Mám jednu otázku, na ktorú by som bol rád, keby ste mi odpovedali. Mal som šošovky Air optik. S údajmi PWR -O.75, BC 8.6 a DIA 14.2 na druhom oku len posunutú dioptriu smerom hore na -1.00 . Tie mi došli. A klub mi vybavil asi najlacnejšie, aké sa dali... Ale o to nejde, to mi nevadí. Ide o šošovky Bausch&Lomb Optima. A vlastnosti, či údaje sú všetky rovnaké, ale BC je 8.7 a DIA 14.0 . Nebudem s tým mať problémy?.. mám radšej skočiť k očnej?... ako by ste postupovali?.. Díky za odpovede...
mam tiez otazku, vcera som si daval dole sosovky a dnes ich nejakou zazracnou nahodou najdem na umyvadle uz aj omyte trochou pulirapidu (cistiaci prostriedok)
Sosovku som nasledne umyl v roztoku, preplachol a znova dal do roztoku. Su este pouzitelne?
Fabo napísal:To možno... ale sú oveľa menej praktické.
Tak zalezi to aj od zivotneho stylu. Ja moc nesportujem a nezazivam moc situlacii ked ma obmedzuju. Navyse ked do nich investujes, tak tych 18g na sebe ani necitis.
elessar napísal:mam tiez otazku, vcera som si daval dole sosovky a dnes ich nejakou zazracnou nahodou najdem na umyvadle uz aj omyte trochou pulirapidu (cistiaci prostriedok)
Sosovku som nasledne umyl v roztoku, preplachol a znova dal do roztoku. Su este pouzitelne?
Ja by som ich radšej vyhodila. Pullirapid je dobré svinstvo, takže radšej obetovať pár šošoviek za zdravie svojich očí. Zmäknúť ti zmäknú, ak ich namočíš do roztoku, ale použiť by sa už nemali. Vraj do 4 hodín áno, potom už nie.
kolko asi priemerne platite za sosovky napr. mesacne? pozeral som na kontaktne-sosovky.sk ale zaujima ma kolko platite vy
dik
//autoeditácia príspevku ( 06 Nov 2009, 17:48 )
este by som sa chcel opytat ze ked budem chciet sosovky z netu a nie z kamennej optiky tak to sa ako riesi?... v optike ich ukazem a ona mi ich objedna alebo ako?
Volis ist radsej do optiky, dat sa normalne vysetrit, a otpik ti odporuci typ sosovky. Fakt treba poriadne vysetrenie pred tym nez ich zacnes nosit...mozno ti ich ani neodporuci...musis vediet ako si na tom.
No mna stoja makke sosovky na 3mesiace so vsetkym (sosovky+ tri puzdra+tri flasky tekutinky) 42libier.
No ja si neobjednavam na dlhsie...kedze nikto mi nezaruci, ze sa mi o pol roka dioptria nezmeni...teraz akurat sa mi stalo to, ze mam este jeden par s -3 dioptriou, a minuly tyzden mi zistili, ze mi to skocilo na -3.25, tak este mesiac ponosim tie -3ky...nieje to Boh vie aky rozdiel, ale predsa, to nieje najlepsie, ked nosi mcely den -3 a poobede si dam okuliare kde mam skla -3.25....potom uz mam dost, az ma boli hlava obcas, atd.
to ked si chcem objednat z internetu sosovky tak to sa tam pri kupe zadavaju udaje z receptu co mi da optik? aby som si objednal presne tiake ako sa mi hodia?
mulatt: keby som ti napisal ze som 3mesacne mal 11mesiacov ?
ja viem je to moc, u mna pocitujem sosovky ze su uz stare tak, ze vecer mam "hmlu"
ale cca 2 mesiace je pohoda a cez net sa uz da lacno zohnat. Ja som od lekara braval za 1420sk jeden balik (3pary) cez net som dostal polovicnu cenu a dali mi jeden kus gratis
11 mesiacov??to si si musel kvalitne dodrbat oci ja bravam optima fw mam ich na polroka a vychadzaju aj s roztokom na nejakych 35 € co je myslim uplne v pohodke