna Korea :)
Nenapisal si nic co sa tyka rozpoctu, nic ohladne predstavy a toho co rad navstevujes.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Aj na Kube a v Mexiku boli vsetci :) Japonsko tiez kupis za 400 eur, asi pred dvomi tyzdnami som to dival. Aj som cital cestovatelske blogy, tipy. Japonsko je dost kontrastne cenami, z jeneho pohladu je lacne, nieco na urovni Slovenska alebo malo drahsie. Druhy pohlad je uplne odlisny, su tam strasne drahe urcite veci a sluzby. Napriklad vlak, ktory ides 3 hod do ineho mesta a potom spat, tak vyjde okolo 150 eur, pritom ma presny odchod aj prichod, ked zmeskate, tak smola. Da sa najest za 4 eura, ale aj za 60 eur. Na pozretie takeho Tokia treba chodit denne 18 hodin po meste, venovat sa tomu aspon tyzden. Su atrakcie kde v rade cakas aj tri hodiny, inde necakas nic, ale platis strasne drahe vstupne. Uctihodny je podla vsetkych sposob dopravy, vraj je najlepsi na svete a pritom uplne prehladny.

Aljaska, v zime ci v lete? Obe ma svoje caro, ale co tam? Letenky su dajme tomu tak 600 eur co divam, ubytovanie nie je najlacnejsie, ceny budu americke, sluzby tiez. Co tam ked prides, rozloha je velka, vzdialenosti velke, ja si to tam neviem predstavit. Asi by to stalo vela casu a vela penazi.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Japonsko za 400 eur je obrovské šťastie. Sú síce termíny so spiatočnými letenkami a takýmito cenami, ale v totálne hlúpych častiach roka, kedy by som do JPN určite nikomu neodporúčal ísť, najmä počas obdobia dažďov a počas záveru leta. A tam je to 50/50 - niekedy sú problémy s pristávaním, keďže letiská môžu byť kvôli tajfúnom zatvorené.

Strava je lacná, aj v porovnaní so Slovenskom, alkohol je ešte lacnejší ako na Slovensku, hlavne whisky, fľašu Jim Beam človek kúpi za necelých 7 eur. Hotové jedlá v reštikách (Ramen, Udon, Yakitori) vyjdú tak na 3 eurá, v obchodoch sú ready-made jedlá taktiež relatívne lacné.

Ceny vlakov sa dajú obísť vďaka Japan Rail Pass, dvojtýždňový stojí 336 eur a človek s ním môže lietať po celom Japonsku hociktorým vlakom (okrem Nozomi) prevádzkovaným JR, čo je v podstate skoro každý, až na nejaké výnimky. A keď si tak vezmeme, že z Tokia do Osaky je to tri hodiny v pohodlnom vlaku, tak to je celkom OK. V Japonsku je najlepšie rozdeliť si ubytovanie medzi Tokio a Osaku, z týchto dvoch miest sa dá dostať prakticky kdekoľvek za relatívne krátky čas.

Na záver - na Tokio nie je dosť ani mesiac. Vlastná skúsenosť. Kopu info mám vo svojom blogu, viď link v mojom profile.
karin25
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa karin25 »

My sme boli asi pred dvoma rokmi na dovolenke na Kube a nebolo to len lehnenie na plazi ale bol to spoznavaci zájazd a bolo to fakt neopisatelne a mame velmi vela zazitkou keby nie som tehotna ideme na nieco take aj tento rok :)
Napísať odpoveď