beardie napísal:1. ano, postupne rad radom, vidis, ze sa to da
2. nikdy som to nerozporoval
3. ked maju v jednom obchode hnile jablka a v druhom nahnite, ktore si kupis?
1. Tak dajme tomu ze ano, aj ked vsetko IMO urcite nie, ale co dovtedy, budu ludia hladovat, alebo jest len klobasy s medom? Nie, budu stale kupovat to co nema nahradu - a ako vzniknu aj tie druhy potravin mimo hypermarketov, ktore zatial nie su, ked ich tam budu ludia stale nuteni nakupovat?
2. Tak potom smerujeme k mojej otazke, ale odpovedi si sa sikovne vyhol.
3. Lenze v obchode su zdravo vyzerajuce a jedle jablka, aj ked na zapade su chutnejsie a lacnejsie, ale mnohi to nevedia a mnohi tam ist nakupit nemozu. Vlastne o tom bol dokument, opat ina tema, plytvanie, vyhadzovanie zdravych, jedlych potravin len kvoli vzhladu alebo ucelne nastavenemu datumu min. trvanlivosti.
Soviet- K tym potrebnym/nepotrebnym potravinam, padlo tu aj to, ze praci prasok je na zapade koncentrovanejsi a lacnejsi, co s tym? Nejde len o potraviny, ale opat sa dostavame k casu, ludia dnes pracuju, pred/po praci mnohi nosia deti do skoly, kruzkov, potom su radi ze stihnu nakupit v hypermarkete, pridu domov, navaria, najedia sa, mozno sa pohraju, poucia s detmi, nestihnu si poriadne oddychnut a uz musia ist spat aby stihli rano vstat do prace a kolotoc sa opakuje.
Existuju nazory, ze pracovny tyzden by sa mohol skratit na 3 dni, potom by mali ludia ovela viac casu na rodinu, pripravu jedla, zistovanie informacii a pod. Podla mna to je realne a suvisi to s inym problemom,
post2116706.html#p2116706 - uz som to sem daval, ak by sa zamerne nevyrabal odpad - pozor, na celom svete, vsetok tovar, stroje, spotrebice, oblecenie, by vydrzali tak dlho ako by mohli, tak by bolo potrebne vyrabat ovela menej a stacilo by pracovat kludne len 2-3 dni v tyzdni, mozno postupne, ale slo by to. Pozrite si ten dokument z odkazu, cely, tam uz ludia nemaju na vyber, kedze sa to deje vsade a tyka sa to vsetkeho tovaru.