Kontaktne sosovky
Re: Kontaktne sosovky
To Lubenečko: cilinder sa udava pri hodnote vyssej ako je 0,5. Dioptria za dava o 0,25D slabsia t.j. -4 = -3,75D. Ak mas rozne dioptrie tak rozdiel 0,25 by sa este dal. Vacsi ani nie.. Viem z vlastnej skusenosti. Denne sosovky su najdrahsie..
-
ledenaster
Medium Professional
Pouzivam Purevision sosovky a stane sa mi taka vec, ze aj ked si dam nove sosovky tak na pravom oku nie a nie prisat.. stale mi ta sosovka "plava" na oku ked zmurkam alebo sa viecko dotke sosovky
a stale si ich citim ... na lavom sedia perfektne ani neviem, ze ich mam.. cim to moze byt ? 
-
marek carey
Medium Star
Skus si dat nanovo premerat oci, mozno ti bude treba pouzivat ine parametre, alebo ju mas jednoducho naruby. 
-
ledenaster
Medium Professional
no skusim
Inak kolko vydrzi RENU roztok v puzdre ? mesiac ? nemusim menit zakazdym roztok kd si tam vkladam sosovky kazdy druhy den, ze ?
ledenaster: pokial mi tam nic neplava nemenim, ale toto spravny postup nebude 
Roztok by sa mal dat cerstvy pred kazdym vlozenim sosoviek do puzdra a ak sosovky dlhsie nepouzivas, tak napriek tomu by si mal kazdych 7 dni roztok napustit novy...
Ja to samozrejme tiez tak nerobim.
Ja to samozrejme tiez tak nerobim.
-
marek carey
Medium Star
Roztok menit kazde tri dni, aj ked sa sosovky nepouzivaju, a ked nie, tak aspon ked si ich davas do oko, preplachni cerstvym. 
-
ledenaster
Medium Professional
OK
No nakoniec som zistil, ze mi sedi sosovka na oku vpravom vyborne ked sa otoci naopak !
...na jednom oku mam normalne a na druhom naopak.. snad to tak moze byt ked to tak sedi..neviem ako je to mozne..ale 
-
marek carey
Medium Star
No, to znamena, ze si ju mal naopak predtym.
Ak mas velmi tenke sosovky, tak ver mi, ze na nich neuvidis tvar misticky, alebo tanierika, ale ti proste nebude sediet, ked je zle.
Nemas tam aj tie ciselka "123"?
-
marek carey
Medium Star
Tie cisielka nie su na kazdych, najlepsie poskusat, ked si clovek nie je isty.
-
ledenaster
Medium Professional
Mam purevision ziadne cisielka su tam neni... ale tak ci tak ma zacalo skrabat a byt nepohodlne pre prave oko.. cize rovnako mi nesedi aj ked je normalne a aj ked je naopak sosovka
... porazi ma.. a len prave oko.. no asi bude treba doktor :p
-
marek carey
Medium Star
Tak to jedine doktor, alebo ina znacka. 
-
Cenayus
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
nazdar tak mi dosli soflens 59 a rozmyslam co dalej
skusenosti som mal fajn len ked mi vysclo oko niekedy alebo som zaspal oci som mal cervene a sosovka sa mineprijemne nalepila na oko.
priemerne som ich nosieval 2mesiace myslim.
chcel by osm prijist na nieco "kvalitnejsie" PureVision mesacne..
je tam nejaka suvislost medzi kontinuitou a vydrzou? neplanoval by som ich nosit nonstop to urcite nie ale ci by aj pri dennom cykle vyberania vydrzali aspon dva mesiace?
ake mate skusenosti?
dik
skusenosti som mal fajn len ked mi vysclo oko niekedy alebo som zaspal oci som mal cervene a sosovka sa mineprijemne nalepila na oko.
priemerne som ich nosieval 2mesiace myslim.
chcel by osm prijist na nieco "kvalitnejsie" PureVision mesacne..
je tam nejaka suvislost medzi kontinuitou a vydrzou? neplanoval by som ich nosit nonstop to urcite nie ale ci by aj pri dennom cykle vyberania vydrzali aspon dva mesiace?
ake mate skusenosti?
dik
-
marek carey
Medium Star
Treba pouzivat nejake hydratacne kvapky, a nespat v sosovkach.
A sklamem ta, ak su to mesacne, po mesiaci od otvorenia ich treba vyhodit. Aj ak by si ich mal iba jeden den za ten mesiac. Samozrejme su odbornici, co to nerespektuju a potom mozu nastat seriozne problemy s ocami.
