Kolegovia, pracovné prostredie a morálka, heroizmus práce

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Kolegovia, pracovné prostredie a morálka, heroizmus prác

Príspevok od používateľa Hegy »

aacid napísal: este k tej svadbe, co je pre mna najvacsia zahada su firemne pary, prekvapivo vela ludi sa zoznamilo v praci a potom sa aj zobrali. ja by som to nezvladol asi byt 24 hodin denne s partnerom. chodit spolu na obedy, na meetingoch sediet vedla seba... top wtf moment bol na teambuildingu kde jeden parik rozdelili do roznych timov (nahodne losovanie), tak on si isiel vyziadat preradenie, lebo s velkou pravdepodobnostou by 4 hodiny nebyt spolu by asi neprezili.
Moj sef tu sedi s manzelkou a nie su ziadni mladozenaci, uz su spolu myslim cez 20 rokov, on tu pracuje 22 rokov ona tak 10 :D
Toto je anomalia ktorej nerozumiem ani ja. Zeby fakt laska?? :smt049
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Nie, peniaze.. Teda to je môj názor.
A inak ja vravím iba jedno, "v práci mám kolegov a nie priateľov". Čiže ako taká mi slúži iba na obživu a nie na to aby som ešte aj s nimi nedajboh strávil osobný čas. Navyše na to ten čas mimo zamestnanie ani nemám.
A ohováranie... Hádam ani nie je taká práca kde by kolektív čas od času nesklzol aj k tomuto druhu " športu"
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

tie boje o klimu... v kosiciach som sedel v kancli otocenom na juh, cely den tam bolo teplo. tak sme pustali klimu skoro vkuse. potom nam nalepili folie na okna, vdaka tomu som videl na monitor a este bolo aj citelne chladnejsie v miestnosti. tak sme pustali klimu len, ked sme mali pocit, ze je velmi teplo. a potom nam do officu nasackovali typka, ktory sa vratil z "ju es ej" ako on rad vravieval a kvoli nemu musela bezat klima v kuse. dve minuty nebezala, tak ju hned utekal zapnut. bolo mu uplne jedno, ze sa klepem od zimy. bolo mu uplne jedno, ze ma seklo v krku a nemozem sediet v chlade. on si sedel v lete v business casual obleceni, tak musela bezat klima. a bolo jedno, ci bolo vonku 35 stupnov, ci 20 stupnov. qoqot dolezity.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

je nas tu sice cez 100, ale celkovo je tu dost rodinna atmosfera, ja som tiez clovek co sa snazi co najviac oddelovat pracu od sukromneho zivota, ale tu sa citim obcasne az blbo. vacsina kolegov sa stretavaju aj mimo prace, ich rodiny sa poznaju.

tiez chodime s timom vecer na pivo. moc to nechapem, ale tak nechcem byt asocialny tak chodim ked sa da a nemam nic ine. mam este par kolegov s ktorymi hravame magic, vzdy vo stvrtok. moj tim samozrejme timove akcie organizoval vzdy na stvrtok, tak som im povedal ze ja by som aj isiel ale ze radsej sa budem hrat karty. oni to totalne nechapali, uplne im to prislo divne ze radsej budem robit nieco co mozem robit len raz za tyzden ako si ist sadnut a komunikovat s ludmi ktorych vidim 8 hodin denne...
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Sluchatka na usi a pokoj svaty. Robim si co treba, pauzu si dam ked treba a pod. Co ma po druhych. Nech si robi kazdy kto co chce. Nebudem si tym kazit den, ked s tym aj tak houby spravim :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no u nas vo firme su sluchadla a pustene radio zakazane
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

guess.whoo - rádio je pochopiteľné, ale prečo slúchadlá?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

to by som aj ja rad vedel :D na predchadzajucej pozicii som bol taky osamoteny da sa povedat tak tam som si pustal veci. na sucasnej je to viac o timovej spolupraci tak by to bolo zbytocne vacsinu casu
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Tie sluchatka, to je ale take "riesenie" :roll: ako ked clovek pije denne dva redbully, lebo ved potrebuje energiu :roll: Ano, problem tym vyriesi, ale...
Tiez som tak videl kopec ludi v roznych firmach kde som bol.

