Kamera na pristrojovku (dashboard camera)

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Kamera na pristrojovku (dashboard camera)

Príspevok od používateľa brm »

Tak aj ja ju už kúpil.. teším, až ju budem skúšať.. :)

Len ešte neviem, ako zriešim napájanie, či si kúpim rozdvojku do zapaľovača alebo nejakú predlžovačku, aby mi to dotiahlo z kufra.. bo chcel by som mať pod prúdom aj mobil..

:)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...alebo vyved z poistiek :)
brm
Darca
Darca

Kedže som dokonalý elektrický a napájací antitalent, táto možnosť padá.. :)

Ale ak by som našiel nejaký obrázkový tutorial na nete, tak by som to možno aj skúsil.. :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak este jednoduchsie mas potom odpajkovat od konektoru v aute, ale zase neviem, co vsetko tam chces mat zapojene :)
brm
Darca
Darca

Tento týždeň mi prišla tá kamerka.. http://www.dx.com/p/h-264-720p-wide-ang ... -8NmWNBG-U
Prvé skúsenosti nie sú veľmi pozitívne, je trochu väčšia ako som očakával, musím ešte vymyslieť, kde si ju pricapím na sklo, ale viac ma trápi kvalita obrazu, nie je to bohviečo. Na krabici mám napísané, že je to model 54137, ale video je omnoho horšie ako ukážkové video tu: post2015436.html#p2015436
Moje video je trhané a dosť kockavé, nerozoznať ani EČV vozidla, kým nestojím tesne za ním na križovatke. Mal som síce nastavené NTSC + HD + IR LED ON.. a bolo pol8 večer, ale aj tak.

Skúsim iné nastavenia tento víkend, či budú lepšie výsledky. :) Na FullHD asi môžem rovno zabudnúť, vyskúšam DVD kvalitu, PAL, IR LED OFF.. :)
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Tak neviem, dali tam inu cenu a posielaju aj iny produkt. Toto je rozhodne ina kamera. Podla nazvu suboru (sunp) je vidiet, ze ta kamera ma chipset Sunplus co je bullshit.

Ziadaj vratenie penazi. Mozno je to omyl, ze Ti poslali zlu kameru alebo to robia cielene, lebo dali taku malu cenu.
brm
Darca
Darca

No pekne, skúsim im napísať pozdrav, čo na to povedia. Vám sa ako volajú názvy súborov? Akú máte verziu sw?
Môže byť, že je to niečo iné, v ponuke má totiž aj možnosť nahrávať fullhd, čo pôvodne asi vy nemáte.
Asi sa opätovne vrátim k osvedčenému Dailyroads na mobile.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Osobne ju nevlastnim, takze z hlavy neviem povedat. Ale sunp bude Sunplus. Nie je to ta kamera, ktora by to mala byt, toto je lacny shit. Verim, ze len omylom poslali zlu kameru a ze Ti bud vratia peniaze alebo zaslu tu kameru, ktora sa pod tymto SKU na dx.com predava uz roky.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no henten zaznam nema s tou nasou kamerou nic spolocne...

nazvy suborov su v tvare napr. DR180607... verziu SW neviem, ale napr. zaznam datumu a casu vyzera uplne inak, ako vidno na mojich fotografiach...
brm
Darca
Darca

Nechcel som kupovať niečo neznáme, ale chcel som niečo overené.. a takto som dopadol! Je to v pr... :)

//autoeditácia príspevku (19 Aug 2014, 6:26)
No niekto sa zásobil:
http://www.zlavozdroj.sk/product/hd-por ... denim.html

:D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Pani,

vratil by som sa k tejto teme, kedze by som si taku kamerku zaobstaral rad aj ja.

Podmienky, HD zaznam (aspon 720, lepsie 1080), displej netreba, SD alebo mikroSD, vydrz na baterky aspon tie dve hodiny (nech nemusit tahat kable hned), idealne nejaky drziak, ktory sa da drbnut na sklo alebo na spatak zozadu, a kamera samotna odpojitelna.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Fabo, ta poziadavka s vydrzou je asi neslpnitelna. Vsetky, resp. drviva vacsina, tychto kamier je stavana na to, aby bola stale zapojena v zasuvke. Ano, maju vstavane baterie, ale tie vydrzia radovo niekolko minut, najviac tak pol hodinku. Asi na kazdom aute sa kablik da skryt pekne do predneho stlpika. Takze s tym si hlavu vobec nelam. A okrem toho, funkcia automatickeho nahravania sa zapina prave s napatim v zasuvke.

