Keď len frajerka nestačí...
-
Bushido
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Keď len frajerka nestačí...
Čaute, mám taký zásadný problém a obávam sa, že to nieje morálne zlúčiteľné s terajším vzťahom... S frajerkou chodíme síce cca iba 2 mesiace oficiálne, ale celé sa to riešilo už niekoľko mesiacov predtým. Nikdy som nemal vzťah a moje očakávania boli trochu iné (zalúbenosť, ochota spraviť pre dotyčného čokoľvek atď.). Mám ju veľmi rád a bránil by som si ju, keby sa niečo stalo. Ale už sám neviem, či je to len zaviazanosť kvôli tomu že dobre vychádzam s rodinou a všetci mi dosť pomáhajú, alebo je to nejaká skrytá láska o ktorej neviem. No najhoršie na tom všetkom a aj koreň problému je pre mňa to, že stále pozerám po iných dievčatách a bojím sa že ak sa naskytne príležitosť užiť si s inou,tak ju využijem. Ešte sa mi to nestalo a ja dúfam že ani nestane, ale keď si trochu vypijem a idem von bez nej, tak som úplne hlúpy... Zalúbenému by takéto myšlienky hlavou asi nemali chodiť však? Mal by som ju od toho ušetriť a nechať ju tak? Lebo sám nepoznám odpoveď... Zdá sa mi to byť perspektívny vzťah. Len keď vidím zalúbených vedľa seba, jak rozprávajú o motýlikoch v bruchu a podobne, tak v tom mojom vzťahu mi to nejak chýba. Síce robím v zbore takže nemám toľko času lietať v oblakoch, ale vždy som od vzťahu čakal, že mi prinesie šťastie do života. A teraz sa len trápim, lebo by som si chcel užívať... A v neposlednom rade, nechcem jej ublížiť a čím dlhšie ju v tom všetkom nechám, tým to bude asi horšie... Tak mi nejak skúste poradiť...
Re: Keď len frajerka nestačí...
No, zrejme si dosť mladý a je to tvoj prvý vzťah, ako vravíš. Takže máš pocit, že si málo užívaš (možno v porovnaní s kamarátmi a že šťastný je ten, kto vyskúša čo najviac).
Očakávania ako v románoch či filmoch sú nereálne. Každý vzťah je iný. Ako nikto nie je slepý a za inou sa obzrie. Ale nie s tou myšlienkou, že by chcel podviesť. Možno nevieš, čo chceš.
Koľko si to vypiješ, že ani nevieš, čo robíš? tak nepi. iné ti neviem poradiť. alebo si daj len pohárik, z toho sa snáď neopiješ.
motýliky v bruchu, láska na prvý pohľad, večná zamilovanosť. troška naivné.
Myslím, že po 2 mesiacoch by si mal byť stále ešte celý crazy z nej.
Tvoji kamaráti podvádzajú svoje priateľky, že máš taký pocit, že ty to budeš robiť? Alebo z čoho to pramení? Máš pocit, že jedna ti nestačí. No na celý život to možno nevydrží (ale môže, podľa toho koľko máš rokov a či vieš, čo od života chceš. čo vlastne asi nevieš)
P.S. vzťah ti šťastie neprinesie, ak sám nie si šťastný. Najprv musí človek milovať seba, aby ho mohol milovať niekto iný. Nemôžeš od vzťahu očakávať, že ti dodá do života nový zmysel, proste to, čo ti doteraz chýbalo. Potom by si bol priveľmi závislý od toho druhého. Jasne, že vo vzťahu je dobre a najmä ak sa ľudia dopĺňajú a majú spoločné záujmy, názory atd. Ale myslím, že máš asi trochu nereálne predstavy o ňom.
ak smiem, koľko to máš rokov? viac ako 18?
Očakávania ako v románoch či filmoch sú nereálne. Každý vzťah je iný. Ako nikto nie je slepý a za inou sa obzrie. Ale nie s tou myšlienkou, že by chcel podviesť. Možno nevieš, čo chceš.
Koľko si to vypiješ, že ani nevieš, čo robíš? tak nepi. iné ti neviem poradiť. alebo si daj len pohárik, z toho sa snáď neopiješ.
