Konflikt IP - zlodej internetu
Konflikt IP - zlodej internetu
Mám pripojenie do internetu cez lokálnu mikrovlnnú sieť. Nejaký pako si odsledoval IP adresy a teraz sa mi občas stane, že mi vyhodí konflikt IP a nejde mi net, alebo po zapnutí PC mi napíše, že IP sa už v sieti používa.
Providerovi som to ohlásil už asi pred mesiacom a "bude sa to vraj riešiť". Ten človek zatiaľ stále používa rovnakú MAC.
Chcel by som vedieť, či toho zlodeja môžem nejako odstaviť, alebo aspoň odsledovať jeho komunikáciu a prípadne zistiť kto to je.
Trochu som ho už snifroval a mám nejaké informácie, ale chcelo by to niečo viac aby som mal istotu. Akým programom by som ho mohol odsledovať?
Providerovi som to ohlásil už asi pred mesiacom a "bude sa to vraj riešiť". Ten človek zatiaľ stále používa rovnakú MAC.
Chcel by som vedieť, či toho zlodeja môžem nejako odstaviť, alebo aspoň odsledovať jeho komunikáciu a prípadne zistiť kto to je.
Trochu som ho už snifroval a mám nejaké informácie, ale chcelo by to niečo viac aby som mal istotu. Akým programom by som ho mohol odsledovať?
Máš pravdu, takto nejak to asi budem riešiť. Len keď som sa s providerom o tom bavil, žiadal som aj zmenu IP a povedal, že by to nebol problém, len že budú prechádzať na tie heslá, takže tým sa to vyrieši. Lenže odvtedy je už viac ako mesiac a stále nič.
Inak sniferom som tomu dotyčnému odchytil číslo ICQ kde má aj meno a adresu, len neviem či je to číslo ICQ jeho, alebo toho s kým si vtedy písal.
Inak sniferom som tomu dotyčnému odchytil číslo ICQ kde má aj meno a adresu, len neviem či je to číslo ICQ jeho, alebo toho s kým si vtedy písal.
mno, ked by mal rovnaku mac ako ty, konflikt ip adries by nehlasilo. Riesenie by bolo, ale nie moc ucinne nato aby ti to islo tak rychlo ako povodne (Linux). najlepsie by bolotu siet trochu zabezpecit, alebo sa trochu s tym votrelcom pohrat. napr. ho odsledovat odkial sa pripaja a trocha sa mu votriet do zivota. Ono dat mu na video vediet ze vies co robi z ze ak neprestane tak sa o to postaras aby prestal.
No ked prestanes platit, tak ta maximalne odpoji a serka na teba dalej.. Zrejme sa ma az moc dobre, kedze si toto necha lubit.
-Asi treba nabehnut do pobocky, najlepsie aby tam bol nejaky zakaznik a poriadne ich tam vyhukat. Uvidis, ako budu skakat, aby ta umlcali.. Ked si raz za tu sluzbu platis je vylucene, aby ju vyuzival niekto cudzí zdarma namesto teba
good luck
-Asi treba nabehnut do pobocky, najlepsie aby tam bol nejaky zakaznik a poriadne ich tam vyhukat. Uvidis, ako budu skakat, aby ta umlcali.. Ked si raz za tu sluzbu platis je vylucene, aby ju vyuzival niekto cudzí zdarma namesto teba
To hej, postazuj sa, kym nezacnes skakat, a byt im neprijemny ako osina v zadku tak sa asi moc neudeje. Ale clovek je tvor pohodlny a pre pohodlie urobi vela, tak im zneprijemni zivot, sak v zmluve mas hadam cosika napisane, tak daj reklamaciu ze nie si so sluzbou spokojny, za ktoru si si tento mesiac zaplatil, nech ti vratia peniaze, alebo to daju do nejakeho obdobia do poriadku, alebo chod na obchodnu inspekciu, alebo najdi toho votrelca co sa tam pripaja a pohroz mu policiou. Vsak sa trochu nahnevaj. A ked nic nepomoze, zavolaj markizu, bo joj, bo ta3. oni z toho urobia senzaciu a ty mozno budes mat net aj zadarmo potom.
Tak ako ? Co podniknes ? Daj vediet.
Tak ako ? Co podniknes ? Daj vediet.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pri PPPoE nepouzivas IPcky, vsetko sa nastavi automaticky. Ide o vytacave pripojenie, ktore je zname napriklad v pripade ADSL alebo Dial-Up. Ak by aj niekto v sieti pouzival tvoju IP, tak pri vhodnom nastaveni PPPoE ho server kickne a pripoji teba. Jedna vyhoda je, ze sa neda odchytit prihlasovacie meno a heslo po sieti.