Komisionalky zo SJL a M

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
meffisto
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa meffisto »

Gratulujem :idea:
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

A ako je to s preskúšaním, ak som so známkou nespokojný? Kedy to mám oznámiť, že sa chcem dať komisionálne preskúšat?
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Povedz to ucitelke daneho predmetu z ktoreho sa chces preskusat,na tom preskusani je to huste jak svina,spoluziacka uz bola a hovno opravila a poriadne sa strapnila. :D Budu tam zachadzat strasne do hlbky uciva,budu sa pytat na vsetky malickosti. :?

Inak ja som nerobil ziadne komisionalky (vymeskanych viac ako 30% hodin)to iba zas riaditelka robila pi*oviny a strasila ludi. :twisted:
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Filipito napísal:to vazne staci len 4? :D tak to musim dat aj keby som sa nic neucil
Nevedieť nič zo sloviny je hamba,však si slovák..

Držím palce.
Lara
Novice
Novice

Re: Komisionalky zo SJL a M

Príspevok od používateľa Lara »

Ahojte, na polročnom vysvedčeni mám mať 3 zo slovenčiny. Moja mama mi povedala že mi dá urobiť komisionalky keď si neopravim. (viem že to nestihne a moja učiteľka ani ochotná nieje) Viete mi niekto pomôcť a povedať ako to bude prebiehať kedy to bude a čo sa mám naučiť približne? Ďakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A to je taky problem, ze si mala trojku??? Ved je to len znamka, navyse na polrocnom vysvedceni. Najlepsie ti na to odpovie ucitelka v skole, ked sa jej opytas, ze kedy by mohol byt termin a co vsetko sa budes musiet naucit. Zrejme ti vybrie par tem, par spisovatelov, da napisat diktat...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

v podstate by si na nieco lepsie ako 3 mala vediet cele ucivo viac ako z polovice
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Lara napísal: 18 jan 2024, 19:39 Ahojte, na polročnom vysvedčeni mám mať 3 zo slovenčiny. Moja mama mi povedala že mi dá urobiť komisionalky keď si neopravim. (viem že to nestihne a moja učiteľka ani ochotná nieje) Viete mi niekto pomôcť a povedať ako to bude prebiehať kedy to bude a čo sa mám naučiť približne? Ďakujem.
Podľa mňa to ani nie je možné, pretože sa evidentne bavíme len o polročnom vysvedčení. Komisionálne skúšky prebiehajú vždy na konci školského roka (najčastejšie na konci augusta) a sú len pre študentov, ktorí buď nemajú žiadne hodnotenie (sú napr. vzdelávaní doma alebo individuálny študíjny plán, mali vážne zdravotné problémy a preto veľký počet absencii) alebo sú pre študentov, ktorých hodnotenie za celý školský rok skončilo nedostatočnou a komisionálky majú rozhodnúť, či ich vedomosti postačujú na postup do ďalšieho ročníka, alebo "prepadnú". Ty si polroka pracovala, dostala si hodnotenie za prácu na "dobre". Komisionálky mať nebudeš.

Ak s tvojou mamou nie je reč, skús o tom hovoriť s triednou učiteľkou alebo so školským psychológom, nech to vysvetlia tvojej mame a všetci spoločne vypracujete plán na druhý polrok, aby si si zlepšila prospech a mala lepšie známky na konci školského roka. Podľa mňa by bolo vhodné zamerať sa na veci, ktoré ti v slovenčine robia problémy a pracovať na tom na doučovaní.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Ako pise ephramko vyssie, komisionalky sa nedavaju robit len tak hala bala. Znamka 3 na vysvedceni nie je dovod na komisionalky. Skor to vidim na motivacno/zastrasovaciu formulku od mamy, aby si pridala v tom predmete a vytiahla to na lepsiu znamku.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Tak veru tiež to tak vidim. Ak je na strednej, snád už rozhoduje sama za seba ked už má občiansky preukaz.
Komisionalky sa robia len na základnej škole či?... Edit príspevku - nakoniec sa to týka aj strednej školy, tak je písané tuto.
https://eduworld.sk/cd/zuzana-granska/1 ... u-poziadat napr bod 6.
No je tu podstatný detail, má Lara 14 rokov a je na zakladnej škole, alebo má 18 rokov a je stredoškoláčka?
Ak má 14 r. mama jej môže nanútiť svoju vôlu aby šla na komisionálne. Ak má 18 r. je predsa dospelá, zodpovedná za svoje rozhodnutia.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

