Kde investovat tisic eur?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Markoff
Light Professional
Light Professional

Re: Kde investovat tisic eur?

Príspevok od používateľa Markoff »

celkom dobrá akcia - garantovaný výnos 11% za 3 roky, žiadna banka nedá taký úrok za 3 roky

http://www.iad.sk/sk/nasa-spolocnost/no ... _akcia_prf

ale musíš sa poponáhľať lebo peniaze treba vložiť do 29.11
sharky-no
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sharky-no »

nemam v tomto co poviem skusenosti, ale co tak burza? kupit spravne akcie a potom ich predat. Treba na to nejake znalosti, ale ked sa postasti moze sa stat vselico :P
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Setriaci ucet, zlato (akoze nie zlato, milacik. ale zlato, zlato, ta zlta tehla)

http://www.zepterfinance.sk/
http://country.zepterfinance.com/sk/Com ... er_Finance
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ja by som nakúpil nejaké exempláre z tohto sortimentu:
http://www.afg.sk/obchod/samopaly+3266/
http://www.afg.sk/obchod/original-ww-ii ... -m-53mg42/
Hodnota niektorých predmetov pozvoľna porastie, niekedy sa môže zísť a vytváraš tak fond hodnôt, ktoré pretrvajú desaťročia. (Môžeš odkázať napr. potomkom)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

sharky-no napísal:nemam v tomto co poviem skusenosti, ale co tak burza? kupit spravne akcie a potom ich predat. Treba na to nejake znalosti, ale ked sa postasti moze sa stat vselico :P
Na burzu sa s 1000 eurami nedostanes. Jedine cez brokera a ten ta osklbe na poplatkoch pri vstupe, z operacii, transakcii, z tvojho zisku + ak obchodujes na mimoeuropskom trhu, tak stracas aj na kurze.

Markoff 11% za 3 roky je pri 1000 eurovom vklade len o necele 2 eura vyssi vynos, oproti terminaku na 3 roky pri 3.5% uroku p.a. (tu treba pocitat zlozene urocenie). Dexia ma teraz trojrocne terminaky za 4% p.a. co uz je po druhom roku o 38 eur vynosnejsie ako henta "dobra" akcia :) Po troch rokoch je to o 83 eur viac. Keby bolo obracanie penazi take jednoduche, super a garantovane, tak su vsetci milionari :)
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

aha maš pravdu, zle som to napísal, zabudol som že v banke sa úroči ročne, tak potom je to tak ako si ty napísal...

nevravim že je to super investovanie, že na tom zarobiš miliony, je to v podstate klasický terminovaný účet, ale ak ten fond je výkonný tak možeš zarobiť aj viac ako 11%, kdežto v banke dostaneš stále len ten garantovaný úrok

ak správne chápem tabuľkám na tej stránke tak za posledne 3 roky mal ten fond výkonnosť 13,59%, čo je 4,82% ročne, čo už je viac ako v Dexia banke a určite viac ako napr. vo VÚB kde je na 3 roky len 2% úrok
lekoklatik
VIP
VIP

Nuz a pri nakupe zlata sa ti peniaze znasobia este viac ako nejaky terminovany vklad so slabymi 3.5%, nakolko "cena" penazi je stale nizsia, avsak cena zlata napriklad od roku 2002 stupla o 300%
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Je to srocka, v takom pripade nic nie je garantovane :) firma pojde do konkurzu a tvoje garancie su nenavratne fuc, kedze najskor sa uspokojuju najvacsi veritelia a na tych mensich zvycajne uz neostanu dukaty. Kazdopadne nikde som nenasiel poplatky a nechce sa mi verit, ze budu spravovat tvoje portfolio gratis.

Rozdiel oproti takymto investicnym skupinam a bankam je hlavne v tom, ze v banke su tvoje peniaze chranene fondom na ochranu vkladov, co je zakonom dane (samozrejme otazne je, co by sa stalo, keby skrachuju 2-3 banky naraz). Dalej cim dlhsie si klientom v banke, tym vacsie benefity si vies v banke vydobit. Investicne skupiny ta beru stale rovnako, rozdiel robia len v solventnosti klienta, ale vobec neberu ohlad na to, ci u nich investujes rok, alebo 10 rokov. Banka naopak berie ohlad aj na toto a pri vacsine produktoch si u nich vies vybavit podstatne vyhodnejsie podmienky (len o tom ludia nevedia a teda to ani nevyuzivaju). Ak mi investicna skupina s rucenym obmedzenim ponuka o 0.80% p.a. viac nez banka, tak radsej zvolim banku, pretoze do buducna je to pre mna vyhodnejsi a bezpecnejsi partner. A nehovorim to len kvoli tomu, ze pracujem pre dceru Erste. Skus prist do svojej banky vybavit si povedzme sporiaci ucet a argumentuj, ze v tej a tej banke maju vyhodnejsie podmienky. Ukaz im konkretne produkty konkurencie a uvidis, ze ti vyhoveju :)

