Kingdoms of Amalur Reckoning

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Kingdoms of Amalur Reckoning

Príspevok od používateľa uplink »

Ahojte,

Hrávate niekto toto fantastické RPG? Mňa baví viac ako Skyrim, tak 10x. Lepšie questy, menej fádne prostredia, super štýl bojov, fantastický príbeh a hodiny a hodiny nelineárnych a naozaj zábavných úloh. Idem popripínať nejaké obrázky.

Napíšem viac ku hre, len hodím obrázky. Screenshoty som robil pre kamoša s ktorým to hráme paralelne cez skype, takže nie sú moc ku veci, ale pre fanúšikov RPG povedia viac ako dosť.

Takže začnem po poriadku. Ako som čakal na Diablo III ktoré malo výjsť pred 11timi dňami, kde mi bolo jasné že nevýjde, tak som drvil Skyrima. V Skyrime som nejaký level 40 či koľko a mám tam pár desiatok hodín playtimu, 3 frakcie hovotvé. Skyrim mi prišiel celkom stereotypný, rovnaké prostredia, najsilnejšiu zbraň som mal už v prvých 20tich hodinách ukutú, bugy na získanie smithingu a presviedčania, etc. Proste málo armorov, málo zbraní, stereotypné prostredia. Fakt boli pekne vymodelované, ale mágia a efekty stály za houby.

Ako som skúsil Amalur demo, tak som si povedal že skúsim aj full. 3 dni pred výjdením vyšiel SKiDROW, tak som neodolal. A drvil som až po dnes. Originálka je už na ceste.

Skúsim to v bodoch

Amalur:

:plus: Krásne vymodelovaný svet
:plus: Každá časť mapy je úplne unikátne prostredie, nie je to ako v Skyrime že máte 3 prostredia a tie sa striedajú [tundra, "jarné lúčky" a krutá zima]
:plus: Veľmi ťažké boje [hrám na harde], ale nie štýlom Skyrim, že buď nejde zabiť vôbec, alebo tak že ho ocheatujem tým že vyleziem na šuter a spražím ho na diaľku spellmi a lukom, proste musíte rollovať, dodgovať, mať skutočný skill
:plus: dobre citeľný stagger v bojoch
:plus: odhadzujete nepriateľov veľmi kvalitne v bojoch na zem, oni Vás tiež
:plus: špičkové nápady na príšery, proste troll, vlk, lesný "blbec" a veľký "TRULO" taký, akého sme ho vždy chceli. Moby majú animácie, boggart naháňa svetielko, banditi klikujú, alebo brušákujú, každý robí nejaké haluze
:plus: naozaj ťažké stráže v meste, nie ako v Skyrime, kde som po 4och hodinách vybil celý Solitude single handidly
:plus: veľmi zábavné questy, nie len choď a zabi, choď a dones, ale haluze, kde môžete veľa pokaziť. Teraz som robil jeden quest, museli ste opiť týpka, aby podpísal kontrakt, opil som ho moc, bolela ho hlava, tak som musel prísť kým vytriezvie. Problém bol že už som nemal víno aké pil. A to NPC ktoré mi zadalo quest mi nechcelo dať viac, je vzácne. Tak som si ho musel poctivo "ukradnúť" a opiť ho na ďalší deň, ale tento krát len pripiť :)
:plus: Efekty zbraní a kúziel sú fakt očarujúce, pripájam jedno video, len na ukážku základných efektov a jedného kúzla
:plus: sety á'la diablo, biele veci, zelené, modré, fialové a zlaté
:plus: nádherne vymodelované zbrane [viď screenshot items] a krásne oefektované
:plus: ingame + CGi animácie

:minus: hudba
:minus: zvuky
:minus: menšie oproti Skyrimu
:minus: krajina by zniesla aj viac "nextgenových" objektov ako len chary
:minus: miestami ste doslova nesmrteľní, ak si dobre postavíte, vyenchujete armor
:minus: open world ako openworld, je to skôr ako Witcher 1, nemôžete ísť úplne všade hneď na začiatku

Skyrim

:plus: Rozsiahly svet ktorý je naozaj open world
:plus: zo začiatku fajn pocit z kúziel a bojov a finishing moves
:plus: epická hudba a celkové epické poňatie
:plus: super zvuky
:plus: fantastický ambient sound

:plus: :minus: veľa stereotypných questov
:plus: :minus: hlúpe NPCčka, kúpite niečo, ukradnete mu lowe, predáte niečo, ukradnete mu lowe
:plus: :minus: učenie sa pomocou "bugov" ktoré vlastne ani "bugy" nie sú

:minus: stereotyp po pár hodinách hrania
:minus: nevyužitý potenciál krajiny
:minus: naozaj nudné questy typu choď a zabi, dones
:minus: nekonečné questy
:minus: nič nepredstavuje výzvu, draka sundáte ako nič, aj hlavného, mágovia sú slabí ak máte dobrý šperk, jeden
:minus: armor cap na 468, pričom sa dá armor vyhnať na 1200, max reduction je 80% damage, bieda

ukážka zbraňových efektov a nejaké základné kombá
Prílohy
cloak.jpg
dragon-sword.jpg
fury-hands.jpg
glorious-barbarian-set.jpg
glorious-ice-sword.jpg
items.jpg
og-magic.jpg
strong-magic.jpg
proste titty fuck :D
proste titty fuck :D
balthier
Light Professional
Light Professional

Re: Kingdoms of Amalur Reckoning

Príspevok od používateľa balthier »

Tak som sa rozhodol ako rpg fanusik hlavne tych kreslenych vyskusat toto celkom zabavne rpg.Ako prve ma prekvapil velky pocet qestov pekne kuzla efekty konecne hratelne rpg na gamepade bez akychkolvek zadrhelov.Myslim ze si to vsetko zhrnul tak je zbytocne sa rozpisovat ale neodpustim si to nespomenut.Strasne mi tato hra pripomina dark cloud,dark cloud 2 na ps1 a ps2.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Aaah staré zlaté časy, Dark Cloud je legenda :) mne to pripomína trochu Silver, ak si ešte pamätáš, taká starinka tuším len na PC :)...
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

Musim si to dakedy dohrat nedohral som ani jednu z nich :) .Naspat k KOA.Da sa sucasne hrat aj za maga aj warior?myslim ci vydaju exp pre obidva druhy alebo sa mam zamerat napriklad len na magiu?zbrane mozem predat alebo sa zidu pre workshop?uz mam plny invertar ale bojim sa daco odhodit ak by som to neskvor potreboval.
Napísať odpoveď