Vysvetlim tych
1000 ludi, to mal byt priblizny pocet v jednej odberovej miestnosti
za den, ak by sa testovalo 7 dni, ale kedze sa moze testovat v mieste pobytu, niekde to bude urcite viac - a v pracovnych hodinach bude urcite menej ludi, takze mimo nich tam stale moze byt privela ludi.
K
bezpecnosti - ja vidim problem hlavne v tom, ze mnoho ludi v tom case uz bude mat saly, satky a pod. a podla testov z odkazu vyssie maju takmer nulovu ucinnost, podobne to bude zrejme s tymi spominanymi polovicnymi stitmi, preto som navrhoval to
chirurgicke rusko zadarmo a povinne pri vstupe a kontrolovat spravne nasadenie, lebo ani epidemiologovia a lekari co boli v RTVS ho nemali spravne nasadene, tie ruska sa daju kupit za 10 centov, urcite by to vyrazne zvysilo bezpecnost.
Premiér navrhuje 10-dňový zákaz vychádzania pre ľudí, ktorí sa nepôjdu testovať | Aktuality.sk
Pokial ste videli tlacovku, bolo vysvetlene, ako budu kontrolovat dodrziavanie karanteny, napr. bezdomovcov, ludi zijucich mimo trvaleho bydliska, v zahranici, odcestovanych a pod.?
Ja nie som rozhodne covid popierac, ale v tom plosnom testovani vidim vela problemov, ktore je potrebne vyriesit.
K tomu co pisal ropman, testy budu vykonavat len zdravotnici, v telke ukazovali tu odberovu tycinku, vyzera ozaj velmi jemne a uz sa spravilo celosvetovo tak vela testov, ze ak by boli zranenia, popieraci by to uz urcite zdielali, no mozno mohli uz pouzit nove testy, kde staci slina, udajne su rovnako presne ako PCR a lacne ako antigenove, aj u nas to uz tusim testovali, ale zrejme je potrebne ich spolahlivost este preverit a mozno ani nie su dostupne v takom mnozstve, nasiel som tento odkaz, je 2 mesiace stary:
Namiesto tyčinky do nosa, budú stačiť sliny na test COVID-19 | interez.sk
Este nieco pre popieracov:
Ukrajinský influencer zomrel na Covid-19 - Noizz
30-ročný muž zomrel po tom, čo navštívil Covid párty - Noizz