To, ze sa daju umelo vyrobit virusy nepochybujem (to sa vie uz davno), no vies ho urobit smrtelnejsi a sucasne rovnako dobre siritelny?gogo956 napísal: 02 nov 2020, 17:46 harrison314
Napr Svajciari dokazali vyrobit umely SARS-CoV-2 iba z fragmentov DNA koronavirusu za tyzden.
https://www.biorxiv.org/content/10.1101 ... 1.959817v1
--
Ta kniha je urcite zaujimava, ale co myslis, kolko sa zmenilo v oblasti biotechnologii za vyse 7 rokov od jej vydania? Tato oblast sa vyvija milovymi krokmi, podobne ako napr nanotechnologie. 5rokov je vo vede velmi vela a 10rokov je uz cela večnosť..
Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
-
starysomar
Hardcore addict
Keby ten vírus bol umelý - Rusi by už dávno jačali ako diví...
Technológie síce postupujú, ale problematika použitia biologických zbraní v konvenčnej vojne zostáva stále rovnaká.
Druhé kolo testovania bude len v okresoch nad 0,7% a vyzerá to tak, že vypočuli hlasy viacerých odborníkov...bavili sme sa tu o tom aj my...antigénové rýchlotesty budú používať na rizikové skupiny (nemocnice, domovy dôchodcov, školy), na hraniciach a v okresoch, kde sa bude zhoršovať situácia. Plus zriadia odberné miesta, kde sa budú môcť ľudia rýchlo a zadarmo nechať otestovať, bez medicínskej indikácie.
Druhé kolo testovania bude len v okresoch nad 0,7% a vyzerá to tak, že vypočuli hlasy viacerých odborníkov...bavili sme sa tu o tom aj my...antigénové rýchlotesty budú používať na rizikové skupiny (nemocnice, domovy dôchodcov, školy), na hraniciach a v okresoch, kde sa bude zhoršovať situácia. Plus zriadia odberné miesta, kde sa budú môcť ľudia rýchlo a zadarmo nechať otestovať, bez medicínskej indikácie.
Od nasledujúceho týždňa začne vláda zriaďovať aj miesta, kde ktokoľvek bude chcieť ísť na bezodplatný antigénový test, bude sa môcť nechať otestovať.
Rovnako dvakrát mesačne bude testovaný každý zamestnanec nemocníc, zamestnanci domovoch sociálnych služieb, pacienti či klienti týchto zariadení. Rovnako tak kritická infraštruktúra, vojaci a policajti.
Testovať sa bude aj na hraničných priechodoch, pričom sa obmedzí ich počet aj otváracia doba.
„Predpokladáme, že takto uskutočníme 4 až 5 miliónov testov mesačne," poznamenal predseda vlády.
Zároveň Matovič oznámil, že po druhom kole testovania sa budú potenciálne celoplošne testovať aj tie obce a mesta, kde sa epidemiologická situácia bude zhoršovať.
https://www.aktuality.sk/clanok/836725/ ... o-okresoch
Ja som na testovanie pôvodne ani moc nechcel ist, lebo moje najvecise vystavenie sa korone je nakup v obchode, no ludi okolo mna pochytila davova psychoza, ze nieco prepásnu ak nepôjdu, tak som siel tiez.M142 napísal: 02 nov 2020, 14:38 inac ludia, co ste neplanovali ist na testy, nezmenili ste nakoniec nazor? vela ludi na poslednu chvilu menilo nazor, ked videli, ze to testovanie vonka je vcelku bezpecne a nedela prazdna. tak som zvedavy ako ste to mali vy.
To bola sobota okolo stvrtej a na odbernom meiste prekvapivo menej ludi a az styri odberne stany, islo to az prekvapivo rychlo a bol som na vytere skôr nez som chcel
A na druhe kolo aj ked bude v Zilinskom okrese ma urcite nikto nedostane.
Retkvic, nad tu viacerých bolela tá strana hlavy po tom stere. Možno sú tam citlivé nervové zakončenia.
