Kontaktne sosovky
-
Homer J Simpson
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kontaktne sosovky
O tyzden idem na kontrolu do ocnej lekarky kvoli sosovkam. Spravi mi vysetrenie a za poplatok 10E dostanem sosovky, ten roztok a aj ma nauci ako si ich vlozit a vybrat von. Su to len skusobne na 1 mesiac. Potom ma budu stat 27-30E na mesiac alebo 3 mesiace? uz neviem
. Bojim sa trosku toho vkladania a vyberania z oka. Dufam ze si nanich zvyknem. Okuliare nosim uz priblizne 11rokov a zacinaju mi vadit cim dalej tym viac a aj dievcatam sa pacim viac bez nich
Neskor pojdem aj na operaciu ale treba mi na nu nasetrit 1000E 
-
xH4wK
Caute, viete mi poradit ?
Neobjednaval som si prve sosovky a tak si nie som isty co vlastne tie udaje znamenaju, mozte mi prosim potvrdit ci udaje na obale zo sosoviek sedia s tym co sa chystam objednat ?
Dakujem vopred
Neobjednaval som si prve sosovky a tak si nie som isty co vlastne tie udaje znamenaju, mozte mi prosim potvrdit ci udaje na obale zo sosoviek sedia s tym co sa chystam objednat ?
Dakujem vopred
mas to spravne... 
-
xH4wK
Dakujem 
Inak nenakupuje niekto cez sosovky-kontaktne.sk ? Mohli by sme vyuzit tie dealerske kody..
Inak nenakupuje niekto cez sosovky-kontaktne.sk ? Mohli by sme vyuzit tie dealerske kody..
ja z tade objednavam...cez SS som ti poslal kod... 
Môže sa niečo stať zo šošovkami keď aj týždeň a viac stoja v roztoku bez toho, aby som ich používal či menil roztok. 
-
bolek
Guru
Nie, nemôže. Stáť bez vymenenia roztoku ti môžu 30 dní.Plasmon napísal:Môže sa niečo stať zo šošovkami keď aj týždeň a viac stoja v roztoku bez toho, aby som ich používal či menil roztok.
Veď si predstav, že na sklade, v obchode stoja v roztoku dosť dlho, ale po otvorení je to ako s potravinami...čiže súhlas s userkou bolek.Plasmon napísal:Môže sa niečo stať zo šošovkami keď aj týždeň a viac stoja v roztoku bez toho, aby som ich používal či menil roztok.
Ja len preto, že očný ma upozorňoval, že keď ich nebudem nosiť tak treba roztok meniť každý večer. 
uz som to tu pisal. v ramci testu som skusil dat sosovky do obyc. vody a vydrzali 
podla mna roztok menit nemusis ked nenosis sosovky
podla mna roztok menit nemusis ked nenosis sosovky
Často krát keď mi vypadla jedna, dal som ju do nejakého vrchnáku od fľaši a zalial vodou. Je to krajné riešenie a určite by som nenahradzoval roztok vodou dlhodobo.
dufam ze si nenarazal na mna... iked mesacne nosim aj 3 mesiace, zas odtial potial
som pisal ze v ramci testu... ono ten roztok sa neodparuje, nemizne, teda sosovnka v nom musi vydrzat inak by asi aj samotny roztok bol vo flasi k nicomu..
Nenarážal...ale nevedel som že v tom preháňaš
Ja nosievam 1/4 ročné a tiež to niekedy natiahnem o 1-1,5 mesiaca, (keď sa mi niečo stane ešte v dobe toho 1/4 roku[raz som si ich vyberal po tme, pretože som prišiel v noci neskoro domov a nechcel som nikoho zobudiť svetlom a jedna sa mi zacvikla do závitu a ráno som ju našiel roztrhnutú, tak som si zobral novú]) ale nie 3 mesiace. To je ako s potravinami...minimálna trvanlivosť je určená pri zlých skladovacích podmienkach, ale vydržia aj nejakú dobu po tom dátume.
-
Fabo
Hardcore addict
jj... ja to robim jednoducho tak, ze ich nosim pokial su pouzitelne...
inak vy ich aj nejak cistite? ja som zvykol len vlozit do roztoku a zavriet puzdro, ale minule som si cital navod na roztoku a tam pisali, ze ich mam aj pretriet prstami ("rub"), len sa jaksi bojim, aby som ich neroztrhol (su to tie hydrogensilikonove). Pytam sa preto, lebo zvacsa po nejakych 20 dnoch s nimi nevidim ostro, tak snad by to pomohlo.
//myslel som prstami ofc
//myslel som prstami ofc
Ty ich nemáš čistiť ryžákom (kefou), ale jemne prstom - krúživým pohybom.
uprimne, ja ich necistim, jedine ak su extra znecistene, ak menim vodu, tak ta spina prakticky zlezie sama...
ja mam strasne blbu otazku: existuju sosovky, ktore sa na noc nemusia vytahovat?
Urcite to nie je blba otazka, ja som take sosovky asi pred rokom testoval ... boli to nejake na 30 dni, ktore sa nemuseli vyberat von, len mi doktorka doporucila ich zhruba tak kazdu 5. noc z oka vybrat a dat do roztoku. Neviem, nejako som si nato ale nezvykol aj tak. Chcel som sosovky, ktore mozem mat v podstate stale, ale take este nevynasli. Momentalne si kupujem 1-dnove a davam si ich len vtedy ked idem sportovat alebo na nejaku party. Kazdopadne kazde sosovky co som mal a skusal som nezniesol v oku dlhsie ako priblizne 8 hodin. Potom som uz prestaval dobre vidiet. Aj ked zase iny ludia mozu mat uplne ine skusenosti. Kazde oko je predsa len ine.jackb napísal:ja mam strasne blbu otazku: existuju sosovky, ktore sa na noc nemusia vytahovat?
Jo jo dobre ze som zbadal tuto temu, musim sa opytat aj tu, ci ma praca s kyselinou a teda v chemickom priemysle nejaky vplyv na sosovky?