Aj ked pravda je, ze nemusia, ale ked uz sa niekto da na sosovky, pravdepodobne nebude kazdy gros ratat. 
A sklamem ta, ak su to mesacne, po mesiaci od otvorenia ich treba vyhodit. Aj ak by si ich mal iba jeden den za ten mesiac. Samozrejme su odbornici, co to nerespektuju a potom mozu nastat seriozne problemy s ocami.
Cenayus: ked som bol mladsi, bezne som spaval v sosovkach. Rano som si supol par kvapiek roztoku do oka a sli vybrat lepsie, ale nie idealne. Niekedy som ich nevybral aj dva tri dni..
marek carey: mesacne sosovky bezne nosim aj dva mesiace ak sa zabudnem, moj extrem je pol roka. Pokial vidim ok, nenapadne mi. Teraz sa snazim dodrzat termin, ale vzdy presvihnem par tyzdnov. Sosovky nosim cca 12rokov, okrem +2 dioptrii nemam ziadne problemy. Tie +2 nepripisujem sosovkam, kazili sa mi oci aj ked som nosil okuliare (to bude monitorom.. 8hodin v robote a dalsich 4-5 doma)
marek carey: mesacne sosovky bezne nosim aj dva mesiace ak sa zabudnem, moj extrem je pol roka. Pokial vidim ok, nenapadne mi. Teraz sa snazim dodrzat termin, ale vzdy presvihnem par tyzdnov. Sosovky nosim cca 12rokov, okrem +2 dioptrii nemam ziadne problemy. Tie +2 nepripisujem sosovkam, kazili sa mi oci aj ked som nosil okuliare (to bude monitorom.. 8hodin v robote a dalsich 4-5 doma)
-
marek carey
Medium Star
Sosovky a monitor, to je utrpenie. Pre mna urcite, bez kvapiek by som nefungoval.
marek carey: sosovky a monitor fungujem dva roky, ale uz som si povedal dost, skocim niekde do optiky a objednam okuliare. Dufal som ze najdem ram za menej ako 150eur, no vyber pod tuto cenu je dost mizerny.
Budem objednavat aj sosovky, zrovna teraz mi to vyslo vsetko
co uz..
Budem objednavat aj sosovky, zrovna teraz mi to vyslo vsetko
-
marek carey
Medium Star
Mna zachranuje hyal-drop. Vyskusaj, stoja sice 8€, ale vydrzia tri mesiace od otvorenia a to je naozaj lahoda, ked ta rezu sosovky, das kvapku a si novy clovek.
budem objednavat, mrknem ci maju.. dik za tip
//autoeditácia príspevku (02 Okt 2012, 19:55)
tak chalani. Zmenil som Softlens 59 za PureVision (6 šošoviek) (boli aj nejake 2D a pod, uvidime ake budu)
+ som objednal ten Hyal-Drop, dam info ci mne pomohlo..
(hmm, naposledy som 3pary mesacnych objednal vo feb. ..troska presluhovali)
//autoeditácia príspevku (09 Okt 2012, 11:47)
tak PureVision dosli, nasadene, a sklamany a dost. Su o dost hrubsie ako softlensy, troska ich citim v oku.. Akurat je na sosovke cislo 5 asi koli kontrole si su spravne vytocene.
Hyal Drop je ok, nerobi zazraky ale pomoze viac ako len roztok na suche oci..
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2012, 12:34)
tak PureVision skusim este vecer, ak to bude tak iste, objednavam Softlens 59.. sklamany som riadne.. vyhodene peniaze.
//autoeditácia príspevku (02 Okt 2012, 19:55)
tak chalani. Zmenil som Softlens 59 za PureVision (6 šošoviek) (boli aj nejake 2D a pod, uvidime ake budu)
+ som objednal ten Hyal-Drop, dam info ci mne pomohlo..
//autoeditácia príspevku (09 Okt 2012, 11:47)
tak PureVision dosli, nasadene, a sklamany a dost. Su o dost hrubsie ako softlensy, troska ich citim v oku.. Akurat je na sosovke cislo 5 asi koli kontrole si su spravne vytocene.
Hyal Drop je ok, nerobi zazraky ale pomoze viac ako len roztok na suche oci..
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2012, 12:34)
tak PureVision skusim este vecer, ak to bude tak iste, objednavam Softlens 59.. sklamany som riadne.. vyhodene peniaze.