Konflikt IP - zlodej internetu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Thovt
Star
Star

Konflikt IP - zlodej internetu

Príspevok od používateľa Thovt »

Mám pripojenie do internetu cez lokálnu mikrovlnnú sieť. Nejaký pako si odsledoval IP adresy a teraz sa mi občas stane, že mi vyhodí konflikt IP a nejde mi net, alebo po zapnutí PC mi napíše, že IP sa už v sieti používa.
Providerovi som to ohlásil už asi pred mesiacom a "bude sa to vraj riešiť". Ten človek zatiaľ stále používa rovnakú MAC.

Chcel by som vedieť, či toho zlodeja môžem nejako odstaviť, alebo aspoň odsledovať jeho komunikáciu a prípadne zistiť kto to je.

Trochu som ho už snifroval a mám nejaké informácie, ale chcelo by to niečo viac aby som mal istotu. Akým programom by som ho mohol odsledovať?
ppt
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

A co ak by si si zmenil MAC a svojmu providerovi nahlasil, ze si si kupil novy pocitac?

btw. co to je za providera, ktory nechce odchytit utoky na svoju siet??? :roll:
Thovt
Star
Star

Pripojenie do siete nie je viazane na MAC adresu.
A provider je ICSS.sk Vraj chcu urobit pripajanie klientov do siete cez heslo.
jakub199
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jakub199 »

a ako vies ze nieje viazane na MAC podla mna urcite je
Thovt
Star
Star

Viem to tak, ze ked ho to pusti do siete miesto mna, tak asi nie je viazane na MAC (a pusti ho to s inou MAC ako mam ja)
Okrem toho, ked niekedy robim iny PC a napojim ho s mojou IP tak to tiez ide.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

len tak mimochodom, zmeniť MAC adresu je záležitosť asi 30 -tich sekúnd.
trion
Star
Star

Príspevok od používateľa trion »

ak provider s tym nic nerobi tak neplat ani ty. Sprav si dokaz (nejaku fotku) a daj to providerovi a povedz, ze mu nezaplatis a hotovo. A ja na tvojom mieste by som neplatil dalsie mesiace i keby som surfoval. Ak on sa nestara o svojich uzivatelov, tak ty sa nestaraj o jeho zivobytie. :?
Thovt
Star
Star

Máš pravdu, takto nejak to asi budem riešiť. Len keď som sa s providerom o tom bavil, žiadal som aj zmenu IP a povedal, že by to nebol problém, len že budú prechádzať na tie heslá, takže tým sa to vyrieši. Lenže odvtedy je už viac ako mesiac a stále nič.

Inak sniferom som tomu dotyčnému odchytil číslo ICQ kde má aj meno a adresu, len neviem či je to číslo ICQ jeho, alebo toho s kým si vtedy písal.
Buli
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Buli »

mno, ked by mal rovnaku mac ako ty, konflikt ip adries by nehlasilo. Riesenie by bolo, ale nie moc ucinne nato aby ti to islo tak rychlo ako povodne (Linux). najlepsie by bolotu siet trochu zabezpecit, alebo sa trochu s tym votrelcom pohrat. napr. ho odsledovat odkial sa pripaja a trocha sa mu votriet do zivota. Ono dat mu na video vediet ze vies co robi z ze ak neprestane tak sa o to postaras aby prestal.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

No ked prestanes platit, tak ta maximalne odpoji a serka na teba dalej.. Zrejme sa ma az moc dobre, kedze si toto necha lubit.
-Asi treba nabehnut do pobocky, najlepsie aby tam bol nejaky zakaznik a poriadne ich tam vyhukat. Uvidis, ako budu skakat, aby ta umlcali.. Ked si raz za tu sluzbu platis je vylucene, aby ju vyuzival niekto cudzí zdarma namesto teba :x good luck
Buli
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Buli »

To hej, postazuj sa, kym nezacnes skakat, a byt im neprijemny ako osina v zadku tak sa asi moc neudeje. Ale clovek je tvor pohodlny a pre pohodlie urobi vela, tak im zneprijemni zivot, sak v zmluve mas hadam cosika napisane, tak daj reklamaciu ze nie si so sluzbou spokojny, za ktoru si si tento mesiac zaplatil, nech ti vratia peniaze, alebo to daju do nejakeho obdobia do poriadku, alebo chod na obchodnu inspekciu, alebo najdi toho votrelca co sa tam pripaja a pohroz mu policiou. Vsak sa trochu nahnevaj. A ked nic nepomoze, zavolaj markizu, bo joj, bo ta3. oni z toho urobia senzaciu a ty mozno budes mat net aj zadarmo potom.

Tak ako ? Co podniknes ? Daj vediet.
Thovt
Star
Star

Po víkende sa skontaktujem s providerom a nech to vyrieši. Zmena IP by bola urobená za 10 minút. Asi ale nie som jedíný na koho sa pripája takže zmena mojej IP pomôže len mne a aj to asi nie natrvalo a im problém zostane.
Možno preto chcú tie heslá.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ziadaj od providera pripajanie len cez PPPoE, nech ti spravi ucet a napise ako to nakonfigurovat.
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Co je to PPPoE? :?

//thx Hojko za vysvetlenie :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pri PPPoE nepouzivas IPcky, vsetko sa nastavi automaticky. Ide o vytacave pripojenie, ktore je zname napriklad v pripade ADSL alebo Dial-Up. Ak by aj niekto v sieti pouzival tvoju IP, tak pri vhodnom nastaveni PPPoE ho server kickne a pripoji teba. Jedna vyhoda je, ze sa neda odchytit prihlasovacie meno a heslo po sieti.
Thovt
Star
Star

Díky Hojko, skúsim no predpokladám, že to skončí pri ich dokorán otvorených ústach.
pe3x
Professional
Professional

Príspevok od používateľa pe3x »

ach jaj, a ja som si myslel ze takeho hlupoveho providera som mal len ja.. aj ja som si kradol ipcky a robil bordel, len aby mi isiel co najrychlejsie net.. pokial nedostane provider rozum vzdy sa niekto najde :)
Napísať odpoveď