Ahojte,
Hrávate niekto toto fantastické RPG? Mňa baví viac ako Skyrim, tak 10x. Lepšie questy, menej fádne prostredia, super štýl bojov, fantastický príbeh a hodiny a hodiny nelineárnych a naozaj zábavných úloh. Idem popripínať nejaké obrázky.
Napíšem viac ku hre, len hodím obrázky. Screenshoty som robil pre kamoša s ktorým to hráme paralelne cez skype, takže nie sú moc ku veci, ale pre fanúšikov RPG povedia viac ako dosť.
Takže začnem po poriadku. Ako som čakal na Diablo III ktoré malo výjsť pred 11timi dňami, kde mi bolo jasné že nevýjde, tak som drvil Skyrima. V Skyrime som nejaký level 40 či koľko a mám tam pár desiatok hodín playtimu, 3 frakcie hovotvé. Skyrim mi prišiel celkom stereotypný, rovnaké prostredia, najsilnejšiu zbraň som mal už v prvých 20tich hodinách ukutú, bugy na získanie smithingu a presviedčania, etc. Proste málo armorov, málo zbraní, stereotypné prostredia. Fakt boli pekne vymodelované, ale mágia a efekty stály za houby.
Ako som skúsil Amalur demo, tak som si povedal že skúsim aj full. 3 dni pred výjdením vyšiel SKiDROW, tak som neodolal. A drvil som až po dnes. Originálka je už na ceste.
Skúsim to v bodoch
Amalur:

Krásne vymodelovaný svet

Každá časť mapy je úplne unikátne prostredie, nie je to ako v Skyrime že máte 3 prostredia a tie sa striedajú [tundra, "jarné lúčky" a krutá zima]

Veľmi ťažké boje [hrám na harde], ale nie štýlom Skyrim, že buď nejde zabiť vôbec, alebo tak že ho ocheatujem tým že vyleziem na šuter a spražím ho na diaľku spellmi a lukom, proste musíte rollovať, dodgovať, mať skutočný skill

dobre citeľný stagger v bojoch

odhadzujete nepriateľov veľmi kvalitne v bojoch na zem, oni Vás tiež

špičkové nápady na príšery, proste troll, vlk, lesný "blbec" a veľký "TRULO" taký, akého sme ho vždy chceli. Moby majú animácie, boggart naháňa svetielko, banditi klikujú, alebo brušákujú, každý robí nejaké haluze

naozaj ťažké stráže v meste, nie ako v Skyrime, kde som po 4och hodinách vybil celý Solitude single handidly

veľmi zábavné questy, nie len choď a zabi, choď a dones, ale haluze, kde môžete veľa pokaziť. Teraz som robil jeden quest, museli ste opiť týpka, aby podpísal kontrakt, opil som ho moc, bolela ho hlava, tak som musel prísť kým vytriezvie. Problém bol že už som nemal víno aké pil. A to NPC ktoré mi zadalo quest mi nechcelo dať viac, je vzácne. Tak som si ho musel poctivo "ukradnúť" a opiť ho na ďalší deň, ale tento krát len pripiť

Efekty zbraní a kúziel sú fakt očarujúce, pripájam jedno video, len na ukážku základných efektov a jedného kúzla

sety á'la diablo, biele veci, zelené, modré, fialové a zlaté

nádherne vymodelované zbrane [viď screenshot items] a krásne oefektované

ingame + CGi animácie

hudba

zvuky

menšie oproti Skyrimu

krajina by zniesla aj viac "nextgenových" objektov ako len chary

miestami ste doslova nesmrteľní, ak si dobre postavíte, vyenchujete armor

open world ako openworld, je to skôr ako Witcher 1, nemôžete ísť úplne všade hneď na začiatku
Skyrim

Rozsiahly svet ktorý je naozaj open world

zo začiatku fajn pocit z kúziel a bojov a finishing moves

epická hudba a celkové epické poňatie

super zvuky

fantastický ambient sound

veľa stereotypných questov

hlúpe NPCčka, kúpite niečo, ukradnete mu lowe, predáte niečo, ukradnete mu lowe

učenie sa pomocou "bugov" ktoré vlastne ani "bugy" nie sú

stereotyp po pár hodinách hrania

nevyužitý potenciál krajiny

naozaj nudné questy typu choď a zabi, dones

nekonečné questy

nič nepredstavuje výzvu, draka sundáte ako nič, aj hlavného, mágovia sú slabí ak máte dobrý šperk, jeden

armor cap na 468, pričom sa dá armor vyhnať na 1200, max reduction je 80% damage, bieda
ukážka zbraňových efektov a nejaké základné kombá