Treba čip spárovať s routerom, aby si to automaticky stiahlo najnovšiu aktualizáciu. Potom to bude OK.retkvic napísal: 02 nov 2020, 20:11 No neviem ci prebehlo vsetko ako malo, pri odbere som moc necitil, ze by mi kruzili v nose, zato miernejsiu bolest pri vyberani som citil, potom nasledovali dva dni pobolievania v nose a teraz ma posledny den uz sice v nose neboli, no zacinaju ma boliet obe usi, tak dufam, ze neskoncim za par dni na orl, medzi skutocnymi pacientmi, ja mam strasne statie na tieto veci.
buderetkvic napísal: 02 nov 2020, 20:11 A na druhe kolo aj ked bude v Zilinskom okrese ma urcite nikto nedostane.
Ja vám teda neviem. Taký istý výter mi zvyknú robiť aj na preventívke 
Nebolo to nič mimoriadne.
Nebolo to nič mimoriadne.
Ono asi záleží od toho, či ti to lekár spraví tak, ako sa to má robiť.
A nechcem strašiť retkvica, ale ak je niekto chorý (nemusí mať zrovna covid), ale má proste zapálenú sliznicu kvôli nejakej infekcii alebo alergii, tak verím tomu, že kontakt s paličkou môže aj bolieť. Rovnako ako keď pri zapálenom hrdle bolí aj pitie vody alebo prehĺtanie.
V tomto asi majú väčšiu výhodu ženy, že chodia ku gynekológovi a všeobecne sú disciplinovanejšie, čo sa týka prevencie, ako muži. Tak ich už nejaká palička v nose na pár sekúnd nerozhodí.
U mňa túto mieru diskomfortu dosť posunula kolonoskopia na 30ku.
Išiel som tam pre istotu kvôli rodinnej anamnéze a našťastie mi nič nenašli. Prekvapilo ma ale, že tam bolo hodne mladých ľudí.
A nechcem strašiť retkvica, ale ak je niekto chorý (nemusí mať zrovna covid), ale má proste zapálenú sliznicu kvôli nejakej infekcii alebo alergii, tak verím tomu, že kontakt s paličkou môže aj bolieť. Rovnako ako keď pri zapálenom hrdle bolí aj pitie vody alebo prehĺtanie.
V tomto asi majú väčšiu výhodu ženy, že chodia ku gynekológovi a všeobecne sú disciplinovanejšie, čo sa týka prevencie, ako muži. Tak ich už nejaká palička v nose na pár sekúnd nerozhodí.
U mňa túto mieru diskomfortu dosť posunula kolonoskopia na 30ku.
Niketory co su bronchitici to poznaju, ranne vykasliavanie, maju stiahnutejsie uzliny, tak taketo podrazdenie moze sposobit aj podrazdenie stredneho ucha, pripadne nejaky zapal. Hlavne budte radi, ze ste zdravi, tych co to nebolelo, ani mne to neprislo pri vytere nejake strasne.
ephramko
ephramko
Nesibe ti uz trochu z tých cipov?Treba čip spárovať s routerom, aby si to automaticky stiahlo najnovšiu aktualizáciu. Potom to bude OK.
- na svete v tejto chvili existuju stovky pokrocilych laboratorii ktore sa zaoberaju virusmi. Velka cast z nich spada napr pod armadu, maju velky rozpocet a moznosti. V kazdom pripade globalne virusove epidemie pridu, ci uz bude ich povod prirodny alebo umely, tomu sa neda zabranit. Da sa ale viacej spolupracovat na medicinskej medzinarodnej urovni.harrison314 napísal: 02 nov 2020, 19:22 To, ze sa daju umelo vyrobit virusy nepochybujem (to sa vie uz davno), no vies ho urobit smrtelnejsi a sucasne rovnako dobre siritelny?