Tvoji kamaráti podvádzajú svoje priateľky, že máš taký pocit, že ty to budeš robiť? Alebo z čoho to pramení? Máš pocit, že jedna ti nestačí. No na celý život to možno nevydrží (ale môže, podľa toho koľko máš rokov a či vieš, čo od života chceš. čo vlastne asi nevieš)
P.S. vzťah ti šťastie neprinesie, ak sám nie si šťastný. Najprv musí človek milovať seba, aby ho mohol milovať niekto iný. Nemôžeš od vzťahu očakávať, že ti dodá do života nový zmysel, proste to, čo ti doteraz chýbalo. Potom by si bol priveľmi závislý od toho druhého. Jasne, že vo vzťahu je dobre a najmä ak sa ľudia dopĺňajú a majú spoločné záujmy, názory atd. Ale myslím, že máš asi trochu nereálne predstavy o ňom.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
je to evidentne ... mas moc velke srdce pre jednu zenu - chce to tak 1-3 dobrovolnicky, ktore vypomozu ... to bude hned lasky a lasky

Ako vraví jeden môj spolupracovník: "srdce mám len pre jednu. Ale to ostatné...." (nasleduje veľavravný široký úsmev)....
mozno svoj vztah len nevies docenit. aj keby si sa citil neviem ako zalubeny, vzdy sa budes musiet niecoho vzdat alebo nieco obetovat. (ine baby)
situaciu by som riesila s ohladom na tvoju priatelku. t.j. ked vztah berie vazne a jej rodina ta berie takmer za clena, cim skor z toho vycuvaj, skor ako jej ublizis a pohnevas si celu rodinu. povedz, ze chces pauzu, lebo nevies poriadne, co chces a potrebujes cas pre seba. - s presnou formulaciou ti nepomozem
- za ten cas si mozes uzivat a spoznavat nepoznane. uvidis, ci ta to prejde alebo nie.
myslim si, ze nema zmysel vedome si odriekat ine znamosti, pokial ta to taha. nie si predsa nikomu zaviazany. radsej si uzivaj ako slobody, ako potom dobiehat mladost, ked budes mat rodinu a deti
situaciu by som riesila s ohladom na tvoju priatelku. t.j. ked vztah berie vazne a jej rodina ta berie takmer za clena, cim skor z toho vycuvaj, skor ako jej ublizis a pohnevas si celu rodinu. povedz, ze chces pauzu, lebo nevies poriadne, co chces a potrebujes cas pre seba. - s presnou formulaciou ti nepomozem
myslim si, ze nema zmysel vedome si odriekat ine znamosti, pokial ta to taha. nie si predsa nikomu zaviazany. radsej si uzivaj ako slobody, ako potom dobiehat mladost, ked budes mat rodinu a deti
Neviem možno som divný ja ale...What the f*ck is wrong with the world today?
-
Bushido
Medium Professional
Hej to je pravda, dosť veľa ľudí okolo mňa rozpráva ako nemajú problém s podvádzaním... Mám 22. Trochu problém je aj v tom, že ona si to moc nevie pripustiť... Nejaký rozchod...zuzanuska napísal:No, zrejme si dosť mladý a je to tvoj prvý vzťah, ako vravíš. Takže máš pocit, že si málo užívaš (možno v porovnaní s kamarátmi a že šťastný je ten, kto vyskúša čo najviac).
Bushido...a je to podľa teba normálne?Že je pre niekoho podvádzanie samozrejmosťou?Celá morálka dnešnej spoločnosti je už značne pošramotená a každý si myslí že keď k tomu prispejú svojou troškou tak sa to v tom mori stratí a nič to nezaváži.Ľudia už nemajú úctu ani voči sebe nie to ešte k ostatným.
-
Bushido
Medium Professional
Práve preto ma to hnevá, neviem ako by som sa po takom niečom pozrel na seba v zrkadle... Len je to divný pocit, ako by som sa bál sám seba...
Tak ja to vidím tak že začať musíš fakt u seba...ujasniť si voči sebe aké máš hodnoty.Či budeš ako všetci ostatní naokolo čo si užívajú - ja osobne v tom zmysel nevidím a nikdy som také nevyhľadával - alebo budeš iný a dokážeš že ťa neovládajú pudy.Lebo čo ja sledujem dnešnú spoločnosť tak už je to úplne bežné...jednorázovky a podobné veci.Ale to sa dnes už berie ako samozrejmosť.No mne sa to napr. hnusí.Opýtaj sa samého seba či jej chceš už teraz ublížiť keď ste sa už dali dokopy alebo odložíš svoj obraz o romantike aká je len vo filmoch a budeš si ďalej rozvíjať pekný vzťah.Mimochodom alkohol je najúbohejšia výhovorka aspoň podľa mňa.Práve keď sme opitý tak sa ukazuje pravý charakter...robíš a hovoríš veci ktoré by si aj normálne chcel.
zeky má pravdu.