inac ja by som to v takomto pripade neskusal ani na konci roka. spoluziak bol nespokojny so znamkou z druheho cudzieho jazyka(tiez mal 3), tak isiel dobrovolne na komisionalky. tam mu dali zabrat tak, ze bol este rad za tu 4 co dostal a neopakoval rocnik.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Nepíšte bludy, o komisionálku môže požiadať každý. Na strednej a vysokej škole určite. Je to spravodlivé riešenie pre prípad, že si učiteľ na žiaka zasadne, alebo mu nejak inak zhoršuje známku, tak si požiada o preskúšanie pred komisiou.

Sám som jednu mal, nechcel som 4, s daným učiteľom som sa nedohodol na zlepšení, tak som to komisionálkou dal na 3 (hoci keď som sa to už naučil, vedel som aj lepšie, ale tam to berú asi tak nejak, že o viac ako stupeň vám to nezlepšia, aj keby ste vedel na 1).
Ak sa to naučí, a s učiteľom sa nedá dohodnúť, tak si kľudne môže požiadať. Akurát treba rátať s trochou stresu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Hej, určite aj na vysokej škole ;-)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kks, niekto ide riesit trojku zo slovenciny. Welcome old school brothers :D
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Bude to skor ako pise ephramko, sestra mala davnejsie prepadnut z francuzstiny a tak ich mala na konci augusta, vtedy z toho mala aj problemy, kedze primacky na vs... Teraz ale uz neviem ci jej hrozila stvorka alebo to bol uplne fail.

Autoeditácia príspevku po 21 min 5 sek:
curta napísal: 19 jan 2024, 12:44 Sám som jednu mal, nechcel som 4, s daným učiteľom som sa nedohodol na zlepšení, tak som to komisionálkou dal na 3 (hoci keď som sa to už naučil, vedel som aj lepšie, ale tam to berú asi tak nejak, že o viac ako stupeň vám to nezlepšia, aj keby ste vedel na 1).
Udajne to tak nie je.
Známka po komisionálnej skúške
Známka z komisionálnej skúšky môže byť zmenená nanajvýš o dva stupne a to ako smerom nadol, tak i smerom nahor, pričom je definitívna a záväzná.
Na dvojku to teda zrejme nebolo...

Plynie z toho, že ak rodič požiada o komisionálnu skúšku, tak sa na ňu treba aj naozaj učiť, nie je to teda iba o vylepšení známky ale môže sa známka aj zhoršiť v závislosti od vedomostí.
https://www.rodinka.sk/predskolak/skola ... ej-skusky/

Edit// terz teda nie som isty na čom bola sestra, možno aj na reparate... pripadne nie, ak chcela lepšiu znamku a bol to problem pri primackach na vs.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

ephramko napísal: 19 jan 2024, 9:14 Podľa mňa to ani nie je možné, pretože sa evidentne bavíme len o polročnom vysvedčení. Komisionálne skúšky prebiehajú vždy na konci školského roka (najčastejšie na konci augusta)
Toto nie je pravda, u nas na strednej dostalo na polroka 5tku z anglictiny asi 8 ludi z jednej skupiny a riaditelovi sa to nezdalo, tak zorganizovali neohlasene komisionalky. Jeden to vytiahol na trojku, jeden ostal na patke a zbytok dostal stvorky.
Napísať odpoveď