Kontaktne sosovky
-
Cenayus
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kontaktne sosovky
jj bol to preklep, takze zatial to Renu sa ti pozdava mam taky dojem ze?....mne dali optifree
Optifree mi znama dala ze ju to pali. Mna nie (obcas sa stane, neviem cim to je). treba vyskusat. S Renu sa mi to este nestalo, resp. som o tom nepocul
Dostal som smutnu odpoved ohladom skusobnych sosoviek 
Cenayus- najprv by som ti odporucal skusit tie PureVision z tym, ze by si ich nosil vkuse cely mesiac. Su z rovnakeho materialu ako tie co mas teraz.... Softlens su z uplne ineho materialu a je medzi nimi velky rozdiel, ktory by si mohol citit... Ak nie si spokojny zo sosovkami za 20€+ tak z lacnejsimi a z ineho materialu mozes mat problemy.....ano, chystáme možnost vyzkoušet čočky. Bude se pravděpodobně jednat o nejprodávanější druhy čoček.
Zatím bude na zkoušku možné čočky získat za bonusové body pouze na VašeČočky.cz. Mělo by být spuštěno během tohoto týdne...
Jaro: ak by si bol z okolia BA, mam nejake prebytocne Softlensy
Som z vychodu a pravdepodobne by mi boli nanic koli inym parametrom.. (Priemer 14mm, Zakrivenie 8.6, Dioptria -0.75) Inak diki
az na tu dioptriu 
-
Cenayus
Medium Professional
sakra
mam pocit ze som siel k nejakemu fidlikantovy doktorovy:D
najprv mi da sosovky rozdielnych znaciek potom mi povie ze mi odporuca vacsie sosovky o priemeru 8,6 (som si tym isty lebo mi to este aj na papierik pisal)
samozrejme hned v ten den som pozrel sosovky na eshope a neslo mi do hlavy ze si mozem navolit zakrivenie (vacsinou co som si vsimol v rozmedzi 8,2-8,6- to by aj sedelo na udaj na "papieriku" a este priemer....14mm a pod.
sa zmylil?:D
niesom si isty ale zakrivenie sosovky asi nebude udaj kt. sa da "odignorovat" alebo zaokruhlit na najblizsi zhodny parameter sosovkiek z eshopu:D
mam pocit ze som siel k nejakemu fidlikantovy doktorovy:D
najprv mi da sosovky rozdielnych znaciek potom mi povie ze mi odporuca vacsie sosovky o priemeru 8,6 (som si tym isty lebo mi to este aj na papierik pisal)
samozrejme hned v ten den som pozrel sosovky na eshope a neslo mi do hlavy ze si mozem navolit zakrivenie (vacsinou co som si vsimol v rozmedzi 8,2-8,6- to by aj sedelo na udaj na "papieriku" a este priemer....14mm a pod.
sa zmylil?:D
niesom si isty ale zakrivenie sosovky asi nebude udaj kt. sa da "odignorovat" alebo zaokruhlit na najblizsi zhodny parameter sosovkiek z eshopu:D
Sosovky rozdielnych znaciek ti davat nemal.. To je podla mna uplna hovadina... Mozno si vsimol, ze ti sosovky v oku ako keby "plavali" alebo ta mohli rezat a na zaklade toho odporuca ine zakrivenie. Neviem ci sa tato hodnota da presne urcit pristrojom alebo ju lekar "odhadne". V eshopoch som videl rozne zakravenia a myslim, ze mierna odchylka nemusi znamenat nepouzitelnost...
EDIT: V eshope vasecocky.cz spustili moznost kupy vzoriek sosoviek za bonusove body. Vid.: http://www.vasecocky.cz/vzorky-cocek.html
EDIT: V eshope vasecocky.cz spustili moznost kupy vzoriek sosoviek za bonusove body. Vid.: http://www.vasecocky.cz/vzorky-cocek.html
tak rano som bol po ne na poste. jedine co mi chyba je doklad o kupe, inak ok !plusminus napísal: btw, Celková cena: 21,86 € ! Nice, diky, K+
Doklad o kupe dostanes emailom. Ak ho chces aj v tlacenej forme musis pri objednavke zaskrtnut "Faktura: ano"...
aha diky, nejak mi nechyba..
tak potom je vsetko v najlepsom poriadku ..
-
Cenayus
Medium Professional
+/- mal si uz tie sosovky predtym alebo ich ides skusat prvy krat?
Softlensy 59 ? mam ich par rokov uz (sosovky nosim 12 rokov)
-
Cenayus
Medium Professional
tak som sa rozhodol pre tu istu kombinaciu softlens a renu. a rozhodol sa pre ne aj kamarat.
tak snad budeme spokojny. verim ze ano...
inak predpokladam ze vpripad enejakych problemov sa nedaju vratit naspat ze?
tak snad budeme spokojny. verim ze ano...
inak predpokladam ze vpripad enejakych problemov sa nedaju vratit naspat ze?
no to mas tak ako keby zena prisla vratit tampony, kde pouzila jeden a jej nevyhovuje..