A to, že nevera je v spoločnosti u daktorých ľudí tolerovaná a dokonca nejak vyzdvihovaná, neznamená, že sa k tej bande musíš zaradiť aj ty
Ak si chceš užívať (alebo ak ti to ostatní radia, že si mladí a užívaj si čo najviac a podobné bláboly), tak si choď užívať, ale rozíď sa s partnerkou, keďže jej by to ublížilo, zradilo a proste už len z úcty si to nezaslúži
Ale výnimka potvrdzuje pravidlo a existujú aj verní muži. Ak si dosť silný a nezáleží ti na tom, čo hovoria dajakí "múdri" kamaráti, a chceš zostať verným, tak zostaneš.
Človek nie je zviera riadený len pudmi a používa (zväčša) aj rozum.
Záleží len na tebe. Ale ak už si chceš užívať s hocikým (zas bacha, to ťa múdrejším nespravím, možno budeš za k....níka, potom bacha na choroby ...), tak ale už ako single.
Inak chlapa, čo sa nevie udržať a nemá sebadisciplínu, by som nechcela. Možno časom dospeješ
A to, že nevera je v spoločnosti u daktorých ľudí tolerovaná a dokonca nejak vyzdvihovaná, neznamená, že sa k tej bande musíš zaradiť aj ty
Ak si chceš užívať (alebo ak ti to ostatní radia, že si mladí a užívaj si čo najviac a podobné bláboly), tak si choď užívať, ale rozíď sa s partnerkou, keďže jej by to ublížilo, zradilo a proste už len z úcty si to nezaslúži
Ale výnimka potvrdzuje pravidlo a existujú aj verní muži. Ak si dosť silný a nezáleží ti na tom, čo hovoria dajakí "múdri" kamaráti, a chceš zostať verným, tak zostaneš.
Človek nie je zviera riadený len pudmi a používa (zväčša) aj rozum.
Záleží len na tebe. Ale ak už si chceš užívať s hocikým (zas bacha, to ťa múdrejším nespravím, možno budeš za k....níka, potom bacha na choroby ...), tak ale už ako single.
Inak chlapa, čo sa nevie udržať a nemá sebadisciplínu, by som nechcela. Možno časom dospeješ
Bushido: po inych babach budes kukat aj po 20rocnom manzelstve. Hold nie je nic horsie ak sa chces rozist ale cele okolie (rodicia, kamosi a ostatok) je proste vyborne.
Skoda ze si nenapisal vek, ja som si uzival do 23, mozno kratko, mozno dlho, ale po tych rokoch s priatelkou bucha aj srdce aj gate len pre nu. Vystavit riziku vsetko spolocne, dlhe roky budovane, majetky, deti a hlavne ten vztah a poznatky o nej by som isto nechcel pre par pichnuti do toho isteho co mam doma len v inom obale ohrozit. Ovsem, pokial som mal 18-19 a byval v podnajme s kamosmi, som bol caaasto vysmiaty, len ta druha strana to casto nechapala, ale tak co uz. Zrazu dosiel sek nozom z jedneho dna na druhy, a vsetko je inak... ono ti to pribudajucim vekom prestane chybat.. tak bez von a uzi si, pokial ta to bavi..
moj nazor.. viem, ze so zenskym osadenstvom sa to neuchyti ale prosto je to tak
Skoda ze si nenapisal vek, ja som si uzival do 23, mozno kratko, mozno dlho, ale po tych rokoch s priatelkou bucha aj srdce aj gate len pre nu. Vystavit riziku vsetko spolocne, dlhe roky budovane, majetky, deti a hlavne ten vztah a poznatky o nej by som isto nechcel pre par pichnuti do toho isteho co mam doma len v inom obale ohrozit. Ovsem, pokial som mal 18-19 a byval v podnajme s kamosmi, som bol caaasto vysmiaty, len ta druha strana to casto nechapala, ale tak co uz. Zrazu dosiel sek nozom z jedneho dna na druhy, a vsetko je inak... ono ti to pribudajucim vekom prestane chybat.. tak bez von a uzi si, pokial ta to bavi..
moj nazor.. viem, ze so zenskym osadenstvom sa to neuchyti ale prosto je to tak
-
Bushido
Medium Professional
Myslíte, že niečo ako pauza vo vzťahu funguje? Teda mne keby to povedala baba do ktorej som zalúbený, tak ju asi pošlem do riti... Mne to tiež príde ako zrada toho druhého...
a tou pauzou si chceš čo akože dokázať? či ju chceš alebo nie? a pauza po 2 mesiacoch, ked ešte všetko máš vidieť cez ružové okuliare?
Tak tak ja zas súhlasím so Zuzanuskou.Proste mne je celé to užívanie si mimo vzťahov a podobne proti srsti.
