uvidim ci si to sosovkami este nerozmyslim ale predtym musim zistit od ocnej kde je problem a ak nebuem moct mat tak musim kupit heliove skla poriadne brile a vyhodit za to cele 15tis...ked sosovky mam za 70-150eur rocne...max
existujú šošovky týždňové, mesačné i trojmesačné. No každé musíš pred spaním vybrať z oka, dať do roztoku a ráno opäť nasadiť Líšia sa len v dobre, po akú toto môžeš opakovať (ten týždeň, mesiac a tri mesiace)
Existujú , nič ti nebráni ich nedať preč z oka pred spaním , sám si tak poškodíš oči.Šošovky sú presne ako povedal Stoporko , dňové,týždňové , tuším aj mesačné.Ale predsa musíš si ich dávať pred spaním dolu a vyčistiť. Tu más napr . 2 - týždňové šosovky (je ich tam 6 )
možno myslel niečo takéto, tieto šošovky sa dajú nosiť mesiac nonstop v oku, ale zase keď si zvykneš aj na normálne šošovky, to vyberanie a vkladanie ti zaberie pár sekúnd.
To som chcel napísať, čo slečna predomnou... že sú aj také, ktoré môžeš nosiť v oku, takpovediac NON-STOP... teda ich nemusíš vyberať z oka... spoluhráč má také.. Ja mám zase radšej tie obyčajné.. aj keď som ich nevybral z oka už tretí deň... asi ich idem dať dolu...
ja som osem rokov nosil okuliare takze vtom problem neni len sa mi to zo zaciatu tazko vybera a nasadzaa kedy to mam robit takto kazde rano tak budem do skoli stavat o pol5
Ako naraz?... to je blbosť.. Ja používam napríklad šošovky len na šport, alebo do mesta... Doma používam okuliare... zase šošovky nemusím mať v oku stále...
ja nosim okuliare/sosovky uz 11 rokov ked som zacal nosit sosovky, bolo to najskor kvoli sportu (3-4x do tyzdna), ale potom som ich nosieval stale castejsie a teraz ich nosim stale (aj ked teraz mam na sebe okulire). Za hodinku idem medzi ludi, tak si dam sosovky...
stáva sa aj vám, keď si nasadíte šošovky/dáte si ich dole, že chvíľu zle odhadujete vzdialenosti? - najviac to je cítiť keď si dám dole šošovky a nasadím okuliare - cca pol hodinu sa motkám po byte ako opitý - môže to byť aj tým, že šošovky mám ešte pomerne krátko. Stáva sa to aj niekomu ďalšiemu?