Neviem teda, ale ja sa pri hudbe tak sustredit neviem, este zvlast ked je hudba zo sluchatiek. Keby mi mali vyhravat v hlave pesnicky co i len 4 hodiny denne (nehovoriac o 8...) tak ma asi je*ne...
Nehovoriac o tom, ze to podla mna ani velmi zdrave nie je.

Kolegovia mali v prvej firme kde som normalne pracoval zapnute v kuse(!) radio, kde samozrejme hraju par pesniciek cely den, alebo to prekladali svojimi vybermi - Horkyze slize a obcas Majk Spirit. Horkyze som mal rad, ale dva roky denne mi ich trosku zhnusili :lol: A Majk Spirit...to som si vtedy radsej dal tie sluchatka aj ja :lol:

Nie, v praci by malo byt ticho, klud, nech sa clovek moze sustredit na pracu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak kazdemu vyhovuje nieco ine. baby maju zapnute Fun-ko a uz mi veru lezu na nervy tie songy ked idu aj 4x za 8,5 hodiny.

idealne by bolo ticho bez zapnuteho radia s moznostou sluchadiel. tak si moze prist kazdy na svoje
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

no v kazdom kancli je to viacmenej rovnake.

mam jedneho zaneprazdneneho kolegu. Este cca pred 3 rokmi ked som bol s nim na late smene a potreboval som aby mi checkol jednu vec, kedze nic nerobil, tak mi odpisal, ze ma chripku. Za tie roky vobec technicky nevyrastol, len sa neustale stazoval na plat. Aj ten uz mu zvysili. Ale dost casto, najme v poslednej dobe kazdemu hovoril, ze ma toho fest vela a nestiha s nicim pomoct. V piatok ked som mal change na cely den a neustale mi vypisovali s mensimi problemami a on bol opat zaneprazdneny, tak som si zacal zistovat, ze co take velke robi.

Dispatcherovi povedal, ze vcera mal change (toz som checkol, ze robota vseho vsudy na 15 minut, aj to prehanam), potom, ze ho zamestnava typek zodpovedny za zakaznika, ten si nevedel na nic spomenut, potom som si vyziadal od sefky zoznam seckych ticketov co sa za tyzden riesili, zisitl som ze az 4 zriesil na svojej smene. to jej nedalo a pyta sa ze koho chekujem, a ze ci toho jedneho. Ja ze hej. Tak to s nim riesila, chlapec sa vyhovaral ze ani ten druhy jeho kolega na smene sa nepretrhol a zacal jej davat screeny z chatu co vsetko robi. Nasiel som dalsiu change na ktoru dostal thank you letter od druheho typka zodpovedneho za ineho zakaznika. Tak som si pozrel tu change, mal ju na sebe iny kolega, tak som sa ho opytal, ze ci mu chlapec na tom pomahal, vravi ze nie, change bola zrusena a ze sa s nim ani nevedel skontaktovat, lebo neodpisoval. Vcera ked sa riesil problem, tak v chate ani neodpisoval, ked som sa tam dostal, tak siel na obed na 2 hodiny.

Zacalo to vlastne tym, ze na ticket, ktory mal zriesit (cheknut a poslat mail zakaznikovi nech si to opravia) napisal, ze cez noc sa to aj tak nepouziva, tak nech to zriesia ludia z rannej smeny. Potom bol cely nestastny, ze to ludia nezriesili, ale zase mu pisali.

Toz dnes uz odmieta robit hocico bez ticketu a hlada si novu pracu. Niezeby ho z tejto isli vyhodit.