-
Old Dirty Bastard
Guru
aj keby tie šošovky nepoužil.. vyrabaju sa predsa s určitymi parametrami, ktore nevyužije každý človek.. čiže spoločnosť nemá záruku následného predaja ak im to ty pošleš späť.
ak by ich ani neotvoril, to by ich museli podla mna zobrat spat. Zakon hovori o 7dnovej (7pracovnych dni) lehote (pri kupe cez net, z kamenneho 4dni), kde vyrobok moze vratit bez udania dovodu a musia mu vratit plnu uhradu. (aj pripadnu dopravu, dobierku)
-
Cenayus
Medium Professional
jasne, takze jedine moznost by bola inzercia, skor asi moc neucinna, kedze na bazosi som nasiel len par inzeratov alebo tuto na fore niekomus podobnym okom predat s 50per. zlavou napr...
inak asi som urobil trosku chybu ze som si to nenechal poslat slovenskou postou, objednavku som robil v nedelu vecer 85€, a poslal som si to SPS kurier, a dneska zatial nic, takze pridu az zajtra.
vacsinou to prichadza hned na druhy den od registrovania objednavky nie? (napr. objednavka urobena v pondelok o 10 rano pride v utorok)?
alebo mate ine skusenosti?
/edit: tak nanokiec az dneska okolo tretej dosli...vse v poriadku dokonca mi pribalili roztok zdarma 60ml http://www.vasesosovky.sk/horien-coolfresh-60ml.html
tento...v pohode?
inak asi som urobil trosku chybu ze som si to nenechal poslat slovenskou postou, objednavku som robil v nedelu vecer 85€, a poslal som si to SPS kurier, a dneska zatial nic, takze pridu az zajtra.
vacsinou to prichadza hned na druhy den od registrovania objednavky nie? (napr. objednavka urobena v pondelok o 10 rano pride v utorok)?
alebo mate ine skusenosti?
/edit: tak nanokiec az dneska okolo tretej dosli...vse v poriadku dokonca mi pribalili roztok zdarma 60ml http://www.vasesosovky.sk/horien-coolfresh-60ml.html
tento...v pohode?
Cenayus: nikdy som o tejto znacke nepocul.. tak ale voda ako voda,, sam uvidis..
Pred dvoma-troma mesiacmi keď som bol v zahraničí, tak som bol u očnej lekárky na vyšetrení, lebo som si bral aj nový rám na okuliare.
Dala mi kartičku, kde mám uvedené údaje pre okuliare...
dioptria: -4, cyl -0,5, os (AX) 90 (to isté aj na druhé oko - akurát rozdiel v dioptrii o málinko) - mám astigmatizmus.
.. na ďalšej strane sú údaje pre kontaktné šošovky - tu nemám nič vyplnené, pretože som nebol kvôli nim.
No sú tam tie isté políčka pre údaje. A to dioptria, cylinder, os (a ešte niečo so skratkou BC).
Moja otázka: Môžem tieto parametre čo mám pre okuliare použiť aj pre kontaktné šošovky ? Alebo treba ísť opätovne ku kontaktológovi.
Plánujem si kúpiť len jednodňové ... takže ak by nesedeli, nič sa nedeje ...nemôžem nejak poškodiť oko zlým parametrom šošovky?
//autoeditácia príspevku (04 Máj 2012, 13:37)
všade vidím cylinder od -0,75. ja mám len -0,5. Máte niekto s tým skúsenosti ? beriete si teda bez cylindra, alebo "silnejšie" ... ?
Dala mi kartičku, kde mám uvedené údaje pre okuliare...
dioptria: -4, cyl -0,5, os (AX) 90 (to isté aj na druhé oko - akurát rozdiel v dioptrii o málinko) - mám astigmatizmus.
.. na ďalšej strane sú údaje pre kontaktné šošovky - tu nemám nič vyplnené, pretože som nebol kvôli nim.
No sú tam tie isté políčka pre údaje. A to dioptria, cylinder, os (a ešte niečo so skratkou BC).
Moja otázka: Môžem tieto parametre čo mám pre okuliare použiť aj pre kontaktné šošovky ? Alebo treba ísť opätovne ku kontaktológovi.
Plánujem si kúpiť len jednodňové ... takže ak by nesedeli, nič sa nedeje ...nemôžem nejak poškodiť oko zlým parametrom šošovky?
//autoeditácia príspevku (04 Máj 2012, 13:37)
všade vidím cylinder od -0,75. ja mám len -0,5. Máte niekto s tým skúsenosti ? beriete si teda bez cylindra, alebo "silnejšie" ... ?