Komisionalky zo SJL a M
Povedz to ucitelke daneho predmetu z ktoreho sa chces preskusat,na tom preskusani je to huste jak svina,spoluziacka uz bola a hovno opravila a poriadne sa strapnila.
Budu tam zachadzat strasne do hlbky uciva,budu sa pytat na vsetky malickosti. 
Inak ja som nerobil ziadne komisionalky (vymeskanych viac ako 30% hodin)to iba zas riaditelka robila pi*oviny a strasila ludi.
Inak ja som nerobil ziadne komisionalky (vymeskanych viac ako 30% hodin)to iba zas riaditelka robila pi*oviny a strasila ludi.
Re: Komisionalky zo SJL a M
Ahojte, na polročnom vysvedčeni mám mať 3 zo slovenčiny. Moja mama mi povedala že mi dá urobiť komisionalky keď si neopravim. (viem že to nestihne a moja učiteľka ani ochotná nieje) Viete mi niekto pomôcť a povedať ako to bude prebiehať kedy to bude a čo sa mám naučiť približne? Ďakujem.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
A to je taky problem, ze si mala trojku??? Ved je to len znamka, navyse na polrocnom vysvedceni. Najlepsie ti na to odpovie ucitelka v skole, ked sa jej opytas, ze kedy by mohol byt termin a co vsetko sa budes musiet naucit. Zrejme ti vybrie par tem, par spisovatelov, da napisat diktat...
v podstate by si na nieco lepsie ako 3 mala vediet cele ucivo viac ako z polovice
Podľa mňa to ani nie je možné, pretože sa evidentne bavíme len o polročnom vysvedčení. Komisionálne skúšky prebiehajú vždy na konci školského roka (najčastejšie na konci augusta) a sú len pre študentov, ktorí buď nemajú žiadne hodnotenie (sú napr. vzdelávaní doma alebo individuálny študíjny plán, mali vážne zdravotné problémy a preto veľký počet absencii) alebo sú pre študentov, ktorých hodnotenie za celý školský rok skončilo nedostatočnou a komisionálky majú rozhodnúť, či ich vedomosti postačujú na postup do ďalšieho ročníka, alebo "prepadnú". Ty si polroka pracovala, dostala si hodnotenie za prácu na "dobre". Komisionálky mať nebudeš.Lara napísal: 18 jan 2024, 19:39 Ahojte, na polročnom vysvedčeni mám mať 3 zo slovenčiny. Moja mama mi povedala že mi dá urobiť komisionalky keď si neopravim. (viem že to nestihne a moja učiteľka ani ochotná nieje) Viete mi niekto pomôcť a povedať ako to bude prebiehať kedy to bude a čo sa mám naučiť približne? Ďakujem.
Ak s tvojou mamou nie je reč, skús o tom hovoriť s triednou učiteľkou alebo so školským psychológom, nech to vysvetlia tvojej mame a všetci spoločne vypracujete plán na druhý polrok, aby si si zlepšila prospech a mala lepšie známky na konci školského roka. Podľa mňa by bolo vhodné zamerať sa na veci, ktoré ti v slovenčine robia problémy a pracovať na tom na doučovaní.
Ako pise ephramko vyssie, komisionalky sa nedavaju robit len tak hala bala. Znamka 3 na vysvedceni nie je dovod na komisionalky. Skor to vidim na motivacno/zastrasovaciu formulku od mamy, aby si pridala v tom predmete a vytiahla to na lepsiu znamku.
Tak veru tiež to tak vidim. Ak je na strednej, snád už rozhoduje sama za seba ked už má občiansky preukaz.
Komisionalky sa robia len na základnej škole či?... Edit príspevku - nakoniec sa to týka aj strednej školy, tak je písané tuto.
https://eduworld.sk/cd/zuzana-granska/1 ... u-poziadat napr bod 6.
No je tu podstatný detail, má Lara 14 rokov a je na zakladnej škole, alebo má 18 rokov a je stredoškoláčka?
Ak má 14 r. mama jej môže nanútiť svoju vôlu aby šla na komisionálne. Ak má 18 r. je predsa dospelá, zodpovedná za svoje rozhodnutia.
Komisionalky sa robia len na základnej škole či?... Edit príspevku - nakoniec sa to týka aj strednej školy, tak je písané tuto.
https://eduworld.sk/cd/zuzana-granska/1 ... u-poziadat napr bod 6.
No je tu podstatný detail, má Lara 14 rokov a je na zakladnej škole, alebo má 18 rokov a je stredoškoláčka?