-
harrison314
Hardcore addict
Znovu ti odporucam spominanu knihu a to, ze principy biologickych zbrani sa nemenia.gogo956 napísal: 02 nov 2020, 21:40 - na svete v tejto chvili existuju stovky pokrocilych laboratorii ktore sa zaoberaju virusmi. Velka cast z nich spada napr pod armadu, maju velky rozpocet a moznosti. V kazdom pripade globalne virusove epidemie pridu, ci uz bude ich povod prirodny alebo umely, tomu sa neda zabranit. Da sa ale viacej spolupracovat na medicinskej medzinarodnej urovni.
Skôr mám strach z ľudskej hlúposti než z vírusov v labákoch. Keď sme ešte ako Československo spolu s hŕstkou krajín prišli s nápadom celoplošného očkovania proti pravým kiahňam, financovali sme očkovacie programy v krajinách 3. sveta a nakoniec sa podarilo dosiahnuť, že dnes už na pravé kiahne nikto neumiera, tak sa to oslavovalo ako jeden z najväčších medicínskych úspechov od čias objavu antibiotík.
Dnes detská obrna už takmer neexistuje, aj vďaka miliardám Billa Gatesa. Ale veľká časť ľudí ho má kvôli tomu za diabla...čo cez očkovanie šíri autizmus a nanočipy...
Dnes detská obrna už takmer neexistuje, aj vďaka miliardám Billa Gatesa. Ale veľká časť ľudí ho má kvôli tomu za diabla...čo cez očkovanie šíri autizmus a nanočipy...
-
starysomar
Hardcore addict
Čo dodať - jednoduchým nevysvetlíš 
(Palička protivne šteklila)
(Palička protivne šteklila)
-
*****HERO*****
Guru wannabe
teraz na SMEcku pisali, ze "Hranice budú kontrolovať od 15. novembra, testy tam nebudú zdarma". to nebolo tak aj do teraz? aspon teda s CZ?
objednal som si nejake veci do CZ a potreboval by som ich nejak "prehodit" cez hranice - to je mozne bez testu/karanteny? ked sa napr. dohodnem s clovekom, ze sa streneme na hraniciach?
objednal som si nejake veci do CZ a potreboval by som ich nejak "prehodit" cez hranice - to je mozne bez testu/karanteny? ked sa napr. dohodnem s clovekom, ze sa streneme na hraniciach?
https://www.bbc.co.uk/news/health-54786130
Liverpool, asi 500 tisic obyvatelov, je prvym mestom na celoplosne testovanie v Anglicku
Liverpool, asi 500 tisic obyvatelov, je prvym mestom na celoplosne testovanie v Anglicku
-
starysomar
Hardcore addict
gogo956 - nie len permafrost, aj čoraz hlbší prienik do amazonských pralesov.
Tam toho čaká na príležitosť...
Tam toho čaká na príležitosť...
nezmenil som nazor a nebol som na teste, hoci som to mal pod oknom a nikto tam v nedelu nebolM142 napísal: 02 nov 2020, 14:38 inac ludia, co ste neplanovali ist na testy, nezmenili ste nakoniec nazor? vela ludi na poslednu chvilu menilo nazor, ked videli, ze to testovanie vonka je vcelku bezpecne a nedela prazdna. tak som zvedavy ako ste to mali vy.
strasne sa mi hnusi to vydieranie, hoci mna sa to osobne az tak netykalo
povedal som si, ze volit uz v zivote nepojdem
manzelka nakoniec isla, aby mohla kludnejsie chodit vonku so synom na prechadzky
a nemusela pripadne klamat, ze ide do obchodu
(ja s tym problem nemam, stale treba daco kupit)
ocenujem ale pracu vsetkych dobrovolnikov, lekarov, vojakov atd...
ale tym tych politikov vytrestas
-
hojko
Site Admin
Tazko sa stretnes na hraniciach, kedze hranica ma dve casti - slovensku a cesku, ktore su od seba 50-100 metrov vzdialene. Cize jeho moze stopnut ceska hliadka a teba slovenska, mozete sa na seba pozerat.