//autoeditácia príspevku (25 Nov 2012, 14:40)
lekoklatik mas pravdu, ale len ciastocne. Hodnota (nie cena) zlata z pred vyse 40 rokov je +- na tejrajsej urovni. Ak si si pred 40 rokmi za tehlicku zlata kupil dom, dnes si za taku istu tehlicku zlata kupis porovnatelny dom. Cize za 40 rokov hodnota zlata s prihliadnutim na inflaciu o moc nenarastla. Zlato je bublina a jedneho dna urcite splaskne. Ak sledujes vyvoj, tak ti urcite nemohli ujst pravidelne korekcie. Striebro detto, tam je to este okatejsie. A najvacsia sranda bude, ked sa objavi nejake nove vacsie lozisko zlata. Kedze vieme ako vzniklo zlato, vylucit sa to neda.

A samozrejme ako som uz spominal so zlatom su spojene nie male rezijne naklady. Cim viac zlata mas, tym su vyssie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Investovat s nadpriemernym urokom a naviac bezpecne, nie je vobec jednoduche. Vsetko totiz moze padnut: akcie,komodity, cokolvek. A hlavne nechapem naco sa hadat nad tym ze kde je urocenie par percent hore dolu, ked 99percent tunajsich prispievatelov operuje s najvecsou pravdepodobnostou s usporami pri ktorych je to de facto jedno, pretoze ich zivotnu uroven ten urokovy vynos nijako vyraznejsie neovplyvni. Pokial chcete naozaj dobre zhodnotenie tak investujte do svojho vzdelania:studijne pobyty, jazykove kurzy, IT certifikaty atd. to vas karierne moze posunut vyrazne dalej.

lekoklatik

tvrdit ze cena zlata sa bude do buducna len zvysovat je dost odvazne, nakolko ja ani ty nevlastnime gristalovu gulu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Nadeo napísal:Ja by som isiel skor do nejakeho kolektivneho fondu na 5 a viac rokov.
mas na mysli programy od AXA - Generation X alebo od PIONRER Investments - Rytmus? akurat sa chystam ist do obydvoch
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

TommyHot napísal: Na burzu sa s 1000 eurami nedostanes. Jedine cez brokera a ten ta osklbe na poplatkoch pri vstupe, z operacii, transakcii, z tvojho zisku + ak obchodujes na mimoeuropskom trhu, tak stracas aj na kurze.
dostanes. staci ti 100€ (napr. markets.com), poplatky minimal
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

wladas napísal:mas na mysli programy od AXA - Generation X alebo od PIONRER Investments - Rytmus? akurat sa chystam ist do obydvoch
Myslel som kolektivne fondy celkovo. Uz aky si vyberie je na nom(resp. na tebe :D)
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

tiez som skor za vzdelanie / zazitok / zelezna rezerva. 1.000€ je pluvanec a za tych par € pripadneho zisku sa neoplati viazat peniaze na terminakoch (alebo ich pchat nejakym pochybnym firmam)
.
jedine.. ze by si mal dobre insider info a podarilo sa ti vyuzit bublinu (vid. clanok):D

http://the420times.com/2012/11/marijuan ... ally-high/
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

tiez nie je zly napad ist na dovolenku ,Turecko, Egypt,,Maroko, Tunis, ked nieco pridas to mozes zobrat aj priatelku/kamosku a spomienok budes mat habadej :)
lekoklatik
VIP
VIP

@gogo: vychadzam zo statistik ktore su volne dostupne na internete, t.j. napriklad grafy, v ktorych je jasne ukazane ze hodnota zlata oproti peniazom stupa.

@tommy: hovoris o tom ze bublina okolo zlata splaskne, ale vobec ta nenapadlo ze bublina okolo penazi uz pomalicky zacala? Peniaze su stale nahraditelnejsie a ich hodnota je mensia ako kedysi.
Ked si kupis tehlu, o par rokov bude mat vyssiu cenu, teda aspon podla studii. Ved uvidime.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

kup nejaky web, ktory je ako-tak zabehnuty, troska popracuj na jeho zveladeni a zuroc svoje naklady napr. formou reklamy
... i ked na takyto prijem budes musiet zdanit a nie som si isty, ci to je mozne praktizovat aj ako FO-nepodnikatel, alebo je potrebna zivnost/sro, takze neviem, ci nieco take pripada do uvahy
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

lekoklatik napísal:Ked si kupis tehlu, o par rokov bude mat vyssiu cenu, teda aspon podla studii. Ved uvidime.
Studie je su sice pekne, ale treba vychadzat z historickych dat. Zlato nie je az taky bezpecny pristav ako to niektori prezentuju.
lekoklatik
VIP
VIP

Co na nom nie je bezpecne?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kukni sa na historicky graf a zameraj sa na rok 1980
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

na zlate je momentalne bublina - su aj ine drahe kovy

a 1000 euro nie je suma na investiciu s vynosom (pripadne len malym)
Napísať odpoveď