Kde investovat tisic eur?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
macnet
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Kde investovat tisic eur?

Príspevok od používateľa macnet »

Ahojte :)

mam volnych tisic eur ktore momentalne nepotrebujem. Chcel by som ich investovat s tym ze som nakloneny comukolvek rozumnemu. moze byt ci uz vacsie alebo mensie riziko. hlavne nechcem ziadny terminovany vklad ale nieco netradicne.

co by ste robili vy?
wladas
Redeemer
Redeemer

Re: Kde investovat tisic eur?

Príspevok od používateľa wladas »

skus kuknut nieco v PIONEER Incestments
velmi znama nadnarodna financna spolocnost (nie banka!!!)

alebo AXA, ta ma tiez dobre programy

nebavim sa samozrejme o terminovanom vklade
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

v prípade, že si naozaj ochotný znášať aj to vyššie riziko, tak napíš a pošlem ti v ss číslo účtu ;) Sľubujem, že ich použijem rozumne
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

investuj do zazitkov
wladas
Redeemer
Redeemer

keby som ho fakt ze nemal kde dat tak ho neham na ucte (sporiacom samozrejme)
z jednej strany to je pekne prilepsenie/rezerva, na strane druhej malo na nejake investovanie
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

jj, sporiaci účet je najlepšia varianta. Teraz máš voľný liter, o mesiac môžeš stratiť prácu. Nejakú rezervu je vždy dobre vytvárať. Ako bolo napísané, na investovanie je tisícka príliš málo. Aj pri super úroku by si z nej zarobil možno pár desiatok euro a to za to riziko moc nestojí
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Zážitok ti už nikto nikto nezoberie - správne beardie. Ideálne je zážitok spojiť s niečím, čo je zábavné a zároveň to nejak zvýši tvoj skill alebo kondičku: rôzne kurzy, škola šmyku, predplatenie si fitness aj s trénerom na rok a pod. Je to investícia do seba.

Na druhej strane 1000€ je čo? 2-3 platy ak zarábaš málo, 1 plat ak zarábaš viac. Je to dobrá rezerva, ale na serióznu investíciu je to málo. Kúp si niečo, čo možno využiješ dlhodobejšie a nie sú to úplne vyhodené peniaze za sprostosť. Alebo obíď v lete Chorvátsko na týždeň za 500 a ešte ti zbyde.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ako píše begbeee. Keby si mal 100 000 eur, nepoviem ani muk, ale tisícka? To je fakt nicka, jedine že by si mal 13 rokov, tak vtedy je to majland. Ale ak máš 18+, tak si ich nechaj v banke, alebo kdekoľvek a neinvestuj. A ak silou mocou, tak do zlata. Ale tak je to naozaj smiešna suma na investovanie. Keď mám voľných 1000 eur, tak ich buď dám do banky, alebo si kúpim niečo do PC, oblečenie, etc. Myslím že nik nepokladá 1000 eur za sumu, ktorá by sa dala "investovať".
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

1000e je skutocne malo.z toho sa tazko da vytazit nieco rozumne.jedine ak by si skusil hazard.skus vybrat jeden zapas s kurzom okolo 2 a tam je to potom 100% zhodnotenia, samozrejme ak ti to vyjde :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Lepšie je riziko rozložiť na 3 tikety po 300 s 2 zápasmi s kurzom okolo 2. 3x možnosť vyhrať 1200€ :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

s 1000€ toho vela nevymyslis. Mozno tak kupit si jednu lacnejsiu zlatu, alebo viacero striebornych minci ako zaklad buducej zbierky-teda ak mas k numizmatike nejaky vztah.Ale neber to ako nejake velke investovanie, iba ako zabavu, konicek.Alebo si kup obraz, sošku,tikety na loto.. :D :)
Ja som minule dal dost penazi do lota, sice 1000€ to nebolo, ale bolo to aspon napinave a aj ked som prvu cenu nevyhral,nieco to aj hodilo nakoniec.. :D a zabavil som sa celkom dobre.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

gogo: nenapises o tom Lote viac? aj si bol ziskovy, ci si to bral len ako zabavu? :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tak to už radšej dať do športového stávkovania ako na loto, keďže pritom aspoň nemáš výhru založenú na čistej náhode. A je to určite napínavejšie aj zábavnejšie.
ColdRain
Addict
Addict

jaaj, keby sa dalo na slovensku stavit na sporty ktore aj sledujem, hned by som do toho isiel :D
wladas
Redeemer
Redeemer