A este velmi dolezity parameter je cena. S tymito parametremi Ti viem odporucit kameru nejaku C600 za 15€ ale aj DOD za 250€. :)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Taký Mobius vydrží nahrávať hodinu 1080p, nemá displej ale cez PC sa dá nastaviť, čiže sa dá zapnúť aj automatické nahrávanie bez externého napájania, novy firmware podporuje hotové timelapse video, pribudol motion detect a úplné obrazové nastavenia :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no, maly update k tej cinskej kamere, vlastne asi to bude platit pre vsetky cinske: bateria po polroku odisla, pocas jazdy sice kamera ide, ako ma, ale po vypnuti nema dostatocnu kapacitu, aby dokazala zasobovat kameru energiou aspon na to, aby si zapamatala cas a datum, takze po naslednom zapnuti su tieto udaje znulovane na 1.1.2012... to opat funkciu neovplyvnuje, ale pri opakovanych startoch stale premazava tento jeden zaznam a v tom pripade uz kamera neplni svoju funkciu...

auto nejazdi pravidelne ani casto, v priemere 1 az 2x tyzdenne a prevazne dlhe trasy na jeden start, mozno ma aj toto vplyv na zivotnost baterie...

vyriesil som to novou bateriou, ide o typ BL-4C, je to bateria kompatibilna s niektorymi nokiami, takze by sa dal zohnat aj kvalitnejsi kus... ja som ale objednal dalsiu cinsku, z DX ma vysla 5e aj s nabijackou, posta zadarmo...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Hladam pre seba, a este par znamych kamery, takze preferujem kvalitu pred cinsou kopiou. Nech mi ju o par dni nepridu otrieskat o hlavu. Podstatny je obraz. Na sera, tmy, nizkeho slnka. Kedze vtedy sa najviac jazdi. Cez den sedime v praci :) Aktualne pouzivam telefon na nahravanie, takze nejake skusensti s tym aky bude vysledny obraz mam a je jasne, ze za silneho protislnka bude tazke dosiahnut perfektny vysledok pri danom rozpocte. Je to plus minus 100 eur. V pripade objednavky mimo EU to musi byt cena aj s clom a dph pre vypalnikov na colnici.
GPS je volitelne. Niektorym prekaza a nechcu mat nahraty dokaz porusovania predpisov :)
Zatial mi padli do oka tieto: MIO MiVue 528 a TrueCam A5
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Zial, u nas su kamery znacne predrazene, ale kedze nechces "cinske", tak Ti odporucat nejdem. Aj ked, 95% elektroniky, vratane tych "znackovych" kamier z nasich obchodov sa vyraba tiez v Cine. :)
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

hladam spolu so sundevilom, podmienky stanovil jasne. hladame kameru okolo tej 100vky az 110 eur a podla toho nam zatial vychadzaju horespominane:
Mio Mivue 538
Truecam A5
Ak to bude mat GPS modul, tak chcem aby bola moznost odstranit rychlost z videa v PC.

Samozrejme najlepsie co sa tyka obrazu, podla toho co som si pozrel a precital, su kamery znacky DOD, no tie su v uplne inej cenovej kategorii. Hladame najlepsi pomer cena/vykon a budeme radi ak poradite. Na internete sme nasli aj rozne porovnania 538 a A5, no su tak +/- rovnake. Mozno nejaky odbornik na optiku alebo chipsety, ktore su v nich, by vedel poradit lepsie :)

Ak je z vas niekto, kto vie zhodnotit obe kamery podla tychto videi, budeme radi.

MFa
Medium Professional
Medium Professional

Predsalen skusim, co takto G1W? Ta kamera sa da kupit do 60€. Pozrite si najma nocny zaznam na konci videa.

sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

G1W tiez pripada do uvahy, vo verzii C. V zaplave klonov na ebayi by toto mal byt oficialny predajca: estore009.
S Jeftym este preluskame tento test: http://pctuning.tyden.cz/hardware/36-os ... ku?start=1
nasledne vyberieme vitaza a ak sa podari tak spravime aj shopping guide resp recenziu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pravny vyklad ku kamere na pristrojovke: Môžete mať v aute kameru?
Napísať odpoveď