Ak má 14 r. mama jej môže nanútiť svoju vôlu aby šla na komisionálne. Ak má 18 r. je predsa dospelá, zodpovedná za svoje rozhodnutia.
inac ja by som to v takomto pripade neskusal ani na konci roka. spoluziak bol nespokojny so znamkou z druheho cudzieho jazyka(tiez mal 3), tak isiel dobrovolne na komisionalky. tam mu dali zabrat tak, ze bol este rad za tu 4 co dostal a neopakoval rocnik.
Nepíšte bludy, o komisionálku môže požiadať každý. Na strednej a vysokej škole určite. Je to spravodlivé riešenie pre prípad, že si učiteľ na žiaka zasadne, alebo mu nejak inak zhoršuje známku, tak si požiada o preskúšanie pred komisiou.
Sám som jednu mal, nechcel som 4, s daným učiteľom som sa nedohodol na zlepšení, tak som to komisionálkou dal na 3 (hoci keď som sa to už naučil, vedel som aj lepšie, ale tam to berú asi tak nejak, že o viac ako stupeň vám to nezlepšia, aj keby ste vedel na 1).
Ak sa to naučí, a s učiteľom sa nedá dohodnúť, tak si kľudne môže požiadať. Akurát treba rátať s trochou stresu.
Sám som jednu mal, nechcel som 4, s daným učiteľom som sa nedohodol na zlepšení, tak som to komisionálkou dal na 3 (hoci keď som sa to už naučil, vedel som aj lepšie, ale tam to berú asi tak nejak, že o viac ako stupeň vám to nezlepšia, aj keby ste vedel na 1).
Ak sa to naučí, a s učiteľom sa nedá dohodnúť, tak si kľudne môže požiadať. Akurát treba rátať s trochou stresu.
Hej, určite aj na vysokej škole 
Kks, niekto ide riesit trojku zo slovenciny. Welcome old school brothers 
Bude to skor ako pise ephramko, sestra mala davnejsie prepadnut z francuzstiny a tak ich mala na konci augusta, vtedy z toho mala aj problemy, kedze primacky na vs... Teraz ale uz neviem ci jej hrozila stvorka alebo to bol uplne fail.
Autoeditácia príspevku po 21 min 5 sek:
Plynie z toho, že ak rodič požiada o komisionálnu skúšku, tak sa na ňu treba aj naozaj učiť, nie je to teda iba o vylepšení známky ale môže sa známka aj zhoršiť v závislosti od vedomostí.
https://www.rodinka.sk/predskolak/skola ... ej-skusky/
Edit// terz teda nie som isty na čom bola sestra, možno aj na reparate... pripadne nie, ak chcela lepšiu znamku a bol to problem pri primackach na vs.
Autoeditácia príspevku po 21 min 5 sek:
Udajne to tak nie je.curta napísal: 19 jan 2024, 12:44 Sám som jednu mal, nechcel som 4, s daným učiteľom som sa nedohodol na zlepšení, tak som to komisionálkou dal na 3 (hoci keď som sa to už naučil, vedel som aj lepšie, ale tam to berú asi tak nejak, že o viac ako stupeň vám to nezlepšia, aj keby ste vedel na 1).
Na dvojku to teda zrejme nebolo...Známka po komisionálnej skúške
Známka z komisionálnej skúšky môže byť zmenená nanajvýš o dva stupne a to ako smerom nadol, tak i smerom nahor, pričom je definitívna a záväzná.
Plynie z toho, že ak rodič požiada o komisionálnu skúšku, tak sa na ňu treba aj naozaj učiť, nie je to teda iba o vylepšení známky ale môže sa známka aj zhoršiť v závislosti od vedomostí.
https://www.rodinka.sk/predskolak/skola ... ej-skusky/
Edit// terz teda nie som isty na čom bola sestra, možno aj na reparate... pripadne nie, ak chcela lepšiu znamku a bol to problem pri primackach na vs.
-
mirak2
Hardcore addict
Toto nie je pravda, u nas na strednej dostalo na polroka 5tku z anglictiny asi 8 ludi z jednej skupiny a riaditelovi sa to nezdalo, tak zorganizovali neohlasene komisionalky. Jeden to vytiahol na trojku, jeden ostal na patke a zbytok dostal stvorky.ephramko napísal: 19 jan 2024, 9:14 Podľa mňa to ani nie je možné, pretože sa evidentne bavíme len o polročnom vysvedčení. Komisionálne skúšky prebiehajú vždy na konci školského roka (najčastejšie na konci augusta)