@ColdRain
konkretne? :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ja mám napríklad už dlhšiu dobu práve 1000 € odložených v AXE v Eurofondoch, ako takú malú rezervu v prípade neočakávaných udalostí. Je to ako bežný účet s tým, že je tam vyššie zhodnotenie. Neplatím žiadne poplatky za vedenie účtu, žiadne poplatky pri transakcií. Môžem si naň nechať posielať výplatu, robiť trvalé príkazy, atď. Dajú sa peniaze prevádzať medzi jednotlivými fondmi s väčším alebo menším rizikom. Ak potrebujem vybrať peniaze, zadám príkaz na odkup a do 3 dní mi prídu peniaze na účet, ktorý som si zvolil. Za rok mi to spravilo asi 15 € navyše. Nie je to nič moc, ale oproti bežnému účtu je to oveľa lepšie, čo sa týka nejakého sporenia, resp. finančnej rezervy.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Oproti sporeniu napriklad v ZUNO, ci mBank (co je tiez zadarmo), to lepsie nie je a este je to dokonca aj s vyssou mierou rizika. Banky vyvoj na trhu neodzrkadluju tak flexibilne ako rozne fondy. Ked mas dnes v banke povedzme 2% urok a zajtra nieco zakyve trhom, je viac nez pravdepodobne, ze tie 2% budes mat aj o pol roka.

gogo investovat do investicneho zlata sa az tak velmi neoplati.. likvidita nie je az taka vysoka, ako to vsetci prezentuju, nehovoriac o tom, ze so zlatom su spojene skladovacie (ano, mozes mat zlato aj pod vankusom, ale...) a rezijne naklady (pri predaju musis zlato znouvu certifikovat), co vzdy znamena stratu pre drzitela zlata. To iste plati aj o striebre a inych drahych investicnych kovoch.

1000 eur naozaj nie je suma, ktora sa da investovat do niecoho ineho nez zazitkov, vlastneho vzdelania, alebo paradoxne aj na ten sporiaci, ci dokonca terminovany vklad.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

TommyHot

-pisal som ze nejde ani tak o investiciu ako o konicek,vytvorenie zbierky ktora bude cloveku hlavne prinasat radost. Ja osobne nie som moc zastancom investovania do zlata a pod.,ani nic take nedrzim.

ColdRain

kedze je loto cisto o nahode tak tam moc toho clovek nenavymysla, ale o to je to pre mna vzrusujucejsie. Vecsinou prehravam, ale sem tam sa nieco aj podari trafit, samozrejme zatial ziadne obrovske sumy to neboli, pre mnaje to cisto zabava :) Mam aj vlastny system generovania cisiel, pri ktorom je sranda, ale nechcem ho opisovat :D
Niekto pije, niekto fajci a ja lotujem.
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Ja by som isiel skor do nejakeho kolektivneho fondu na 5 a viac rokov. (rozklada sa riziko, o tvojich peniazoch rozhoduju profesionali). Taketo terminovane ucty a podobne ti nepokryju ani inflaciu.
ColdRain
Addict
Addict

@wladas
jediny sport ktory sledujem na tolko aby som si nan trufol stavit je MMA, napriklad v cechach uz stavkove kancelarie umoznuju vsadzat na zapasy najvyssej ligy (UFC, Strikeforce) na slovensku o tom mozem len snivat :D
Napísať odpoveď