Netvrdim, ze nerobi nic, ale tento pristup fakt nemusim.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

guess.whoo napísal:tak kazdemu vyhovuje nieco ine. baby maju zapnute Fun-ko a uz mi veru lezu na nervy tie songy ked idu aj 4x za 8,5 hodiny.

idealne by bolo ticho bez zapnuteho radia s moznostou sluchadiel. tak si moze prist kazdy na svoje
Toto by som riešil dohovorom a požiadaním o to, či by si to rádio nemohla kolegyňa hodiť na slúchadlá, pretože ťa to ruší pri práci. Myslím si, že by to mohli pochopiť, keďže je to legitímna požiadavka. Ja si tiež nepúšťam rapíky na celý kancl a neobťažujem tých ostatných kolegov.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

sa cudujem ze tolko ludi tu ma vyhrady voci tomu aby firma zabezpecovala svojim zamestnancom umyvanie riadu, servis okolo kavovarov,cistenie chladniciek a pod. Z hladiska nakladov je to pre kazdu trochu vecsiu firmu zanedbatelna polozka a zvysuje to komfort pri praci, na Zapade bezna vec.

zelovoc

snad vsade existuju interne kontrolne mechanizmy na vyhodnocovanie toho kto kolko a v akej jvalite co urobil

Frco

skus sluchatka s funkciou "noise canceling". Zapnes a zvuk zvonka je eliminovany protifazou, ci takym niecim a hudbu mozes mas pustenu iba uplne ticho.
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

tak sa vyjadrim teda aj ja :)

riady si po sebe umyjem ked sa mi chce, inak mame na to zaplatenu sluzbu
do chladnicky si veci nedavam, cize nvm ci sa z nej 'poziciava'
mame open office, pc sharovane, equip si nosim vlastny, lebo som nan zvyknuty + je to hygienickejsie
to ze je tam viac ako polovica ludi prasce (ci uz po sebe nechavaju pohare na stole, niektori aj 3) uz neriesim, to ze niektori nedodrziavaju osobnu hygienu taktiez neriesim (najdem si druhy spot na sedenie) ... len rozmyslam nad tym, ze kde/s kym/ako ziju, ze im je to tolerovane
jedlo si vacsinou nosim k pc, lebo zvycajne je roboty az az...ale vzdy je po mne upratane
pracujem tak, aby boli so mnou spokojni ci uz kolegovia na rovnakej linii, ci uz kolegovia vyssie alebo nadriadeni
v aktivnom kontakte som len s par ludmi, co sa daju ako tak zniest
hluk riesim sluchadlami, ked niekto nieco potrebuje tak zvycajne napise
prestavku si robim vtedy, ked uz mam dolezitu robotu spravenu, spajam to hlavne s vyvetranim sa pred budovu
klimu nejako extra neriesim, iba ked som chory, tak ju vypnem aspon na chvilu, zvycajne aj ostane potom vypnuta, lebo mi to pripada, ze ked tam uz ta klima namontovana je, tak nech bezi... lol
to ci niekto chodi furt fajcit alebo cely den pozera videa je mi uz jedno, zvykol som si ze tak ci tak dostanem kopec nedokoncenej roboty po nich, ktory mohli s kludom spravit

tot asi vse
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Ked som pracoval na kuchyni, tak to bolo hrozne (zaciatky v zahranici su hrozne), sef(kuchar) bol hadam ten najlenivsi clovek, takmer celych 12 hodin presedel za svojim tabletom a hral candy crush, kym ostatni robili vsetko zanho, ajtak sme boli my za ko*ot ked nam dal spravit naraz 8 veci a jednu sme zabudli. Mal tam polku rodiny, oni si vyberali dni kedy budu pracovat a vacsinou vzdy robili zaciatkom tyzdna ked nebolo toho vela a my sme museli vzdy tahat cely vikend 12 hodinovky. Ku kolegom, ja som vazne makal 12 hodin s 15 minutovou pauzou za cely den, aby sme skoncili vcas a ostatnym to bolo viacmenej jedno, isli na zachod s telefonom, kde stravili aj dobru pol hodinku, potom prisli naspat, spravili si kavu a isli si zafajcit a trvalo to dalsich 30 minut. Potom robili nieco takych 20 minut a zas pozerali facebook, instagram a ostatne pi*ov***. Najlepsie bolo ked na konci dna vyhlasili aky su unaveni, ze sa im uz nechce pracovat. Mal som aj vegetarianku kolegynu, ta aspon pracovala, sice slimacim tempom, lebo zo zeleniny nemala vela sily. Ale pocuvat ako sa my "masozravci" stravujeme nezdravo kazdy den bolo uz vazne na nevydrzanie. Nastastie som uz odtial prec a lutujem kazdeho, kto pracuje na kuchyni.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