Tiež neznášam keď má niekto názor že šak raz sme mladí že treba si užiť...to je strašne plytké...to poďme rovno robiť všetko čo sa dá veď sme mladí...podpálim napr. benzínku...veď som mladý.Ja stále hovorím že keď už sa tak chcem hrať na niečo iné než sú zvieratá tak sa tak správajme vo všetkých ohladoch.Možno somnou väčšina ľudí nesúhlasí...je mi to jedno.Nevidím zmysel v užívaní si.V konečnom dôsledku ti to okrem pár chvíľ dočasného uspokojenia nič do života nedá.Ale človek je tvor hlúpy a pre trocha rozkoše je schopný obetovať všetko.
//A pauza aby si sa mohol vybúriť?To je podľa mňa zbabelé.Ak si chceš zachovať aspoň troška charakteru a chceš sa s ňou silou mocou rozísť - čo ale môžeš neskôr ľutovať - tak jej rovno povedz: "Prepáč zlatko, ale ja sa ešte na vzťah necítim najprv musím svojho kamaráta dostatočne prevetrať a otestovať".Bude to dôstojnejšie.
Tiež neznášam keď má niekto názor že šak raz sme mladí že treba si užiť...to je strašne plytké...to poďme rovno robiť všetko čo sa dá veď sme mladí...podpálim napr. benzínku...veď som mladý.Ja stále hovorím že keď už sa tak chcem hrať na niečo iné než sú zvieratá tak sa tak správajme vo všetkých ohladoch.Možno somnou väčšina ľudí nesúhlasí...je mi to jedno.Nevidím zmysel v užívaní si.V konečnom dôsledku ti to okrem pár chvíľ dočasného uspokojenia nič do života nedá.Ale človek je tvor hlúpy a pre trocha rozkoše je schopný obetovať všetko.
//A pauza aby si sa mohol vybúriť?To je podľa mňa zbabelé.Ak si chceš zachovať aspoň troška charakteru a chceš sa s ňou silou mocou rozísť - čo ale môžeš neskôr ľutovať - tak jej rovno povedz: "Prepáč zlatko, ale ja sa ešte na vzťah necítim najprv musím svojho kamaráta dostatočne prevetrať a otestovať".Bude to dôstojnejšie.
A ešte ďalšia otázka. Prečo si si s ňou vlastne začal, keď rozmýšľaš už o nevere? Len preto lebo si nemal vzťah a chcel si vedieť, aké to je?
Pretože všetci tvoji kamaráti už vzťah mali? Alebo si chcel skúsiť, ako chutí sex?
To nie je moc dobrý motív. A je v tom vôbec láska?
Pretože všetci tvoji kamaráti už vzťah mali? Alebo si chcel skúsiť, ako chutí sex?
To nie je moc dobrý motív. A je v tom vôbec láska?
-
Bushido
Medium Professional
Ja neviem, ja si len predstavujem vzťah trochu inak a toto mi príde ako kamarátstvo z mojej strany...
no Zeky, pravda. "Ale človek je tvor hlúpy a pre trocha rozkoše je schopný obetovať všetko."
A myslí si, že potom späť získa dôveru toho druhého, ale rozbité síce môžeš zlepiť, ale nikdy to už nebude také dokonalé ako predtým.
Btw. "užívanie si"- toto síce chápu ľudia väčšinou ako užívať si s mnohými ľuďmi nejaké sexuálne hrátky (a nemusí to byť len muž a žena, ale ja neviem, trojka, alebo aké swingers party...)
a pritom život sa dá užívať rôzne. napr. ak odbočíme od toho vzťahu, tak človek môže cestovať, vzdelávať sa, turistika, venovať sa iným koníčkom, hudba...
A myslí si, že potom späť získa dôveru toho druhého, ale rozbité síce môžeš zlepiť, ale nikdy to už nebude také dokonalé ako predtým.
Btw. "užívanie si"- toto síce chápu ľudia väčšinou ako užívať si s mnohými ľuďmi nejaké sexuálne hrátky (a nemusí to byť len muž a žena, ale ja neviem, trojka, alebo aké swingers party...)
a pritom život sa dá užívať rôzne. napr. ak odbočíme od toho vzťahu, tak človek môže cestovať, vzdelávať sa, turistika, venovať sa iným koníčkom, hudba...
Presne takto to dopadne keď sa dajú dvaja dokopy štýlom "poďme spolu chodiť".Vzťah sa má vyvíjať spontánne a postupom času.Je to o tom poznať sa navzájom ale to je asi ťažké keď nepoznáš ani seba 
//To užívanie si uznávam ak sú to tie ostatné veci...takých sexuálnych hrátok by som sa nezúčastnil a nazvite ma staromódnym.
//To užívanie si uznávam ak sú to tie ostatné veci...takých sexuálnych hrátok by som sa nezúčastnil a nazvite ma staromódnym.
Komu pomohla pauza?
Jedine, že k rozchodu...
Jedine, že k rozchodu...