begbeee napísal:Ja som to nečítal celé, ale spomeniem:
-porady kvoli obsratému babskému hajzlu
U nás máme dva hajzle. kolegyňa raz zahlásila, že jeden bude iba ženský. To bolo v čase, kedy na firme robili 3 ženy a asi 12 chlapov. Nejakým zázrakom to všetci rešpektovali, až na šéfov. Tí chodili na babský, lebo "tam to vonia". bodaj by nevoňalo, keď tam chodia len 3 ženy a na chlapský chodí 15 chlapov. Keďže ju presťahovali, toto pravidlo pomaly upadá do zabudnutia.

Slúchadlá som si na vianoce kupoval aj ja, aj som sa tu radil a dobre som kúpil. Dôvodom bol jeden bývalý kolega, ktorý neustále rozprával svoje zážitky. Jednoducho, keď som mu začal rozprávať niečo zo svojho víkendu, tak ma prerušil s tým, že on zažil niečo podobné ale 10x lepšie/horšie. Kolega to vystihol citátom "Keď mu povieš, že si si prdol, tak on ti povie, že sa posral." Teraz ich už nepotrebujem, presťahoval som sa a on nedávno dostal výpoveď. A vôbec mi nevadí, keď mi ide dokola aj 20x tá istá pesnička, popri práci aj zabudnem a mám to len ako zvukovú clonu.

Čo sa týka obedov, mám osobne pravidlo, že si nikdy (až na pár nutných výnimiek) jedlo neobjednávam. Nie je nič horšie, ako počas práce jesť z plastovej misky nejaký mix, ktorý namiešal šofér v aute počas 20 minútovej jazdy mestom. Najlepšie je ísť na obed mimo pracoviska, kde sa môže človek vkľude najesť civilizovane z porcelánového taniera s kovovým príborom a pritom na pol hodinu neriešiť prácu. Počas obeda telefón až na pár výnimiek nedvíham. A to isté platí aj po fajronte - skončila mi pracovná doba - telefonáty neriešim. Obvolám ich vždy až na druhý deň, prípadne po víkende. Samozrejme mám výnimky - kolegov u ktorých viem, že by nevolali, keby nepotrebovali niečo súrne - tým dvíham vždy. Tí sú aj ohľaduplní, ak im poviem, že som na obede, tak vedia, že im zavolám po obede a rešpektujú to. Tým, čo toto rešpektovať nedokázali som prestal dvíhať počas obeda a mimo pracovnej doby.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Grim, vyborny pristup. :) Podobne to robim aj ja, ci uz sa to tyka obedov alebo telefonatov. Jediny sposob, ako ostat sane a nemat z roboty dennodenne nervy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

najjednoduchsi sposob ako sa zbavit nutnosti byt na phone aj mimo pracovnej doby je neprijat sluzobny mobil.
Rovnako neprijat notebook, tym padom sa clovek vyhne tomu aby musel pracovat aj vo volnom case. Zamestnavatel sa tvari ze v pripade mobilu a notebooku ide o benefit pre zamestnanca ale v skutocnosti je to presne naopak. Potom je bezne ze cloveka otravuju doslova 24hodin a ked nereaguje tak je to brane ako nezodpovedny pristup k praci. Sefovia su schopni poslat email ci sms o jedne rano a o siestej uz urgenciu ze preco nedostali odpoved. Tym vznika casom stres lebo clovek je podvedome stale v praci aj vo volnom case rozmysla nad robotou. Stava sa vam ze musite casto riesit pracovne veci popracovnej dobe?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

V niektorych pripadoch si nevyberies, a obidve musis brat, lebo su to tvoje pracovne nastroje a firma si to vyzaduje. Napr. ak si alokovany na on-call.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ak to nemas v zmluve a niesi na ziadnom oncall tak vypni sluzobny telefon a mozu ti akurat tak hovno :) Musia sa naucit oni chapat. Nechapem naco pouzivat sluzobny telefon na ine ako oncall. Je pekne, ze ho hradi firma, ale za tie trable a otravovacky to nestoji.
Napísať odpoveď